Įkraunama...
Įkraunama...

Re-emigrantai ir galvojantys grįžti į Lietuvą

Ačiū už info, arilina. 4u.gif

Aišku, jei dar sulauksime mes tos senatvės. doh.gif nežinia koks likimas susiklostys.
Bet viena aišku, jei sulauksime senatvės, tai riba išeiti į pensiją bus nuolat ilginama, gal sulaukus 70 metų bus galima išeiti į pensiją? unsure.gif

Kaip tu, Italijoje ar jau Lietuvoje?
Atsakyti
QUOTE(Lybera @ 2016 07 11, 08:57)

Lybera, 11 Lie 2016 - 08:57, parašė:

Lybera, 11 Lie 2016 - 08:57, parašė:

Ačiū už info, arilina.  4u.gif

Aišku, jei dar sulauksime mes tos  senatvės.  doh.gif  nežinia koks likimas susiklostys.
Bet viena aišku, jei sulauksime senatvės, tai riba išeiti į pensiją bus nuolat ilginama, gal sulaukus 70 metų bus galima išeiti į pensiją?  unsure.gif

Ačiū už info, arilina.  4u.gif

Aišku, jei dar sulauksime mes tos  senatvės.  doh.gif  nežinia koks likimas susiklostys.
Bet viena aišku, jei sulauksime senatvės, tai riba išeiti į pensiją bus nuolat ilginama, gal sulaukus 70 metų bus galima išeiti į pensiją?  unsure.gif

Kol kas Italijoje.... bet jau bloga cia ir nuo tu karsciu ir emigrantu ir politikos blink.gif
Norisi greiciau sprukt is cia tik bijau, kad ir Lietuvoj greit bus tas pats
Atsakyti
QUOTE(arilina @ 2016 07 11, 09:02)

arilina, 11 Lie 2016 - 09:02, parašė:

arilina, 11 Lie 2016 - 09:02, parašė:

Kol kas Italijoje.... bet jau bloga cia ir nuo tu karsciu ir emigrantu ir politikos  blink.gif 

Kol kas Italijoje.... bet jau bloga cia ir nuo tu karsciu ir emigrantu ir politikos  blink.gif 

Suprantu tave labai gerai.Matytum kur aš gyvenu unsure.gif vieni afrikiečiai, kiniečiai, pakistaniečiai, baltų žmonių jau mažuma unsure.gif nesu rasistė, tik tokia realybė.
Jooo, italų vykdoma politika, no comment... doh.gif
Nenoriu, kad mano dukra augtų šioje betvarkėje. unsure.gif
Ir aš noriu iš čia bėgti.
Atsakyti
QUOTE(Lybera @ 2016 07 11, 09:11)

Lybera, 11 Lie 2016 - 09:11, parašė:

Lybera, 11 Lie 2016 - 09:11, parašė:

Suprantu tave labai gerai.Matytum kur aš gyvenu  unsure.gif  vieni afrikiečiai, kiniečiai, pakistaniečiai, baltų žmonių jau mažuma  unsure.gif  nesu rasistė, tik tokia realybė.
Jooo, italų vykdoma politika, no comment...  doh.gif
Nenoriu, kad mano dukra augtų šioje betvarkėje.  unsure.gif

Suprantu tave labai gerai.Matytum kur aš gyvenu  unsure.gif  vieni afrikiečiai, kiniečiai, pakistaniečiai, baltų žmonių jau mažuma  unsure.gif  nesu rasistė, tik tokia realybė.
Jooo, italų vykdoma politika, no comment...  doh.gif
Nenoriu, kad mano dukra augtų šioje betvarkėje.  unsure.gif

taip, nebesijuciu ir as cia kaip Europoje, tikrai niekada nebuvau rasiste ir nesu, bet viskam turi buti ribos, ne Afrika cia...
Lybera, o ka tavo vyras galvoja apie kraustymasi i Lietuva, kaip pati galvoji darba rasti? Mane labai baugina, kad lietuviai kreivai ziuri i grizusius, mazdaug nepritapai, tai parskuodei
Atsakyti
Nesuku aš galvos, ką apie mane ir mano vyrą galvos tautiečiai.
Pažįstu ne vieną lietuvę, kuri grįžo gyventi į Lietuvą iš Italijos ir su vaikais, greitai pritapo Lietuvoje ir gyvenimu joje nesiskundžia.Nuolat feisbuke pasižiūriu jų vaikučių nuotraukas, miela malonu žiūrėti. smile.gif

Mano vyras pritaria dėl Lietuvos, jau pats mato, kad Italijoje viskas prastyn... verysad.gif

Dėl darbo, kai grįšiu, žiūrėsiu ką daryti, gal kokį savo versliuką kurti? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lybera: 11 liepos 2016 - 10:29
QUOTE(Lybera @ 2016 07 11, 10:26)

Lybera, 11 Lie 2016 - 10:26, parašė:

Lybera, 11 Lie 2016 - 10:26, parašė:

Pažįstu ne vieną lietuvę, kuri grįžo gyventi į Lietuvą iš Italijos ir su vaikais, greitai pritapo Lietuvoje ir gyvenimu joje nesisukundžia.Nuolat feisbuke pasižiūriu jų vaikučių nuotraukas, miela malonu žiūrėti.  smile.gif

Pažįstu ne vieną lietuvę, kuri grįžo gyventi į Lietuvą iš Italijos ir su vaikais, greitai pritapo Lietuvoje ir gyvenimu joje nesisukundžia.Nuolat feisbuke pasižiūriu jų vaikučių nuotraukas, miela malonu žiūrėti.  smile.gif

smagu tikrai, o darbus greit pacios rado? ju vyrai ka veikia Lietuvoje?
Atsakyti
QUOTE(arilina @ 2016 07 11, 10:28)

arilina, 11 Lie 2016 - 10:28, parašė:

arilina, 11 Lie 2016 - 10:28, parašė:

Viena lietuvė rado iškart darbą ofise, jos darbas susijęs su italų kalba.Kita lietuvė irgi greitai rado darbą aptarnavimo sferoje. smile.gif Jos abi gyvena Lietuvoje be vyrų, tik su vaikais.

