Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

evora ta bevarde man nesa i le vzbytije slivki,matos rausvi potepiai,i sita panasiausia,o rs gercoginia ir man tokia pati nusviesejusi,ant staliuko stovi,mastau gal persodint,ne pumpureliu nekrauna. mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 04 25, 20:00)
Kur šiemet tos saulės daug yra? Galima ant pirštų suskaičiuoti kiek valandų švietė  biggrin.gif

Nežinau, kaip pas jus Dzūkijoje, bet pajūryje ne taip mažai. Mano langai į vakarinę pusę, tai ir šiandien grįžus iš darbo mėgavaus saule thumbup.gif Jau buvo dienų, kai nuleidinėjau žaliuzes. Jeigu balkone (įstiklintam, bet neužsandarintam) po pietų temperatūra pakyla iki 30 C ir daugiau, tai sakyčiau ne taip blogai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 25 balandžio 2016 - 20:42
QUOTE(Rimmuse @ 2016 04 25, 19:42)
Maniškės taip atrodo (ir dar geltonesnės), kai patingiu pasaugoti ir gauna per daug tiesioginių saulės spindulių  g.gif :
nuleisti pašviesėję lapai, vidurys užtankėjęs

Sakyčiau taip, bet kitos sanpaulijos šalia stovi, žydi ir nei viena tokių išgeltonėjusių lapų nerodo. Matyt šioje veislėje kažkoks nestabilumas , jautrumas būdingas.
Kai nužydės, dėsiu į ramesnę vietelę, pamaitinsiu intensyviau-pažiūrėsiu ar keisis išvaizda.
Papildyta:
QUOTE(silvija72 @ 2016 04 25, 20:23)
evora ta bevarde man nesa i le vzbytije slivki,matos rausvi potepiai,i sita panasiausia,o rs gercoginia ir man tokia pati nusviesejusi,ant staliuko stovi,mastau gal persodint,ne pumpureliu nekrauna. mastau.gif

Ir aš į ziukio5 foto pažiūrėjus taip pamąsčiau, bet nedrįsau rašyti. Vis dėlto kiek atsimenu le vzbytije slivki labai nemažai tos rožinės. Ji pas mane jau trečią žydėjimą rodo, bet tie rožiniai blykstelėjimai tik šį žydėjimą pasirodė, kai ant saulėtos palangės pasikaitino. O ir garbanota paliko daug labiau.
Papildyta:
QUOTE(Rimmuse @ 2016 04 25, 20:41)
Nežinau, kaip pas jus Dzūkijoje, bet pajūryje ne taip mažai. Mano langai į vakarinę pusę, tai ir šiandien grįžus iš darbo mėgavaus saule  thumbup.gif Jau buvo dienų, kai nuleidinėjau žaliuzes. Jeigu balkone (įstiklintam, bet neužsandarintam) po pietų temperatūra pakyla iki 30 C ir daugiau, tai sakyčiau ne taip blogai  mirksiukas.gif

Nemažai saulutės ir Šiaurės Lt. Šiauliuose ir šiandien neblogai šviečia, bet su retesniais apsiniaukimais. Darbo kabinetas pietinėje pusėje, tai net žaliuzes nuleidus prikaitina, kad net karšta, nes šildymas grąžintas. Mano sukulentų kolekcijai puikios sąlygos-jau ir žydėjimo sezonas atidarytas.

Bet bute, kur šildymo ba-ba, tai jokia saulė nuo drebulio negelbėja. Brrr.... baigiu nusidrebėti prisirengus sluoksniuotai lyg svogūnas.
Atsakyti
evora paziurek ruskyne foto ta veisle,pilna kaip taviske nuotrauku,pasizvalgyk ir palygink. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 04 26, 00:00)
Sakyčiau taip, bet kitos sanpaulijos šalia stovi, žydi ir nei viena tokių išgeltonėjusių lapų nerodo. Matyt šioje veislėje kažkoks nestabilumas , jautrumas būdingas.
Kai nužydės, dėsiu į ramesnę vietelę, pamaitinsiu intensyviau-pažiūrėsiu ar keisis išvaizda.

