Įkraunama...
Įkraunama...

Provansas ir klasika interjere:

QUOTE(Y2K @ 2016 05 24, 13:01)
O kokios spalvos virtuvė?
Baldų tokios spalvos kaip grindys tikrai nedaryčiau. Ir visų išvardintų vienodų nedaryčiau. Prašosi kažkokia uch spalva bent vienam baldui, geriausiai gal indaujai arba konsolei arba minkštiems - gal tamsiai mėlyna ar žalia. Jei mediena, tai kokia riešuto spalva, kažkas iš tamsaus marmuro atspalvių. Balta, juoda, tam tikro atspalvio pilka visada tiks.

Dėl tapeto, susidėliojau koliažą, įskaitant sienų spalvas, neatrodo, kad 100 proc. netinka, nes grindyse yra pilkumo, be to monitorius gal iškraipo atspalvius. Be jo aišku galvos skausmo būtų mažiau, bet nemanau kad reikėtų nedelsiant lupti, vistik papildomos išlaidos.

Virtuvė bus gelsva (sakyčiau beveik sienų spalvos) blizgi su įmontuojama buitine technika, stalviršis grindų spalvos.

Minkštą dalį ir galvoju mėlynai -žalią rinktis. O tada užuolaidas prie ko derinti? Prie minkštų baldų ar neišryškinti?
Papildyta:

Papildyta:
As pasakysiu taip - nera paprasta atsakyti, kai matai grindu, akmens, tapeto gabaliuka ir spalvos koda. Visa tai erdveje gali atrodyti labai skirtingai, priklausomai kiek langu, kiek dienos sviesos yra patalpoje, koks apsvietimas.
Jei labai sviesu, galima pasiulyti ir tamsesniu elementu, bet jei vaizdas iskart niurokas, tai patalpa gal kaip tik reiktu sviesinti sviesiais elementais: baldais ir tekstile. Ir t.t. ir t.t.
Todel gal galite ideti realiu foto, nelabai suprantu kas trukdo tai padaryti, cia juk niekas jusu nenuteis, bet mums/anapus ekrano, bus lengviau nenusisneketi su gal but visai netikusiais pasiulymais, matant realia erdve smile.gif

Prie jusu turimu elementu gali tikti tiek monochromine, tiek pasteline, tiek kontrastinga spalvu palete ir simtai spalviniu variantu, todel reiktu bent jau zinoti i kuria spalvine puse linksta jusu sirdis:
user posted image
[/quote]

Dienos šviesos patalpoje daug (yra dideli vitrininiai langai)
Peržiūrėjau fotkes , nei vienos, kad butų vaizdas tinkamas
Pabandysiu kurią dieną pafotkint
Atsakyti
Aš kadangi manau, kad prie nurodytų spalvų gali tikti išvis bet kas, tai nieko patarti negaliu smile.gif Vienos sienos tapetu irgi neklijuočiau... Na bet yr tai yr, vis tiek tinka belekas.

Radau gražų:
http://stylepusher.d...ort-hvidt-hjem/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 24 gegužės 2016 - 22:04
Man iš keturių tie tapetai irgi nesižiūri, nors šiaip tikrai labai gražūs smile.gif

Iš noa nuorodos tas kelmas labai mielas wub.gif Ot turėsiu namus ir parsitempsiu tikrą kelmą!
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2016 05 24, 14:20)
Jūs apie pagrindinį įėjimą šiaurėje (durys virtuvės sienoje) klausiat, ar tikslinga ten? Ten numatytas pagrindinis įėjimas, pagal projektą. Ir nieko gudriau nesugalvoju.
Nors gatvelė, atvažiavima tai iš pietų.. svarsčiau variantą, kad man patiktų ir įėjimas ten, pietuose.. g.gif  Bet ten laiptinė.. bet gal įsipaišytų.. g.gif
Dabar toj šiaurėj gaunasi pagrindinis įėjimas, katilinės priestatas ir , nors dėl pastarosios vyras priešinasi, bet sakiau man norisi nors nedidelės, kad prisėst su kavos puoduku.. šiaip gi kieme erdvės pilna. Dar netolies bus pirties pastatas su terasa.

