Įkraunama...
Įkraunama...

Re-emigrantai ir galvojantys grįžti į Lietuvą

QUOTE(Lybera @ 2016 09 14, 17:32)
Dar vienas klausimas kirba dėl patyčių mokyklose.Ar nesijuoks gryni lietuviukai, kad mano dukra tamsesnio gymio, kad nešioja itališką pavardę, kuri lietuviškai gana juokingai skamba.  g.gif  Gal dėl to verta dukrą grįžus į Lietuvą užrašyti į Lietuvių namus Vilniuje, šioje mokykloje mokosi lietuvių kilmės vaikai iš viso pasaulio.

nieko čia, LT, nebešokiruosi tamsesne oda ar keistu vardu. Patyčias labiau provokuoja asmeninės savybės. Aš irgi buvau labai neigiamai prisiklausius apie tai, bet iš mūsų patirties LT neitiketinai draugiški ir tolerantiški vaikai, nors įklasę nuėjom pačiu tam 'nepalankiausiu' metu, kai vaikui buvo 12 metų. Šešiamečiams- septnmečiams gerokai mažesnės grėsmės.
Lietuvių namai mano nuomone būtų visiškai bereikalingas rezervatas, ypač tokiam mažam vaikui.
Atsakyti
Ačiū uups už atsakymą, manau, kad esi visiškai teisi. smile.gif

Bet dabar galvoju, grįžus į Lietuvą teks atremti tokius klausimus: kaip tu čia sugalvojai grįžti į Lietuvą iš Italijos, Italija tokia graži šalis, toks klimatas ir t.t. ...Ir negalėsi kiekvienam išaiškinti, kad toje gražiojoje Italijoje susirasti normalų darbą tolygu nuliui, kad socialinis gyvenimas irgi letarge, kad gyvenai tokiame prastame miesto kvartale, kad Vilniaus Naujininkai prieš jį - tik labai gražus rajonas. unsure.gif
Kad neperneši baisių vasaros karščių, o žiemą - baisios drėgmės.Galėčiau ir toliau tęsti.
Atsakyti
QUOTE(Lybera @ 2016 09 15, 10:47)
Ačiū uups už atsakymą, manau, kad esi visiškai teisi.  smile.gif

Bet dabar galvoju, grįžus į Lietuvą teks atremti tokius klausimus: kaip tu čia sugalvojai grįžti į Lietuvą iš Italijos, Italija tokia graži šalis, toks klimatas ir t.t. ...Ir negalėsi kiekvienam išaiškinti, kad toje gražiojoje Italijoje susirasti normalų darbą tolygu nuliui, kad socialinis gyvenimas irgi letarge, kad gyvenai tokiame prastame miesto kvartale, kad Vilniaus Naujininkai prieš jį - tik labai gražus rajonas.  unsure.gif
Kad neperneši baisių vasaros karščių, o žiemą - baisios drėgmės.Galėčiau ir toliau tęsti.

susigalvosit kokia stereotipine fraze,- ar ilgesys priverte, ar seneliu vaikui reik, ar pajuokausit kad lietaus/ziemos pasiilgot. Siaip gryztanciu laaabai daug (vien mano dukros darzelyj- 3 vaikai reemigrantu blink.gif ). Ir taip, tiesa, poziuris i gryzusius- tikrai nekoks (is esmes, nesigilinant i pavienius atvejus).
Atsakyti
Lybera, as jums siulyciau is pradziu grizti porai menesiu, taip normaliai grizti ir banadyti integruotis, pasiuntineti CV, apsipirkineti lietuviskom kainom, nueiti i lietuviskus renginius, muges, sventes, o tada jau nuspresit ar grizti/negrizti. Man labai nezmoniskai sunki adaptacija, nebesugebu prisitaikyti, kievienam zingsnyje lyginu Lietuva ir Italija ir jau pacios rankos kyla link lagaminu vel. Nezinau, dar bandysiu, bet atmetimas yra baisus ir atmosfera bendra tikrai ne kokia Lietuvoje. Nekalbu, kad rojus Italijoje, tooooli grazu ne, bet vistik ten lygis vis dar aukstesnis.

