Įkraunama...
Įkraunama...

Provansas ir klasika interjere:

QUOTE(Y2K @ 2016 05 13, 18:10)
Nemanau kad ji pigi, vien reklama lietrytyje/delfyje kiek kainuoja, o šmėžuoja nuolat. Bet vat turi savo klientūrą, kaip ir čigonių juvelyras. Tipo surado savo nišą.

Manau, kad butent taip ir yra drinks_cheers.gif
http://www.interjera...yvenamasis-1688
http://www.interjera...yvenamasis-1687

Be spalvu derinimo, pagalveliu ir geliu lentynos man labiau i akis krito trys punktai:
1) Veidrodziu ir spinteliu X ornamento pasikartojimas. Toks iksu kiekis vienoje vietoje ir skirtingose medziagose mano nuomone yra blogai cool.gif
Arba... jei jau taip daroma, tai tas kryziavimas turetu būti islaikytas maksimaliai vienodas.
2) Sekcija - manau klaidinga i viena ir diiideli balda suplakti visiskai skirtingas linijas: klasikines/pailgai vertikalias ir dekoruotas su moderniomis horizontaliomis.
3) Maksimalus duru skirtumas miegamajame - ypatingai klasikines, prabangios durys salia plokstes gabalo ant begio. Cia turbut taip bandoma miksuoti stilius g.gif Ir dar tas nuo lubu lipantis geliu vijoklis...taip siaubo filmuose blogis skverbiasi i namus kol issoka kokia baisula bijau.giflotuliukas.gif

user posted image

Vonia visai padori rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 13 gegužės 2016 - 22:14
Man ten vonia visiškai nepadori, man tos sienų ir grindų plytelės - visiškas nederinys biggrin.gif Jei jau tokios pretenzingos sienos, tai jau paleistų grindis kokias be ornamento, tamsesnes, tų bronzinių kranų spalvos, dideles, be matomų jungimų... A tai labai reikia prie smėliavų į rausvumą dėt smėliavas į pilkumą ir dar su tais ornamentiniais kvadračiukais? Aš baisiai tolerantiška dizaineriams, manęs net Versačė nepiktina, kai tuo tarpu kitus - labai biggrin.gif Bet čia... Atsiprašau už kalambūrą, bet visiškas grybas biggrin.gif

Ale tai vat vat, aš vėl apie tą patį. Va, kaip atrodo, kai vienoj sienoj durys ir spinta. Tai dėl ko ir aš čia per kelis puslapius bangavau - kad ir pas mane taip nebūtų! Aišku, durys pas mane bus gerokai mažiau pretenzingos, spintos irgi tokios mandagiai atsisakyčiau - per daug pompos, be to, pas mane bus rūbams greičiausiai - bet esmė tokia ir bus, durys ir plokštės gabalas. Ir dar blogiau, kad plokštės gabalas pas mane bus ne iki pat lubų, tiesiog aukščiau durų ir didelis.

Jei reiktų štai čia keisti tą sieną - kaip keistumėt? Spinta būtina, nes yra skylė, durys irgi būtinos, nes pro langą gi nelipsi, jos baltos, klasikinės (už jas jau avansas sumokėtas) biggrin.gif O baisumą sumažinti - kaip?

Aš dabar mąstau.
1. Viską nudažyt baltai, spintą mėgint daryt tokią klasikinę su pafrezavimais, viskas susilies načiort ir nekris į akis.

2. Spintą daryt išvis be jokių pretenzijų į klasiką, nes stumdoma plokštė - vis tiek ne klasika. Bus balta siena, baltos klasikinės durys, viršuj - tas ten, apvadas kažkoks, o spintos durys - pyst! - kokios nors tipo iš metalo! Kaip skydinėj! Arba ten kaip iš betono... Tiesa, kur gaut betonines arba metalines slankiojančias duris - dar nesugalvojau. Arba kokių baisiai senų murzinų lentų???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 14 gegužės 2016 - 10:38
QUOTE(Noa @ 2016 05 14, 11:33)
O baisumą sumažinti - kaip?