Beje, dar pamiršau parašyti kokią degradaciją matau čia, kur gyvenu.Aplinkinėse gatvėse vidury baltos dienos prostitucija užsiima afrikietės ir transeksualai. blink.gif
Už poros km - čigonų taboras, tai kai čigonai pradeda deginti tabore nuodingas atliekas, kad mums uždūmina doh.gif bloga kvėpuoti užnuodytu oru.
Naujininkai - probleminė zona, bet kur aš dabar gyvenu, situacija dar baisesnė. unsure.gif
Atsakyti
http://www.delfi.lt/...s.d?id=71783726

Tik blogos žinios iš Italijos, prognozės neigiamos.
Įkeliu straipsnį pasiskaitymui.
Atsakyti
As irgi jungiuosi prie norinciu grizti. Nors kolkas tam nera galimybes, bet dabar per 6 metus imigracijos pirma karta supratom, kad po truputi reikia ruostis grizimui ir ieskotis galimybiu. Gyvendama Vokietijoj, pastacius save i kontrasta su vietiniais, supratau savo identiteta, kad as esu lietuve. Kai atvaziavau is pradziu, buvo fantastiskas ispudis, wow kokios masinos, kaip tvarkinga, kaip grazu, koks cia nuostabus gyvenmas turetu buti - bet kuo labiau vokiecius pazinau, tuo maziau jie patiko. Bet emigracija vis delto gerai - ismokina ivertinti savo sali smile30x30.png
Atsakyti
As jau kaip ir pusiau grizusi, bandau tiksliau, ziuriu kaip cia bus, bet jau kazkaip traukia vel mauti is cia...

Ieskausi NT, tai kazkoks kosmaras, toks jausmas, kad esam Afrika kazkokia, atrodo pas mus jokie istatymai negalioja, visais imanomais budais bandoma juos apeiti, kad tik pigiau pastatyt, parduot ir viso gero. Leidimai isduodami vienam, pastatoma kita, bandoma legalizuot, jei nesigauna, pirkejo bedos, pardavejui dzin, svarbu iskist

Kainos...Cia isvis neturiu zodziu. Gerai, kad Lidl dar kazkiek konkurencija daro, bet pacio Lidl asortimentas liudnuma, dauguma viskas is Lenkijos, o kainos didesnes nei Italijoje, Vokietijoje. Italijoje Lidla megau, nu bet cia tai nusivyliau.
Statybu, statybiniu medziagu, irengimo darbu kainos prasilenkia su lietuviu aplyginimais visiskai, o dirbama daugeliu atveju, nesakau, kad visi, atmestinai.

Ir siaip tokia nezmoniskai slogi nuotaika ore tvyro, liudna toj musu Lietuvelej, o taip noretusi tikrai grizti ir kurti savo gyvenima cia
Atsakyti
a ir dar ka pastebejau!
Cekiukus visi labai labai vengia duoti. Kai paprasai, nuziuri, kaip priesa didziausia.
Mokesciai dideli, taip, o seselis Lietuvoje dar didesnis, taigi uzburtas ratas, nemanau, kad greitai cia kas keisis i gera.
Atsakyti
O kokia jusu specialybe, koki darba dirbate? Jei kainos tokios dideles atrodo, gal praverstu pasikelti kvalifikacija, arba igyti nauja, einamesne specialybe? Visur yra ta pati logika, turi gera specialybe, arba ne. Ar tikrai toj Italijoj ant tiek geriau? Mes ten buvom tik atostogu, tad tiksliai nezinau, bet ispudis apie ekonomine situacija tikrai nekoks. Restoranai visi tusti, turistu pacioj Romoj labai sumazeje, patys italai medzioja turistus i savo tuscius restoranus tiesiog nuo gatves, masinytes visos senos, sudauzytos...Jau nekalbu apie cigonus, pabegelius ir Afrikos. Londonas pilnas imigrantu is Italijos, neradusiu ten darbu, pati kalbejau su jais. Italijoj nedarbas beveik 12% siekia, bet jei jums ten gerai sekesi, tikrai dziaugiuosi uz jus.

O del to, kad Lietuvoj labai slogi nuotaika del prastos ekonomines padeties, tai lietuviams visada pirmas gyvenimo malonumas buvo pasiskust. Esu maciusi, kaip lietuviai Londone skursta, gyvena po 8 vienam name, valgo pigiausia maista, bet visi skundimaisi blogu gyvenimu staiga isgaruoja, ot ko tas uzsienis ismoko smile30x30.png Retai kada pamatysi, kad kas uzsieny pasiektu aukstesni lygi, negu kad buvo Lietuvoje. Nes kiekvienas turi tiek, kiek yra vertas.

O mokesciai, beje, Italijoje didesni uz Lietuvos. Maziau klausykite, ka bulvarinese laidose sneka, pasiziurekite, kokie tie mokesciai siose salyse yra, internetas pilnas informacijos.
Atsakyti