Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

Sveikos, jau seniai žvalgiausi į sanpaulijas, o šeštadienį vietinėje "Rimi" už 62 centus nusipirkau pirmąją (buvo su gera nuolaida, nes atrodė pavargusi, bet išskabiau nužydėjusius žiedus ir sanpaulija gerokai pažvalėjo). Priešistorė sanpaulijų tokia, kad bestudijuojant užsieniuose mano kaktusų kolekcija labai suvargo, daug neišgyveno, tad pasilikau vos kelis ir nusprendžiau ką nors kitą rinkti, pageidautina, kad būtų žydintis. Dabar galvoju kelias paprastas, bevardes pakankinti, kol išsiaiškinsiu, kas joms patinka, o po to jau į veislines pradėsiu dairytis.

Bet turiu vieną pradedančiosios klausimą: bent keliose vietose skaičiau, kad parsineštas iš parduotuvės sanpaulijas reikia persodinti. Bet taip pat skaičiau, kad žydinčių nereikia persodinti, reikia laukti, kol nužydės. Bet parduotuvėse, kaip žinia, parduodamos žydinčios... Tai kaip man dabar elgtis?

Ir dar vieną klausimą turiu: suprantu, kad sanpaulijų žiedynus reikia išlaužti su visu koteliu, kai nužydi. Bet kaip nuskinate nužydėjusius žiedus, jeigu ant vieno kotelio dar yra keli žiedai. Aš nužydėjusius žiedus aštriomis žirklutėmis nukarpiau, nes ant žiedkočių buvo dar ir pumpurų. Ar labai blogai pasielgiau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zemugne: 02 gegužės 2016 - 09:41
QUOTE(Zemugne @ 2016 05 02, 09:18)
Sveikos, jau seniai žvalgiausi į sanpaulijas, o šeštadienį vietinėje "Rimi" už 62 centus nusipirkau pirmąją (buvo su gera nuolaida, nes atrodė pavargusi, bet išskabiau nužydėjusius žiedus ir sanpaulija gerokai pažvalėjo). Priešistorė sanpaulijų tokia, kad bestudijuojant užsieniuose mano kaktusų kolekcija labai suvargo, daug neišgyveno, tad pasilikau vos kelis ir nusprendžiau ką nors kitą rinkti, pageidautina, kad būtų žydintis. Dabar galvoju kelias paprastas, bevardes pakankinti, kol išsiaiškinsiu, kas joms patinka, o po to jau į veislines pradėsiu dairytis.

Bet turiu vieną pradedančiosios klausimą: bent keliose vietose skaičiau, kad parsineštas iš parduotuvės sanpaulijas reikia persodinti. Bet taip pat skaičiau, kad žydinčių nereikia persodinti, reikia laukti, kol nužydės. Bet parduotuvėse, kaip žinia, parduodamos žydinčios... Tai kaip man dabar elgtis?

Ir dar vieną klausimą turiu: suprantu, kad sanpaulijų žiedynus reikia išlaužti su visu koteliu, kai nužydi. Bet kaip nuskinate nužydėjusius žiedus, jeigu ant vieno kotelio dar yra keli žiedai. Aš nužydėjusius žiedus aštriomis žirklutėmis nukarpiau, nes ant žiedkočių buvo dar ir pumpurų. Ar labai blogai pasielgiau?

Kadangi ir mano sanpauligės pradžia buvo tokia pati, tai ir atsakysiu.

Gerai, kad žiedelius nužydėjusius su žirklutėmis nukirpote. Aš du pirštus sudėjusi nagučiais nugnybu ir nieko tokio.
Palaukite kol jūsų sanpaulija nužydės ir tik tada persodinkite. Nieko baisaus neatsitiks, jei ir nepersodinus palaikysite pusmetį ar daugiau. Aš nepuolu jų persodinti, nebent šaknys pro vazono apačią išlindusios.

