QUOTE(vaižgantė @ 2016 11 19, 22:15)
Kaip pastebėjau, alkani žmonės nuolat kalba apie tai, ką valgo, tai labai būdinga vegetarams ir veganams.
Man irgi dabar gerai rauginti kopūstai eina, neatsivalgau
Seniau buvau vegetarų grupėj. Ko gero, tai ir įtakojo, kad nevalgiau tada mėsos. Arba buvo tam potraukis, tai ir į tą grupę įsiprašiau, kaip pažiūrėsi. Ir įdomų dalyką pastebėjau toj grupėj. Nežinau, kaip dabar, bet tada topiniai patiekalai buvo žinių dešra, ruginių miltų dešrelės, seitano kepsniai ir šašlykai, guliašas. Maistas vegetariškas, bet tarsi mėsos patiekalo atkartojimas. Prieskoniai atitaikyti taip, kad žirnių dešra grynai pigi šlapianka. Seitanas, pavirtas su mėsos prieskoniais skoniu primena mėsą. Kepsniai išvaizda kaip karbonadas. Dešrelės grynai dešrelės, tik ne malta mėsa, o panašia tekstūra ir kažkiek skoniu primena namines dešreles. Tiesa, sutrūko man žarnos, išsiviriau puodą ruginės košės
bet skonis nieko. Dešra labai patiko, pradžoj dariau dešros formą, paskui tiesiog masę sukrapštydavau į dubenį, kam man ta dešros forma, jei valgau žirnius?
Seitaną galima valgyti kaip seitaną, nesistengiant pabrėžti, kaip paruoštas patiekalas panašus į mėsos patiekalą. Tai va, kad ir vegetaras vilkas, bet jis vis tiek vilkas
Gerbiu tuos žmones už gerus receptus, už jų pažiūras, bet palikau tą grupę, paskutiniu buvimo laiku įlįsdavau paskaityti ir pažvengti, ten tiek susiginčydavo, net apie karvašūdžius, atsiprašant
Pamenu, buvo klausimas, kodėl kiaušinis, iškritęs iš vištos užpakalio, nevalgytinas, jei karvašūdis yra šventas pas induistus. Savininkas neatsakė
Na, nukrypau, bet tai apie kažką vis tiek sako. Dabar seku kitą vegetarių grupę, ten to nėra. Tiesiog paprasti vegetariniai receptai, veganiniai daugiau, gamina, dalijasi, komentuoja be ginčų. Tikrai skanių paprastų netikėtų patiekalų pasidarau, be jokių iliuzinių mėsų.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2016 11 19, 22:05)
stresas, hormonai? šiaip gal dar kokia liga?
Na, dėl maisto diskutuotina. Man toks maistas kaip išvardinot, net jei ir savas, iš kaimo -
atrodo blogis. Aš daug sveikesnės ant maisto be mėsos, kiaušinių, pieno produktų
Su visa pagarba, bet apie tai galima pavakare pasiklausyti daktaro
Todėl nematau prasmės apie tai diskutuoti šitoj temoj. Nieko asmeniško.
Jei taip atrodo, tai taip ir yra. Programa tokia, kaip sakė Gytarė. man cukrus dabar atrodo blogis. Ir tą programą patvirtina, vis patvirtina ir vėl patvirtina nauji pranešimai, nauji video, knygos, pokalbiai, kas ką skaitė ir tt. Nu ir tikrai, daug geriau jaučiuosi, kai nevalgau pyragų su arbatom, saldainių, to pačio šokolado. bet man ta programa patinka, tai ir laikausi minimaliai. kartais pavartoju, kad įsitikinčiau, kad ta programa tikrai veikia