Noriu pasidalinti kaip as suprantu EGO.
EGO - tai kaip kamienas, ant kurio lyg sakos issikeroja viskas, prie ko prisirisa zmogus: lytis, zinios, issilavinimas, socialinis statusas, seimynine padetis, isipareigojimai, iprociai, pomegiai, talentai, isvaizdos privalumai ir pan. Daznai, siekdami dvasinio vystymosi, zmones tik "apkapoja" sakas-sakeles, t.y. issilaisvina nuo priklausomybiu, iprociu ar kazkokiu pomegiu bei laiko tai pergale nugalejus EGO. O dar populiariau - susikoncentruoja i savo lyti, a-le-"as Moteris!", "as Mama" ir pan. Mano manymu, pergale imanoma tik tuo atveju kai nukertamas kamienas prie pat saknies - t.y. visas EGO su visom sakom ir sakelem. Tai yra busena i kuria pereinama meditacijos ar maldos metu, arba tiesiog - nes faina pabuti tokioje busenoje. T.y. visiska laisve nuo visko prie ko prisirise zmones. Stai tuomet ir matai/jauti/pergyveni nuostabia tyla-taika-meile ..tiesiog matai grozi sito pasaulio chaose ir triuksme.
Ar mokate-esate bande pereiti i tokia busena?
Kokia-kuria saka Jums butu sunkiausia nukirsti?
Kuri saka sunkiausia arba labiausiai issikerojusi?
QUOTE(Aurrora @ 2016 11 22, 02:46)
EGO - tai kaip kamienas, ant kurio lyg sakos issikeroja viskas, prie ko prisirisa zmogus: lytis, zinios, issilavinimas, socialinis statusas, seimynine padetis, isipareigojimai, iprociai, pomegiai, talentai, isvaizdos privalumai ir pan. Daznai, siekdami dvasinio vystymosi, zmones tik "apkapoja" sakas-sakeles, t.y. issilaisvina nuo priklausomybiu, iprociu ar kazkokiu pomegiu bei laiko tai pergale nugalejus EGO. O dar populiariau - susikoncentruoja i savo lyti, a-le-"as Moteris!", "as Mama" ir pan. Mano manymu, pergale imanoma tik tuo atveju kai nukertamas kamienas prie pat saknies - t.y. visas EGO su visom sakom ir sakelem. Tai yra busena i kuria pereinama meditacijos ar maldos metu, arba tiesiog - nes faina pabuti tokioje busenoje. T.y. visiska laisve nuo visko prie ko prisirise zmones. Stai tuomet ir matai/jauti/pergyveni nuostabia tyla-taika-meile ..tiesiog matai grozi sito pasaulio chaose ir triuksme.
O ar tai ne ego?
Ego turi ir gerų savybių, kurios mums kaip asmenybėms reikalingos. Ego žmogui reikalingas. Tik kiekvieno jis skirtingas.
Nukirsti tą kamieną iki pat šaknų, pajausti tą būseną meditacijos ar maldos metu - taip, sutinku. Bet po to turi grįžti į savo šeimyninę padėtį, socialinį statusą, įsipareigojimus ir t.t. Tas skraidymas padebesiais fainas, bet jis negali tęstis amžinai. Turiu pastebėti, kad prisiversti grįžti į tą savo žemišką apvalkalą po tokių pasiskraidymų man asmeniškai kaskart vis sunkiau (savotiškai egoistiška, pamirštu visus, nes noriu kad man būtų gera). Būti ramiu, šventu, laimingu ir visus mylinčiu kokiam vienuolyne ar ašrame, manau yra nesudėtinga, na kol tai liečia jausmų lygį, bet išlikti tokiam gyvenimo audrų verpetuose, va čia jau ir atsiskleidžia sielos stiprybė.
Jei visi tik skrajotumėm padebesiais kaip tie indijos sadhu, tai kas juos maitintų ir jais rūpintūsi. Aš už tai, kad deklaruojamą meilę Dievui ar žmonėms paversti veiksmais. Tada ir pasimato kiek tos meilės kitam o kiek sau (ego)
QUOTE(vaižgantė @ 2016 11 21, 22:15)
Jiems grįžo, todėl ir pykino, vėmė ir pan. Nuo tada žaidimais nebeužsiimu, nes gerais norais pragaras grįstas...
O tai kodėl negalvojote, kad reikėjo pratęsti, reikėjo didesnio valymo tiesiog? Nebent nebepasitikėjote savimi, kad jums išeis
Papildyta:
QUOTE(Riviera Maya @ 2016 11 22, 01:33)
Monteverte ir tu pradedi buti sugedusia plokstele , kaip viskas apsiverte aukstyn kojomis , as skaitau ir negaliu nepastebeti .
