Hmmm.... Man patinka jusu pasisakymas
Jei nebutume visko ka cia priraseme parase, jus cia net beveik nerasydavote
Man Kucios irgi artima seimynine, giminine svente Kaledos tik svarbios savo rytu, kai dovaneles po egle ( dirbtine )
As nesvenciu nei Jezaus, nei Mohamedo, nei Mesijaus , nei Budos , net nezinojau Liuciperio gimtadienio ir kitu religiju atstovu gimtadieniu
Svenciu tik gyvuju artimuju ir pazistamu gimtadienius Mirusius prisimenu ju mirimo diena
Aciu kad pasidalinote grudinimo budais
Man sia tema skaitant labiau persasi mintis, kad vieni zmones tai vadina karmiskais dalykais, kiti dvasiskais.... As visur bandau rasti logiska varianta
QUOTE(Hmmm... @ 2016 12 27, 00:14)
Buvimą kartu? Artumą? Šeimyniškumą? Galimybę dar kartą susitikti ir pasėdėti prie vieno stalo, prisiminti jau n kartų girdėtas istorijas, dar kartą priminti senstačiai prosenelei, kad ir per praėjusias kalėdas buvom susitikę, pasijuokti iš dėdės, kuris eilinį kartą neįtiko tetai, bet visiems kitiems yra labai mielas ir priminti jam, kad aplinkui pilna žmonių, kuriems jis brangus... Ar to maža?
O prekybininkai - ne žmonės? O jei pirktume 21-ą, tada būtų "prasmingiau"???
Mes buvimą kartu švenčiame kasdien, tam nereikalingos kažkokios šventės... Kasdien šeima valgo mano gamintą maistą, ne tik pe kūčias ir kalėdas. Gal kol vaikai maži, jiems reikia dovanų, eglutės puošimo...Nebeturiu mažų vaikų...
Kuo čia dėti prekybininkai? Šventės ne šventės, kartą per savaitę važiuojam su sūnum apsipirkti lidle, užsikraunu šaldytuvą, ir viskas... Ar būtinos tam kalėdos?
Nežinau, gal tiems, kurie nėra artimi, kurie kasdien nesišneka, nesijuokia, nepokštauja, ir reikalingas kažkoks bendras susėdimas prie stalo? Bet tada tai juk dirbtina...Prisimenu savo vaikystės kūčias ( kalėdų tada nešvęsdavo -visi tvarkingai tomis dienomis eidavo į darbą), taip, visai būdavo smagu susėsti su seneliais prie stalo ir valgyti pusę metų "žvejotą" ir kameroje laikytą silkę... Dabar maisto turim daug ir jo nebevertinam...
Matyt gerbiamoji kažką ne taip suprato, bet šioje temoje prie jokios dvasios niekas nepritempinėjama. Savaime suprantama, kad tam, kad nesusirgtum, reikia žiemą vaikščioti ne su vasariniais bateliais ir plika bamba, o ir grūdinimui/si niekas neprieštarauja, sveikos mitybos, buvimo gryname svarbos niekas neneigia...
QUOTE(vaižgantė @ 2016 12 27, 10:36)
Nežinau, gal tiems, kurie nėra artimi, kurie kasdien nesišneka, nesijuokia, nepokštauja, ir reikalingas kažkoks bendras susėdimas prie stalo? Bet tada tai juk dirbtina...Prisimenu savo vaikystės kūčias ( kalėdų tada nešvęsdavo -visi tvarkingai tomis dienomis eidavo į darbą), taip, visai būdavo smagu susėsti su seneliais prie stalo ir valgyti pusę metų "žvejotą" ir kameroje laikytą silkę... Dabar maisto turim daug ir jo nebevertinam...
Artimuosius padorūs žmonės ir taip lanko, bet tikrai per metus būna nepakankamai progų prisiminti visus gimines, seniai matytus ar girdėtus kitus veidus: pažįstamų, net kai kurių draugų. Gerai gi turėti laisvadienių ir susiskambinti, susimatyti, ypač žiemą ir ypač, kai toks oras jau keli metai pas mus iš eilės. Vasarą, pavasarį bent jau pas mane nėra tam laiko, man prioritetas gamta, viskas išlaksto iš galvos, pamirštu visus žmones (išskyrus artimiausius, be abejo).
O tokiu baisiu oru (ir tamsiu) koks dabar buvo, tai labai gražu tie papuošimai, švieselės, aš vaikštau palei namus ir grožiuosi pastoviai Ir daugiau išeiginių gerai. Vasarą juk jų turime, Rasos pvz. dar kokia Mindaugo diena iškrenta ar panašiai, o tokį niūrų laiką sunku būtų be jokios pramogos.
