Įkraunama...
Įkraunama...

Provansas ir klasika interjere:

QUOTE(Noa @ 2016 06 05, 22:04)
O, dar vienas klausimas. Ant ko miega vaikai, kai jie išauga Ikėjos dvivietę lovą, įstoja į universitetą ir susiranda darbą vasarai, bet vis viena dar gyvena namuose? smile.gif

maniskes abi miega senovinese 140cm kraitinemis vadinamose lovose, tai nei siaura nei per platu, sakau atety gales ir su vyru permiegot kol jauni smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Noa @ 2016 06 05, 21:30)

Karnizai būna tie tokie metaliniai strypai ir tokie plastikiniai bėgeliai palei lubas. A tai ką čia geriau imt? biggrin.gif Palei lubas gal  aukština patalpas. Bet jie patys turi mažai grožio. Tie metaliniai turi daugiau grožio, bet jie gali uždribti ant galvos, jei, tarkim, katinas sumanys lipti užuolaida.

dar galima bet kokio tipo karnyza paslepti po lubiniu "plintusu" apie kuri nesenai dirkutavom, Jus priemet sprendima juos det ar atsisaket?
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 06 05, 23:49)
Dėl vaikų tai kaip tik ir neturiu problemos - jie net maži užuolaidų netampydavo, o dabar paaugliai, dėl protelio galima diskutuoti, bet užuolaidoms grėsmės nekelia biggrin.gif

Bet jei turėčiau mažiukų vaikų, tai imčiau tik bėgelį... Nes tas karnizas - dar svarbu, į ką jis tvirtinasi. Jei į kokį gipskartonį, tai visai nebūtinai labai tvirtai laikosi, nors teoriškai ir turėtų... O tai ką, jei numes? Gi užsimuš su tuo metalo gabalu. Arba langą išdauš ir susipjaustys (kažkur rašiau, mano paauglystėj yra nuo skersvėjo pasislinkęs karnizas, kritęs ir išdaužęs langą, išvis be niekieno pagalbos).
O su bėgeliu - bent žalos nebus.

Bet mano atveju kalba tik apie grožį. Ir apie kates. Katinas iš dviejų potencialiai lipantis tik vienas, kokie 4 kg. Nežinau, ar tiek atlaikytų biggrin.gif

Tai ta stanga ner sunki. O i siena tvirtinas 3 arba 1 varztu(su vienu neimciau, greit isklibo kai i gibskartoni buvo ideta). Man kaip tik daug saugiau tie metaliniai karnizai smile.gif Ir nutempti nuo begelio kabliukus, oj kaip lengva... nereik net jegos jokios... na tikiuos sutarsim ir dziaugsimes tuo brangiu malonumu...

Nukris karta, tai gal daugiau nelips biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 06 05, 21:30)
Be to, jie neaukština patalpų! Nes sabačinasi virš lango!

QUOTE(Noa @ 2016 06 05, 23:49)
Gi užsimuš su tuo metalo gabalu.

Abu nuogąstavimai nepagrįsti biggrin.gif Visų pirma karnizas "sabačinasi" ten, kur jį prisabačini biggrin.gif
Maniškiai pvz. beveik prie lubų miegamajam, palikta vietos tik užuolaidų karūnai.

Bėgeliai jau turi tą ydą, kad užuolaidų karūnos išraiškingos nepadarysi, nes kliudys traukyt. Tai jei rinktis bėgelius, tai TIK paslėptus už karnizo, taip man gražu, o kai bėgelis matosi atvirai - siaubas grynas.

Antra baimė - užsimušti biggrin.gif Neužsimušit su tuo pagaliu niekaip, nes jo svoris ne kaip metalinio, o greičiau kaip medinio pagaliuko. Tvirtinimas 3 taškais kekvieno laikiklio tikrai gerai laiko, o aš visus karnizus dar ir tvirtinau 3 vietose (per vidurį papildomai), net ir ant standatinio pločio lango ir kabinau ant vieno karnizo tik vieną užuolaidą, nes man tie du viename irgi baimę šiokią tokią kelia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo femme: 06 birželio 2016 - 07:55
Man užsimušti su karnizu - baisi fobija biggrin.gif Nes iki šiol atsimenu tą garsą, kaip jis krenta ir išmuša langą, atrodė, kad pusė namo sugriuvo, mes su močiute kitam kambary buvom - kaip išsigandom! Man gal 12 metų buvo biggrin.gif Vaikystės trauma, škia biggrin.gif Kita vertus, tarybiniai karnizai būdavo arba ištemptos vielos (močiutė sakė, kad jos šlykštu, ir dėjo karnizus), arba jau rimti ir gana sunkūs... Man taip atrodo biggrin.gif na, jie galėjo sau leisti, gelžbetonio laikais biggrin.gif

Jaučiu, reik daryt pusę ant karnizų, pusę ant bėgelių po plintusais (kas nesekė temos, tas supras klaidingai biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ) - pas mane labai skirtingo aukščio lubos, taigi dviejuose languose tiems karnizams išvis vietos nėra...

