Įkraunama...
Įkraunama...

Dvasinės ligų priežastys -15

QUOTE(vaižgantė @ 2016 11 22, 22:58)
Bet tada ne vanduo bėgtų, o būtų sergama bronchitais, kamuotų astma ir pan.  hmm.gif

Gal. Nežinau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2016 11 22, 23:21)
Gal. Nežinau biggrin.gif

Esu liūdna persona, bet vanduo mano bute nebėga...
Atsakyti
QUOTE(dinazaure @ 2016 11 22, 20:03)
Ar jau mes nutolom nuo šio skyriaus temų ? Ar ne ? smile.gif

Ne ne, Rivjera Maya ir čia jau pervedė savo dvasinius iškrypėlius smile.gif
Atsakyti
Prieš keletą dienų teko susipažinti su žmogum, kuris labai domisi L. Viilma, ir jis taip maloniai man pateikė, kaip supranta kai kurias jos mintis, kad išsitraukiau turimas L.V knygas ir pavarčiau. Ir akys užkliuvo už šio teksto:

"Prisiminkite, koks stresas nosies ertmės limfą paverčia gleivėmis? Įsižeidimas. Žmogui, kurį lengva įžeisti, nuoskaudos energija nebetelpa nosyje. Ji ieško erdvės tarsi sakytų: jeigu tu gali gyventi neįsižeisdamas, išeitį teks ieškoti man. Nuoskauda dėl vienos ir tos pačios priežasties kaupiasi vienoje vietoje, nuoskauda dėl kitos priežasties kitoje ir t.t. Visos kartu ir yra įsižeidimas. "

Ir prisiminiau mažą berniuką, kuriam ir polipus nosyje išoperavo, ir vis vien slogos niekaip neįmanoma įveikti, nors jo mama gydytoja...Kur tik vaiko nevežė, su kuo tik nesikonsultavo- baisi sloga ir nosies niežėjimas.
Perskaičius L.V. pastraipą man lyg nušvitimas atėjo... Kai mažam berniukui suėjo 2 m., mama jį atjunkė nuo krūties, nupirko didelę lovą (kad greitai neišaugtų), įsidarbino ir nepareidavo paromis- išeidavo vienos dienos rytą, pareidavo kitos dienos rytą. Berniukas iškart pradėjo protestuoti, pasidarė irzlus, tėčiui, parėjusiam iš darbo, atsukdavo nugarą. Jam labai reikėjo tik mamos. O mamos nebuvo, ji dirbo... Ko tik mylintis tėtis nedarė, kad atstotų mamą...Vaikas ne tik tapo neurotiškas, jam prasidėjo tokia sloga ir toks nosies niežėjimas, kad jis ištisai mušdavo savo nosį... Tėvai manė, gal problema išsispręs, pradėjus lankyti darželį, bet vaikui pradėjo kilti ir temperatūra... Nežinau, kaip dabar tam berniukui sekasi, seniai mačiau ir jį, ir jo mamą. Negaliu smerkti tėvų- mūsų visuomenėje darbas, karjera, pinigai yra svarbiau už mažo berniuko poreikius...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaižgantė: 23 lapkričio 2016 - 10:52
QUOTE(vaižgantė @ 2016 11 23, 11:41)
Prieš keletą dienų teko susipažinti su žmogum, kuris labai domisi L. Viilma, ir jis taip maloniai man pateikė, kaip supranta kai kurias jos mintis, kad išsitraukiau turimas L.V knygas ir pavarčiau. Ir akys užkliuvo už šio teksto:

"Prisiminkite, koks stresas nosies ertmės limfą paverčia gleivėmis? Įsižeidimas. Žmogui, kurį lengva įžeisti, nuoskaudos energija nebetelpa nosyje.  Ji ieško erdvės tarsi sakytų: jeigu tu gali gyventi neįsižeisdamas, išeitį teks ieškoti man. Nuoskauda dėl vienos ir tos pačios priežasties kaupiasi vienoje vietoje, nuoskauda dėl kitos priežasties kitoje ir t.t. Visos kartu ir yra įsižeidimas. "

Ir prisiminiau mažą berniuką, kuriam ir polipus nosyje išoperavo, ir vis vien slogos niekaip neįmanoma įveikti, nors jo mama gydytoja...Kur tik vaiko nevežė, su kuo tik nesikonsultavo- baisi sloga ir nosies niežėjimas.
Perskaičius L.V. pastraipą man lyg nušvitimas atėjo... Kai mažam berniukui suėjo 2 m., mama jį atjunkė nuo krūties, nupirko didelę lovą (kad greitai neišaugtų), įsidarbino ir nepareidavo paromis- išeidavo vienos dienos rytą, pareidavo kitos dienos rytą. Berniukas iškart pradėjo protestuoti, pasidarė irzlus, tėčiui, parėjusiam iš darbo, atsukdavo nugarą. Jam labai reikėjo tik mamos. O mamos nebuvo, ji dirbo... Ko tik mylintis tėtis nedarė, kad atstotų mamą...Vaikas ne tik tapo neurotiškas, jam prasidėjo tokia sloga ir toks nosies niežėjimas, kad jis ištisai mušdavo savo nosį... Tėvai manė, gal problema išsispręs, pradėjus lankyti darželį, bet vaikui pradėjo kilti ir temperatūra... Nežinau, kaip dabar tam berniukui sekasi, seniai mačiau ir jį, ir jo mamą. Negaliu smerkti tėvų- mūsų visuomenėje darbas, karjera, pinigai yra svarbiau už mažo berniuko poreikius...

