Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

QUOTE(Zemugne @ 2016 08 02, 17:44)
Evora, kaip gerai, kad ne man vienai toks širdagraužis biggrin.gif

Čia turbūt visiems naujokams ir mėgėjams taip būna. Kai jau profesionalėt pradedi, mažiau jautrus ir gailestingas palieki. Panašiai kaip medikas-darai kas naudingiau ir kažkur palieki emocijas.

Aš pagal save taip sprendžiu, nes pradėjusi domėtis kaktusais ir kitais sukulentais irgi iš pradžių kiekvieną nususėlį neišmesdavau, nenupjaudavau, nedalindavau. Dabar be jokių skrupulų pjaustau kaip reikia, išmetu visokius netikėlius ar neparodinės išvaizdos. Prie to labai gerai prisideda rudeninės ir pavasarinės atrankos dėl vietos stokos. Jau geriau gražus augalas, nei vietą užimantis invalidas.
Atsakyti
QUOTE(Zemugne @ 2016 08 02, 17:27)
Turiu vieną klausimą: kažkur lyg mačiau sąrašą įvairių su sanpaulijomis susijusių trumpinių. Bet dabar niekur jo nerandu. Gal kas prisimenate, kur ieškoti. Arba gal parašysit, ką reiškia LE (šiuo metu jo ieškau).

Trumpinys prieš pavadinimą nurodo selekcininką. LE - selekcininkė E. Lebeckaja

Man dažniausiai smalsumas neleidžia nulaužti žiedų blush2.gif , nors ir reikėtų. Nors pastebėjau, kad augalui tikrai ne į naudą - vystosi gerokai lėčiau už nežydėjusius vienmečius doh.gif

Evora - gražios sanpaulijos thumbup.gif Ir kompozicijos gražiai žiūrisi. Bet kad mažiau vietos užima g.gif Mano sąlygom lengviau surasti vietos trims atskirai susodintoms.

Džiugu girdėti apie parodą. Pažiūrėti atvažiuosiu būtinai. O dalyvauti, tai pirmiausia žiūrėsiu ar tikrai pavyko jau išnaikinti erkes. Be to antroje rugpjūčio pusėje nebūsiu namie, tai nežinau, ar bus ką vežti po svetimos priežiūros g.gif
Atsakyti
Pliurpiau, pliurpiau, o Zuikio gėliukus ir pamiršau pagirti.
Man irgi Alan's Fallen Angel nuostabiausia wub.gif

Rimusia, kad gal jau būsi išsinaikinusi tuos erkinius. Štai tavo ROCOCO VIOL man įtarimų visai nekelia. Ilgą laiką vis stovėjo gelstelėjusiais lapeliais, net trąšos jokio poveikio nedarė. Prieš kelias savaites palaisčiau Delfan ir iš kart lapai žaliuoti pradėjo, tokia gyvybingesnė atrodo. Štai taip dabar vaizdelis.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 08 02, 21:01)
Rimusia, kad gal jau būsi išsinaikinusi tuos erkinius. Štai tavo ROCOCO VIOL man įtarimų visai nekelia. Ilgą laiką vis stovėjo gelstelėjusiais lapeliais, net trąšos jokio poveikio nedarė. Prieš kelias savaites palaisčiau Delfan ir iš kart lapai žaliuoti pradėjo, tokia gyvybingesnė atrodo. Štai taip dabar vaizdelis.

Tataigi, kad tikras stabdis doh.gif
Šita darbe stovėjo nuo rudens, kiek žiūrėjau pro mikroskopą, tai ten erkių neradau g.gif Nors dėl viso pikto prieš siųsdama vistiek nupurškiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Balerinos pirmi žiedeliai

user posted image
Atsakyti
maniskes
moroznaja vysnia
user posted image

le siurprizi zimi
user posted image

Ramblin peach treileriukas
user posted image
Atsakyti
Kokios balerina ir vyšnia nuostabios...

O aš ir vėl turiu klausimą: kaip jūs sodinate sanpaulijas, jeigu iš lapo išauga keli daigai? Kiek laiko auginate iki išsodinimo? Ar persodinate tik vieną ar du stipriausius daigus, ar bandote visus išsodinti? Ar bandote atskirti stipriausią (stipriausius), o mažesniems leidžiate dar paaugti prie motininio lapo? Jeigu taip, kaip atskiriate daigus?
Atsakyti
QUOTE(Zemugne @ 2016 08 03, 20:55)
Kokios balerina ir vyšnia nuostabios...

O aš ir vėl turiu klausimą: kaip jūs sodinate sanpaulijas, jeigu iš lapo išauga keli daigai? Kiek laiko auginate iki išsodinimo? Ar persodinate tik vieną ar du stipriausius daigus, ar bandote visus išsodinti? Ar bandote atskirti stipriausią (stipriausius), o mažesniems leidžiate dar paaugti prie motininio lapo? Jeigu taip, kaip atskiriate daigus?

Tikrai gražuolės drinks_cheers.gif

Viskas priklauso nuo to kiek tų vaikų mirksiukas.gif Jeigu vienas ar du tai leidžiu prie lapo augti kuo ilgiau, kol nepradeda trukdyti kitiems (pas mane viename vazonėlyje po kelis lapus būna susodinta). Jeigu vaikų daug ir jie trukdo vienas kitam, tai didžiausius po truputį atskyrinėju (turi turėti bent 2-3 poras lapelių). Ištraukiu lapą su vaikiukais ir žemių gumulu ir atsargiai pirštais atskiriu didžiausius. Lapą su mažiais grąžinu atgal. Sanpaulijų su fentezi rekomenduoja auginti visus vaikus (netgi palikti lapą antrai vadai), nes dažnai mažiausi geriausiai atitinka veislę. Margalapių negalima atskirti, kol vaikų bent pusė lapelių nėra žali.
Atsakyti
Silvija, BLONDI pirmas žiedas-geltonos spalvos ieškojome ir radome. Nedaug matosi, bet gelsvas viduriukas. Ačiū. wub.gif

user posted image
Atsakyti
ir maniske le blondi ka tik pirmas ziedelis prasiskleide ax.gif
Atsakyti
stai kokio dydzio ziedas
user posted image
Atsakyti
OHO, thumbup.gif koks milžinas.
Papildyta:
Žvilgtelėjau į LT orchidėjų draugijos puslapį ir radau apie parodą bei susirūpinimą kaip pristatyti daugiau sanpaulijų.

http://www.orchids.l....php?f=4&t=2266
Atsakyti