Beje statistika paskutiniu metu emigracijos irgi iskalbingesne nei iskalbinga: http://osp.stat.gov....e5-dc01d5f75a10

Aisku vel uzpulsit mane, kad nesamones rasau, tiesiog sakau, kaip man yra, ir nuosirdziai pavydziu toms, kurios grizusios taip lengvai sugebejo adaptuotis Lietuvoje.
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2016 09 15, 10:14)
susigalvosit kokia stereotipine fraze,- ar ilgesys priverte, ar seneliu vaikui reik, ar pajuokausit kad lietaus/ziemos pasiilgot. Siaip gryztanciu laaabai daug  (vien mano dukros darzelyj- 3 vaikai reemigrantu blink.gif ). Ir taip, tiesa, poziuris i gryzusius- tikrai nekoks (is esmes, nesigilinant i pavienius atvejus).

Na mano atveju tai bus ne tik stereotipinės frazės, bet ir tiesa.Mano tėvai jau apsenę ir amžinai negyvens.Noriu, kad mano dukra juos pažintų, kad juos atsimintų ir jais džiaugtųsi kol jie dar gyvi.Tas pats ir su kitais giminaičiais.
Noriu Kalėdas, Velykas ir kitas šventes praleisti su jais.Ir ypač padėti tėvams senatvėje visais atvejais. smile.gif
Atsakyti
Musu retai kas klausia, kodel grizom smile.gif o jei paklausia, tai sakom del vaiko, kad su seneliais susipazintu, juos turetu, o taip pat, kad turetu teta, dede, pusbrolius ir pusseseres smile.gif karta tai pasakem vyresnio amziaus moteriai, tai ji pradejo verkti, nes jos anukas uzsienyje gyvena verysad.gif dar buna, kad kazkas mums pradeda sakyti, va kaip LT blogai, paziurek, kokie saligatviai kai kur nesutvarkyti biggrin.gif sakau, o kiek daug sutvarkytu! nenorekit, kad per viena diena LT viska sutvarkytu iki vakaru lygio smile.gif isivaizduokit, gyvenat tokioj visiskoj susikreipusioj lusnoj, dirbat uz minimuma ir staiga jums pasakyta, kad reikia lygiuotis i greta stovincia pilaite - kaip greit jus iki jos lygio su savo pajamom susitvarkysit? smile.gif as nelyginu Lietuvos su Anglija, as lyginu Lietuva pries 25 metus, pries 10 metu su Lietuva, kuri yra dabar smile.gif o ji tikrai labai isgrazejusi ir pasikeitusi i gera smile.gif o gerus darbininkus tikrai vertina ir graibsto smile.gif o tinginiu pas mus nemazai, patikekit, kurie tik skundziasi ir dejuoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(miss_candy @ 2016 09 15, 18:03)
dar buna, kad kazkas mums pradeda sakyti, va kaip LT blogai, paziurek, kokie saligatviai kai kur nesutvarkyti biggrin.gif sakau, o kiek daug sutvarkytu! nenorekit, kad per viena diena LT viska sutvarkytu iki vakaru lygio smile.gif isivaizduokit, gyvenat tokioj visiskoj susikreipusioj lusnoj, dirbat uz minimuma ir staiga jums pasakyta, kad reikia lygiuotis i greta stovincia pilaite - kaip greit jus iki jos lygio su savo pajamom susitvarkysit? smile.gif as nelyginu Lietuvos su Anglija, as lyginu Lietuva pries 25 metus, pries 10 metu su Lietuva, kuri yra dabar smile.gif o ji tikrai labai isgrazejusi ir pasikeitusi i gera smile.gif o gerus darbininkus tikrai vertina ir graibsto smile.gif o tinginiu pas mus nemazai, patikekit, kurie tik skundziasi ir dejuoja smile.gif
Pasirašau po kiekvienu žodžiu drinks_cheers.gif
Papildyta:
O, kad daug kas skundžiasi ir pastoviai verkšlena reikia nereikia tai senai aišku. Kaip ten sakoma - "duok lietuviui milijoną, verks - kodėl ne du."
Atsakyti
QUOTE(miss_candy @ 2016 09 15, 18:03)
as nelyginu Lietuvos su Anglija, as lyginu Lietuva pries 25 metus, pries 10 metu su Lietuva, kuri yra dabar smile.gif

kad Jūs žinotumėt, su kokiu malonumu skaitau Jūsų post'us šioje temoje bigsmile.gif gal kad Jūsų mintys artimos manosioms ax.gif
labai lengva matyti tik blogus, neigiamus dalykus... tačiau kaip gera ant dūšios, kai susikoncentruoji ir pastebi tik į geruosius, teigiamuosius...
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2016 09 15, 19:03)
kad Jūs žinotumėt, su kokiu malonumu skaitau Jūsų post'us šioje temoje bigsmile.gif gal kad Jūsų mintys artimos manosioms ax.gif
labai lengva matyti tik blogus, neigiamus dalykus... tačiau kaip gera ant dūšios, kai susikoncentruoji ir pastebi tik į geruosius, teigiamuosius...

