Įkraunama...
Įkraunama...

Re-emigrantai ir galvojantys grįžti į Lietuvą

QUOTE(arilina @ 2016 12 31, 11:28)
Geru ir jums naujuju!
Va dabar ir man aiskiau, kodel cia tokia neapykanta Italijai, ne ji cia pasirodo kalta buvo. Nuosirdziai linkiu sekmes Lietuvoje, tik bijau, kad greit gali nukristi roziniai akiniai, kai teks vienai is lietuvisko atlyginimo pragyventi ir dar dukra islaikyti, na bet Italijos teismu sistema labai palanki moteriai, taigi, jei tevelis buvo ne vargsas, geri alimentai garantuoti  rolleyes.gif

Aš užauginau du vaikus Lietuvoje viena - viskas įmanoma. Aišku, buvo labai sunku po skyrybų, vyras keršydamas pasiėmė viską, ką galėjo, paliko skolose, na bet su trim darbais išsikapsčiau, susiradau geresnį darbą, išleidau vaikus į studijas, pradėjau keliaut... Jei ne meilė, nebūčiau emigravusi greičiausiai smile.gif

Gerų visoms metų, kas kur bebūtumėt!
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2016 12 31, 13:17)
Aš užauginau du vaikus Lietuvoje viena - viskas įmanoma. Aišku, buvo labai sunku po skyrybų, vyras keršydamas pasiėmė viską, ką galėjo, paliko skolose, na bet su trim darbais išsikapsčiau, susiradau geresnį darbą, išleidau vaikus į studijas, pradėjau keliaut... Jei ne meilė, nebūčiau emigravusi greičiausiai smile.gif

Gerų visoms metų, kas kur bebūtumėt!

tikiu, kad imanoma, bet tai labai labai sunku, gyvenimas tampa tikrai ne rozem klotas. Lyberai bus tikrai sunku iskritus is aprupinto italisko lizdelio i realybe.
O Jums Miaska, didziule pagarba.
Atsakyti
QUOTE(arilina @ 2016 12 31, 13:19)
tikiu, kad imanoma, bet tai labai labai sunku, gyvenimas tampa tikrai ne rozem klotas. Lyberai bus tikrai sunku iskritus is aprupinto italisko lizdelio i realybe.
O Jums Miaska, didziule pagarba.

Ačiū, lengva tikrai nebuvo 4u.gif

Dėl to iškritimo iš aprūpinto lizdo tai sutinku. Aš dėl to ir išvažiavau, kad labai aiškiai suvokiau - nebemokės mano žmogus Lietuvoj gyvent. Įprato gerai uždirbt neardamas dieną naktį, gyvent pagal poreikius, keliaut... man lengviau emigruot buvo, nei jam grįžt. Grįžimo ir nesvarstom, nebent brexitas kaip nors pagadintų gyvenimą - tada tikriausiai važiuotume į kokią kitą šalį. Abi dukros emigravusios, Lietuvoje likus tik mama, bet su ja mano ryšiai daugiau formalūs, tai neturiu nieko, kas ten trauktų.
Atsakyti
Na žinai, arilina, net kvapą užėmė kai perskaičiau ką tu rašai.
Visų pirma dar nesiskiriu su vyru, tik buvo tokia mintis kilusi.Visų antra, nežinai mano finansinių reikalų ir nespręsk, kad man reikės gyventi tik iš lietuviško atlyginimo.
Trečia, ne neapykanta Italijai, o realus gyvenimo Italijoje aprašymas.Papasakoti kaip išties realiai Italijoje gyvena žmonės nėra neapykanta.Dauguma italų dabar gyvena labai skurdžiai ir tai yra faktas, kurio niekas negali paneigti.Italija yra šalis be ateities, gal pasidomėk kokios šios šalies skolos ir korupcija.
Gaila, kad dabar forume nėra galimybės išsiregistruoti, kai tik ji atsiras, iškart tai padarysiu.
arilinai linkiu nelaimėti darbo valstybės tarnyboje, nes su tokiais žmonėmis kaip tu nenoriu turėti reikalų nei virtualiai, nei realiai gyvenime.
Viskas, atsisveikinu su šia tema, arilina, gali man replikuoti kiek tik nori, nieko daugiau čia neskaitysiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lybera: 02 sausio 2017 - 13:24
Sveiki. Turiu vaika, kuris yra anglijos pilietis plius turi tecio (anglo) pavarde. Kyla noras gryzti atgal i Lietuva, zinau, kad jei noriu parsivesti vaika su visam, turiu tureti teismo sutikima. Man kyla klausimas, kokie mano sansai laimeti teisma? Vyrui vaikas nerupejo 4 metus, taciau dabar atsibudo ir jau laaabai geru tetuku dedasi. Zinau, kad anglai labai ziuri i vaika, kaip jam geriau. Gal kas susiduret su panasia situacija?
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2016 09 15, 19:26)
Pasirašau po kiekvienu žodžiu  drinks_cheers.gif
Papildyta:
O, kad daug kas skundžiasi ir pastoviai verkšlena reikia nereikia tai senai aišku. Kaip ten sakoma - "duok lietuviui milijoną, verks - kodėl ne du."