Manau, kad Aurroros parasymai, TAU labiausiai pades, gal po kokiu 3 metu taip apsiversi Be jokio sarkazmo, jei ka
Manau, kad Aurroros parasymai, TAU labiausiai pades, gal po kokiu 3 metu taip apsiversi Be jokio sarkazmo, jei ka
Tai verskis, verskis, ko lauki? Ko čia mane kaltini, kad tris metus tau gyvenimą ėdu ir lakioji iš paskos? Juk sakiau, ėdiesi sau pati. Mąstyk ką rašai viešuose forumuose, nes jei rašysi nesąmones ar savo haliucinacijas, kad ir užslėpta forma, visada atsiras kas nors, kas tau apie tai pabaksnos. Ne aš, tai kas nors kitas. Valdyk smegenukus ir savo pykčius po to, kai tau apie tai parašoma
QUOTE(Monteverte @ 2016 11 22, 10:41)
O tai kodėl negalvojote, kad reikėjo pratęsti, reikėjo didesnio valymo tiesiog? Nebent nebepasitikėjote savimi, kad jums išeis
Supratau, kad neturiu teisės kišti nagų prie svetimų purvų... Juk tik mažą vaiką, kai jis lauke išsipurvina, mama nuprausia, suaugęs žmogus savais purvais turėtų rūpintis pats...Bet žmogus yra tingus sutvėrimas ir savanaudis: jis nori susimokėjęs pinigus gauti paslaugą ir tinginiauti toliau... Deja, visi biolaukų valymai, kai tai daro kitas žmogus, lakstymai per žarijas, gongai ir pan. yra tik kosmetika ant nenuprausto veido...
Visiškai pasitraukiau nuo tokių užsiėmimų. O dabar "padėjėjų" pasiūla milžiniška. Tik susimokėk...
QUOTE(vaižgantė @ 2016 11 22, 10:26)
Supratau, kad neturiu teisės kišti nagų prie svetimų purvų... Juk tik mažą vaiką, kai jis lauke išsipurvina, mama nuprausia, suaugęs žmogus savais purvais turėtų rūpintis pats...Bet žmogus yra tingus sutvėrimas ir savanaudis: jis nori susimokėjęs pinigus gauti paslaugą ir tinginiauti toliau... Deja, visi biolaukų valymai, kai tai daro kitas žmogus, lakstymai per žarijas, gongai ir pan. yra tik kosmetika ant nenuprausto veido...
Visiškai pasitraukiau nuo tokių užsiėmimų. O dabar "padėjėjų" pasiūla milžiniška. Tik susimokėk...
Bent toks verslas Lietovoje eina, poreikis matyt yra Mačiau netyčia pas vieną būrėja tik dvi vietos iki švenčių netyčia atsilaisvino
QUOTE(Monteverte @ 2016 11 22, 11:31)
Bent toks verslas Lietovoje eina, poreikis matyt yra Mačiau netyčia pas vieną būrėja tik dvi vietos iki švenčių netyčia atsilaisvino
Koks vartotojiškumas, tokie ir verslai...
QUOTE(Aurrora @ 2016 11 22, 02:12)
As kalbejau apie situacija leisti save pazeminti, nusizeminti ir tyliai, kantriai, perzengiant per save/savo EGO praeiti nuo-iki. Man atrodo kai kazkas bando mus palauzti, tai yra butent pamoka, kad ismokyti atpazinti savo EGO ribas ir... isbandyti, ar gali tas ribas perzengti.
O kas del "aciu" ar kitokio atlygio, tai irgi puiki pamoka - kai nieks net nepastebi ir nepadekoja.
Apie koki "pogrindi" kalba?
...nejau taip sunku atsisveikinti su praeitimi ir savo ivaizdziu? As suprantu, kad traukia ir brangu, nes ten palikot savo energija. Bet nejau ir man verta eiti i Jusu praeiti? Klausiu ne tik Jusu. Jus ne pirma, kas uzuominomis pasakoja apie Jusu visu cia "praeities bagaza". Kam Jus ji velkate su savimi? Kam pristatinejate ta bagaza naujam zmogui? Jus man idomios tokios, kokios esate cia ir dabar.
(Uzbegau. Idomu, mano parasas matysis ar ne? )
O kas del "aciu" ar kitokio atlygio, tai irgi puiki pamoka - kai nieks net nepastebi ir nepadekoja.
Apie koki "pogrindi" kalba?
...nejau taip sunku atsisveikinti su praeitimi ir savo ivaizdziu? As suprantu, kad traukia ir brangu, nes ten palikot savo energija. Bet nejau ir man verta eiti i Jusu praeiti? Klausiu ne tik Jusu. Jus ne pirma, kas uzuominomis pasakoja apie Jusu visu cia "praeities bagaza". Kam Jus ji velkate su savimi? Kam pristatinejate ta bagaza naujam zmogui? Jus man idomios tokios, kokios esate cia ir dabar.
(Uzbegau. Idomu, mano parasas matysis ar ne? )
Man idomi tema. Gali buti ir taip. Taciau gali buti pamoka ir priesinga, kad auka pagaliau ismoktu nustoti buti auka. Kad pajustu savo verte, kad ismoktu savim pasirupinti pati. Tik kaip zinoti, kada yra kaip?
