O normalus kilimukas netinka? Pas mus kilimine ir kedes ne su ratukais, tai problemos nera. Pas draugus kilimukas patiestas ir taip pat nesiskundzia.
Papildyta:
Gal savo laiptininkus kuri galetumete rekomenduoti?
QUOTE(Noa @ 2016 07 12, 11:11)
Mergos? Nu vat turiu durną klausimą. Yra toks dalykas, kompiuteris, darbo vieta, darbo kėdė. Ir taip yr, kad ta darbo kėdė paprastai siaubingai gadina grindis. Jei medinės.
Ar yra kokių protingų būdų tas grindis nuo tos kėdės apsaugoti? Žinau, yra Seniuose ir visur toks skaidrus plastikas kėdei padėti. Bet. Pirmiausia, jis baisus, o antra, eksplotuojant apsitrina ir pasidaro anaiptol joks ne skaidrus, tiesiog belekoks. Bet tai vienintelis mano žinomas būdas.
Gal yra kokių geresnių? Turiu du vaikus, taigi kaip minimum dvi darbo vietos...
Ar yra kokių protingų būdų tas grindis nuo tos kėdės apsaugoti? Žinau, yra Seniuose ir visur toks skaidrus plastikas kėdei padėti. Bet. Pirmiausia, jis baisus, o antra, eksplotuojant apsitrina ir pasidaro anaiptol joks ne skaidrus, tiesiog belekoks. Bet tai vienintelis mano žinomas būdas.
skaidrus plastikas man , as kedziu kojas paklijuoju veltinio gabaleliais...o jeigu kede su ratukais reikia kilimeli deti po kede
Mergos? Nu vat turiu durną klausimą. Yra toks dalykas, kompiuteris, darbo vieta, darbo kėdė. Ir taip yr, kad ta darbo kėdė paprastai siaubingai gadina grindis. Jei medinės.
gal durnas klausimas į klausimą, bet...o....kėdė be ratukų netinka? nes man tos su ratukais baisios ir be visų kilimėlių po jom
tiesą sakant net darbe niekada neturėjau kėdės su ratukais, o namuose "darbo vietoj" net minčių tokių nebuvo
geriausias ir sveikiausias variantas vaikams - paprastos kedes su atlosu, be ratuku.
As visas ratukines istrenkiau lauk po to kai pamaciau kaip vaikai susisuke dirba, o sukinejasi, nes kede tokia - patogi
po paprasta tereikia priklijuot veilokiukus, tada ir grindys ir vaiku nugaros sveikos bus
Papildyta:
QUOTE(Cobre @ 2016 07 12, 11:23)
mes senais laikais daremes pas www.vara.lt
iki siol dziaugiuosi
dar sopos medzio dirbiniu imone graziai gamina
QUOTE(mamaSandra @ 2016 07 12, 11:03)
mes senais laikais daremes pas www.vara.lt
iki siol dziaugiuosi
iki siol dziaugiuosi
aciu, pasizymejau
QUOTE(Cobre @ 2016 07 12, 11:23)
O normalus kilimukas netinka? Pas mus kilimine ir kedes ne su ratukais, tai problemos nera. Pas draugus kilimukas patiestas ir taip pat nesiskundzia.
Gal nesiskundžia, nes nemato, kas po kilimuku?
Pas mano senelį tai netgi stalas per kilimą per laiką pagadino parketą...
O gal viskas per laiką pagadina parketą?
QUOTE(femme @ 2016 07 12, 11:43)
gal durnas klausimas į klausimą, bet...o....kėdė be ratukų netinka? nes man tos su ratukais baisios ir be visų kilimėlių po jom
tiesą sakant net darbe niekada neturėjau kėdės su ratukais, o namuose "darbo vietoj" net minčių tokių nebuvo
Tiktų, jei turėtume Bet dabar turim kokias turim, biudžetas ribotas, taigi bus su ratukais. Kol kas, paskui žiūrėsim. Ir noriu, kad iki kol žiūrėsim, grindų nesudrožtų
Papildyta:
QUOTE(mamaSandra @ 2016 07 12, 12:03)
geriausias ir sveikiausias variantas vaikams - paprastos kedes su atlosu, be ratuku.
As visas ratukines istrenkiau lauk po to kai pamaciau kaip vaikai susisuke dirba, o sukinejasi, nes kede tokia - patogi
Žinok, aš pati namie dirbu, ir kai yra darbo, tai būna prie kompo sėdėjimas iki 24 val per parą, kas yra ekstremalu, bet yra vykę net ne vieną kartą...