-----
Dėl virtuvės lango..   Dabar proga paklausti.. nes aš sau neradau paaiškinimo, kodėl po langu turi būti  blush2.gif

Ne, as del kitu duru virtuveje, i kiema ar kur ten, kur salia lango rolleyes.gif
Kur jos ves ir kam, kai terasa ne ten g.gif Toks keistokas vaizdas gausis - durys salia lango i nelabai kur...
Terasa siaureje, prie pagrindinio iejimo g.gif Kaip i ja pakliuti is virtuves su maistu, kuri jums teks nesioti? Lakstysit pro tambura su saslykais ar kavos puodeliukais?

Kriaukle po langu paprastai daroma, kad moteris salia jos (nesvarbu, kad yra indaplove) ruosia maista - tai jos "taskas" ir ji tame taske nusipelno bent jau ne i siena vepsoti, o turi galimybe akis ir i dangu pakelti, ir gamta pasidziaugti, ir vaikus paganyti, ir pacekavinti kas kieme vyksta, ka kaimynai veikia ir kas ateina/pareina lens.gif Jei galite tureti didesni langeli, kodel rinktis maziuka?
Papildyta:
QUOTE(Noa @ 2016 05 24, 17:51)
Oi! Kur gauti tokių pusgaminių! Kur kur kur kur kur????

Medzio centre Vilniuje, firma www.ruckzuck.lt, bet kazko nemeta ju puslapio g.gif
Cia matosi galimi dureliu ''razmierai'' ir lenteles gali būti "kryziuotos":user posted image
http://classen.pl/en...,sg,1,pr,7.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 24 gegužės 2016 - 22:21
mamagabi sakykit ,kuo pavyksta gražiai nudažyti tokias dureles? g.gif
Pati žaliuzines dažiau -negražiai gavosi ax.gif Nelygiai pasidengė,teptuku meginau tai varvekliukai "išlindo",žodžiu dar galiu eksperimentuoti,kol MB rankos iki mažosios kambario spintos gamybos "daeis" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2016 05 24, 13:20)
Ačiū už pastabas. Ir dar gal ką sukritikuosit mano pamąstymuose..

man dar daugiau kilo klausimu nei mamagabi, todel nusprendziau, kad as turbut nieko nebesuprantu rolleyes.gif .
Nevienodi langai daugeliui yra dzin, bet man langai yra namo veidas.

Vonios kambaryje dvejos durys yra didelis (labai didelis) nepatogumas. Gal iseina koki san. mazga, kaip ir pvz. "lauko" tualeta pasidaryti katilineje, kur galima is lauko greitam uzbegti, o ir lauko/zemes darbu rubus, avalyne deponuoti. Jusu ukine dalis nera visai aiski, bet su tokiu buriu zmoniu, manau reikia daugiau vietos pasidejimui, nei vien tamburo.
Gaila, kad ieimas i vonios k. gaunasi is tamburo.

O mociutes kambarys yra nuolat gyvenamas, ar bus naudojamas tik kaip sveciu kambarys? Jei tik sveciams, tai nesiulyciau jo didinti, o kaip tik patrumpinciau (-1 kv.m.) ir sulyginciau su jusu miegamojo siena, kad holas taptu erdvesnis.
Istrizos sienos taip pat nera gerai-grazu-patogu. Taupant vieta galima daryti nebent lauztas statmenas linijas, kur galima butu atitinkamai is abieju sienos pusiu integruoti baldus, buitine/san. technika.

Atkreipkite demesi i vidaus duru padeti kambario atzvilgiu, kad butu patogu laikyti atidarytas - neatsitrenktu, nesiremtu i ka nors, netrukdytu judeti.

Kodel plautuve ties langu? O i ka tada ziureti plaunant indus biggrin.gif ? Jei rimtai, man asmeniskai ties langu erdviau, sviesiau ir be jokios abejones yra kur zvilgsni nukreipti (ypac tiems, kurie nemegsta indu plauti tongue.gif ). Pas mane nors ir stovi indaplove, bet reikia savaites, kad ja prikrauciau. Todel daznai kokia lekste ar puodeli plaunu rankomis ir ziuriu pro langa wub.gif , kitaip ko ten stovesi prie to lango ir spoksosi i ji.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 25 gegužės 2016 - 09:21
Bet planuojant plautuvę ties langu reikia įvertinti lango atidarymą. Mes to nepadarėm. Todėl kranas trukdo langui atsidaryti pilnai į vidų 4u.gif