Aš dabar mąstau.
1. Viską nudažyt baltai, spintą mėgint daryt tokią klasikinę su pafrezavimais, viskas susilies načiort ir nekris į akis.

2. Spintą daryt išvis be jokių pretenzijų į klasiką, nes stumdoma plokštė - vis tiek ne klasika. Bus balta siena, baltos klasikinės durys, viršuj - tas ten, apvadas kažkoks, o spintos durys - pyst! - kokios nors tipo iš metalo! Kaip skydinėj! Arba ten kaip iš betono... Tiesa, kur gaut betonines arba metalines slankiojančias duris - dar nesugalvojau. Arba kokių baisiai senų murzinų lentų???

Pamastymai gal ir visai neblogi, ypac jei viskas balta balta kur dairais smile.gif: tai arba viska "sulieti" arba kaip tik gan ryskiai akcentuoti.
Dar variantai:
1) Paversti plokstes gabala "ale" meno kuriniu, uzdedant per visa jos ploti menine juodai balta fotografija (uzlakuojant ar laminuojant) ir tegu ji vazineja ant to metalinio begio smile.gif Tai gali būti ir dekoruotas matinio stiklo lakstas su baltais apvadais:
user posted image
user posted image

2) Visa ta balta siena, kurioje bus plokstes durys, galima papuosti isfrezuotu dekoru, ispjaustytu lazeriu - t.y. abipus duru ant laisvu sienu uzdeti tokias pat plokstes paneles:
user posted image
Sis atvejis graziau ziurisi kai toje pacioje sienoje nebera kitokio modelio duru, kad nebeisbalansuoti dekoratyviniu paneliu vientisumo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 14 gegužės 2016 - 12:58

Jei reiktų štai čia keisti tą sieną - kaip keistumėt? Spinta būtina, nes yra skylė, durys irgi būtinos,  nes pro langą gi nelipsi, jos baltos, klasikinės (už jas jau avansas sumokėtas) biggrin.gif O baisumą sumažinti - kaip?

Aš dabar mąstau.

svarstytini abu variantai.

user posted image

o tiesiog gražiai parištas užuolaidas analogiškas langų rūbams nesvarstėt? pas mus miegamajame skylei uždengti būtent parištos užuolaidos ir numatytos. Gali būti ir neparištos, jei labai arti rūbai, bet pas mane lentynos ir kabyklos gilumoje, tai labai dangstyti ir poreikio nėra.

Pas mamagabi labai liuks panaudotos užuolaidos tokiems kampams ir nišoms uždengti;)

prašau idėjų:
https://www.pinteres...-door-curtains/
čia visai nieko, bet angos kraštai prašosi aprėminami dekoratyviniais profiliais, arba analogiškais durų apvadais.
user posted image

user posted image

Atsakyti
Taigi vat, dabar galvoju dar labiau biggrin.gif

Apie užuolaidą pagalvosiu laikinai - nuolatinai netiks, nes gyvenamas kambarys ir ant praėjimo, palei pat išėjimą iš namų. Miegamajam ar kokiam svečių kambary, jei kas buožė ir tokį turi, tai visai gražu. Ir nėr taip jau brangu labai.

Nuo meno kūrinio gal susilaikysiu, bala, kaip sakant, jo nematė. Aš su menu neaiškiuose santykiuose biggrin.gif Mat, aš visada nutariu, kad nafiga yra kopijuot, kopijos - nelygis, tai žema, tada aš pati nutapysiu, savom rankom, ir išreikšiu savo sielą savo namuose! Ir gaunasi, he he, tokia, na, kaip čia gražiau išsireiškus, šūduva su pretenzijom biggrin.gif

