Įkraunama...
Įkraunama...

Provansas ir klasika interjere:

QUOTE(mamagabi @ 2016 06 29, 17:05)
Tada dar laukia tu juodu ploteliu apzeldinimas - kol kas nesugalvoju rolleyes.gif
Gal turit minciu? bigsmile.gif Man lyg prasytusi melsviu wub.gif Myliu as jas baisiai, o ir pasirinkimas ju platus g.gif

Kaip faina, kad apie aplinką parašėt.

Melsvės, nors labai gražios, mūsų sąlygom turi vieną minusą - labai vėlai išleidžia lapus (specialiai šiemet pavasarį stebėjau Kairėnuose ir Bernardinų soduose) ir labai anksti nušąla.
Gal šitas augalėlis tiktų - visžalis, nereiklus, gerai auga pavėsy, gerai plečiasi, yra ir margalapė forma : pachisandra
Atsakyti
QUOTE(mamagabi @ 2016 06 29, 16:03)

Isvados tokios - veja tai tikrai paseja arba pakloja lotuliukas.gif

Patikėk MamaGabi, tikrai nea...
šiuo metu turiu rūpestį, kadangi MB užsimanėjog nori tikrai tikrai gražios žolės, o tam,kaad ją turėt, aišku jog reikia ir automatinio laistymo.
Tam, kad įrengt automatinį laistymą reikia ir kiemą raust, taigi, atsirado proga pasikeis visas trinkeles.
Žodžiu įvyko kapitalinis kiemo remontas: pakeistos ankstesnės išklypusios plytelės, sudėta kiemo laistymoautomatika ir pasodinta nauja žolė.
Bet...tik pasodinta, nes sudygo piktžolių pieva, tokia tragiška, kokios dar gyvenime nesu mačiusi.
Išsikviečiau rangovą, sakau daryk ką nori, bet žolė turi būt žolė, o ne išplikę piktžolių plotai....
Žodžiu, šiandien sulaukiau kelių pievos ravėtojų, bet ar nuo to situacija pasikeis - nežinau.
Va ir pasakyk, ar sugeba landšafto architektai ką? apart to, kad paimt krūvą pinigų, nes firma su didele patirtim ir gera reputacija?

p.s. nežinau ar apskritai kokių ravėtojų sulaukčiau, jei būčiau visus pinigus sumokėjos, bet kadangi pati toj strity dirbu, jau esu pamokyta, jog iškart už nieką mokėt negalima...
va ir pasiguodžiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(neinzy @ 2016 06 28, 19:23)
as kaip tik parsinesiau vizualizacijas ir planeli... nezinau, ar verkti, ar juoktis... mamagabi prasau, prasau  ax.gif  ax.gif  wub.gif ... nu padek man lauke apsitvarkyti- beveik pazadu nesigincyti  biggrin.gif

Ei, parodyk parodyk bigsmile.gif
Paanalizuosim cia visos prie kavos puodelio gathering.gif

QUOTE(Cobre @ 2016 06 29, 19:18)
laaabai pamazu keiciasi. ir labai keiciasi vizija kiemo. Principas tas pats, planas tas pats, tik jau suvokiu, kad augalai mane labai stebina  lotuliukas.gif  su kiekvienu zingsniu viskas kiek kitaip, nei isivaizdavau pradzioje  doh.gif  tikrai ne blogiau, tiesiog galvoje viskas vienaip, o kai augala pasodini, tai pasirodo, kad sekantis planuojamas zingsnis jau nebe toks logiskas, kaip atrode pries ta pasodinima  biggrin.gif  tada jau sedziu ir mastau, kaip toliau elgtis doh.gif

Cia kaip toj Povilaicio dainoj..."Žodžiai vien žodžiai, liejas jie it iš rago gausybės" lotuliukas.gif Parodyk ka nors, nu moterie bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagabi @ 2016 06 29, 17:05)

Tu varliu manau teks vaziuoti pas kaimynus lenkus, nes pas mus jos 300eu, o uz sienos 145eu mirksiukas.gif

iš ko jis?
iš betono?
jei taip, tai kaina didoka...