Tik galvoju, ką daryt ten, kur reikia ir dieninių, ir naktinių užuolaidų. Kur nereikia, ten zaprasta - na gerai, karnizas, užuolaida, ir psio. Bet yra kur reikia, tarkim, toks langas, kur palei pat kaimynai vaikšto. Tai ką tada? Dvigubą karnizą? Į gipskartonį? Bėgelį? Bet lubos aukštai? Tfū kad jį kur, dar viena problema - užuolaidos.

O kas per velns ta užuolaidų karūna? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 06 06, 10:51)

Tik galvoju, ką daryt ten, kur reikia ir dieninių, ir naktinių užuolaidų. Kur nereikia, ten zaprasta - na gerai, karnizas, užuolaida, ir psio. Bet yra kur reikia, tarkim, toks langas, kur palei pat kaimynai vaikšto. Tai ką tada? Dvigubą karnizą? Į gipskartonį?  Bėgelį? Bet lubos aukštai? Tfū kad jį kur, dar viena problema - užuolaidos.

O kas per velns ta užuolaidų karūna? unsure.gif

dvigubas karnizas, vienas giliau ir žemiau, kitas aukščiau ir labiau išsikišęs biggrin.gif
Atsakyti
Aha, ir abu ant galvos jablynkšt? biggrin.gif

Kas yra užuolaidų karūna?

Aš tragiškai neisšsilavinusi užuolaidose biggrin.gif
Atsakyti
paraukimas uzuolaidu virs sutraukimo juosteles biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 06 06, 10:51)
Jaučiu, reik daryt pusę ant karnizų, pusę ant bėgelių po plintusais (kas nesekė temos, tas supras klaidingai biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ) - pas mane labai skirtingo aukščio lubos, taigi dviejuose languose tiems karnizams išvis vietos nėra...

Iliustracija po apvadu
Gal romanetės toj vietoj į temą g.gif

Esu mačius kaime tokio tipo karnizo uždengimą, principas panašus kaip su lubiniu apvadu. Ten buvo metaliniai vamzdžiai, bet dabar lenkai ir bėgelius įsabačina su bėgeliu.
Dar yra variacija uždengti bėgelius ar vamzdžius su tekstile aptraukta lenta 3a foto iš 21.

Man irgi karnizai ramybės neduoda, tuoj susikaupsiu ir paklausiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Y2K: 06 birželio 2016 - 15:46
Liepos pradzioje busiu Vilniuje, parvesiu turimus sendaikcius. Jeigu ko reikia, rasykite i az 4u.gif . Iki liepos dar truputi papildysiu 4u.gif .
My Webpage
Atsakyti
Sveikutės, gal galite priminti dėl dažų. Kokios firmos geriausiai dengia, plaunasi ir pan.
O jei trumpiau - ką pirkt smile.gif

Taigis turiu naują užsiėmimą - pati nusišpakliavau techninę patalpą, planuoju dažyt. Dažysiu irgi pirmą kartą, o kas gausis - matysim.

Toje pačioje patalpoje bus praustuvas, plytelės metro su tamsiais tarpukais.
user posted image
Sienos tiktų tamsiai pilkos arba baltos, bet kadangi plytelės baltos, o sienos gali būt ne visai tokios spalvos - bijau, kad gali ne kaip atrodyt, nors kita vertus patalpa maža, ~8m2 nesinori labai užtamsint.

Labai laukčiau Jūsų patarimų dėl dažų ir sienų spalvos. 4u.gif
Atsakyti
Man tai atrodo, kad prie tokios sienos gali tikti visiškai bet kas, ko tik tu nori.

Aš dažyčiau baltai, bet aš ne rodiklis, mat pas mane viskas juodai - baltai, taip mane veikia dabartinis gyvenimas su ryža sofa, per daug spalvų, per daug spalvų!!!

Darbų vadovas mano, kad panašu į morgą biggrin.gif O aš manau, kad tai puiku - morgas labai gražu ir gerai, morge tvyro rami, jauki atmosfera, jokių isterijų, jokių konfliktų, niekas neturi jokių pretenzijų niekam - puiki vieta gyventi. Ramina nervus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 16 birželio 2016 - 14:29
Pasidalinkite, kokius perkate rašomuosius stalus pradinukams? Gal būna augančių stalų, kurie daugiau mažiau įsipaišytų į klasikinį interjerą? g.gif
Atsakyti