Man irgi labai patinka skaityti miss candy postus, jie visi tokie pilni optimizmo!
Beje, miss candy, kaip tavo vaikiuko sveikata?
Atsakyti
QUOTE(Lybera @ 2016 09 16, 12:57)
Man irgi labai patinka skaityti miss candy postus, jie visi tokie pilni optimizmo!
Beje, miss candy, kaip tavo vaikiuko sveikata?

Aciu, merginos ax.gif bet kalbu tikrai is dusios blush2.gif ir ne kas kitas, o mano maziukas priverte mane pamatyt gyvenima kitomis spalvomis wub.gif jau apturejom tris operacijas ir dar dvi buvo planuose, bet ivyko stebuklas ir ju 90% tikimybe, kad neprireiks thumbup.gif tiesiog viskas taip graziai ir palankiai gyja, kad net daktarai sako, kad stebuklas arba labai geras operacijos rezultatas biggrin.gif del to as esu labai dekinga Lietuvos medikams 4u.gif o galbut prisidejo ir musu tikejimas savo vaiku, vienas kito palaikymas ir visiskas atsipalaidavimas bei atsidavimas Dievo planams smile.gif ir seniau buvau optimiste, bet visokios smulkmenos labai nervindavo ir gadindavo gyvenima, o po maziuko bedeliu tai visiskai isnyko smile.gif atsirado idomiu knygu mano gyvenime, zmoniu, kurie ikvepia smile.gif gyvenime visad bus kliuciu/issukiu/problemu - svarbu, kaip mes i tai reaguojam, kaip mes tai sprendziam smile.gif

Dabar bandau stabdyt zmones, kurie pradeda skustis ir taip aukleju save supancia aplinka cool.gif Neseniai mamos paklausiau, kas gero? tai kad pradejo skustis huh.gif sustabdziau ir sakau, ne to klausiau, sakiau kas GERO, o ne blogo? tai mama pradejo juoktis ir papasakojo kelis gerus dalykus smile.gif arba jei kazkas pasiskundzia, is kart klausiu, o ka tu del to darai? smile.gif jei sako, kaip blogai darbe, sakau, o bandei kito ieskoti? ne, nes visi zino, kad vyresnio amziaus zmonems nera darbu. Sakau, zino nezino, ar pats bandei tuo isitikinti? smile.gif aisku, nebande ir nebandys ir dar numos ranka i mane - ner ka cia su tokia naivuole kalbet biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(miss_candy @ 2016 09 16, 12:09)

Dabar bandau stabdyt zmones, kurie pradeda skustis ir taip aukleju save supancia aplinka  cool.gif

labai labai labai dziaugiuosi, kad jums sekasi!!!! thumbup.gif ir kad maziuko sveikata gereja!!!! wub.gif cia, va i tema tikra tiesa
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rashkyte: 16 rugsėjo 2016 - 20:06
QUOTE(Rashkyte @ 2016 09 16, 19:05)
labai labai labai dziaugiuosi, kad jums sekasi!!!!  thumbup.gif  ir kad maziuko sveikata gereja!!!!  wub.gif  cia, va i tema tikra tiesa

biggrin.gif senai tiek nesijuokiau biggrin.gif reikia pasharint pas save FB biggrin.gif dar karta isitikinau - kuo gyveni, ko ieskai, ka matai, tas ir atsiranda tavo gyvenime - aciu, Rashkyte, pakelei nuotaika su tuo klipu 4u.gif taip, maziukas jau ne tik teoriskai (nes kad ir kas bebuvo, mes ji laikem sveiku), bet ir praktiskai sveikas yahoo.gif ir visiskas mamos vaikas wub.gif Lietuvoj mums dabar tikrai labai gerai, bet vyras vis pasvajoja apie gyvenima JAV, bet vien del savo profesijos, nes ten zymiai daugiau ivairiu ir aukstos klases restoranu rolleyes.gif LT irgi tokiu yra vienas kitas musu regione, tai jam siulau visu pirma juose padirbet, nes ir maistas ten tikrai aukstos klases, o ir atlyginimai tikrai geri kaip Lietuvai thumbup.gif
Atsakyti