vienas pastebėjimas, prieš perkant tokį daiktą pasidomėkit fontanėlio gyliu, atrodo toks nereikšmingas dalykas, bet pas vieną pažįstamą fontanėlyje nuolat paskęsdamo paukšteliai. Iš pradžių nesuprato kodėl, o kai pradėjo domėtis - pasirodo yra tam tikras gylis, koks turėtų būt.
Aš pati nesidomėjau, tad tikslliai nepasakysiu, bet visagaliame google manau rasit informacijos.
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2016 06 29, 19:49)
Patikėk MamaGabi, tikrai nea...
Žodžiu, šiandien sulaukiau kelių pievos ravėtojų, bet ar nuo to situacija pasikeis - nežinau.
Va ir pasakyk, ar sugeba landšafto architektai ką? apart to, kad paimt krūvą pinigų, nes firma su didele patirtim ir gera reputacija?

va ir pasiguodžiau

Na, cia kaip sakoma dideles landsafto patirties nereikia vamzdziams isvedzioti ir zoles sekloms suberti cool.gif To as net nevadinciau ismanymu, tai labiau techninis darbo atlikimas g.gif Kur cia landsafto architektura, taip sakant ax.gif

As galvojau, kad cia as tik viena likus durne-pievos ravetoja doh.gif, o pasirodo ju net brigadomis buna lotuliukas.gif
Šiaip tai didelio ploto niekas neravi - kai uzauga zole, uzauga ir piktzoles, bet po pirmu keliu pjovimu vienmetes nusipjauna ir zuna, o daugiametems yra chemija. Tai manau jums toks atvejis butu padabnesnis, jei plotas nemazas...ale jei sutiko raveti, na tada turbut ju darbas pigesnis nei purksti chemikalus cool.gif
Papildyta:
QUOTE(mamaSandra @ 2016 06 29, 19:53)
iš ko jis?
iš betono?
jei taip, tai kaina didoka...
vienas pastebėjimas, prieš perkant tokį daiktą pasidomėkit fontanėlio gyliu, atrodo toks nereikšmingas dalykas, bet pas vieną pažįstamą fontanėlyje nuolat paskęsdamo paukšteliai. Iš pradžių nesuprato kodėl, o kai pradėjo domėtis - pasirodo yra tam tikras gylis, koks turėtų būt.
Aš pati nesidomėjau, tad tikslliai nepasakysiu, bet visagaliame google manau rasit informacijos.

Jep, is betono, o is ko dar galetu būti g.gif - putplascio? smile.gif Vejas nupustu lotuliukas.gif
Sakai, kaina didoka g.gif O kur mazesne? Kinu nesiulyk, nieko as laivu neplukdysiu lotuliukas.gif

Del gylio - aciu, pastebejima butinai ivertinsiu ir jei bus per gilu - ibersiu skaldeles, kad niekas nemirtu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 29 birželio 2016 - 19:06
QUOTE(mamagabi @ 2016 06 29, 19:59)
Na, cia kaip sakoma dideles landsafto patirties nereikia vamzdziams isvedzioti ir zoles sekloms suberti cool.gif To as net nevadinciau ismanymu, tai labiau techninis darbo atlikimas g.gif Kur cia landsafto architektura, taip sakant ax.gif

As galvojau, kad cia as tik viena likus durne-pievos ravetoja doh.gif, o pasirodo ju net brigadomis buna lotuliukas.gif
Šiaip tai didelio ploto niekas neravi - kai uzauga zole, uzauga ir piktzoles, bet po pirmu keliu pjovimu vienmetes nusipjauna ir zuna, o daugiametems yra chemija. Tai manau jums toks atvejis butu padabnesnis, jei plotas nemazas...ale jei sutiko raveti, na tada turbut ju darbas pigesnis nei purksti chemikalus cool.gif

ne į temą aišku čia mes apie kiemą, ale tiek to...
nu tie "dizaineriai" man patarė kur ką sodint, kaip takus pakoreguot ir pan (ko aš aišku neklausiau ir darysiu savaip, nes aš juk potingesnė smile.gif )
o dėl žolės ravėjimo tai kaip čia pasakius: jei daugiamečių žolių - priktžolių priaugo daugiau nei sėtos žolės tai jau ne mano bėda, mat patys juodžemį vežėsi ir galimai jau su laukinįm sėklom prisivežė.
Dėl vienmečių sutinku, jū tikrai nereiktų ravėt, bet po to kai situacija nepasikeitė kokius penkis kart nupjovus ir nupurškus - teko kviest ravėtojus.
Labai jau prikla klientka pasitaikė smile.gif

Ne šios temos tema, bet manau, kad darbas už kurį imi pinigus kaip profesionalas, turi būt ir atliktas profesionaliai.
Žinau, kad taip galvojančių nėra daug...