Tai tiesiog alergija. Nebandė jos ieškoti ir gydyti?

O adenoidus mes išsigydėme su ugniažolės sultimis, nors nebeprakviepuodavo naktimis vaikas, ir operacija buvo būtina. Dabar tikrinom po gydymo, operacijos nebereikia. Bet jei būčiau negydžiusi o ieškojusi savo kaltės tai turbūt būtų tekę operuoti ir man aišku save susigraužti iš tos didelės kaltės.
Atsakyti
QUOTE(^Vakarė^ @ 2016 11 23, 12:51)

O adenoidus mes išsigydėme su ugniažolės sultimis, nors nebeprakviepuodavo naktimis vaikas, ir operacija buvo būtina. Dabar tikrinom po gydymo, operacijos nebereikia. Bet jei būčiau negydžiusi o ieškojusi savo kaltės tai turbūt būtų tekę operuoti ir man aišku save susigraužti iš tos didelės kaltės.

Minėjau, kad mama gydytoja. Alerginiai tyrimai buvo padaryti tris kartus, jokios alergijos nerasta.

Prisiminiau, kad mano vienam sūnui keletą metų buvo sloga, ir polipus teko operuoti. Jis labai įžeidus...Kiti du mano vaikai neturėjo nei polipų, nei slogos nekamavo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaižgantė: 23 lapkričio 2016 - 12:10
Jau pilna info visur, kad tokius dalykus sukelia pieno produktai. mano pačios aplinkoje porai žmonių taip buvo: varvėdavo nosys. Pašalino ar bent labai sumažino pieno produktų - vualia, nebebėga. Kad charakteriai pasikeistų - nepastebėjau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 11 23, 13:24)
Jau pilna info visur, kad tokius dalykus sukelia pieno produktai. mano pačios aplinkoje porai žmonių taip buvo: varvėdavo nosys. Pašalino ar bent labai sumažino pieno produktų - vualia, nebebėga. Kad charakteriai pasikeistų - nepastebėjau rolleyes.gif

Minėtam vaikui tas netinka. Mamai išėjus į darbą jis ir valgyti beveik atsisakė...O pieno produktų nevalgė jokių, pieno negėrė, tik sultis ir vandenį...
Atsakyti
QUOTE(Aurrora @ 2016 11 22, 19:32)
Vaizgante, as labai stipriai Jus izeidziau atsisakiusi zavetis Jumis? Atleiskite man. Atleiskite, kad atsisakiau ir nenoriu priimti nei Jusu komplimentu, nei Jusu manes ivertinimu. Atleiskite, kad as nenoriu su Jumis dalintis ir pasakoti kaip mokytis ar kazka mokyti. Jus eilini syki stebinate, kad Gydote ir Mokote pati nemokedama pereiti i Tylos ir Taikos busena. O jei mokate, kodel tuomet klausiate manes? Kad dar karta patampyti uz virvuciu, o po to pasimegauti meistriskai iskraipant tai, ka butent as norejau pasakyti? Atleiskit man, as atsisakau su Jumis bendrauti.

Mano patirtis ismoke, kad tai, kas erzina kituose - yra musu paciu trukumai. Mes atspindime vienas kita kaip veidrodyje. Jus matote purva ir apsimetinejima, as matau kai ka kitka... Atleiskite, kad man daug idomesni kiti pasnekovai, o labiausiai turbut jauciu tuos, kas tyliai tyliai mus skaito. Ten - pati didziausia Jega ir Sviesa.
Atleiskite man, kad as nesusizavejau Jumis ir nepagarbinau. Jus negirdite manes, tiksliau - girdite tik SAVO ir SAVAIP. As atsisakau gintis ir teisintis/aiskintis pries Jus. Jums kiekvienas cia pasirodes zmogus - energijos saltinis, kiekvienas naujesnis komentaras - lyg oro pliupsnis, o man -...tiesiog pramoga pasiskaityti, pazinti skirtingus zmones, isklausyti, pajausti.
Atleiskite man.
Nieko nelinkiu.
Jusu pamokos yra Jusu.
Parodykite Valia - Pratylekite.

