Merginos, papliurpiam apie sienų spalvas?
Gal yra kokios tai taisyklės kur kokia tinka, kaip jas derinti visame name?
nes kol kas esu nusiteikusi viską išdažyti baltai, ale manau kaip atrodys baltos sienos su baltom lubų juostom? o gal visai nieko?
Man atrodo, kad tai daugiau žmogaus skonio reikalas. Kas ką mėgsta...
Aš irgi esu nusiteikus viską dažyti baltai, ir dažysiu
Užpereitą kartą, kai reikėjo dažyti, pasidaviau visokiems rypavimams, tipo, nemadoj, nesveikatoj, nusibos, šalta, tepasi. Ir nudažiau taip... Na vos vos nebaltai. Ir ką? Ir tepėsi gražiausiai O kai prisireikė perdažyt, perdažiau baltai ir jau kokie 5 metai kaip man nei nusibodo, nei labiau tepasi už kokias te žydras.
Žo, kol kas diskusija neišeina, nes tėra viena nuomonė, kad reikia dažyti viską baltai
Mano vaikai tai dar svarsto išsidažyti juodai Vyresnėlis iki šiol prisimena, kaip jis, varguolis, buvo priverstas gyventi saulėtai geltoname kambaryje! Tuo metu jam buvo nuo gal 2 iki kokių 8 metų, bet trauma, matomai, buvo labai didelė, kad išliko iki dabar
Pasiteisinimui galiu pasakyti, kad jis jau studentas, ir tais laikais ta spalva buvo labai graži, o dažymo momentu jis dar nemokėjo kalbėti tiek, kad išreikštų aiškią nuomonę Taigi šį kartą būsiu apdairesnė ir daugiau nieko netraumuosiu
Man atrodo, svarbiausia - neatlikt derinio "šviesus medinis parketas - šviesiai persikinės sienos", o toliau jau ką nori, tą darai
Aš irgi esu nusiteikus viską dažyti baltai, ir dažysiu
Užpereitą kartą, kai reikėjo dažyti, pasidaviau visokiems rypavimams, tipo, nemadoj, nesveikatoj, nusibos, šalta, tepasi. Ir nudažiau taip... Na vos vos nebaltai. Ir ką? Ir tepėsi gražiausiai O kai prisireikė perdažyt, perdažiau baltai ir jau kokie 5 metai kaip man nei nusibodo, nei labiau tepasi už kokias te žydras.
Žo, kol kas diskusija neišeina, nes tėra viena nuomonė, kad reikia dažyti viską baltai
Mano vaikai tai dar svarsto išsidažyti juodai Vyresnėlis iki šiol prisimena, kaip jis, varguolis, buvo priverstas gyventi saulėtai geltoname kambaryje! Tuo metu jam buvo nuo gal 2 iki kokių 8 metų, bet trauma, matomai, buvo labai didelė, kad išliko iki dabar
Pasiteisinimui galiu pasakyti, kad jis jau studentas, ir tais laikais ta spalva buvo labai graži, o dažymo momentu jis dar nemokėjo kalbėti tiek, kad išreikštų aiškią nuomonę Taigi šį kartą būsiu apdairesnė ir daugiau nieko netraumuosiu
Man atrodo, svarbiausia - neatlikt derinio "šviesus medinis parketas - šviesiai persikinės sienos", o toliau jau ką nori, tą darai
QUOTE(Noa @ 2016 05 10, 20:15)
Papildyta:
QUOTE(mamaSandra @ 2016 05 10, 19:02)
galiu tik pasidalinti, kad pati savo poilsio namelyje rąstines sienas vos pilkinau, nes man baisiai gražu, kai balti langų ir durų apvadai nesusilieja su sienom, o išsiskiria.
O ir šiaip paskutiniu metu esu pilkos fanė
QUOTE(femme @ 2016 05 10, 20:43)
O ir šiaip paskutiniu metu esu pilkos fanė
Femme, cia Jusu namelis? kaip visad
gal ir man pilkos fane patapt?
nors dar galvojau apie pilsvai zalsva, nezinau net tiksliai kaip ta spalva vadinasi, bandysiu ikelt pavyzdzius
Pilkai žalia vadinasi - pelėsiai ir kerpės!
Aš mėgstu tiek pilkai žalią, tiek stačiai pilką, taipogi baltą ir juodą, tai man pas Femme labai gražu Aplamai dabar pilka interjere mados klyksmas, toks klyksmas, kad į sireną pereinantis. Kiti sako, kad tipo mada tuoj nusibos - netikiu - salotinė mada tuoj nusibosta, o ne pilka. Pilka man tai nenusibosta jau n metų, turiu interjere - ne sienas, sienos pas mane baltos ir čia, ir ten bus Man asmeniškai pilka gerai, tinka prie katino
Kiti sako - oi, tau reikia spalvų, reikia gyvumo... Švilpt man ant gyvumo, aš ne papūga ir ne rubiko kubikas, nenoriu lego dėžėj gyvent Norėsiu spalvų - pasimerksiu rožių bukietą. Vo.