Galiu parodyt savo mėginimą dekupažo būdu iš senos spintos padaryti elegantišką spintelę vaikų kambariui, ji pagal pirminį užmojį turėjo būti visa balta ir su klasikiniais kraštais, ir šiek tiek piešinėlių ant stiklo, kad jungtų sena ir nauja, tikriausiai Grybaitė savo projektuose irgi tą nori išreikšti.
Žo, ėmiausi aš tos spintelės, prisipirkau dekupažinių raštų ir dažų, ir lakų visokių. Bet bedarant man nusibodo valyt, nutariau, kad fig, bus baltos tik durelės, tiks, netiks, laikinai juk, kitaip vienas vargas. Pradėjau dažyt, nusibodo, pradėjau dekupažint, pagavo kablys, betgi kablys visai nebūtinai reiškia, kad bus nuostabus rezultatas biggrin.gif

Žodžiu, užklijavau paveiksliukus, pradėjau dažyt, įsijaučiu, ateina katinas, įlipa į dažus, eina toliau, palieka ant grindų baltas pėdas, gaudau katiną, valau katiną, tęsiu darbą, įkvėpimas eina per kraštus kartu su dūmais, įsivaizduoju, kaip tatai bus didis meno kūrinys, aukščiausio lygio meno apraiška, vėl ateina katinas, išeina su mėlyna ausim, aš nutariu, kad jo spalva ar taip ar taip - mėlyna, mėlynas bikoloras, tai išėjo gal kiek trikoloras, nu fig snim, dažau visa it koks Pikasas ir esu baisiai savim patenkinta biggrin.gif

Kitą dieną pažiūriu - ne klasikinė spintelė vaikučiams knygelėms, o ekstravagantiškai kičavota spintelė seniems hipiams slėpti žolę. Net Grybaitę gal pritrenktų.

Žo, su menu pas mane santykiai sudėtingi, aš jį myliu, o jis manęs nė biggrin.gif

user posted image

user posted image

Tiesa, vaikai kadangi mamai nekritiški, tai naudoja tą spintelę gražiausiai, pridėjo į ją š visokio. Bet naujoj vietoj norėčiau kokios elegancijos, ar ką biggrin.gif Dekupažu daugiau neužsiimsiu, viskas, baigiau tą reikalą, bet tapybos nebaigiau. Tik bijau kad, kaip ten sako Xmenai, negalėsiu sukontroliuot savo galios, ir tada visi namai išeis šitos spintelės dvasia, o kas tada juose gyvens? lotuliukas.gif
Papildyta:
Aš tą spintelę, beje, planuoju gal net pasilikt, bet stiklus išmesiu nafig, viską nuskusiu načiort, įdėsiu matinį stiklą ir nudažysiu kokia nors viena spalva. baltai. Nors pasąmonė rėkia - dažyk žaliai, bet protas sako - kur tu dūra dėsi žalią spintelę? Nebent išmesi į pievą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Y2K @ 2016 05 13, 17:10)
Tik tarp spintelių. Kam pinigus mėtyti...

QUOTE(mamagabi @ 2016 05 13, 21:41)
Iki spinteliu, nes angokrasciai plyteliu klijavimui per siauri, o virs lango jos beprasmiskos, nes turbut ant lango kazka kabinsite, ir tas kazkas tas plyteles pridengs. Taip pat iskiltu didesne dilema kaip prie plytelemis ireminto lango parinkti tinkama "lango ruba".

Ačiū labai drinks_cheers.gif
Atsakyti

Ale tai vat vat, aš vėl apie tą patį. Va, kaip atrodo, kai vienoj sienoj durys ir spinta. Tai dėl ko ir aš čia per kelis puslapius bangavau - kad ir pas mane taip nebūtų! Aišku, durys pas mane bus gerokai mažiau pretenzingos, spintos irgi tokios mandagiai atsisakyčiau - per daug pompos, be to, pas mane bus rūbams greičiausiai - bet esmė tokia ir bus, durys ir plokštės gabalas. Ir dar blogiau, kad plokštės gabalas pas mane bus ne iki pat lubų, tiesiog aukščiau durų ir didelis.

Jei reiktų štai čia keisti tą sieną - kaip keistumėt? Spinta būtina, nes yra skylė, durys irgi būtinos,  nes pro langą gi nelipsi, jos baltos, klasikinės (už jas jau avansas sumokėtas) biggrin.gif O baisumą sumažinti - kaip?

