Kaip pastebėjau, mūsų gyvenimuose nuoskaudos vaidina vieną pagrindinių vaidmenų, deja... Tik nėra paprasta iki to prisikasti ir sau pripažinti... Pvz., ir būdama 50-etė gali jaustis blogai, nes... kai buvai maža, mama tavęs niekada nepagyrė, nors tu taip stengeisi...
Kaip pastebėjau, mūsų gyvenimuose nuoskaudos vaidina vieną pagrindinių vaidmenų, deja... Tik nėra paprasta iki to prisikasti ir sau pripažinti... Pvz., ir būdama 50-etė gali jaustis blogai, nes... kai buvai maža, mama tavęs niekada nepagyrė, nors tu taip stengeisi...
Pritariu.. pagalvojau, kad dar daznai nukisame gilyn, apsimesdami, kad nieko nereiskia. Neigdami, gal galvojame, kad esame stipresni, nepazeidziami.. taciau tik save apgauname. Dabar pagalvojus apie save, nuo gimimo buvau atstumta. Ta prasme, kad gimiau ne berniukas. Nes visi trosko tik jo. Buvau antra mergaite. Tik dabar prisiminus akimirkas is vaikystes, daugiau suvokiu. Tiketina, kad is vaikystes nuoskaudu veliau kilo pastovus saves irodinejimas, sureiksminimas. Didelis izeidumas..
Papildyta:
Merginos, idedu LV irasa. Man cia labai patiko, kad kalba aiskiai ir letai https://m.youtube.co...h?v=JMZQbjCIKak
bandau spėti visiškai intuityviai ir logiškai, be jokių knygų: mamos įtampa, perduodama vaikui ir dar netinkamas maistas, kurį suvalgo mama ir kuris pereina kūdikiui per pieną, jei jis maitinamas mamos pienu arba netinka mišinukai, jei jie pirktiniai.
Gimimo stresas yra vienas didžiausių stresų, patiriamų per gyvenimą. Tai viena priežasčių, kodėl pučia pilvą. Be to, mamos pienas iš pradžių taip pat atspindi gimdymo išgyvenimus...
Vaizgante turite patirties su mergaite ir berniuku, ar vienodai buvo ? Berniukams kiek daugiau pucia ?
Turiu patirties su dviem berniukais ir mergaite. Visiems pūtė vienodai- siaubingai.
O mot.ligos, endometriozė, uždegimai ir miomos, cistos, net paprasčiausios mėnesinės mano labai sunkios ir skaudžios. Anot Lazerevo (pagal Karmos diagnostiką) - nepasitenkinimas vyriškąja paderme.
Ok. Bet mėn.prasidėjo juk nebuvo to vyro nė kvapo , 12m gal, o kenčiu iki dabar. Kas mėnesį mirštu ir prisikeliu O vyrų tų ne vienas sutuoktinis buvo, tai kaip čia dabar išrišti tos ligos dvasinę priežastį... ačiū.
Pučia, nes kūdikis dar nemoka išsibezdėti ir jam tada skauda. Mamos baimė, įtampa tik pagilina kūdikio stresą. Kūdikis rėkia, mama stresuoja. Tada vėl stresuoja kūdikis. Ir uždaras ratas. Nes kūdikis ir mama labai emociškai surišti yra. Jaučia visas mamos emocijas. Mačiau mamos bando dėl šios bėdos atsisakyti gliuteno. Sako, kad padeda. Jei dar turėsiu kūdikių, bandysiu žiūrėti mitybą, būtent gliuteną. Tada kai gimdžiau to nežinojau. Mums kiek padėdavo nuolat gurkšnojama krapų stipri arbata, visa tai paskui persiduodavo per pieną.
Jei žiūrėti kas vyksta su kūdikio žarnyno mikrobioma, tai kaip žinia, gimęs kūdikis jos žarnyne praktiškai neturi, ją tenka suformuoti ir tas procesas nėra visai lengvas. Du svarbūs faktoriai, tai motinos pienas (čia deja labai svarbu rinktis maistą, bent pirmus 3 mėnesius, ne savaites kaip dažniausiai bent Lietuvoje rekomenduojama, bet bent pirmus 3 mėnesius) ir motinos mentalinė/dvasinė būsena (tam reikia ne tik maksimaliai gero poilsio kiek tai įmanoma tuo metu, bet ir pagalbos atsigauti po gimdymo, ypač su pirmu kūdikiu, kai viskas nauja ir jokios patirties kaip mama).
Turiu patirties irgi su ne vienu vaiku ir deja labai ryškiai jautėsi su kuriuo vaiku mažiau maisto žiūrėjau ar leidau sau nevaldyti savo minčių. Daugiau taip nebeekspermentuočiau (nebuvo specialiai numatyta, tik greičiau nesupratau kiek tai svarbu), bet tuo metu žinojau tiek kiek žinojau, todėl klaidų neišvengiau. Ačiū Visatai, kad nebuvo klaidos labai didelės ir pilvo pūtimai buvo minimalūs. Su paskutiniuoju žinojau ką daryti šiuo klausimu, jokio pilvuko pūtimo.
O mot.ligos, endometriozė, uždegimai ir miomos, cistos, net paprasčiausios mėnesinės mano labai sunkios ir skaudžios. Anot Lazerevo (pagal Karmos diagnostiką) - nepasitenkinimas vyriškąja paderme.
Ok. Bet mėn.prasidėjo juk nebuvo to vyro nė kvapo , 12m gal, o kenčiu iki dabar. Kas mėnesį mirštu ir prisikeliu O vyrų tų ne vienas sutuoktinis buvo, tai kaip čia dabar išrišti tos ligos dvasinę priežastį... ačiū.
Pats pirmasis vyras mergaitės gyvenime yra tėtis. Be to, mama dukrai perduoda savo požiūrį į vyrus...
Mano mamai pasiseke, pagimde per pusvalandi ir jau mokancia " issipusti " . Puciau ir miegojau Maniskis ilgai mokesi " ispusti "