Kadangi pati turiu virš 400 sukulentų, tai palyginti galiu kaktusų ir sanpaulijų auginimo ypatumus. Man paprasčiau auginti kaktusus. Kodėl?
Nes- kaktusus galima pamiršti palaistyti-bėdos nebus. Sanpaulijas bent kartą per savaitę reikia sočiai pagirdyti. Jei pamiršti vieną, kitą kartą, net lapeliai nukeipsta. Planuojant atostogas laistymas yra aktualu.
Kaktusai užima mažiau vietos, sanpaulijos kuo didyn, tuo platyn. Bet auginti protingą skaičių labai normaliai galima sutalpinti ant rytinės ar šiaurinės, vakarinės palangės. Kaktusam lieka pietinė pusė. Jokios konkurencijos.
Dar su laistymo procedūra ilgiau užtrunka. Gerai jei kokias 5-10 turi, tai sutupdei į dubenėlį su vandeniu-davei atsigerti ir išėmei. Kai jų turi daugiau taip visą dieną nesiterlinsi.

Privalumas-sanpaulijos mažiau serga. Kaktusus taip ir revizuok ar neužpuolė pūkiai-miltuotieji skydamariai.

Sanpaulytėm reikia daugiau dėmesio nei kaktusam-čia aš taip nusprendusi.

Atsakyti
Štai mano žadėtasis Babelio bokštas .Garsiai nesijuokit, tyliai -leidžiama.

user posted image]My Webpage[/URL]

Stovas buvo mano .Studentavimo laikais viršuje buvo apvalus rutulys-akvariumas ir ant visų trijų kojų po gėlių vazoną. Vėliau trikojis atsidūrė pas mamą ir išbandė visokiausius pritaikymo variantus. Dabar vėl juo susidomėjau, kaip nereikalingu griozdu mamos kambaryje. Parsinešiau, pastačiau tuščiame kampe-labai gerai tiko, katinų nagais nurarintus tapetus pridengė. Vietoj akvariumo uždėjau didžiulį vazoną, į jį įstačiau stiklinę saldaininę centriniam vazonui.
Naujas statinys tuoj buvo įvertintas kačių ir pripažintas mėgstama tupėjimo vieta. Lapų negraužia-vieną kartą pabandžiusios , atsisveikino su pilvo turiniu ir pripažino naudojimui netinkamomis.

Stove tilpo 16 sanpaulijų jau suaugusių. Susiinventorizavau sanpaulijų ūkį su vaikų darželiu kartu-29 doh.gif O sakiau daugiau 20 ne-ne-ne.
Atsakyti
Evora, ačiū už atsakymą. Vadinasi, mano sanpaulijai reikia tik vazonėlio, į kurį ją įstatysiu. Na, dar trąšų reikės nusipirkti. Ir daugiau sanpaulijų (juk vienai bus liūdna) biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

O kad kaktusai nelepūs, aš žinau. Bet pusantrų metų nemeilės net ir jiems buvo per daug... Nemylėjo jų, sakė, kad užima vietą, kurios pavasarį reikia daigams...

Laistyti nebijau, vistiek reikės lieti rečiau nei pomidorus ir kitokias gėrybes šiuo metu.

Įtariu, kad sanpaulijas pasirinkau, nes užsimaniau spalvų. Ketinu iš pradžių apsiriboti kokiomis dešimčia, bet net sava patirtis sako, kad taip nebus biggrin.gif
Atsakyti
Evora, šaunu 4u.gif kiek pūkuotų būtybių vienoj vietoj, visos atrodo patenkintos biggrin.gif Žiauriai išradingi žmonės yra gėlių augintojai hihihi.gif Pas mane jau pilna etažerė, dar ant stalų ir palangių vis viena kita įsitaiso, ir dar visas stalas nukrautas, pasižiūrėjau vakar kiek vaikų prisiaugino lapukai, tai kai visus išsodinsiu - padvigubės, o gal ir patrigubės... reikės jau irgi kažką daryti doh.gif Vasarai į lauką keliaus kitos kambarinės gėlės, tai sanpaulijoms bus vietos, bet va rudenį bandysiu jau kabinti vazonus ant langų ax.gif
Atsakyti
evora saunus tavo bokstas,su gelem ir sargybinias biggrin.gif maniskes purpurnyj miraz

user posted image

deo marcipan ax.gif

user posted image
Atsakyti
Evora, saunus stovas thumbup.gif Ir gelytes grazio, net tos, kur ant kilimo guli biggrin.gif

