Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

Rimmuse, evora, labai gražu wub.gif
QUOTE(evora @ 2016 08 01, 21:58)
Dabar nupirkau Delfan, tai 2 savaitės kaip tręšia ir vis laiko pritrūksta patręšti.

Abejoju, ar Delfan naudingas sanpaulijoms - juk ten tik azotas. Lapams - taip, tinka, bet žydėjimui - ne.
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2016 08 01, 22:10)
Rimmuse, evora, labai gražu  wub.gif

Abejoju, ar Delfan naudingas sanpaulijoms - juk ten tik azotas. Lapams - taip, tinka, bet žydėjimui - ne.

Kaip stimuliatorius užskurdusiems augaliukams labai liux. Užtenka kelis kartus palaistyti ir atsigauna. Pastoviai laistyti tikrai nereikia naudoti. O mamos tokios suvargėlės ir yra. Gal kada per metus kartą orchidėjų trašų ir užvarvino, kai nuo orchidėjų belaistant liko.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 08 01, 23:30)
Kaip stimuliatorius užskurdusiems augaliukams labai liux.

Su šituo tai tikrai sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
O man reikia kažko, kad šaknys aysigautų, jas augintų g.gif
Atsakyti
Šaknims - paliet kuo nors su daugiau fosforo. Yra ir specialių preparatų šaknų sistemai, anksčiau jais prekiavo ir Lietuvoje, bet seniai nesidomėjau.
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2016 08 02, 10:28)
O man reikia kažko, kad šaknys aysigautų, jas augintų g.gif

Teko pasižiūrėti filmukų rusų klb. apie sanpaulijas. Rodė kaip auginti apačioje vazonėlio įtaisius virvutę(rusiškai-FITIL) ir po to vazonėlis įstatomas į kitą indą su vandeniu, iš kur virvutė-vandentiekio vamzdis, tiekia vandenį visam augalui. Va, tada ir užsifiksavo atmintyje, kad šaknys labai greitai auga, nes drėgmė pastoviai apačioje. Jos tįsta link vandens ir taip, kad net išlenda per vazono dugną ir mirksta vandenyje.
Gal padėtų toks variantas arba bent jau laistymas įstatant į dubenėlį su vandeniu 20- 30 min. Aišku, jei augaliukas šaknis turi ne paviršiuje vazonėlio.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 08 02, 15:55)
Teko pasižiūrėti filmukų rusų  klb. apie sanpaulijas. Rodė kaip auginti apačioje vazonėlio įtaisius virvutę(rusiškai-FITIL) ir po to vazonėlis įstatomas į kitą indą su vandeniu, iš kur virvutė-vandentiekio vamzdis, tiekia vandenį visam augalui. Va, tada ir užsifiksavo atmintyje, kad šaknys labai greitai auga, nes drėgmė pastoviai apačioje. Jos tįsta link vandens ir taip, kad net išlenda per vazono dugną ir mirksta vandenyje.
Gal padėtų toks variantas arba bent jau laistymas įstatant į dubenėlį su vandeniu 20- 30 min. Aišku, jei augaliukas šaknis turi ne paviršiuje vazonėlio.

Man tai gavosi netyčia taip su Moroznaja Vyšnia - buvau įstačius į kitą vazonėlį, kurio apačioj buvo truputis keramzito. Paskui kažkada pabandžiau išimti - tai jaučiu, kad laiko kažkas g.gif Išlupau - o ten šaknys išlindusios pro apačią ir į tą keramzitą įsikabinusios doh.gif Matyt, drėgnas būdavo, tai ir traukė žemyn šaknis smile.gif
Tuo pačiu įdėsiu savo vaizdelių. Šiai dienai - pati gražiausia nežiniukė iš dovanoto lapelio wub.gif user posted image
maximukės vaikas user posted image
Rob's Heat Waves pirmasis žiedukas user posted image
Alan's Fallen Angel jau įsimylėjau wub.gif user posted image
Pink Mint - ar pas jus ji irgi tokia keista, pilnai neišsiskleidžianti? g.gif ... nors savotiškai žavi mažylė wub.gif user posted image
Į baltų vazonėlių temą - aš maximoj nusipirkau tokių baltų stiklinaičių, man visai patinka mažesnius vazonėlius į jas įstatyti: user posted image
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 08 02, 14:55)
šaknys labai greitai auga, nes drėgmė pastoviai apačioje. Jos tįsta link vandens ir taip, kad net išlenda per vazono dugną ir mirksta vandenyje.io.

Taip! Visų gesnerijnių, kuriuos auginu, šaknys tiesiasi link drėgmės. Jeigu vazonėlis įstatytas į kitą indą, kurio dugno nesiekia ir kuriame yra truputis vandens, šaknys ten ir eina - į drėgnesnę aplinką, nors vandens ir nepasiekia. Panašiai, kaip parodyta evoros paskutinėje nuotraukoje smile.gif Evora, dar viena porcija gražių žiedų wub.gif
Atsakyti
Šiandien buvau pas mamą ir nufotkinau miniukus-nekilmingus, be pavadinimų, bet rodau, nes kažkada buvo diskusija dėl jų susodinimo kartu. Juos susodinau prieš du metus ir matote, kad nenustelbė viens kito, nesusikryžmino ir net žydi vienu metu. Gavosi pagal rusų treilerių auginimo patirtį, kurią vadina ,,PIEVELĖ''. Nors aš apie tai nieko nežinojau ir susodinau taupydama vietą ir norėdama kažko gražesnio.

user posted image

O čia prieš metus susodinti miniukai jau mano. Jie didesni, nes trąšų gavę ir jau ruošiasi žydėti. Irgi draugiškai tolygiai auga, tad manau toks mano eksperimentinis auginimas visai save pateisino.

user posted image
Atsakyti
O aš ir vėl pasirodau pasigrožėti jūsų žiedais. Mano tik trys pramoninės baiginėja žydėti. Užtat dvi nužydėjusias persodinau. Iš vienos susodinau 6, o iš kitos - 5 augalus... Kadangi kai kurie buvo visai be šanknų, tai eksperimentuoju, kaip augs. Na, darbe tikriausiai greitai kraustysiuos į kitą kabinetą, kur bus daug palangių, tai daugumą ir išnešiu.

Turiu vieną klausimą: kažkur lyg mačiau sąrašą įvairių su sanpaulijomis susijusių trumpinių. Bet dabar niekur jo nerandu. Gal kas prisimenate, kur ieškoti. Arba gal parašysit, ką reiškia LE (šiuo metu jo ieškau).

Ir dar: paraginkit mane nuplėšti sanpaulijų žiedus. Nusipirkau prieš kelis mėnesius kelis veislinius daigus, o dabar dalis jų jau žiedus krauna. Bet galvoju, kad gal dar anksti jiems, gal dar reikėtų kelis mėnesius be žiedų paaugti, kad krūmai stipresni būtų. Bet taip norisi tuos žiedus pamatyti. Tai ir galvoju, ar negailestingai nurauti, ar leisti po vieną žiedą išskleisti, o tada nuplėšti?
Atsakyti
Su tais pirmais žiedeliais vienas širdies skausmas. Va, mamos lapelis tik išaugino kelis mažuliukus krūmelius, o jau pumpurėlius parodė. Tikrai reik nuskinti, bet rankos šeimininkei nekyla.

user posted image
Atsakyti
Evora, kaip gerai, kad ne man vienai toks širdagraužis biggrin.gif
Atsakyti