Įkraunama...
Įkraunama...

Dvasinės ligų priežastys -15

QUOTE(vaižgantė @ 2016 11 19, 21:07)
Gal dar ir be sexo?  mirksiukas.gif

o jis čia prie ko?
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 11 19, 22:08)
Koks teisingas vaikas, linkėjimai jam smile.gif

Taip, jis musulmonas- ateistas.
Papildyta:

lašiniai šiaip jau nepatiko, geriau jau geras juodas šokoladas ax.gif

Na jau ne, tada geriau lašiniai...Bet kiaulės, o ne kiauliagyvio...
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2016 11 19, 22:10)
o jis čia prie ko?

Kaip pastebėjau, alkani žmonės nuolat kalba apie tai, ką valgo, tai labai būdinga vegetarams ir veganams. Nemėgstu pasakoti, ką valgau ir su kuo miegu...Juk kai soti, nebegalvoji apie tai, atsiranda įdomesnių reikalų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaižgantė: 19 lapkričio 2016 - 21:13
QUOTE(vaižgantė @ 2016 11 19, 22:15)

Kaip pastebėjau, alkani žmonės nuolat kalba apie tai, ką valgo, tai labai būdinga vegetarams ir veganams.

Man irgi dabar gerai rauginti kopūstai eina, neatsivalgau blink.gif

Seniau buvau vegetarų grupėj. Ko gero, tai ir įtakojo, kad nevalgiau tada mėsos. Arba buvo tam potraukis, tai ir į tą grupę įsiprašiau, kaip pažiūrėsi. Ir įdomų dalyką pastebėjau toj grupėj. Nežinau, kaip dabar, bet tada topiniai patiekalai buvo žinių dešra, ruginių miltų dešrelės, seitano kepsniai ir šašlykai, guliašas. Maistas vegetariškas, bet tarsi mėsos patiekalo atkartojimas. Prieskoniai atitaikyti taip, kad žirnių dešra grynai pigi šlapianka. Seitanas, pavirtas su mėsos prieskoniais skoniu primena mėsą. Kepsniai išvaizda kaip karbonadas. Dešrelės grynai dešrelės, tik ne malta mėsa, o panašia tekstūra ir kažkiek skoniu primena namines dešreles. Tiesa, sutrūko man žarnos, išsiviriau puodą ruginės košės biggrin.gif bet skonis nieko. Dešra labai patiko, pradžoj dariau dešros formą, paskui tiesiog masę sukrapštydavau į dubenį, kam man ta dešros forma, jei valgau žirnius? blink.gif Seitaną galima valgyti kaip seitaną, nesistengiant pabrėžti, kaip paruoštas patiekalas panašus į mėsos patiekalą. Tai va, kad ir vegetaras vilkas, bet jis vis tiek vilkas biggrin.gif Gerbiu tuos žmones už gerus receptus, už jų pažiūras, bet palikau tą grupę, paskutiniu buvimo laiku įlįsdavau paskaityti ir pažvengti, ten tiek susiginčydavo, net apie karvašūdžius, atsiprašant biggrin.gif Pamenu, buvo klausimas, kodėl kiaušinis, iškritęs iš vištos užpakalio, nevalgytinas, jei karvašūdis yra šventas pas induistus. Savininkas neatsakė biggrin.gif Na, nukrypau, bet tai apie kažką vis tiek sako. Dabar seku kitą vegetarių grupę, ten to nėra. Tiesiog paprasti vegetariniai receptai, veganiniai daugiau, gamina, dalijasi, komentuoja be ginčų. Tikrai skanių paprastų netikėtų patiekalų pasidarau, be jokių iliuzinių mėsų.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2016 11 19, 22:05)
stresas, hormonai? šiaip gal dar kokia liga?
Na, dėl maisto diskutuotina. Man toks maistas kaip išvardinot, net jei ir savas, iš kaimo - atrodo blogis. Aš daug sveikesnės ant maisto be mėsos, kiaušinių, pieno produktų ax.gif

Su visa pagarba, bet apie tai galima pavakare pasiklausyti daktaro smile.gif Todėl nematau prasmės apie tai diskutuoti šitoj temoj. Nieko asmeniško.