Aurora, jusu mintys placios ir gan idomios. Taciau butu smagu Jei diskusija vyktu be izeidumo 😉 Sia tema taip pat domiuosi gan senai. Gyvenimo apkinkybes privede vel prie sips temos. Pati stengiuosi nereaguoti asmeniskai ypatingai viesuose forumuose 😊 Cia renkasi tikrai protingu moteru. Labai idomu paskaitineti. Butu smagu Jei diskusijos neperzengtu temos esmes 👍 Cia prisiminiau viena minti, ne pasisakiusiojo atsakomybe, kaip kitas isgirdo ir prieme pasakyta minti ( nepamenu autoriaus).
Papildyta:
QUOTE(dinazaure @ 2016 11 22, 20:05)
Bet kažkaip ne taip, krypsta vėl link matyto grėbliaus smile.gif

👌
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2016 11 22, 20:12)
Gerai, galim švelninti situaciją. Pateiksiu vieną metodiką, kuri išdėstyta grožine forma. Gal kam pravers?

Šepečiai

Niekada nemaniau, kad mano skrandis toks nešvarus. Prisipažįstu: nesu šventoji, maitinuosi ne vien daržovėmis ir košėmis, o emocijos dažną dieną arba fontanais trykšta, arba nukišamos į giliausią sandėliuką. (Net nemėginu įsivaizduoti, kaip atrodo tas sandėliukas.) Bet kai užėjau pasivaikščioti į savo skrandį, stovėjau lyg stabo ištikta ir paklaikusiomis akimis dairiausi: vien purvas, vien glitėsiai... Gatvės neišbrendamos, pilių sienos lyg batų tepalu išteptos, užėjus vidun tamsu, nes pro langus joks saulės spindulys nepatenka...Pamenu, ant sienų yra ir paveikslų, ir kilimų, tik jų nesimato...Na ką, pasikviečiau švaruolių komandą, įdaviau šepečių, kempinių ir kitokių darbo priemonių ir liepiau viską nušveisti iki blizgesio. Po kelių dienų užėjau- viskas žiba, spindi, tviska...Prisėdau ant sofukės atsipūsti, dairausi, akys džiaugiasi...Bet sužviegė durų skambutis ir idilė baigėsi- atėjo kaimynė. Matyt, aiškintis, kodėl koridoriuje mano dviratis stovi. Kaip ten tas mano sandėliukas? Dar tilps kas nors?

Gerai cia 😊👍 issisveisti dar niekam nepakenke 😊 Reiks pameginti. Tik pagalbininkai kokie ten ? ☺
Atsakyti
Mano seimoj si nosimi bedos daznos.. ir man ir berniukams ( mazajam 10 men , bet pastebiu slogyte jau ne pirma syk ) . Vyresniajam 5 m yra polipai. Pateikiu istrauka is Sinelnikovo , gal kam taip pat bus aktualu. "Nosis simbolizuoja savigarbą, savo unikalios asmenybės bei jos vertės pripažinimą. Prisiminkime kai kuriuos plačiai vartojamus posakius: "riesti nosį", "nekišk savo nosies", "uodas snapo neįkištų". "Užgulta nosis- tais avosios vertės nepripažinimas. " " Nosies išskyros- tai pasąmonės ašaros, visinė rauda. Tokiu būdu pasąmonė stengiasi iškelti į išorę giliai užslopintus jausmus: dažniausiai sielvartą ir gailestį, nusivylimą ir apgailestavimą dėl neišsipildžiusių svajonių, planų. " "Alerginė sloga rodo, kad trūksta emocinės savikontrolės. Tai dažniausiai atsitinka po didleių emocinių sukrėtimų." "Kartais sloga- tais avotiška pagalbos prašymo priemonė. Taip dažnai apie savo bejėgiškumą pareiškia vaikai. Jie nejaučia savo galios ir vertės."
Atsakyti
QUOTE(^Vakarė^ @ 2016 11 23, 11:51)

4u.gif

Dar ir saltalankio aliejus labai padeda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2016 11 23, 12:41)

"Prisiminkite, koks stresas nosies ertmės limfą paverčia gleivėmis? Įsižeidimas. Žmogui, kurį lengva įžeisti, nuoskaudos energija nebetelpa nosyje.  Ji ieško erdvės tarsi sakytų: jeigu tu negali gyventi neįsižeisdamas, išeitį teks ieškoti man. Nuoskauda dėl vienos ir tos pačios priežasties kaupiasi vienoje vietoje, nuoskauda dėl kitos priežasties kitoje ir t.t. Visos kartu ir yra įsižeidimas. "

drinks_cheers.gif Tiksliai, daug galima būtų negalavimų atsikratyti, jei pavyktų susitvarkyti su nuoskaudom ir kvailais įsižeidimais ( ir jų broliu pykčiu). Gal daugeliu atveju, nereikia net ieškot kitų ligos priežasčių
Atsakyti