Įkraunama...
Įkraunama...

Dvasinės ligų priežastys -15

QUOTE(Gytarė @ 2016 11 18, 20:11)
Nerimas rodo, jog galvojate apie dalyką, kuris jums labai svarbus, bet nesitikite jo gauti. ax.gif  Reikėtų po truputį keisti mintis ir įtikinti save, jog pavyks. mirksiukas.gif
Jei nesigauna, tada išvis apie tai negalvoti; t.y., galvoti apie neutralius dalykus, kurie nekelia nerimo. ax.gif

Nebūtinai...Kartais nerimas apima, kai jauti, kad gali kažkas blogo įvykti. Tada mobilizuojiesi, permąstai viską, ir kitąsyk randi, kad kažką ne taip padarei, kad reikėtų kažką ištaisyti, ir jei randi teisingai, nerimas nuslūgsta... Kartais nerimas būna prieš artimo žmogaus mirtį, vaiko ligą ir pan.
Atsakyti
Kaip malonu matyti atsakymus! Aciu!
O kaip del NUTUKIMO?
Kai kurie aiskina, kad tai neisnaudota energija. As matau, kad daznai tai yra zmones labai megstantys "priimti kitu problemas ir ligas ant saves/sau" (isklausyti, patarineti).

Kas del NERIMO, as manau, kad tai proto sukeliama provokacija, kad suryti energija, kontroliuoti zmogu ir neleisti uzeiti i pasamone. Kaip ten sakoma? - "ilga laika maniau, kad mano protas - pats nuostabiausias organas mano kune. O siandien supratau, kas man tai sako." ... Idomu butu pabendrauti su zmonemis, kurie stengiasi ismokti valdyti savo prota ir suvokia, kad mes nesame tik kunas, kuris turi siela. Juk yra atvirksciai. Tai mes - sielos, turincios kunus. Todel naturalu - gebejimas valdyti ir pilnai kontroliuoti savo prota.
Gluosnio komentaru pabaigoj maciau "parasa" - "tai, ko mano protas nesupranta, jis bando sunaikinti". Del to ir isimine. Gali buti, kad Gluosnis ta posaki supranta kitaip nei as... As matau prota kaip siekianti pilnai uzvaldyti ir kontroliuoti zmogu. Todel sielos gebejimas nugaleti sioje kovoje ir perimti valdzia i savo rankas - svarbiausia, jei jau nusprendeme eiti dvasinio vystymosi keliu. mirksiukas.gif Yra daugybe techniku, kad to ismokti.
Juk faina kai galvoj tylu ir taika. 4u.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aurrora: 18 lapkričio 2016 - 20:07
QUOTE(Aurrora @ 2016 11 18, 21:02)

O kaip del NUTUKIMO?
Kai kurie aiskina, kad tai neisnaudota energija. As matau, kad daznai tai yra zmones labai megstantys "priimti kitu problemas ir ligas ant saves/sau" (isklausyti, patarineti).

Esu pastebėjus vieną dalyką: žmonės, kurie dalijasi su džiaugsmu, būna liekni, jiems nutukti negresia, o apkūnūs ir nutukę žmonės linkę kimšti viską į save nesidalindami (ne tik maistą, bet ir žinias).
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2016 11 19, 06:08)
Esu pastebėjus vieną dalyką: žmonės, kurie dalijasi su džiaugsmu, būna liekni, jiems nutukti negresia, o apkūnūs ir nutukę žmonės linkę kimšti viską į save nesidalindami (ne tik maistą, bet ir žinias).

Bravo! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurrora @ 2016 11 18, 17:02)
Juk akivaizdu, kad abstinencija yra kategoriskumo apraiska, o bet koks kategoriskumas nustato zmogaus ribotuma - ribota sio pasaulio priemima ir suvokima. Man asmeniskai labai idomi patirtis zmoniu, kurie yra dvasingi ir laisvi, neribojantys savo patirties.
Kategoriskumas. Stai ir sugriztame prie pokalbio temos, puiku.
Dvasines ligu priezastys.
Esu skaicius ir pastebejau, kad labai kategoriski, linke kitus kritikuoti-pasiepti zmones, daznai turi labai negrazia veido oda. T.y. tas negebejimas ziureti i pasauli ir kitus su MEILE tiesiogiai atsispindi veiduose.  Gal zinote kokias dar ligas nulemia butent kategoriskumas ir kitu kritikavimas?

Abstinencija gali sukelti ir patirtis. Tai labai placiai aiskinti reiketu. Vieni mate alkoholio poveiki kitiems gali buti abstinentais, kiti grieztai sustoti gere ir nebegerti ne laso ir t.t kategoriskumas irgi viena is priezasciu.