Kaip pvz. mėgstu fotografuot, turiu profesionalią įrangą, skaičiau krūvą literatūros, lankiau kursus, bet...niekada nesiryžčiau fotografuot žmonių šventės, nes esu šventai įsitikinus, kad mano nuotraukoms iki profų lygio dar toli, o žmonių antrą kart apsiženyt nepaprašysi jei kadrai nepavyko smile.gif
O yra tokių kuriems vienodai, kad ir su muiline gali fotografuot, bile eurų duoda.

Va todėl ir su žole taip...jei būtų pasakę: mes ne profai, bet pabandysim, tada negali ir prašyt kaip iš profų, bet kai sako, jog mes šitoj srity geriausi - būk malonus ir padaryk darbus kaip geriausias 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(mamagabi @ 2016 06 29, 20:03)

Sakai, kaina didoka g.gif O kur mazesne? Kinu nesiulyk, nieko as laivu neplukdysiu lotuliukas.gif

Del gylio - aciu, pastebejima butinai ivertinsiu ir jei bus per gilu - ibersiu skaldeles, kad niekas nemirtu thumbup.gif

jei 145, tai dar nieko, nes už tą kitą tai tikrai sakyčiau jog pridėk dar šimtuką ir siųskis iš kinų marmurinį smile.gif

o gal rimtai, ko mums nesusimetus ir neužsisakius bendro fontanelių užsakymo ir kieniečių lotuliukas.gif
gal ir aš susigundyčiau kelis prigriebt mirksiukas.gif
Papildyta:
radau kokius fainus apvadus, paprasti, bet ne prasti
user posted image
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2016 06 29, 20:20)
ne į temą aišku čia mes apie kiemą, ale tiek to...
nu tie "dizaineriai" man patarė kur ką sodint, kaip takus pakoreguot ir pan (ko aš aišku neklausiau ir darysiu savaip, nes aš juk potingesnė smile.gif )

o gal rimtai, ko mums nesusimetus ir neužsisakius bendro fontanelių užsakymo ir kieniečių  lotuliukas.gif gal ir aš susigundyčiau kelis prigriebt  mirksiukas.gif

Papildyta:
radau kokius fainus apvadus, paprasti, bet ne prasti

Oi geras - vadinasi tu pati sau dizainere thumbup.gif O neklausysi kodel? Juk pinigus uz tai susimokejai bigsmile.gif

Aha, o kur tu tuos kelis fontanus desi - pametysi po savo pieva kaip sachmatus? lotuliukas.gif

Apvadai delikatus, be pretenzijos - ypac jei pasisleps po uzuolaidomis mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 29 birželio 2016 - 19:48
QUOTE(mamagabi @ 2016 06 29, 20:47)
Oi geras - vadinasi tu pati sau dizainere thumbup.gif O neklausysi kodel? Juk pinigus uz tai susimokejai bigsmile.gif

Aha, o kur tu tuos kelis fontanus desi - pametysi po savo pieva kaip sachmatus? lotuliukas.gif

Apvadai delikatus, be pretenzijos - ypac jei pasisleps po uzuolaidomis mirksiukas.gif

su fontanais viskas paprasta - viens i viena troba, kit i kita smile.gif
o jei rimtai tai man labai labai graziai spiziniai ziurisi, apie vari nekalbu, cia jau visai ekskliuzyvas, bet uz 300 pinigu neabejoju, kad pamedziojus koki pusmeti gauciau antikvarini.
Mano galva tai geresne investici nei i cementa, nurudijes graziai ziurisi, niekada nesensta smile.gif
user posted image
user posted image
user posted image
jauciu gerai paieskojus ir su varlem rastumem biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(mamagabi @ 2016 06 29, 20:47)

neklausysiu, nes kai kuriais klausimais turiu labai aiskia savo nuomone, kur net jusu patarimu neklausiu smile.gif (tik nepykit jau )
zinau kas man patogu, funcionalu, grazu ir pan.
su zeme ir augalais nuo mazumes draugauju, tad sitoj srity pasirodo dideliu patareju neradau, nors pabandziau smile.gif o dabar zinau, kad pasi sau esu cia protingiausia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamaSandra: 29 birželio 2016 - 20:26
QUOTE(mamagabi @ 2016 06 29, 18:50)
Cia kaip toj Povilaicio dainoj..."Žodžiai vien žodžiai, liejas jie it iš rago gausybės"  lotuliukas.gif Parodyk ka nors, nu moterie bigsmile.gif  biggrin.gif