O 24 diena vistiek labai magiška ir įspūdinga, nes žmonės sukaupė energiją. Ir visai nesvarbu kas ten gimė ar negimė. Visai fainai pasijuokti iš to spektaklio. Man iki šiol vis norisi prakartėlėje su avimi pašokti betgi susems fanatikai, o to nesinori
QUOTE(Monteverte @ 2016 12 27, 11:50)
O 24 diena vistiek labai magiška ir įspūdinga, nes žmonės sukaupė energiją. Ir visai nesvarbu kas ten gimė ar negimė. Visai fainai pasijuokti iš to spektaklio. Man iki šiol vis norisi prakartėlėje su avimi pašokti betgi susems fanatikai, o to nesinori
Man įdomus pats žmonių šokimas pagal dūdelę: užsimaukšlini mankurto kepurėlę ir šoki...Kitas šokis bus 31 d., nors lietuviai naujuosius metus švęsdavo kovo 21-ą (ir tai logiška žemdirbiškame krašte), meilės dieną švęsdavo gegužės 13-ąją, bet ne, šoks pagal dūdelę vasario 14-ąją...
Ta dūdelė kai kam yra gėris- puiki priemonė masėms valdyti... O kai paskelbs, kad užpuolė paukščių/kiaulių/varlių/tarakonų gripas, visi tvarkingai ir sirgs, o vaistinės sandėlius išsivalys nuo visokių tamiflu...
QUOTE(vaižgantė @ 2016 12 27, 14:22)
Man įdomus pats žmonių šokimas pagal dūdelę: užsimaukšlini mankurto kepurėlę ir šoki...Kitas šokis bus 31 d., nors lietuviai naujuosius metus švęsdavo kovo 21-ą (ir tai logiška žemdirbiškame krašte), meilės dieną švęsdavo gegužės 13-ąją, bet ne, šoks pagal dūdelę vasario 14-ąją...
Ta dūdelė kai kam yra gėris- puiki priemonė masėms valdyti... O kai paskelbs, kad užpuolė paukščių/kiaulių/varlių/tarakonų gripas, visi tvarkingai ir sirgs, o vaistinės sandėlius išsivalys nuo visokių tamiflu...
Prieš vėją - nepapūsi, kas buvo - pražuvo. Kokia kvailystė yra nepasinaudoti duotomis išeiginėmis, jei patogu jomis pasinaudoti ar netgi esi priverstas, nes vistiek negalėsi dirbti, nes ir kiti nedirbs, o jei vienas dirbti neturi kaip? Be to Saulė ar taip ar taip po truputį grįžta. Kvailystė būtų mėginti užmigti 31 d. 22 ar 23 val., kai jau prieš 24 būsi prikeltas garsiausių fejerverkų. Kvailystė būtų demonstratyviai niekaip neparodyti meilės savo antrai pusei vasario 14 d., kai pulkai tą daro. Pats galiausiai turbūt prastai pasijustum. O labai norint galima ir gegužės 13 parodyti, negi gaila? Kam tie kvaili principai reikalingi? Viskas gi keičiasi.
Senoliai už kompų nesėdėjo, nes jų neturėjo, tai kam jūs jais naudojatės? Ko gydėte internetu? Reikėjo gyvai visus aplėkti
O gripas čia prie ko? Tie, kurie aklai ir be suopročio viską daro, tai gal ir sirgs, bet ne visi gi nemąsto, dalis tiesiog prisitaiko, kad cirkų nedarytų lygioje vietoje
QUOTE(vaižgantė @ 2016 12 27, 14:22)
Kas nori pamatyti, tas mato ir jaučia, kad kai kurios datos yra tuščios, kad nieko tokio, apie ką kalbama, savy neneša.
QUOTE(vaižgantė @ 2016 12 27, 11:36)
Mes buvimą kartu švenčiame kasdien, tam nereikalingos kažkokios šventės... Kasdien šeima valgo mano gamintą maistą, ne tik pe kūčias ir kalėdas. Gal kol vaikai maži, jiems reikia dovanų, eglutės puošimo...Nebeturiu mažų vaikų...
Kuo čia dėti prekybininkai? Šventės ne šventės, kartą per savaitę važiuojam su sūnum apsipirkti lidle, užsikraunu šaldytuvą, ir viskas... Ar būtinos tam kalėdos?
Džiugu, jei turite galimybę su visais artimaisiais būti kartu kasdieną. Aš, deja, tokios prabangos neturiu, nes man brangūs žmonės išsimėtę po visą Lietuvą, dėl ko džiaugiuosi turėdama progą bent su dalimi jų susitikti per šventes. Apkabinti, pakalbėti, kartu ramiai pasėdėti ir pasidžiaugti.
