Ačiū už pagyras naujokei
Na mano ir mamos sanpaulijos jei ir stovi nuo lango 1,10-1,50 m atstumu, tai pietinė pusė ir gauna net daug saulės šviesos. Pilnai būna apšviestos, net saulės vonias priiminėja. O ant palangės tupi rytinėje pusėje ir dar milžiniška eglė per visą langą išsikerojusi. Šviesos nedaug, bet per žiemą prabūti iki pumpurus krauti pradeda visai gerai. Sužysta ir čia, bet po kelis stiebelius, negausiai.
Mažyliams iš lapo išaugintiems, pastebėjau, kad geriau arčiau lango, nei metras nuo jo.
Štai rudeny iš Silvijos parkeliavusios mažylės buvo toli nuo lango, tai ne kažką ir paaugo. O kur mamai padovanojau-dėjo ant pietinės palangės, visą žiemą pralaikė, dabar krūmas tankiai prilapojęs apie 8 cm. skersmens ir pumpurų gausybė. Neatsidžiaugia Balerina, tik smarkiai liūdi, kad geltonoji neišgyveno, tai vis guodžiu, kad gal kada dar padovanosiu.
Silvija, jei dar turėsi galimybę, tai paaugink iš lapelio kokią gražią geltoną. Mokėsiu, kad ir 10 eurų ar daugiau, bet reik mamai padėt pildyt jos svajones.O lapų pakilimai ir nusileidimai tikrai priklauso nuo veislės. Štai turiu chimerą SHARON su mėlynais dryžiais, tai lapai tamsūs ir šauna aukštyn, o su rožiniais dryželiais MYRTHIA-daug horizontaliau lapus leidžia. Tiesiog tą patį augalą stebiu ir jei yra nukrypimų nuo jo įprastos lapų padėties, tai tada ir darau išvadas kur jį dėti.
Dar spėju, kad labai daug centre susigrūdusių trumpastiebių lapelių gali būti ir dėl pagreitėjusios pavasarinės vegetacijos. Tiesiog nebespėja išaugti , o jau kiti lenda.
Na, aš tik sanpaulijų mylėtoja, bet tikrai ne profė tuose jų auginimo reikaluose, tai tik mano pastebėjimai, kurie gal kitoms ir nepasiteisino.