Patiki Jusu palyginimas smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif , pritariu 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mupse @ 2017 02 04, 23:36)
Sveiki. Turiu vaika, kuris yra anglijos pilietis plius turi tecio (anglo) pavarde. Kyla noras gryzti atgal i Lietuva, zinau, kad jei noriu parsivesti vaika su visam, turiu tureti teismo sutikima. Man kyla klausimas, kokie mano sansai laimeti teisma? Vyrui vaikas nerupejo 4 metus, taciau dabar atsibudo ir jau laaabai geru tetuku dedasi. Zinau, kad anglai labai ziuri i vaika, kaip jam geriau. Gal kas susiduret su panasia situacija?

nenoriu liudinti, bet manau, kad nulinis sansas.
Atsakyti
Labas,

Labai idomi tema. Mes taip pat galvojame apie gryzima i LT su visam. Kolkas gyvenam JAV. Domina materialine puse LT. Kiek reikia pinigu, kad ten pragyventi - ne labai taupant, bet ir neislaidaujant be proto.
Ar galetumet trumpai aprasyti, kokios pinigu sumos jums reikia/uztenka per menesi oriam gyvenimui LT, na kai jau turit isikurtus savo namus, buitis apstatyta, masinos isigytos.

Dekui
Papildyta:
Ir dar klausimas

O gal kas susiduret su kitokia situacija. Jei abu sutuoktiniai yra JAV pilieciai ir gryzta gyventi i LT, o ten LT jiems gimsta vaikas. Tai koki statusa igys vaikas? Ar gaus dviguba pilietybe ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Graciella @ 2017 03 16, 06:34)
Labas,
Labai idomi tema. Mes taip pat galvojame apie gryzima i LT su visam. Kolkas gyvenam JAV. Domina materialine puse LT. Kiek reikia pinigu, kad ten pragyventi - ne labai taupant, bet ir neislaidaujant be proto.
Ar galetumet trumpai aprasyti, kokios pinigu sumos jums reikia/uztenka per menesi oriam gyvenimui LT, na kai jau turit isikurtus savo namus, buitis apstatyta, masinos isigytos.

Dekui
Papildyta:
Ir dar klausimas
O gal kas susiduret su kitokia situacija. Jei abu sutuoktiniai yra JAV pilieciai ir gryzta gyventi i LT, o ten LT jiems gimsta vaikas. Tai koki statusa igys vaikas? Ar gaus dviguba pilietybe ar ne?

Jeigu ten esate jau viską susikūrę ir pripratę, tai geriau net negalvokit smile.gif
Kadangi čia kainos kosminės smile.gif pasižiūriu tai maisto kainos JAV juokingos, net ekologiško smile.gif
Mūsų trijų asmenų šeima (perkam ekologiska o koki valgom nezinom biggrin.gif, nes Lietuvoje sertifikatai perkami iš draugu smile.gif ) isleidžiam per menesi 800 Eur smile.gif
Kurui apie 300 Eur (du automobiliai)
komunaliniai (sildymas, internetas, telefonas, vanduo, elektra ir t.t.) ziema 400 Eur, vasara 250 Eur smile.gif
Nenumatytos islaidos (padangos, tepalai, vaistai, drabuziai, remontai ir pan) 200 Eur
Pramogo (labai kukliai renkantis kazka paprasto nebrangaus, aplink namus smile.gif 200 Eur men smile.gif cia neturint paskolu ir lizingu smile.gif mums gaunasi per menesi minimum 1800 Eur per menesi smile.gif jei dar vaikui zaislai bureliai ar drzeliai dar plius 300 Eur ir kart vaiku skaicius smile.gif nezinau kiek ten reikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bellezza @ 2017 03 17, 07:53)
Jeigu ten esate jau viską susikūrę ir pripratę, tai geriau net negalvokit smile.gif
Kadangi čia kainos kosminės smile.gif pasižiūriu tai maisto kainos JAV juokingos, net ekologiško smile.gif
Mūsų trijų asmenų šeima (perkam ekologiska o koki valgom nezinom biggrin.gif, nes Lietuvoje sertifikatai perkami iš draugu smile.gif ) isleidžiam per menesi 800 Eur smile.gif
komunaliniai (sildymas, internetas, telefonas, vanduo, elektra ir t.t.) ziema 400 Eur, vasara 250 Eur smile.gif
Nenumatytos islaidos (padangos, tepalai, vaistai, drabuziai, remontai ir pan) 200 Eur
Pramogo (labai kukliai renkantis kazka paprasto nebrangaus, aplink namus smile.gif 200 Eur men smile.gif cia neturint paskolu ir lizingu smile.gif mums gaunasi per menesi minimum 1800 Eur per menesi smile.gif jei dar vaikui zaislai bureliai ar drzeliai dar plius 300 Eur ir kart vaiku skaicius smile.gif nezinau kiek ten reikia smile.gif

Dar priminsiu, kad pagal pazistamus dauguma vyrai uzdirba apie 900 Eur o moterys apie 600 Eur cia jau normaliam darbe su patirtimi issilavinimu ir pan smile.gif mazesnes komp darbai apmokami apie 400 Eur i rankas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bellezza @ 2017 03 17, 08:53)

Labai panašiai ir aš būčiau parašiusi, tik asmeniškai aš dar įtraukiu tokius pinigėlius:
Draudimai: auto, namo/buto
Stomatologas
Akiniai vaikams kas pusmetį
Atostogos (nors prie ežero vasarą, jeigu pataupant)
Gimtadieniai
Kalėdos
Vaikų mokslai, apipirkimai rugsėjo pirmajai

Gal ir nebūtinos išlaidos, bet iš mūsų krepšelio jos nubyra nori to, ar ne..
Atsakyti

Sveikos. Turiu klausima. Ar yra gryzusiu is uzsienio gyventi i Lietuva? Mano tokia situacija, kad gryztu beveik be pajamu, su vaikais. Ar galiu tiketis kokios pagalbos Lietuvoje? Ar yra kokia istaiga padedanti emigrantams. Labiausiai reikalingas butu darbas. Internete nieko nerandu. Uzsienyje isgyvenau beveik 5 metus.

Atsakyti