As is tu kuri ne nenori bandyti, kas gali buti blogai 4u.gif Nors silpnas naminis vynas , dar ne karto nepaveike blogai biggrin.gif Gal zinau kad nuo to nebus blogai mirksiukas.gif

QUOTE(vaižgantė @ 2016 11 18, 19:59)
Nebūtinai...Kartais nerimas apima, kai jauti, kad gali kažkas blogo įvykti. Tada mobilizuojiesi, permąstai viską, ir kitąsyk randi, kad kažką ne taip padarei, kad reikėtų kažką ištaisyti, ir jei randi teisingai, nerimas nuslūgsta... Kartais nerimas būna prieš artimo žmogaus mirtį, vaiko ligą ir pan.

4u.gif Pritariu .

QUOTE(Aurrora @ 2016 11 18, 20:02)
O kaip del NUTUKIMO?
Kas del NERIMO, as manau, kad tai proto sukeliama provokacija, kad suryti energija, kontroliuoti zmogu ir neleisti uzeiti i pasamone. Kaip ten sakoma? - "ilga laika maniau, kad mano protas - pats nuostabiausias organas mano kune. O siandien supratau, kas man tai sako." ... Idomu butu pabendrauti su zmonemis, kurie stengiasi ismokti valdyti savo prota ir suvokia, kad mes nesame tik kunas, kuris turi siela. Juk yra atvirksciai. Tai mes - sielos, turincios kunus. Todel naturalu - gebejimas valdyti ir pilnai kontroliuoti savo prota.
Gluosnio komentaru pabaigoj maciau "parasa" - "tai, ko mano protas nesupranta, jis bando sunaikinti". Del to ir isimine. Gali buti, kad Gluosnis ta posaki supranta kitaip nei as... As matau prota kaip siekianti pilnai uzvaldyti ir kontroliuoti zmogu. Todel sielos gebejimas nugaleti sioje kovoje ir perimti valdzia i savo rankas - svarbiausia, jei jau nusprendeme eiti dvasinio vystymosi keliu.  mirksiukas.gif Yra daugybe techniku, kad to ismokti.
Juk faina kai galvoj tylu ir taika.  4u.gif  ax.gif

Gerai, kad radote ir geru Gluosnio posakiu 4u.gif Man labai "ziaurus" gluosnio komentarai kur viskuo kaltinamos mamos-moterys, o vyrai -silpni. Tai labiausiai ir kliuvo Supermamu forume. Nezinau , galbut jos seimoje tokia situacija buvo, gaila tada....

QUOTE(vaižgantė @ 2016 11 18, 20:08)

Negaleciau su tuo sutikti, nes apkunus zmones buna nuostabus ir draugiski irgi, nors yra ir tinkanciu jusu parasytam postui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Riviera Maya @ 2016 11 18, 21:20)

Negaleciau su tuo sutikti, nes apkunus zmones buna nuostabus ir draugiski irgi, nors yra ir tinkanciu jusu parasytam postui  4u.gif

Galbūt tie labai draugiški ir nuostabūs storuliukai turi labai daug norų, kurie, kadangi nevykdomi arba negali būti įvykdomi, nusėda kaip riebaliukai lašinukai? mirksiukas.gif
Atsakyti
Kodėl neišeina pacituoti? Labas vakaras smile.gif

Vaižgante smile.gif Labai pritariu dėl nerimo priežąsčių.

O dėl storėjimo... Man pvz svoris auga nuo didelio streso ir krenta, kai jis nueina šalin. Pomėgio valgyti išvis neturiu. Ir tas tampriai susiję su Jūsų įvardintomis nerimo priežąstimis. Vaikai... Jų problemos. Dabar svoris krenta, tuoj būsiu vėl graži biggrin.gif Ir nea, nesu taiki gėlytė (stengiuosi, bet sunkiai juda reikalas), bet už puikią odą dėkinga genams ar kam, nežinau, joje neatsispindi biggrin.gif tfutfutfubarbarbar biggrin.gif

Manau, ne viskas taip paprasta. Beje, radau žmogų, kuris Viilmą interpretuoja kardinaliai kitaip. Ir ne tik interpretuoja, citatas deda, nu nė kiek ten jokių nesklandumų su motinomis nėra... Gal kada pati paskaitysiu, laiko turėdama. Įdomumo dėlei. (Įdomu - su nosine ar be nosinės rašyt reikia?)
Atsakyti
QUOTE(AmariliaiM @ 2016 11 18, 21:45)
Beje, radau žmogų, kuris Viilmą interpretuoja kardinaliai kitaip. Ir ne tik interpretuoja, citatas deda, nu nė kiek ten jokių nesklandumų su motinomis nėra... Gal kada pati paskaitysiu, laiko turėdama. Įdomumo dėlei. (Įdomu - su nosine ar be nosinės rašyt reikia?)

