Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

QUOTE(dzūkė @ 2016 05 14, 11:22)
išsilukšteno Cranberry Crush, kažkaip labai lėtai ji man augo ir šiek tiek chimeriška pražydo biggrin.gif 

Bet tokio grožio tikrai vertėjo laukti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2016 05 14, 11:22)
išsilukšteno Cranberry Crush, kažkaip labai lėtai ji man augo ir šiek tiek chimeriška pražydo biggrin.gif 

Žiedelis gražutis, bet ir patys lapai nuostabūs-galima auginti vien dėl jų. thumbup.gif

Pasidalinkite patirtimi-kokio ilgio šaknelėms leidžiate išaugti iš lapelio ir tik po to sodinate?
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 05 14, 12:40)
Pasidalinkite patirtimi-kokio ilgio šaknelėms leidžiate išaugti iš lapelio ir tik po to sodinate?

Viskas priklauso nuo mano nuotaikos: jeigu lapas ilgai neleido šaknų, tai ir su 0,5cm keliom šaknelėm įsodinu; jeigu spartuolis, tai kartais kol aš prisiruošiu pasodinti, tai ir vaikiukų užuomazgos atsiranda
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 05 14, 11:46)
Lauruže paskaityk ten skyrelį apie fotografavimą. Tikrai atsakingesnis požiūris į gaunamą vaizdą nei mūsų. Bet tos gražiosios katalogų nuotraukos dar apdorotos ir fotošopu. Aišku, kad taip būtų galima padaryti, reik žinoti kokį foną, išlaikymą ir apšvietimą reikia rinktis. Kai užsiimi pardavimais pagal katalogą arba keli sau individualius estetinius reikalavimus, tada verta tiek vargti. O kai turi tik nesudėtingą foto aparačiuką-džiaugies tuo kas gaunasi.
O, kad akiai profesionalus vaizdas malonesnis, tai neginčytina.

Nebutinas jums joks Photoshopas. Svarbiausia taisykle - fotografuoti be blico. Tai statom sanpaulija ant palanges, fotoaparate isjungiam blykstes funkcija, ir fotografuojam. Taip ir spalvos gausis tiksliausios, ir gelytes grozis geriausiai atsiskleis. Blykste padaro vaizda plokscia ir iskraipo spalvas. Jeigu fotoaparatas automatiskai parenka ekspozicija su ilgu islaikymu, tai galima pasistatyti kad ir knygu kruva salia, atremti fotoaparata, ir gausis grazi nuotrauka. Aisku, nekalbu apie nuotraukas tu katalogu, kur skirta pardavimui. Ten jo, ir fotoaparatas geras, ir photoshopas.
Net profesionalai fotografuoja su savo super aparatais tik darbui. O visa kita - su paprastom muilinem, mobiliaisiais telefonais.
Einu padarysiu keleta nuotrauku pavyzdziams.
Atsakyti
Sanpauliju zydinciu neturiu, tai idedu orchidejos ziedus. Fotografavau su mobiliu telefonu, nuotraukas tik sumazinau, kad nebutu labai dideles:

Su blykste toliau nuo lango (vaizdas plokscias, stiprus seseliai)
user posted image

Ta pati vieta, be blykstes (truksta sviesos, bet spalva jau labiau panasi i tikra)
user posted image

Prie lango be blykstes (pats geriausias vaizdas)
user posted image

Pries langa be blykstes (su telefonu automatiniu rezimu nesireguliuoja ekspozicija, tai gaunasi tamsus vaizdas)
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lauružė: 14 gegužės 2016 - 14:45
Truputėlį ne tai norėta mano pasakyti.

Autorės straipsnelyje kaip tik kalbėta koks netikęs pasirinkimas foto ant palangės dėl apšvietimo kontrastų, nelygių faktūrų naudojimas pasirenkant foną, aplinkos bereikšmių detalių fiksavimas... Kad mes fotografuojam su paprastučiais fotikais, tai aišku ir išeina pats augalas neblogai, bet ji moko ir kaip pasirinkti aplinką aplink augalą. Pas ją nuotrauka tik augalo, o pas mus dažniausiai dar ir visas namų ūkis.

Fotošopai mums nereikalingi. Čia tik, jei labai didelis estetas esi. Arba darai specialiai parodai-katalogams. Šiam kontekste ir kalbėta, kodėl nuotraukos atrodo nuostabiai profesionalios. Tik tiek.
Atsakyti
Kai fotografuoji sau, tai ir ukis fone nemaiso irnesakyk.gif Bet smagu, kai ir sau darytos nuotraukos gaunasi grazios. ax.gif Matyt, as estete cool.gif

Pagalvojau, kad keli patarimai bus i nauda, tai ir idejau cia tas nuotraukas ...
Atsakyti
rodau dar karta rodytus,isizydejo neblogai blush2.gif

Amadeus
user posted image

Le Rozmari
user posted image

DEO Marcipan
user posted image

LE Neonovaja gvozdika
user posted image

dar nerodziau.KRIS
user posted image

EK Krokus vesenyj
user posted image

EK Sneznyj bars sportas
user posted image

Atsakyti
QUOTE(silvija72 @ 2016 05 15, 17:58)
rodau dar karta rodytus,isizydejo neblogai

Yra kur akis paganyti thumbup.gif
Atsakyti
Oi, na ir groziai cia pas jus... wub.gif As cia jau buvau nosi nukabinus, kad maniskes kuklinasi, nenori zydeti, bet gi prisiminiau, kad salti mano namai, tai jos ir neskuba. Va, tik atsilo, jau ziuriu, kad pumpureliai pasirode smile.gif
Atsakyti
Silvija, o jau groziai kokie wub.gif
Man pati graziausia LE Rozmari. Kokie ziedai dideli. Tiesiog fantastiski! wub.gif
Atsakyti
Viena mėgstamiausių wub.gif
user posted image
Angel's Innocence (P. Sorano/LLG)
Atsakyti