O jus nepagalvojat, kad galima uzsiciklinti ant to pazeminimo perzengimo.saldumo? Kaip netapti kilimeliu kojom nusivalyti?
Gerai sako vaizgante, jei kazka darydama jauti pazeminima, tai nera meiles veiksmas. Net jei atrodo, kad per save perlipi. Jei kazka darai santykinai nesvaraus, purvino kaip paprasta reikalinga darba, tai ir yra darbas, kuri darai, ne pazeminimas. Juk tas zodis ,pazeminimas,, terodo proto santyki i kazka.
Kai nepadekoja, tai ir nepadekoja. Kartais tai yra naturalu, kai daliniesi myledama, kai imi myledama. Kartais, aisku, pagalvoju- o, net aciu nepasake, nors nunesi pilna bliuda saltienos juokauju. Bet tokie, kurie ima demesi, pastangas, materija kaip savaime suprantama dalyka galiausiai atsibosta. Jei nera mainu. Bet kalbu ne pagal meiles desnius, ne taip, kaip reiktu
Apie slaptus skaitytojus.
Tikrai neverta. Gera mintis. Vis islenda noras buti gera, t.y. apsaugoti nauja zmogu nuo pasaipu, kandziu komentaru. Gera jusu pastaba.
Aurrora parašė, kad, jos supratimu, kito žmogaus nuprausimas yra ego pažeminimas. Nesutinku visiškai... Laikausi nuostatos, kad reikia daryti viską, ką reikia, ir tai nėra joks pažeminimas. Jei jauti pažeminimą, vadinasi, esi tam nepasiruošus ir neverta prasidėti...
Pamenu, dirbau masažo salone ir mums buvo liepta prieš masažą klientams kojas nuplauti. Kai kurios moterys pasipiktino, pareiškė, kad vyrams kojų jos neplaus. O man tai visai patiko... Galėčiau dirbti sanitare ligoninėje, keisti sauskelnes (teko tai daryti), prausti, valyti ir man tai nebūtų šlykštu ir joks pažeminimas...Mano nuomone, valytojos darbas apskritai yra vienas svarbiausių darbų...
Pamenu, dirbau masažo salone ir mums buvo liepta prieš masažą klientams kojas nuplauti. Kai kurios moterys pasipiktino, pareiškė, kad vyrams kojų jos neplaus. O man tai visai patiko... Galėčiau dirbti sanitare ligoninėje, keisti sauskelnes (teko tai daryti), prausti, valyti ir man tai nebūtų šlykštu ir joks pažeminimas...Mano nuomone, valytojos darbas apskritai yra vienas svarbiausių darbų...
QUOTE(Aurrora @ 2016 11 22, 01:46)
Man tokia mintis kilo perskaicius. Kas, jei medis, kuri galvoji, kad reikia pjauti, ir esi pats? Nupjausi medi, kaip gausi saules, oro? 😊 Ego dalis pacio zmogaus. Nupjauti medi- ego - tarsi atsisakyti dalies saves. Pirmiausia turbut save geriau pazinti galima bandyti. Ieskoti, kodel esu tokia kokia esu. Kaip ir kodel reaguoju i mane istinkancias situacijas, sutinkamus zmones. Tai toks pamastymas 😉
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2016 11 22, 11:36)
Aurrora parašė, kad, jos supratimu, kito žmogaus nuprausimas yra ego pažeminimas. Nesutinku visiškai... Laikausi nuostatos, kad reikia daryti viską, ką reikia, ir tai nėra joks pažeminimas. Jei jauti pažeminimą, vadinasi, esi tam nepasiruošus ir neverta prasidėti...
Man labai surezonavo. Pritarciau minciai, kad svarbu daryti tai ka reikia. Svarbu buti pasiruosus tam. Taciau asmeniskai man, manau butu nelengva. Tureciau save tvardyti ir siek tiek versti ( manau). Valytojos darba galeciau dirbti. Bet Jei butu kazkoks pasirinkimas ar alternatyva, galimai rinkciausi ka kita.. Bet dar geriau pagalvojus, valytojos darba atlieku ir taip. Netiesiogini. Minciu, energijos lygyje 😊 ..
QUOTE(Aurrora @ 2016 11 21, 23:43)
As esu minejusi - gydykime
QUOTE(dinazaure @ 2016 11 22, 14:06)
Aha, juk nekaip jauteisi po mano seanso?
Nebeužsiimu seniai, visos energijos išjungtos...Na nereikia to žmogui, nereikia... Tik kol kakta neguzuota, tol nesupranti...Bet užsiimu dar pavojingesniais dalykais- kaipgi aš be adrenalino? Niekaip...
QUOTE(vaižgantė @ 2016 11 21, 20:36)
Toks jausmas lyg ne tik skirtingose šalyse gyvename, bet ir skirtingose visatose.
Praėjo noras beprasmiškai ginčytis. Džiaugiuosi už save.