Žo, man reikia pačiai patogios kėdės, kaip lakūnui
QUOTE(*magnifique* @ 2016 07 12, 18:06)
mane taip pat domina patogi kede darbo kambariui be ratuku ko gero jeigu tokiu uzmatysim, tai pasidalinkim
as labai ilgai ieskojau. ir perkraciau visus variantus, nuo sendaikciu iki atsigabenimo is lenku, ka gal buciau ir padarius, bet tarpininke nebedirbo, o kitos tada neradau. Galiausiai spjoviau, pasitariau su kita SM nare del jos turimos kedes ir paemiau sita, su mintim, kad persiusiu uzvalkala. Nei as to uzvalkalo judinau, nei ka liko su pilku, nes mums tinka visai. Kede tokia gana neutrali, tinka prie daugelio interjeru, mums ji patogi, o tiek platumas, tiek sunkumas/lengvumas, tiek porankiai labai prie dusios. Norint galima uzvalkala isskalbti, pasiuti nauja ir t.t. Dabar vel reiks, tai pirksiu tik sita, neisradinesiu dviracio. Jau ne pirmi metai, nusiskundimu neturim, vaikui labai patinka, man irgi.
http://www.ikea.com/...ucts/S69031004/
QUOTE(mamaSandra @ 2016 07 12, 12:03)
Sveikiausi tiek stalai, tiek kėdės visų pirma pritaikyti vaiko ūgiui. Kaip pavyksta tai gražiai įgyvendinti?
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2016 07 12, 19:45)
Sveikiausi tiek stalai, tiek kėdės visų pirma pritaikyti vaiko ūgiui. Kaip pavyksta tai gražiai įgyvendinti?
manęs ta bėda senai nekankina, nes mano didžiosios panos nuo keturiolikos jau mano ūgio
va mažiukei, kuri beje irgi aukštaūgė, tiesiog pastatyta kėdė ir ant jos dar papildomai pasiūta pagalvėlė. Lyg viskas tvarkoj, svarbiausia žiūriu, kad nuo akių iki sąsiuvinio būtų ne mažiau kaip 30cm.
sau į kabinetą geros kėdės neturiu, nes kokia buvo komplekte, su porankiais, tai visai netinkama, nebent tik viršininką pavaidint (net keista, kad gamintojas taip parinko), bet dirbt prie stalo negali, kėdė neprisistumia, porankiai trukdo.
Dėl tos priežasties toji su porankiais stovi svečiui, o pati dirbu ant senos triušenos, bet patogios
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2016 07 12, 18:45)
Nebekvarsinau sau del to galvos. Ir aplamai, manau, kad visa si teorija kiek perdeta, labiau ispletota gamintoju. Kol abu mano vaikai buvo maziukai, jie ruosdavo pamokas prie manes, t.y. prie valgomojo stalo, o rasomasis labiau del vaizdo stovejo. Visiskai pilnai pradejom rasomu stalu naudotis tik nuo penktos klases. O tokio amziaus tai ir kedes, ir stalai jau standartinio aukscio puikiai tinka. Ratukine kede mano mergaite naudojosi taip, kaip mamasandra nupasakojo, man paciai jos irgi nera patogios. todel kraustantis jau net nesvarsteme tokio varianto, kol nepirkau ikejines, sedejo ant paprastos kedes, kuria paemem is tevu. Mazasis ant ikejines daug graziau sedi, nei sese ant ratukines makaluodavosi visokiom pozom.
Bet jei jusu kiti isitikinimai, patirtis, gal kokiu problemu vaikai nuo mazens turi, tai jus geriau ir zinot ka jums pasirinkt. As cia siaip su lyriniais nukrypimais ir be realiu patarimu pasireiskiau Mano abu vaikai kambarius turejo antram aukste, skirtumas tar ju didelis, tai galima sakyt, kad pavieniui augo. Tai abiems ilgai ten nesinorejo nei buti, nei zaisti, nei pamokas ruosti. Jei butu dviese, ar tie atstumai nuo tevu nebutu tokie - per visa namo auksta, tai gal butu kita patirtis ir kiti sprendimai.
QUOTE(Cobre @ 2016 07 12, 20:11)
Nebekvarsinau sau del to galvos. Ir aplamai, manau, kad visa si teorija kiek perdeta, labiau ispletota gamintoju
As ryskiai tos pacios kartos ir kategorijos motera
Dabar pagalvokim kiek musu ir musu vyru, sedejusiu ant paprastu kedziu ir prie paprastu stalu isaugo kreivui sleivi ir luosi
O tie naujoviski "architektu braizymo stalai", nuo kuriu piestukai rieda ir stiklines su vandeniu nepastatysi, visgi labiausiai manau zavi pirmus mazylius auginancius tevus, kurie visaip kaip eina is proto Jei kiekviena karta reiktu ta stala reguliuoti atitinkamai nuo norimos tam momentui vaiko veiklos, kuri kinta n kartu per diena - nu tai...
As pratinu prie bet kokio stalo sedeti tiesiai - ir kai valgai ir kai rasai ar piesi, va Tsakant klasika ir yra klasika...