Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

Lauksim mirksiukas.gif
Atsakyti
Man irgi labai smalsu pamatyti tavo lentyna! bigsmile.gif
Renku idejas saviskei ... cool.gif
Atsakyti
Jeigu išsilukštens visi žiedai, turėsiu gražų sportą smile.gif AE-Šarlene Nostalgie.
user posted image

ir kitos šių metų žydėtojos http://auginugeles.blogspot.lt/
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2016 05 01, 15:53)
Jeigu išsilukštens visi žiedai, turėsiu gražų sportą  smile.gif AE-Šarlene Nostalgie.
ir kitos šių metų žydėtojos http://auginugeles.blogspot.lt/

Smagu buvo akis paganyti thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Turiu ir as kelias sanpaulijas. Darbe. Pirktos prekybcentriuose. Gerai zydi. Puikios gelytes thumbup.gif
Bet mama man padovanojo savo augintas. Ziuriu, kad ten ju vazonelyje keli kereliai, ne viena, pagal mane. Gal jas reiktu persodint atskirai? Niekad to nedarius (nesodinus). Ar reikia durpiu nusipirkt? Ar tiks substratas gelems? Ar atsidalins tie kereliai normaliai? Ar yra kokiu paslapciu persodinant? Dabar du is ju sukrove ziedelius, ar palaukt?
Aciu

Atsakyti
spoorga, sunku pasakyt ar atsidalins. Jeigu ruošiasi žydėt, gal tegul pažydi g.gif
Nes jeigu gražiai neatsiskirs, gali būt jog reikės atnaujint viršūne. O gal ten treileris/kupstinė veislė?
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2016 05 01, 20:21)
spoorga, sunku pasakyt ar atsidalins. Jeigu ruošiasi žydėt, gal tegul pažydi g.gif
Nes jeigu gražiai neatsiskirs, gali būt jog reikės atnaujint viršūne. O gal ten treileris/kupstinė veislė?

Aha. g.gif Gerai, tegul zydi... Aciu.
Nieko nezinau apie treilerius. g.gif Gal... unsure.gif
O atnaujint virsune, tai nupjaut ties kazkuria vieta ir pamerkt, kad saknys islystu?
Atsakyti
QUOTE(spoorga @ 2016 05 01, 18:25)
Sveikos  4u.gif
Turiu ir as kelias sanpaulijas. Darbe. Pirktos prekybcentriuose. Gerai zydi. Puikios gelytes  thumbup.gif 
Bet mama man padovanojo savo augintas. Ziuriu, kad ten ju vazonelyje keli kereliai, ne viena, pagal mane. Gal jas reiktu persodint atskirai? Niekad to nedarius (nesodinus). Ar reikia durpiu nusipirkt? Ar tiks substratas gelems? Ar atsidalins tie kereliai normaliai? Ar yra kokiu paslapciu persodinant? Dabar du is ju sukrove ziedelius, ar palaukt?
Aciu

Daugumoje temelių pradžioje, pirmame puslapyje yra surinkta nemažas kiekis reikalingos informacijos. Ji tam, kad kiekvienas pasiskaitytų ir gal nereiks klausinėti. Labai net patogu atsispausdinti ir turėti.
Pirmame puslapyje buvo atsakymas ir į Jūsų klausimus.

Priežiūra. Sudarius tinkamas sąlygas sanpauljos gali žydėti 6-10 mėnesių per metus. Sanpaulijos auginamos šviesioje, nesaulėtoje arba tik trumpai saulės apšviečiamoje vietoje. Puikiai jaučiasi įprastoje kambario temperatūroje (žiemą ne žemesnėje kaip 17°C). Nemėgsta skersvėjų. Laistomos kambario temperatūros, geriau nekalkingu, vandeniu; žemė visada turi būti vidutiniškai drėgna. Vanduo neturėtų patekti ant lapų, o ypač į skrotelės vidurį. Pavasarį ir vasarą tręšiamos kas dvi savaites, rudenį ir žiemą – kartą per mėnesį, sanpaulijoms arba žydintiems augalams skirtomis trąšomis. Peržydėję žiedai ištraukiami su apvytusiu žiedynkočiu. Sanpaulijos persodinamos pavasarį arba vasarą, nežydinčios. Jei vazone susidarė kelios skrotelės, jos sodinamos po vieną į atskirus vazonėlius (nebent tai tam tikros veislės sanpaulijos – treileriai). Pasenusias, ilgus stiebus turinčias sanpaulijas reikia atnaujinti įšaknydinant viršūnę arba išauginant naują augalą. Auginimui tinka durpinė žemė arba durpinės ir kompostinės žemių mišinys. Žemė turi būti lengva, puri. Suaugusiam augalui geriausiai tinka 9-10 cm skersmens vazonėlis (vazonėlio skersmuo turi būti lygus maždaug 1/3 augalo skersmens). Jeigu vazonėlis per didelis – turėsite daug gražių žalių lapų ir mažai žiedų.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 05 01, 20:29)
Daugumoje temelių pradžioje, pirmame puslapyje yra surinkta nemažas kiekis reikalingos informacijos. Ji tam, kad kiekvienas pasiskaitytų ir gal nereiks klausinėti. Labai net patogu atsispausdinti ir turėti.
Pirmame puslapyje buvo atsakymas ir į Jūsų klausimus.

4u.gif
Sita visa "beletristika" zinoma perskaiciau. Bet, kai zmogus "savais zodziais" atsako, kaip kad dzuke (aciu jai), kazkaip "geriau daeina". "Treileriai", "skroteles"- man zodziai kaip is kosmoso, pardon.
Atsiprasau, maniau galima ne tik savo groziais pasidalint-"savo dziaugsmais", bet ir paklaust-as cia prie "dalinimosi rupesciais". 4u.gif
Atsakyti
Aišku kad galima klausti, dalintis savo patirtimi mirksiukas.gif Aš visada klausiu, man norisi paplepėti biggrin.gif
Papildyta:
Evora, rytoj pirmadienis, lauksim darbo rezultatų 4u.gif Gi labai cekava kaip atrodo sanpaulijų kampas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 05 01, 20:31)
Aišku kad galima klausti, dalintis savo patirtimi  mirksiukas.gif Aš visada klausiu, man norisi paplepėti  biggrin.gif
Papildyta:
Evora, rytoj pirmadienis, lauksim darbo rezultatų  4u.gif Gi labai cekava kaip atrodo sanpaulijų kampas  mirksiukas.gif

Nepamiršau. Stebuklų nebus.
Papildyta:
QUOTE(spoorga @ 2016 05 01, 19:37)
4u.gif
Sita visa "beletristika" zinoma perskaiciau. Bet, kai zmogus "savais zodziais" atsako, kaip kad dzuke (aciu jai), kazkaip "geriau daeina". "Treileriai", "skroteles"- man zodziai kaip is kosmoso, pardon.
Atsiprasau, maniau galima ne tik savo groziais pasidalint-"savo dziaugsmais", bet ir paklaust-as cia prie "dalinimosi rupesciais".  4u.gif

Atsiprašau, jei mano žinutė Jums nepatiko. Priskirkit ,,beletristikai" ir pamirškit.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 05 01, 23:28)
Atsiprašau, jei mano žinutė Jums nepatiko. Priskirkit ,,beletristikai" ir pamirškit.

Aciu. Jusu zinute labai patiko. Labai geru patarimu davet. ''Beletristikos'' joje ne laso. 4u.gif
Atsakyti