Na, aš neužsikraudinėju šaldytuvo nei vieną kartą savaitėje, nei per Kalėdas. Perku kasdien tai, ko tos dienos vakarienei reikia. Kalėdoms irgi perku tiek, kiek reikia, mėnesio puotos niekada neruošiu. Ir dovanų mes neakcentuojam ir nesureikšminam. Vaikai tik gauna tai, ko nori. Ir tai viskas proto ribose, be jokių dramų ar nepamatuotų reikalavimų.
QUOTE(Hmmm... @ 2016 12 27, 16:55)
Na, aš neužsikraudinėju šaldytuvo nei vieną kartą savaitėje, nei per Kalėdas. Perku kasdien tai, ko tos dienos vakarienei reikia.
Kai kasdien lankydavausi šalia esančioje maximoje, ir aš šaldytuvo neužkraudinėdavau, bet pakeitus apsipirkinėjimo įpročius pamačiau, kad visgi nemažas skirtumas gaunasi...Be to, mūsų namuose 5 suaugę žmonės, nesiskundžiantys apetitu. O ir ne tik vakarienei reikia, nes kasdien mano du studentai ir mokinukė gauna šviežiai pagamintus pietus...(Ne visi maitinasi valgyklose/kavinėse, kai kam ir sveikata rūpi.)
Grįžtant prie temos, visgi atmosfera šeimoje yra labai svarbi jos narių sveikatai. Jei tik per šventes prisimenam, kad reikia vienas kitam kažką nupirkti ir palinkėti, tai nieko gero... Geriau tai vyktų nuolat, be jokios progos...
QUOTE(vaižgantė @ 2016 12 27, 22:12)
Kai kasdien lankydavausi šalia esančioje maximoje, ir aš šaldytuvo neužkraudinėdavau, bet pakeitus apsipirkinėjimo įpročius pamačiau, kad visgi nemažas skirtumas gaunasi...
Grįžtant prie temos, visgi atmosfera šeimoje yra labai svarbi jos narių sveikatai. Jei tik per šventes prisimenam, kad reikia vienas kitam kažką nupirkti ir palinkėti, tai nieko gero... Geriau tai vyktų nuolat, be jokios progos...
Kadangi aš pastebėjau atvirkštinį efektą, savaitinius apsipirkimus baigiau. Anyway, visai ne į temą jau čia
Kodėl Jūs apie tuos pirkinius vis? Vienoje krūvoje su daugiau nei viena ar dviem šeimomis gyvai ir ilgiau nei porai valandų susitikti pavyksta tik per šventes. Bet tai niekaip nereiškia, kad visus metus jie pamiršti ir iš lentynos tik per Kalėdas ištraukiami dulkėms nupūsti Ir šiaip, jei taip susitiktume ne per Kalėdas, o savo susikurtą "šventinę" dieną, tai tada normaliai būtų? Ar čia per visas šventes su artimaisiais susitikti - ne lygis, ar tik per Kalėdas?
QUOTE(Hmmm... @ 2016 12 27, 22:27)
Kadangi aš pastebėjau atvirkštinį efektą, savaitinius apsipirkimus baigiau. Anyway, visai ne į temą jau čia
Kodėl Jūs apie tuos pirkinius vis? Vienoje krūvoje su daugiau nei viena ar dviem šeimomis gyvai ir ilgiau nei porai valandų susitikti pavyksta tik per šventes. Bet tai niekaip nereiškia, kad visus metus jie pamiršti ir iš lentynos tik per Kalėdas ištraukiami dulkėms nupūsti Ir šiaip, jei taip susitiktume ne per Kalėdas, o savo susikurtą "šventinę" dieną, tai tada normaliai būtų? Ar čia per visas šventes su artimaisiais susitikti - ne lygis, ar tik per Kalėdas?
Ne lygis yra gyventi be mankurto kepurėlės... Čia į temą
QUOTE(vaižgantė @ 2016 12 27, 22:38)
Ne lygis yra gyventi be mankurto kepurėlės... Čia į temą
QUOTE(gluosnis @ 2016 12 26, 15:30)
Visa laika islikti pozityviu gali tik idiotas arba absoliutus egoistas. Normalus zmogus reaguoja adekvaciai situacijai. Normalu liudeti jei pvz.suduzo lektuvas ir mire daug zmoniu. Normalu jausti skausma, pykti, nevilti ir pan. Stresas ne visada gali buti tik neigiamas, teigiamos emocijos irgi stresas.
Seniai bebuvau čia, bet yra ką paskaityti ar prisiminti kas žinoma, bet primiršta
Papildyta:
QUOTE(Riviera Maya @ 2016 12 26, 04:48)
Ateinu pasidalinti pozityvumu
Vat nežinau kas čia su manim, bet kartais toks išsišiepęs pozityvumas erzina Toks dirbtinis atrodo, skaitu ir netikiu
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2016 12 24, 15:12)
Ideali ir nuomonė apie save bei dėmesio trūkumas?