Papildyta:
Nors aplamai tai manau, kad sienų spalva - labai individualu, kaip ir rūbų spalvos. madoj nemadoj - norisi kažkokios, ir viskas. Juolab, tai yra gan nesudėtingai pakeičiamas reikalas, tai ne kokios grindys, kur vargas ir brangu. Todėl dažai sau, kaip nori, nepatiks, pasiimsi pendzelį ir persidažysi...
Aš mėgstu tiek pilkai žalią, tiek stačiai pilką, taipogi baltą ir juodą, tai man pas Femme labai gražu Aplamai dabar pilka interjere mados klyksmas, toks klyksmas, kad į sireną pereinantis. Kiti sako, kad tipo mada tuoj nusibos - netikiu - salotinė mada tuoj nusibosta, o ne pilka. Pilka man tai nenusibosta jau n metų, turiu interjere - ne sienas, sienos pas mane baltos ir čia, ir ten bus Man asmeniškai pilka gerai, tinka prie katino
Kiti sako - oi, tau reikia spalvų, reikia gyvumo... Švilpt man ant gyvumo, aš ne papūga ir ne rubiko kubikas, nenoriu lego dėžėj gyvent Norėsiu spalvų - pasimerksiu rožių bukietą. Vo.
Papildyta:
Nors aplamai tai manau, kad sienų spalva - labai individualu, kaip ir rūbų spalvos. madoj nemadoj - norisi kažkokios, ir viskas. Juolab, tai yra gan nesudėtingai pakeičiamas reikalas, tai ne kokios grindys, kur vargas ir brangu. Todėl dažai sau, kaip nori, nepatiks, pasiimsi pendzelį ir persidažysi...
Na gerai, sutinku, kad visos spalvos geros, bet yra ir tų gerųjų kurios niekada nenusibosta: kaip balta, pilka, samanų, kiaušinio lukšto.
Bet gal yra kokios taisyklės kaip negalima dažyt?
Tarkim pati galvoju, jei pasirinkčiau sienų spalvą žalsvą - samanų, mano plytų sienutė tiesiog dingtų erdvėje, o jei rinksiuos baltą - išryškės.
Bet gal yra kokios taisyklės kaip negalima dažyt?
Tarkim pati galvoju, jei pasirinkčiau sienų spalvą žalsvą - samanų, mano plytų sienutė tiesiog dingtų erdvėje, o jei rinksiuos baltą - išryškės.
QUOTE(mamaSandra @ 2016 05 10, 23:18)
Femme, cia Jusu namelis? kaip visad
nors dar galvojau apie pilsvai zalsva, nezinau net tiksliai kaip ta spalva vadinasi, bandysiu ikelt pavyzdzius
Oi ne, ne mano čia benjamin moore pilką spalvą demonstravau, su mamaSandra baltais balkiais maniškis gi rąstinis
QUOTE(femme @ 2016 05 11, 08:20)
Oi ne, ne mano čia benjamin moore pilką spalvą demonstravau, su mamaSandra baltais balkiais maniškis gi rąstinis
Galvoju, jog pirtelę matėm, namą matėm, o dar svečių namelio nematėm? gal parodysit
QUOTE(mamaSandra @ 2016 05 11, 08:50)
Galvoju, jog pirtelę matėm, namą matėm, o dar svečių namelio nematėm? gal parodysit
Čia aš perkrikštijau pirtelę nes šis namelis ir bus toks poilsio, pirtis jame tik viena iš opcijų
QUOTE(mamaSandra @ 2016 05 10, 18:02)
Merginos, papliurpiam apie sienų spalvas?
nes kol kas esu nusiteikusi viską išdažyti baltai, ale manau kaip atrodys baltos sienos su baltom lubų juostom? o gal visai nieko?
As irgi, nuo tada, kai suzinojau, kad ir sienas, ne tik lubas, galima dazyti baltai, esu baltos fane.
Bet balta nera jau tokia nekalta ir ne visur ji taip iskilmingai atrodo, kaip noretusi. Sviesioj patalpoj, nesvarbu, saules ar lemputes apsviestoj - grazu, aukstoj - grazu, bet siauriniuose kambariuose ar prieblandoje, atrodo niuri ir salta. Prie mediniu grindu dera puikiai, prie plyteliu (jei jos ne gaisro spalvos) vel atsala.
Balta spalva yra achromatine, panasiai kaip veidrodis, ji atspindi visas aplink ja esancias spalvas. Jei erdve bus nemaza ir apytuste, atrodys steriliai ir nuobodokai, jei gausiai dekoruota, priesingai - igaus daug atspalviu ir seseliu.
