Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

Kokia atgaiva akims, šitiek puikų žiedų thumbup.gif wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Zemugne @ 2016 06 20, 09:56)
O aš ir vėl ateinu su klausimu. Perskaičiau, kad sanpaulijas į šiltnamius dedate. Ar būtina dėti lapus, susmeigtus į žemę, į šiltnamį?

Nenaudoju jokių šiltnamiukų schmoll.gif Kai pradėjau auginti veislines sanpaulijas perskaičiau daug rusiškų forumų, straipsnių ir t.t. Ir vienas iš auginimo variantų buvo būtent be jų, argumentuojant tuo, kad augalas jau iškart prisitaiko prie esamų sąlygų, auga tvirtesnis. Taip pat į vieną vazonėlį sodinu po 4-5 lapus (beje, dabar ir į 6-tuką)
user posted image
Aišku, kai kas kraupsta nuo tokių mano auginimo būdų, bet man pasiteisino (pradžioje eksperimentavau įvairiai, ypač kai turėdavau po kelis lapus) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zemugne @ 2016 06 20, 11:56)
O aš ir vėl ateinu su klausimu. Perskaičiau, kad sanpaulijas į šiltnamius dedate. Ar būtina dėti lapus, susmeigtus į žemę, į šiltnamį? Jeigu taip, reikės kažką galvoti (turbūt į kai kurias stiklinaites sukišti dantų krapštukus ir apdengti plėvele). Noriu ir aš daugiau sanpaulijų. "Prasiėjau" darbe per kelis kabinetus, tai ir tų senųjų tradicinių, ir pramoninių lapų "pasivogiau". O dar ir keturi lapai nupirkti žemėse tupi. Tad noriu juos visus kuo geriau ir greičiau įšaknydinti.

Aš dedu šaltesniu metu, kai taip šilta - nededu, dabar greitai ir lengvai šaknijasi ir vaikus augina, svarbu tik palaistyt laiku nepamiršt smile.gif O rudenį, pavasarį - dedu į permatomą dėžę kur uždaroma būna, ar į torto formą, ar šiaip maišeliu apgaubiu oro įpūtus ir į kitą stiklinaitę įstatau, jokių krapštukų nededu, jie drėgmėje pradės pelyti..
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 06 20, 09:52)
Paskaičiau kad sanpaulijos žydi beveik metus, o mano pati pirma pražydusi, jau baigia nužydėti ir naujų žiedų nematyti. Kame reikalas  g.gif

Per tiek auginimo metų tik vienintelė seneliukė Голубой Дунай išžydėjo daugiau kaip metus be pertraukos. thumbup.gif
Taip, jų žydėjimo periodas tęsiasi visus metus, neturi tokio sezoniškumo, kaip, pavyzdžiui, streptokarpai. Bet žydėjimo laikas labai priklauso nuo veislės. Ilgai žydi treileriai, nepailstančios žydėtojos yra dauguma lietuvaičių, gana ilgai žydi daugelis Morevo, Sorano veislių. Po žydėjimo daugelis jų daro pertrauką, sukaupia jėgas kitam žydėjimui.
Turiu virš 100 veislių, bet niekad nebūna taip, kad vienu metu žydėtų visos. Bet gal ir gerai - vienos nužydi, pražysta kitos. Aišku, būna gausesnis žydėjimas pavasarį ir rudenį (vasarą joms pas mane per karšta)
Atsakyti
Aišku, Rimmuse 4u.gif Pas mane irgi laabaai karšta, tai ko gero vasarą darys pertrauką. Pastačiau indelių su vandeniu ant palangės kad drėgniau būtų.

Aš dauginu į permatomas dėžutes sudėjusi, nes nereikia laistyti.O tai dažnai perdžiovinu, tai besivaikuojantiems būtų ne į naudą. O į dėžutes sustatei ir pamiršai...retkarčiais pažiūri ir ramu biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū už atsakymus. Kadangi aš turiu dar tik keturias pramonines žydinčias, kelias mažytes veislines ir kiek daugiau lapelių (jeigu visos tvarkingai užaugtų, būtų 38 ir reikėtų žiūrėti, kam vienodas atiduoti), tai dar žaidžiu taip. Kadangi stovi šiaurinėje pusėje, ne taip greitai išdžiūsta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zemugne: 20 birželio 2016 - 14:42
as uzsisvajojau,kai dabar tiek visoms zydi ziedu butu smagu sureng koki graziausios sanpaulijos konkursa,visos balsuotume,na tada gal aktyviau butu dalyvavimas,issijudintu merginos,ir pacioms smagu,ka manote? 4u.gif
Atsakyti
Man atrodo kad nieko gero iš to tavo sumanymo. Bent jau aš tikrai negalėsiu išrinkti vienos gražiausios, nes kai man dar neatsibodusios, tai beveik visos gražios biggrin.gif

Na bet spręskit visos 4u.gif Tada reiks nustatyti po kelias nuotraukas keti, kaip balsuoti, kas balsus skaičiuos ir t.t Ir kiek būtų iš viso dalyvių...
Atsakyti
Optimara Millenia pražydo nepanaši į save
user posted image
user posted image
Moroznaja Vyshnia
user posted image
Curlies Ocean Bl
user posted image
Na ir gausiau žydinčios Stelec Elit; Parnikovyj Effect; Rozovaja Pantera
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Grazu,oi kaip grazu wub.gif As kazkaip atkreipiau demesi i Curlies Ocean sanpaulyte wub.gif Man ji labai labai wub.gif Gal kuri augintoja turi jos vaikuti?Jau kaip labai noreciau jos pas save ax.gif
Atsakyti
QUOTE(silvija72 @ 2016 06 20, 15:02)
as uzsisvajojau,kai dabar tiek visoms zydi ziedu butu smagu sureng koki graziausios sanpaulijos konkursa,visos balsuotume,na tada gal aktyviau butu dalyvavimas,issijudintu merginos,ir pacioms smagu,ka manote? 4u.gif

Konkursiukui pritariu drinks_cheers.gif
Pati dalyvauti tikrai nesugebėsiu, bet balsuoti visada prašom.

Bet išrinkti gražiausią tikrai bus sudėtinga-visos nuostabios.
Esu prieš 3 metus organizavusi kaktuso-numylėtinio konkursą su prizu nugalėtojui. Kiek visokių grožybių visi prikėlė foto. Bet dalyvavo tik nuotraukos be nikų, o su numeriais. Balsavo žmonės nežinodami kieno augalas. Buvo galima rodyti iki 10 foto savo labiausiai mylimų kaktusų. Buvo daug lengviau išrinkti visiems gražiausią, įdomiausią, nes kaktusai labai skirtingi. Su sanpaulyčių žiedais tikrai bus sudėtingiau apsispręsti.
Atsakyti
kaip butu taip faina,evora tu organizuok,vis siokia tokia pramoga,rusyne maciau rengia,visoms idomu,issijudina,o cia mazai veiksmo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(silvija72 @ 2016 06 20, 20:23)
kaip butu taip faina,evora tu organizuok,vis siokia tokia pramoga,rusyne maciau rengia,visoms idomu,issijudina,o cia mazai veiksmo bigsmile.gif

Tikrai Silvija to nedarysiu. Pirmiausia daug visokios aktyvios veiklos 3 mėn., nespėju net į forumą žvilgtelt. O ir nieko kito neveikiu, kaip pastoviai kažką organizuoju. Labai jau atsibodo aktyviste būti.
Atsakyti