Mano pastebėjimas: saulei jautriausi būtent šitos formos lapai (su šviesia apačia). Su raudona apačia arba lygūs lapai mažiau geltonuoja
Atsakyti
Radau čia visokio gėrio fotografijose-gal pravers, o jei ne-akis paganysit.
Gal Lauružei kokia idėja lentynoms įkris.

user posted image]My Webpage[/URL]

Atsakyti
Evora, nerealiai ! bigsmile.gif
Pirmos dvi ir priespaskutine wub.gif

O as vis kariauju su tom zarazom, kur gelytes grauzia doh.gif
Vakar pasigavau sodininka, kur pas mus aplinka priziuri. Fainas toks dedule. Parodziau viena gelyte, parodziau chemija, kuo nupurskiau. Sako, nieko gero is jos. Dave savo kazkokio tirpaliuko. Dar pridure, kad labai stiprus ir liepe stipriai atskiesti. Nupurskiau vakar, o siandien nauja trasa iskasta ant lapuko radau angel_sadangel.gif
Nebezinau jau, kaip ir kovoti verysad.gif
Nezinau, kas per zaraza, tai nezinau ir ko ieskoti nuo jos ... Pirkau sistemini insekticida, kuris buvo parasyta, kovoja su visais grauzianciais ir ciulpianciais parazitais. O vat ir netiko ... O ka ten sodininkas dave, tai net ir nezinau verysad.gif
Atsakyti
lauruze ikelk foto ir parodyk kokie tie nabageliai tavo atrodo unsure.gif
Atsakyti
user posted image

user posted image

user posted image

Nu va, kiek sugebejau vakare su prastu apsvietimu pafotograruoti.
Visu didieji lapukai apgrauzti, kai kurie susisuke ... Kaip suprantu, kad cia erkute pasidarbavo ...

Atsakyti
Labai panašu į erkės darbelį. Be Vertimec neapsieisit. Jeigu tikrai niekur negausit ir jei kitos sveikos o tik ši viena tokia, tai patarčiau ją išmesti nepagailėt. Įsigysit naują, ne karvę kainuoja. O kai užkrėsit visas, tai bus labiau gaila.
Ir patarimas kas auginat-nusipirkit mikroskopėlį, tikrai nebrangiai kainuoja, bet labai geras dalykas. Nereikia spėliot ar tikrai turit ant gėlyčių neprašytų svečių.
Atsakyti
Vidam, tai kad visos serga. Turiu 7 vaikucius, 2 daiginamus lapelius, 2 orchidejas. Nu orchidejos kazkaip nemaciau dar pagrauztu lapu, bet profilaktiskai purskiau.

Dar laukiu keleto gelyciu. Turetu ant dienu atkeliauti siuntinukas.

Klausimas, ar gali buti substratas uzkrestas erkutem. Pirkau kazin koki kambarinem gelems.
Atsakyti
QUOTE(Lauružė @ 2016 04 28, 10:45)

Klausimas, ar gali buti substratas uzkrestas erkutem. Pirkau kazin koki kambarinem gelems.

Jei gyvenat ten, kur rašot, tai pas jus bet kur gali būti erkučių - jos lauke gyvena ir lauko augalus ėda. Ir net neabejoju, kad yra pirkti preparatų, kad ir ne Vermikeso, bet skirtų ERKĖMS naikinti. Ne jokių ten sisteminių insekticidų, o AKARICIDŲ. Jeigu nesusikalbat, tai ieškokit paveiksliukų su erkėmis. Portugalijos rinkos aš nežinau, bet tiek Italijoje, tiek Ispanijoje jų laisvai yra prekyboje, ne taip, kaip pas mus, manau, kad ir Portugalijoje jų turi būti. Tik reikia žinoti, kad insekticidai nuo erkių nepadės.
Atsakyti