Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

Oho, kiek pas visas grožių thumbup.gif
Maniškės nei viena nauja nežydi ir net pumpurų nerodo g.gif

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vidam, kad praturtėjai thumbup.gif
O aš maniau, kad viena tokia besotė esu. Tikiuosi rytoj sulaukti 15 sanpaulyčių.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vakar važiavau į ,,Senukus" pora maišelių žemių sanpaulytėms nusipirkti. Aišku prigriebiau kaktusą, na, ir šią gražuolę radau:

user posted image]My Webpage[/URL]

Silvija klausė kaip vadinasi-radau užrašyta-INOVA SPECTRA BLUE
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 06 02, 20:07)

Koks mėlynumas gražus thumbup.gif
Dairausi į visų gražiai žydinčias ir ima baltas pavydas blush2.gif Mano vaikai dar tik pumpurus augina
Atsakyti
jeigu ką domina Humako žibučių veislių pavadinimai, tai galima rasti čia
http://humakoholdingbv.nl/bellevardia
Atsakyti
Noriu pasiklausti-gal Jagoda Malina pasižymi komplikuotesniu auginimu?

Gavau ją rudeny su šešiais 1 cm. dydžio lapeliais. Tokia ir stovi užsimarinavusi, jokių augimo požymių. Visos kitais vardais mažylės išaugo, išlapojo, nors taip pat prižiūrimos. Nupiepėlė gauna ir trąšų, ir tris kartus Delfan stimuliatoriaus užvarvalinau-nulis pokyčių. g.gif
Atsakyti
Vakar parsinešiau siuntinuką su 15 sanpaulyčių + dovanėlės.
Turėjau gražaus tupinėjimo, kol susitvarkiau savo numylėtinių ūkelį. Atlikau inventorizaciją-57 doh.gif
Kažkaip pasijutau lyg jau ir kolekciją turinti blush2.gif
Bet ir neramu, oi, neramu kur reiks rudeniui atėjus visas išaugusias sudėti. g.gif Bet tikros gėlininkės juk žinome, kad mūsų butai guminiai, gal eilinį kartą išsitemps vietos padarydami. lotuliukas.gif
Belaistydama ir besikeikdama blush2.gif , prisiminiau Rimmusios laistymo racionalizaciją-bambalį su vamzdeliu. Greit apsisukau ir pasigaminau.
Ačiū, Tau Viešpatie, kad paleidi į šį pasaulį tokių protingų žmonių. drinks_cheers.gif
Pirmą kartą be vargo apėjau laistydama visus mini vazonėlius. Ir ne tik sanpaulijų, bet ir kaktusiukų vaikų darželį, iš siuntinių parkeliavusias pirskes haworthijas, gasterijas...
Tikiuosi dabar jau mano gyvenimas bus pagerėjąs. Augintinių irgi. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 06 05, 12:06)

Kažkaip pasijutau lyg jau ir kolekciją turinti blush2.gif

Bet tikros gėlininkės juk žinome, kad mūsų butai guminiai, gal eilinį kartą išsitemps vietos padarydami. lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif

Maniškis jau viskas, išsitempęs kaip balionas biggrin.gif Aišku, jei žiūrint į kai kurių namus, kai pristatyta lentynų, užimti stalai ir visos kitos vietos, tai pas mane dar oho kiek tilptų biggrin.gif Bet ten jau mano zona, ne gėlių schmoll.gif
Atsakyti
Taigi, kad yra tokia savybė: butų prasiplėsti, gėlių susispausti ir žiūrėk dar viena naujokė randa savo vietą thumbup.gif Be to dar yra erdvė darbe, kur galima išgabenti kažką nelabai patinkantį ar neradusį tinkamos vietos namie mirksiukas.gif O paskui suveikia natūrali atranka: kai nebespėji visko apžioti, mažiau patinkanteims ar atsibodusiems skiri mažiau dėmesio ir jie nunyksta (ar iškeliauja į naujus namus)...
Viena iš naujokių, kurios žydėjimo laukiau, nemažai tikėjaus, bet ... gal tiesiog pražydo ne laiku - su АВ-Танго, apie kurią vis dar nepraeinu pro šalį nepasidžiaugus, - tikrai nepakonkuruos.
user posted image
Сангрия (K. Morevo sėjinukas)

O čia pernykštis mano Top'as - irgi ėjau ratais kai pražydo - žiedai dideli, bet sudaro tokį lengvumo įspūdį wub.gif Beje, veislė 1995 metų
user posted image
Lyon's Spectacular (S. Sorano)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 05 birželio 2016 - 16:52
QUOTE(Rimmuse @ 2016 06 05, 17:40)

O čia pernykštis mano Top'as - irgi ėjau ratais kai pražydo - žiedai dideli, bet sudaro tokį lengvumo įspūdį  wub.gif Beje, veislė 1995 metų
user posted image
Lyon's Spectacular (S. Sorano)

wub.gif sita ir man,jau daug metu, be konkurencijos thumbup.gif bet foto neatskleidzia viso jos grozio
Atsakyti
Rimmusia, labai graži mėlynoji.