Mergaitės turiu klausymą - kuo nuvalyti langus iš išorės? Praeitą rudenį/žiemą/pavasarį nebuvo uždengtas stogas, tai bėgantis murzinas vanduo lašėjo ant vitrininio lango. Nusitaškė tokiais kaip kalkių lašais, kurių nenuvalau. Gal žinot kokią "šmirę"? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2016 05 25, 11:19)
man dar daugiau kilo klausimu nei mamagabi, todel nusprendziau, kad as turbut nieko nebesuprantu  rolleyes.gif .
Nevienodi langai daugeliui yra dzin, bet man langai yra namo veidas.

Vonios kambaryje dvejos durys yra didelis (labai didelis) nepatogumas. Gal iseina koki san. mazga, kaip ir pvz. "lauko" tualeta pasidaryti katilineje, kur galima is lauko greitam uzbegti, o ir lauko/zemes darbu rubus, avalyne deponuoti. Jusu ukine dalis nera visai aiski, bet su tokiu buriu zmoniu, manau reikia daugiau vietos pasidejimui, nei vien tamburo.
Gaila, kad ieimas i vonios k. gaunasi is tamburo.

O mociutes kambarys yra nuolat gyvenamas, ar bus naudojamas tik kaip sveciu kambarys? Jei tik sveciams, tai nesiulyciau jo didinti, o kaip tik patrumpinciau (-1 kv.m.) ir sulyginciau su jusu miegamojo siena, kad holas taptu erdvesnis.

<...>

Sveika. Ačiū.
Dabar trumpai, paskui dar pažadu pasirodyti su permąstytu planu..

Ten ne namo veidas rytinėje sienoje, ten namo "užpakalis", atsiprašau.. Kitose sienose stengiausi sudėti langus simetriškai ir vienodų aukščių, nes man irgi gražiau, kai vienodi langai išorėje. Tiesiog ta rytinė siena tokia gaunasi iš suspaudimo.. jei noriu langelio vonioje, tada jis gaunasi siauresnis už miegamojo ir svečių. Miegamojo vienas platus (nes toks pats platus būtų svetainės sienoje) tad ir antras platus.. Pagalvosiu būtinai, kaip sumažinti ten betvarkę su langais rytuose, bet ta siena tokia tikrai "užpakalinė", tad grožio ten neieškojau blush2.gif

Močiutės kambarys visai gali būti, kad bus nuolat gyvenamas. Tiesiog, močiutė mūsų labai mylima, labai garbaus amžiaus (arti 80). Ir vis dar gyvena viena tolimam mieste. Nelabai ir veržtųsi pas mus. Bet man ramiau, kad aš jai ruošiu kambarį. Gal ir trumpinsiu tą išsikišusį apendiksą.. net ne dėl holo, bet kad nelieka didelės prasmės, jeigu tvarkingai, be kreivų sienų perbraižius wc patalpą ir tambūrą paslinkus link katilinės (priestate).

Dar į Mamagabi vakarines pastabas dėl durų vakarinėje pusėje tikslingumo.. na ten ne visai durys į niekur. Jos tam ir iškirstos, kad su šašlyku ir kava trumpesniu keliu nužingsniuoti į lauką g.gif Nebent jas dar patraukti gautųsi link virtuvės (sukeisti su langu, bet reik pagalvoti, kaip atrodys). Aš matau ten ir vasarinį pagrindinį parėjimą namo, vaikams iš kiemo, mums su produktais iš kiemo, mašinos. Ten iki terasėlės šiaurėje, kiemo šiaurėje netoli, tik per kamputį..
Ir langelis virtuvėje gi tik planuose. Mano vyriškis priešinasi, kad negerai langas šiaurėje, nereikia, negalima.. o man reikia, nes noriu kiemą matyti, o ne stalviršį blush2.gif Reiks pagalvoti apie platesnį langą ax.gif Gal jis gražiau, derėtų prie visų kitų namo akių žiūrint iš bendros svetainės-virtuvės erdvės ax.gif ax.gif

Ačiū

Pradėjau piešti planą su tambūru ir katiline išorėj (katilinė buvo taip numatyta iškelti į išorinį priestatą). Pasirodysiu vėliau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tyli upė: 25 gegužės 2016 - 10:08
QUOTE(poeme @ 2016 05 25, 10:58)
Mergaitės turiu klausymą - kuo nuvalyti langus iš išorės? Praeitą rudenį/žiemą/pavasarį nebuvo uždengtas stogas, tai bėgantis murzinas vanduo lašėjo ant vitrininio lango. Nusitaškė tokiais kaip kalkių lašais, kurių nenuvalau. Gal žinot kokią "šmirę"?  4u.gif

Jei tikrai kalkės, tai gal rūgštinis "imtų". Pabandykit su paprastu actu.