Jei taip atrodo, tai taip ir yra. Programa tokia, kaip sakė Gytarė. man cukrus dabar atrodo blogis. Ir tą programą patvirtina, vis patvirtina ir vėl patvirtina nauji pranešimai, nauji video, knygos, pokalbiai, kas ką skaitė ir tt. Nu ir tikrai, daug geriau jaučiuosi, kai nevalgau pyragų su arbatom, saldainių, to pačio šokolado. bet man ta programa patinka, tai ir laikausi minimaliai. kartais pavartoju, kad įsitikinčiau, kad ta programa tikrai veikia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 11 19, 19:01)

Ne tai be abejo, kad protauti reikia, negi nesimokysi ar būsi atsilikėlis smile.gif Bet jei kažkur priiminėji sprendimus, jei laukia kažkas svarbaus gyvenime ko tu dar nežinai, jei renkiesi žmones į draugus, į vyrus ar panašiai, tai protas gali išsityčioti. Čia jau reikia intuicijos.

imuniteto reikalas, tiksliau - nusilpninto ax.gif

Kazkaip nei protas, nei siela ne karto dar neisityciojo, bet nepazistami zmones tyciojasi . Vadinasi su siela , protu ir intuicija viskas tvarkoj biggrin.gif

Imunitetas veganams ir vegetarams be papildu tikrai nusilpsta, linkiu nesusirgti gripu 4u.gif

QUOTE(Rožės vardas @ 2016 11 19, 19:39)
Japonai mėgsta jūros dumblius valgyti. Kuriuose daug jodo. Šio posakio nesuprantu visai, tada tie Japonai yra jūros dumbliai? smile.gif

As juos juros koputais vadinu, augalus, ne japonus, megstu juos nuo vaikystes biggrin.gif Sako japonai vieni is ilgiausiai gyvenanciu, ilgaamziu 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Riviera Maya @ 2016 11 20, 03:04)
Kazkaip  nei protas, nei siela ne karto dar neisityciojo, bet  nepazistami zmones tyciojasi . Vadinasi su siela , protu ir intuicija viskas tvarkoj  biggrin.gif

Imunitetas veganams ir vegetarams be papildu tikrai nusilpsta, linkiu nesusirgti gripu  4u.gif
As juos juros koputais vadinu, augalus, ne japonus, megstu juos nuo vaikystes  biggrin.gif Sako japonai vieni is ilgiausiai gyvenanciu, ilgaamziu  4u.gif

Ne tik jūros kopūstus. Ir aš mėgstu,bet jų virtuvė pilna ne tik jūros kopūstų,bet ir kitų rūšių dumblių.
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2016 11 19, 23:21)

Programa tokia, kaip sakė Gytarė. man cukrus dabar atrodo blogis. Ir tą programą patvirtina, vis patvirtina ir vėl patvirtina nauji pranešimai, nauji video, knygos, pokalbiai, kas ką skaitė ir tt. Nu ir tikrai, daug geriau jaučiuosi, kai nevalgau pyragų su arbatom, saldainių, to pačio šokolado. bet man ta programa patinka, tai ir laikausi minimaliai. kartais pavartoju, kad įsitikinčiau, kad ta programa tikrai veikia biggrin.gif

Ačiū pasidalijimą apie vegetarų grupę. Aš su jais neturiu kantrybės, todėl neprasidedu. Jei ligoniui reikia etiketės, jis ją ir užsideda, aš esu sveika ir džiaugiuosi gyvenimu. Tik va saldumynų mano organizmas pats atsisakė staiga daugiau nei prieš dvejus metus. Jie man neskanu, todėl tenka ieškoti ko kito, kas skanu. O tai gana sudėtinga...Jei vaišina, iš mandagumo suvalgau šiek tiek.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2016 11 20, 10:45)
. Jei ligoniui reikia etiketės, jis ją ir užsideda,