"Nustatyta, kad spalvos veikia žmogaus savijautą. Pavyzdžiui, išbandyta, kad melsva spalva sukelia šalčio jausmą, net jei tokia spalva išdažytoje patalpoje būtų kambario temperatūra (~24 °C). Tokios pačios temperatūros geltoname kambaryje gali būti per šilta. Taip pat manoma, kad spalvos turi įtakos atsirandant įvairiems negalavimams, ligoms ar su jais kovojant. Dar antikos laikais taikyta spalvų terapija, kurios tikslas padėti išgyti nuo kai kurių ligų ar atstatyti dvasinę pusiausvyrą.
Kartais pagal mėgstamas ar nemėgstamas spalvas sprendžiama apie žmogaus charakterį. Pavyzdžiui, laikoma, kad žalią spalvą mėgstantys žmonės yra atkaklūs, kritiškai vertina aplinkybes, nesvyruoja priimant svarbius sprendimus, o nemėgstantys apatiški, dažnai jaučiasi nuskriausti."
Mane asmeniskai spalvos labai erzina, net atspalvis, vienas gali tikti, kitas jau nebe. Spalvu noriu tik tam tikrais momentais arba tam tikrais kiekiais, kaip ir kad negaliu pakesti chaoso, o mano brangiajam - atvirksciai. Taigi, del spalvu reikia tartis su savo dvasiniu pasauliu, pries tai buti daugmaz issiaiskinusiam kaip jos tave veikia ir kur kaip atrodo (cia jau techniniai, nebe dvasiniai reikalai).
Kai jau tiek isminties prirasiau, atradau straipsni :
http://www.manonamai...a.d?id=65675012
QUOTE(vida777 @ 2016 05 11, 10:02)
Mane asmeniskai spalvos labai erzina, net atspalvis, vienas gali tikti, kitas jau nebe. Spalvu noriu tik tam tikrais momentais arba tam tikrais kiekiais, kaip ir kad negaliu pakesti chaoso, o mano brangiajam - atvirksciai.
Dėkuidie, mano vyras skiria tik raudoną nuo žalios, ir jam visiškai tas pats, kokios spalvos namuose, svarbu, kokie laidai išvedžioti ir kokie vamzdžiai tai labai gerai, nes man šitie parametrai visiškai dzin, jeigu tik viskas veikia Nes jei vyras turėtų nors kokią nuomonę spalvose, mes siaubingai susiėstume... Dar dėl vienos priežasties Nes čia jau aš irgi nenusileisčiau, man turi būti toks, ir ne kitoks, jei pasakiau, kad sendinto popieriaus, tai ne gelsvas, bliaxha mūcha!!!
Aš tai nutariau taip su savo spalvų noriu - spalvos - pagalvėlėse, kilimėliuose, vazonikuose, paveiksliose (tuos aš amžiais pakabinu/nukabinu, nes paveikslų daugiau, negu vinių ). Bet ir tai dar! Pas mus dabar, kur gyvenu, pušinės grindys, šlykšti ryža spalva. Reikėjo pirkti sofą. Vyras užsispyrė dėl vienos, tokios pat ryžos - gerai, galvoju, bala nematė, norėčiau tamsiai pilkos, bet tą užsakinėk, o šita yra ir su nuolaida, tiks prie grindų. Ir ką, ir tinka, o man nuo tos ryžos pertekliaus širdies permušimai dabar!!!
Arrba - panorau aš kartą spalvos, ir ta spalva buvo tokia plytinė... Ruduo buvo Nusipirkau aš gėlių vazonų ir kelias tokias ikėjines dėžutes ir papkių laikikius (pas mus atvira spinta per visą sieną). Praėjo, užkniso, o pakeist tų dėžučių nėr kada, nėr kuo
Žodžiu, nori spalvų - gėlių bukietas + nagų lakas, viskas, laisva Atmosferą mažiau griežtą padaro trys diedai ir dvi katės. Jie labai spalvoti, o bardakas - dar margesnis
Bet radai baisiai mano suvokimu gražų interjerą, irgi šviesiai pilkom sienom:
http://www.vogue.com...y mansion,38839
QUOTE(Noa @ 2016 05 11, 09:49)
Dėkuidie, mano vyras skiria tik raudoną nuo žalios, ir jam visiškai tas pats, kokios spalvos namuose, svarbu, kokie laidai išvedžioti ir kokie vamzdžiai tai labai gerai, nes man šitie parametrai visiškai dzin, jeigu tik viskas veikia
na, mes (o gal musu vyrai) turbut kazkuo panasios.
Bet as vistiek baisiai pavydziu mamaSandra vyro, nes jis - pedantas ! As su savo pedantizmu baigiu iseit is proto ir visus paskui save isivesti... taigi, nusprendziau keistis - matyt ne siam gyvenimui tai skirta...
Mokysiuos dabar is mamaGabi !
Geros dienos visoms !