Ziuriu cia i visu grozius, ir pavydziu... Maniskes neskuba zydeti g.gif Dar tik po kelis pumpuriukus radau..
Atsakyti
O gal kas netyčia žinot, kokia čia sanpaulija (išgelbėta iš Rimi nelaisvės bevardė smile.gif )

user posted image
Atsakyti
Evora labai gražiai atrodo stovas , juokas neima ,o baltas pavydas kad turėjai laisvą kampą. Pas mane, kaip pas beprotę, visi kampai, visos palangės užimtos, visi langai nukabinėti biggrin.gif Pažadu sumažinti, bet kažkokiu stebuklingu būdu, gėlių ne mažėja, o daugėja g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 05 02, 13:50)
Evora labai gražiai atrodo stovas , juokas neima ,o baltas pavydas kad turėjai laisvą kampą. Pas mane, kaip pas beprotę, visi kampai, visos palangės užimtos, visi langai nukabinėti  biggrin.gif  Pažadu sumažinti, bet kažkokiu stebuklingu būdu, gėlių ne mažėja, o daugėja  g.gif

Čia kaip man su kaktusais-rudeny sunešus iš balkono išmėtau, išdovanoju viską be ko gyvent galiu. Pavasariui atėjus- jau dvigubas išdalinto prieauglis. Ką padarysi-progresuojanti narkomanija, tik gėlių forma.
Papildyta:
QUOTE(Zemugne @ 2016 05 02, 13:34)
O gal kas netyčia žinot, kokia čia sanpaulija (išgelbėta iš Rimi nelaisvės bevardė smile.gif )

user posted image

Jeckau, kaip pasisekė. Nerealus grožis thumbup.gif Ir aš pirmą tokią sanpaulytę nusipirkus, užsimanyčiau pulko naujų gražuolių. Ir kaip jų nemylėti. g.gif
Papildyta:
QUOTE(evora @ 2016 05 02, 15:51)
Čia kaip man su kaktusais-rudeny sunešus iš balkono išmėtau, išdovanoju viską be ko gyvent galiu. Pavasariui atėjus- jau dvigubas išdalinto prieauglis. Ką padarysi-progresuojanti narkomanija, tik gėlių forma.
Papildyta:
Jeckau, kaip pasisekė. Nerealus grožis thumbup.gif  Ir aš pirmą tokią sanpaulytę nusipirkus, užsimanyčiau pulko naujų gražuolių. Ir kaip jų nemylėti. g.gif

Jei dar turi pakuotę su kuria pirkai šią gražuolę, apžiūrėk. Gal rasi www. ---------- ir taip toliau. Susivesi tą elektroninę nuorodą ir gali pasisekti rasti vardą.

Papildyta:
Ačiū visoms už šaunius mano bokšto ir jo sargybinių įvertinimus wub.gif

O šią sanpaulytę pirkau šeštadieny-padovanojau mamai mamyčių dienos proga. Jos baltas raštas įdomus, kai kur kaip širdelės forma.

Atsakyti
QUOTE(Zemugne @ 2016 05 02, 09:18)

Mano pastebėjimas - nužydėjęs žiedas ties išsišakojimu nesunkiai nulūžta (žymiai lengviau, negu nenužydėjęs).
Atsakyti
Nereikėjo, nereikėjo man čia lįsti... Tokių grožių prisižiūrėjau. O palangę tik vieną galiu joms išskirti... Na, dar porą lentynų joje gal būtų galima padaryti. Bet lentynų kambary joms tikrai nebus. Bet gal kada nors, kai kolekcija bus didesnė, surasiu vietos. Šiandien dar dvi sanpaulijas Rimi išgelbėjau biggrin.gif

Bet greitai, matyt, bevardžių sanpaulijų man nebepakaks. Šiandien darbe nebuvau, bet ryt lįsiu į senesnes temas ir ieškosiu nuorodų, kur veislinės sanpaulijos parduodamos... Žinoma, vėliau apsiraminsiu, bet dabar ant palangės dar labai daug vietos... biggrin.gif
Atsakyti