Prisiminiau viena moterį metuose. Pasakiau, kas pas mane lėkštėj, o ji sako: "hm, dabar galvoju, kada valgiau mėsą, gal prieš du metus." Va, vegetarė. Ne taip, kaip kiti urgzdami puola mėsiaėdžius. Ĉia seniai tokia viena rašinėdavo, užkrito nikas tam kartui, gal pameni: ką man dar padaryti, kad mano darbo kolektyvas nustotų valgyti mėsą? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2016 11 20, 12:04)
Prisiminiau viena moterį metuose. Pasakiau, kas pas mane lėkštėj, o ji sako: "hm, dabar galvoju, kada valgiau mėsą, gal prieš du metus." Va, vegetarė. Ne taip, kaip kiti urgzdami puola mėsiaėdžius. Ĉia seniai tokia viena rašinėdavo, užkrito nikas tam kartui, gal pameni: ką man dar padaryti, kad mano darbo kolektyvas nustotų valgyti mėsą?  biggrin.gif

Nepamenu...
Sveikas žmogus nežiūri į kito žmogaus lėkštę, nes su savim sočiai darbelių turi...
Pamaniau, kad vegetarai turi šį tą bendro su alkoholikais: jie taip pat nepripažįsta, kad turi problemą...Bet yra ir esminis skirtumas- alkoholis žmogui sumažina agresiją, vegetarizmas padidina...

Šiomis dienomis mąstau apie senatvinę toliaregystę. Pastebėjau, kad skaitant parduotuvėse etiketes pradėjo tos pačios mažiausios raidės lietis, nors seniau jas mačiau puikiai. Tai va ir mąstau apie priežastis, kol dar akinių neprireikė...Kilo mintis, kad paskutiniu metu per dažnai vartoju žodį "smulkmena". Matyt, labiau pradėjo rūpėti "stambūs dalykai". Gal kas turit kokių minčių šia tema?
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2016 11 20, 12:20)
Šiomis dienomis mąstau apie senatvinę toliaregystę. Pastebėjau, kad skaitant parduotuvėse etiketes pradėjo tos pačios mažiausios raidės lietis, nors seniau jas mačiau puikiai. Tai va ir mąstau apie priežastis, kol dar akinių neprireikė...Kilo mintis, kad paskutiniu metu per dažnai vartoju žodį "smulkmena". Matyt, labiau pradėjo rūpėti "stambūs dalykai". Gal kas turit kokių minčių šia tema?

Kiek aš skaičiusi apie tai, tai taip ir yra. Sakau ,,skaičiusi", nes pati nesigilinau. Vienu metu blogai mačiau į tolį, paskui savaime atsistatė. Tai ir nesuku galvos. Aš kaip tik krapštukė. Duok man smulkmeną, tuojau iš jos padarysiu didelio mąsto problemą biggrin.gif Užtat ir linkusi į trumparegystę.

Pažiūrėjau L. Hay. Trump.- ateities baimė. Toliar.- dabarties baimė. Man tinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ponia Lylia: 20 lapkričio 2016 - 11:43
QUOTE(ponia Lylia @ 2016 11 20, 12:40)
Kiek aš skaičiusi apie tai, tai taip ir yra. Sakau ,,skaičiusi", nes pati nesigilinau. Vienu metu blogai mačiau į tolį, paskui savaime atsistatė. Tai ir nesuku galvos. Aš kaip tik krapštukė. Duok man smulkmeną, tuojau iš jos padarysiu didelio mąsto problemą  biggrin.gif Užtat ir linkusi į trumparegystę.

Pažiūrėjau L. Hay. Trump.- ateities baimė. Toliar.- dabarties baimė. Man tinka.

Pažiūrėjau ir aš (tai viena knygų, kuri kartu su visomis ezoterinėmis neatsidūrė popieriaus konteineryje). Bet man netinka visiškai...Nei dabarties nebijau, nei ateities...Kažkas kito...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2016 11 20, 12:53)
Pažiūrėjau ir aš (tai viena knygų, kuri kartu su visomis ezoterinėmis neatsidūrė popieriaus konteineryje). Bet man netinka visiškai...Nei dabarties nebijau, nei ateities...Kažkas kito...

Na, pavyzdžiui, visuotinė programa, kad senstant blogėja regėjimas. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gytarė @ 2016 11 20, 13:22)
Na, pavyzdžiui, visuotinė programa, kad senstant blogėja regėjimas. ax.gif

Nepriimu programų...
Mėginu mąstyti logiškai: toliaregystė gali atsirasti dėl nenoro matyti tai, kas yra po nosimi... Va, tai kabina...
Atsakyti