Butent, taip ir yra, liejasi, liejasi lotuliukas.gif nerodysiu, kol nera ka rodyti. As tik siemet dali kiemo svarinu ir tada zole bus lotuliukas.gif lotuliukas.gif vienur sukasiau, kitur jau piktzoliu pridygo. kuo as aisku labai dziaugiuosi, nes paravesiu pries zoles sejima, bet uztat kitamet veja bus grazesne. vienemeciu nebijau, nes jau turiu patirties su vejos sejimu, tai vienmetes issinaikina pjaunant. bet pas mus dar nuo statybu laiku daugiameciu pilna, prisidaugino dobiliuku doh.gif brudas. vat tuos tai sudorosiu neskubedama, o tik tada zole. kai senais laikais veja sejau, tai ten, kur pabandziau is naujos vejos zole raveti, tai gerokai daugiau laiko reikejo, kol ji grazi patapo. O ten, kur tik pjoviau, tai kuri laika baisiai, bet uztat situacija susinormalizavo greiciau, nei ravetam plote.

Atsakyti
QUOTE(mamagabi @ 2016 06 29, 16:37)
...tarp ju pasodinau gebeniu, kurios uzpildo plika dirva/tarpus ir jau ropsciasi ant bortelio - jei ropstusi ir ant segmentines tvoros - as tikrai nepriestarauciau smile.gif
Dar svarstau i ta vejos tarpa pasodinti kelis aukstus ir siauros lajos medzius - namui priesais pridengti rolleyes.gif, tik ar nebus tamsu g.gif
user posted image

oi kaip glosto man sirdi tavo aplinka - mano svajone... Deja, mano svajonei lemta issipildyti tik is dalies, nes pas mus kalnuotas landsaftas, o jam islyginti per mazai metru biggrin.gif .
Pas tave ten tiktu margalapes baltai zydincios melsves, bet tik po viena i kiekviena lopa, ne daugiau, nes kitaip turesi siukslyna rudeni ir plika vieta pavasari.
Likusiam plotui uzdengti tiktu pachisandra arba viszalis kiliminis kaulenis, smulkialape zieme.
Pachisandra labai praktiskas augalas, rudeni ji paslepia visus ant jos nukritusius lapus.

Medzius gali sodinti sviesialapius (pilkalapius ar kokius variegata) ir nebus tamsu, o jei dar formuosi, tai padarysi is ju ka nori.

Tau tie pliki tvoros segmentai nemaiso virs Danica? As turiu pries nosi irgi plika tvora, bet visai jos matyti nenoriu schmoll.gif . Ties segmentais pasodinau Smaragd, bet jie juos uzstoja, tik kai tiesiai priesais stovi ir ilgai dar pilnai neuzstos, nes as savo Smaragd karpau kaip kiparisus - lieknus ir aukstus. Pas mus tikro seselio nulis, o per pastarasias dienas prie +40 nudege visos didzialapes hortenzijos.
Na, o pas tave labai jau grazu wub.gif !

Relaksui - baltas, tik 7 aru dydzio sodas:
http://images.google...p...20&biw=1920

p.s. Cobreeeee ploja.gif !
Atsakyti
QUOTE(mamagabi @ 2016 06 29, 16:05)

Va tos mano varlytes: vandenelis sau ciurlens ir gal koks istroskes paukstelis uzklys ax.gif

Graži pradžia wub.gif tik aš tas Konikas raučiau lauk ir sodinčiau piramide augančius buksmedžius, nes anos anksčiau ar vėliau vis tik nupliks, iššus...
Paukšteliai užklys, gali neabejoti biggrin.gif o žvirbliai dar ir išsimaudys lotuliukas.gif
Parodytas fontanas, švelniai tariant, toks naivokas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TuDa: 29 birželio 2016 - 21:57
QUOTE(mamagabi @ 2016 06 29, 18:50)
Ei, parodyk parodyk bigsmile.gif
Paanalizuosim cia visos prie kavos puodelio gathering.gif

Man net rodyti geda 😲. Vien ko vertas pasiulymas prie kriokliuko istaku pasodinti tris sluotelines hortenzijas doh.gif
Tavo aplinka nuotraukas beziurint, kyla itarimas, kad cia ne ant Lietuveles sis grozis, ar tik nebusit ponia svetimu nuotrauku is interneto pridejus lotuliukas.gif lotuliukas.gif tikrai labai labai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neinzy: 29 birželio 2016 - 22:05