Dar va tokį variantą užmačiau, ta prasme ne 1:1, o kaip idėją: http://hideadoor.com...eryofdoors.html.
Jei stumdomos, tada netiks, nebent prie plokštės kažkokios labai siauros lentynėlės tipo nuotraukoms ar katukui palaipioti smile.gif Jau kokios kato akys wub.gif
Veidrodis toj vietoj nereikalingas?
Viskas balta gerai nuotraukoj, bet jei paprasta plokštė, iš arti tai akį stipriai rėš.
Atsakyti
Va, kad didelės labai išeina tos durys, tai paprastų varstomų neina daryt. Ten tokia durna vieta, grynai ant praėjimo į namus, kaip koks Augustavas Lenkijoj - ne visai pasienis, bet be jo į Varšuvą niekaip biggrin.gif

Tada belieka daryt kokios nors keistos medžiagos... Įdomu tik, kur jos gaut ir nebankrutuot. Pvz. kokios skardos parūdijusios biggrin.gif Arba neparūdijusios biggrin.gif

Veidrodžio nereikia, bala jo nematė, nors iš tikro - gal tikrai, blogiausiu atveju - veidrodį? Reikia nereikia, bus ir reiks biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 14 gegužės 2016 - 20:14
QUOTE(Noa @ 2016 05 14, 21:10)
Va, kad didelės labai išeina tos durys, tai paprastų varstomų neina daryt. Ten tokia durna vieta, grynai ant praėjimo į namus, kaip koks Augustavas Lenkijoj - ne visai pasienis, bet be jo į Varšuvą niekaip biggrin.gif

Tada belieka daryt kokios nors keistos medžiagos... Įdomu tik, kur jos gaut ir nebankrutuot. Pvz. kokios skardos parūdijusios biggrin.gif Arba neparūdijusios biggrin.gif

Veidrodžio nereikia, bala jo nematė, nors iš tikro - gal tikrai, blogiausiu atveju - veidrodį? Reikia nereikia, bus ir reiks biggrin.gif

žalvaris http://www.lytagra.lt/lt/7644-
varis http://www.lytagra.lt/lt/7636-
oksiduosis pats su laiku
Atsakyti
QUOTE(Y2K @ 2016 05 14, 21:25)

Nieko sau! Kokie faini, ypač varinis gal. Reiks pasidomėt, ar kokie nors bėgeliai jį atlaikytų - metalas vis tiek sunkus gi. Kita vertus, plokštė irgi sunki...

Nu pala, reik paskaičiuot. Ploniausias lapas - 0,5. Vario tokio storio metras sveria 45 kg (stiklas - 12,5 kg). Gali neatlaikyt, zaraza.
3 mm - 33 kg. Bet toks labai plonas, varis juk labai minkštas, išsilankstys... 3 pagal Moso skalę - stiklas kokie 5...

Bet čia kilni mintis, juk kažkas gamina visokius metalinius vartus, metalines duris? Va ko reikia paklaust.
Arba stogo dangas peržiūrėt!

Radau dar kažkokią plokštę, bet velnias žino ir koks jos storis, ir kokia kaina, ir ar eina nedaug papirkt... http://lemora.lt/lt/...-reynobond.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 14 gegužės 2016 - 22:10
QUOTE(Noa @ 2016 05 14, 23:08)

Dar būna toks gėris kaip paslėpti bėgeliai, iš serijos (metu pirmą pasitaikiusį)
http://www.topspynos...ndex.php?id=844

Kainos nežinau, turėtų būti nepigu. Bet geriau jau vieną kartą nusiskausminčiau ir susimokėčiau nei kad paskui skaudėtų kiekvieną dieną žiūrint į tokį liapsusą kaip pas Grybaitę interjere...
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 05 14, 21:10)

Paskaicius kaip tamsta susidorojo su dekupazinta spintele, tai duris/plokste aptraukti variu ir primusti kniedemis butu "no problem" biggrin.gif
https://www.youtube....h?v=FPKCHKkPuBw
https://www.youtube....h?v=S7-UMO85dV0
Atsakyti