Aš kažkaip peržvelgiau savo foto albumą sanpaulyčių ir pastebėjau, kad pradeda dominuoti šviesiau ar tamsiau mėlynos-violetinės variantai. Reiks mąstyti apie rausvų invaziją.

Darbas kaip atsarginis variantas laikyti augintiniams yra tikrai gerai. Bet kur reiks viską kišti, kai pensijoj sėdėsim?
Šiandien jau suorganizavau trijų veislinių amarilių dovanojimą. Pradedu riboti savo norus, o ir terlionės mažiau. Štai ir bus 3 didelėm sanpaulijom vietos.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 06 05, 17:59)
Darbas kaip atsarginis variantas laikyti augintiniams yra tikrai gerai. Bet kur reiks viską kišti, kai pensijoj sėdėsim?
Štai ir bus 3 didelėm sanpaulijom vietos.

Gal iki to laiko pomėgis praeis? (nors man jis greičiau progresuoja, o ne praeina)
O jeigu miniatiūroms - tai 9 (ar dar daugiau) lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimmuse @ 2016 06 05, 18:12)
Gal iki to laiko pomėgis praeis? (nors man jis greičiau progresuoja, o ne praeina)
O jeigu miniatiūroms - tai 9 (ar dar daugiau)  lotuliukas.gif

Kaip jis gali praeiti?
Aš jau taip kovojau su savimi, bet rezultate-57 sanpaulijos. Sakiau sau, kad sanpaulijų tikrai nepriveisiu. Na, 1-3 dėl grožio ant stalo. Tikrai ne konkurentės mano mylimiems kaktusams-sukulentams. Tik dėl mamos čia pas jus pradėjau svečiuotis.
Prisisvečiavau... lotuliukas.gif
Kaip galima kovoti su tuo kas tau genetiškai užkoduota. Kodėl auginame vienas gėles, o ne kitas?
Mane pvz. pelkių augalai, bonsai, pelargonijos, rožės... visai netraukia. Bet , kai pamatau savo gėles-viskas viduje persiverčia, drebulys...ir NORIU drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 06 05, 21:02)
Kaip jis gali praeiti?
Aš jau taip kovojau su savimi, bet rezultate-57 sanpaulijos. Sakiau sau, kad sanpaulijų tikrai nepriveisiu.  Na, 1-3 dėl grožio ant stalo. Tikrai ne konkurentės mano mylimiems kaktusams-sukulentams. Tik dėl mamos čia pas jus pradėjau svečiuotis.
Prisisvečiavau... lotuliukas.gif
Kaip galima kovoti su tuo kas tau genetiškai užkoduota. Kodėl auginame vienas gėles, o ne kitas?
Mane pvz. pelkių augalai, bonsai, pelargonijos, rožės... visai netraukia. Bet , kai pamatau savo gėles-viskas viduje persiverčia, drebulys...ir NORIU drinks_cheers.gif

Tada pas mane daug užkoduota doh.gif
Balkone jau karaliauja rožytės ir pelargonijos, nors apie pastarasias prieš kokius 5 metus sakiau, kad tai visiškai neįdomios gėlės irnesakyk.gif Kol SM nepamačiau kokių būna veislinių hihihi.gif
Dar man labai gražios gėlės fuksijos - bet pas mane joms per karšta. Šiemet dar pabandžiau kelias begonijas. Matysim, kaip išgyvens mano karščius. Man labai gražu streptokarpai - kelis turiu, bet dėl karščio irgi apie kepures nesvajoju...
Iš vienos tuklės jau auga 3. Bet tai grynai praktiniais sumetimais - labai puiki priemonė nuo grybinio uoduko ("musyčių", kurių atsiranda, kai gėlių žemė per drėgna) thumbup.gif Tinūtrai bando mano kantrybę...
Bonsai irgi labai gražu, bet žinau, kad neturėsiu galimybės sudaryti gerų augimo sąlygų - tai augalas, kuris gražiai žiūrisi vienas, nemažoje erdvėje... Tai tik pasigėriu parodose. Su amariliais bandžiau draugauti, bet jie man nenorėjo žydėti. Dabar tai jau būtų per didelis griozdas. Išvis svogūninės gėlės pas mane nenori žydėti. Nors albuka žydėjo, nors gavau be žiedų. Kaip bus po vasaros - matysim
Aišku dar situaciją pakoreaguoja katinas lotuliukas.gif Kai kurios gėlės nespėja taip greitai augti, kaip yra apgraužiamos. Bet vėzdūnė ir raudoklė nepasiduoda schmoll.gif O gloksinijas teko gelbėti... Aukštai padėti krosandra ir galenis - pastarasis atauginėjo beveik nuo nulio - pražiūrėjau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 05 birželio 2016 - 21:45