Dėl plautuvės po langu, nesutinku su dauguma smile.gif, manau nuo gaminimo įpročių priklauso, bet šiaip man toks anglosaksiškas stereotipas iš tų laikų, kai indus plaudavo rankom. Specialiai save stebėjau - jei "iš dūšios" gamini, tai pro langą nepasižvaldgysi. Tų retų neindaplovinių indų plovimas, vėlgi kaip kam, man tai tikrai ne meditacija, kuo greičiau (o todėl žiūrėdamas į daiktą) suplauni ir psio. Daržoves plaunant irgi žiūri į jas, kad žemėtos neliktų. O va daug daugiau laiko užimančius darbus kaip pjaustymas, maišymas, minkymas, prie lango gera daryti vien dėl apšvietimo. Nors kas planuoja tuos darbus daryti prie salos, veidu į kambarį, tai langas lieka laisvas, t.y. plautuvei.

Tyli upe, antram aukšte tikrai reikėtų daugiau WC/dušų, jei 4 berniokai ir dar pagalvočiau apie pisuarus. Vonią kelčiau į tėvų vonios kambarį, plius ten palikčiau ir dušą, nes į vonią močiutė neįlips, vaikams dušai - mažiau vietos užima,
Močiutės kambarėlį daryčiau taip, kad kažkada po daug daug metų būtų galimybė prijungti ar įrengti gerą vonios kambarį (reikia numatyti komunikacijas) arba padidinti tėvų miegamąjį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Y2K: 25 gegužės 2016 - 10:35
QUOTE(Y2K @ 2016 05 25, 12:24)

Dėl plautuvės po langu, nesutinku su dauguma smile.gif, manau nuo gaminimo įpročių priklauso, bet šiaip man toks anglosaksiškas stereotipas iš tų laikų, kai indus plaudavo rankom. Specialiai save stebėjau - jei "iš dūšios" gamini, tai pro langą nepasižvaldgysi. Tų retų neindaplovinių indų plovimas, vėlgi kaip kam, man tai tikrai ne meditacija, kuo greičiau (o todėl žiūrėdamas į daiktą) suplauni ir psio. Daržoves plaunant irgi žiūri į jas, kad žemėtos neliktų. O va daug daugiau laiko užimančius darbus kaip pjaustymas, maišymas, minkymas, prie lango gera daryti vien dėl apšvietimo. Nors kas planuoja tuos darbuis daryti prie salos, veidu į kambarį, tai langas lieka laisvas, t.y. plautuvei.

bigsmile.gif Va va va, mano mintis sudėliojote. Kažkaip panašiai ir man galvoj sukosi, kad gal nebūtinai ta plautuvė ten.. drinks_cheers.gif Juolab, kad yra ir minusų-klaustukų (lango rūbai, apsitaškymai, lango atidarymas).
Atsakyti
Man langas virtuvėj ne pasižvalgymui, bet grynai dėl šviesos. Pvz. plauni kokias salotas, tai esi garantuota, kad su kokiu slieku lėkštėn nepapuls biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Y2K @ 2016 05 25, 11:24)
Jei tikrai kalkės, tai gal rūgštinis "imtų". Pabandykit su paprastu actu.

Buvau pasidariusi tok5 kokteil5: vanduo, druska, soda, actas. Nenuplovė verysad.gif

QUOTE(tyli upė @ 2016 05 25, 11:29)
Juolab, kad yra ir minusų-klaustukų (lango rūbai, apsitaškymai, lango atidarymas).

Lango rūbas aukštai, tikrai niekam netrukdo ir nesitaško, nes langas tolokai, bet vat su atidarymu reikia apgalvoti......... Man tai labai smagu turėti plautuvę prie lango, rimtai 4u.gif
Atsakyti