Aš taip pat. Šiandien biggrin.gif Buvo tikrai įdomu. ax.gif

Pagalvojau apie dar vieną nutukimo priežastį, tik ji atsiranda vaikystėje. Būna taip, kad tėvai labai barasi, skiriasi, tėvas išeina, dukra/sūnus praranda normalų bendravimą su tėvu ir storėja. Kartais būna taip, kad vaikai šeimoje du, o storėja vienas (gal jo kaltės jausmas mažesnis?).
Atsakyti
Del ansvorio pasakysiu savo nuomone ;) kadangi domiuosi veidoskaita tai ten nesigilinant i visas smulkmenas ir pan. Pasakysiu. Jei zmogus yra trumpakaklis jis linkes i nutukima, jus nepamatysit ne vieno zmogaus su ilgu kaklu ir storo... del daug niuansu nenoriu plestis. Tai yra uzkoduota musu gyvensenoj elgesi ir kune...
Atsakyti
As paminejau Gluosni del grazaus "paraso" komentaruose, kuris man labai imponuoja (jei diskutuotume Proto kovos su Siela tema). Negrazu aptarineti zmogu jam uz akiu, todel parasysiu asmenine zinute, kad ateitu ir perskaitytu (gal prisijungs?).

Taigi...del Gluosnio komentaruose nuskambejusiu zodziu, kad vyrai silpnesni nei moterys. ax.gif Idomu kodel tokia fraze gali skaudinti? Galbut pasamoningai bijoma ATSAKOMYBES? As nezinau kaip yra. As spelioju. Is esmes keista, kad svetima fraze gali sukelti tiek emociju ir nora prisiminti vel ir vel.
Be abejo.... Visada ta pati galima pasakyti truputi kitokiais zodziais. mirksiukas.gif Pvz... Vyrai yra labai priklausomi nuo Moters energetikos. Is esmes, Moteris yra Energijos transformatorius/saltinis visai jos seimai. Moteris daro labai stipria itaka savo vaiku, vyru, tevu ir broliu likimams. Ji gali labai stipriai pakeisti savo vaiku ir vyro Karma. Ir kas svarbiausia, ji pradeda itakoti savo vaiku likima vos jiems uzgimus, dar besilaukiant. Neveltui sakoma, nori pakeisti pasauli - pradek nuo saves. Moteriai ypatingai svarbu siekti vidines harmonijos.
Tai labai plati tema.
As girdziu KA bande pasakyti Gluosnis.

Man asmeniskai labai patinka eksperimentuoti, t.y. isbandyti ir patikrinti. Ivaldzius savo energetika, jei yra perteklius, galima pabandyti padeti ir svetimiems zmonems - gydyti arba tiesiog palaikyti pereinant gyvenimo isbandyma, ir pan. Visa tai butu idomu pabandyti daryti grupeje.

...vis gi nepalieka mintis, kad as pasirodziau nelaiku ir ne vietoj... ax.gif
Einu, parasysiu Gluosniui.
Butu puiku, jei sutartumet del elementariu diskusijos taisykliu... neisivaizduoju kaip zmogus gali dalintis cia savo patirtimi, jei po to kazkas ne vietoj ir ne i tema pereina i asmeniskumus, uzuominas apie seima ir pan. Mes cia visi suauge zmones? Kiekvienas suvokiame PATIRTIES verte ir kaip brangu kai kazkas nuosirdziai dalinasi?

Atsakyti
QUOTE(Aurrora @ 2016 11 19, 02:17)

Taigi...del Gluosnio komentaruose nuskambejusiu zodziu, kad vyrai silpnesni nei moterys.  ax.gif Idomu kodel tokia fraze gali skaudinti? Galbut pasamoningai bijoma ATSAKOMYBES? As nezinau kaip yra. As spelioju. Is esmes keista, kad svetima fraze gali sukelti tiek emociju ir nora prisiminti vel ir vel.

Esu linkus pritarti, kad vyrai yra silpnesni už moteris. Manu, tai viena iš priežasčių, kodėl jie miršta anksčiau. Ir miršta neretai nuo infarktų ir insultų. Mano pačios namuose trys vyrai- 50, 21 ir 19 m. Kai pažiūriu į dukrą (13 m.), ji stipresnė už brolius...
Pačiai ką tik teko matyti vyro silpnumą. Mirė jo tėtis (manasis taip pat miręs, todėl žinau, kas tai yra). Kaip jis elgėsi, tai sužinojęs? Ogi gėrė visą dieną... Sakyčiau, tipiškas vyro reagavimas į stresą.
Vyrai, aišku, niekada nepripažins, kad jie silpnesni...Bet dažna įsitikino, kad moteris gali šeima rūpintis ir turėdama 39-40 temperatūros, o vyras suglemba ir turėdamas 37.2...Moterų ir skausmo slenkstis didenis (jei vyrams tektų gimdyti, jie mirtų, neištvėrę tokio skausmo).
Taip jau yra, kad tenka kantriai rūpintis gležnomis gėlelėmis- savo vyrais, kurie išties nuo mūsų labai priklauso visomis prasmėmis...
Papildyta:
QUOTE(Aurrora @ 2016 11 19, 02:17)

Man asmeniskai labai patinka eksperimentuoti, t.y. isbandyti ir patikrinti.  Ivaldzius savo energetika, jei yra perteklius, galima pabandyti padeti ir svetimiems zmonems - gydyti arba tiesiog palaikyti pereinant gyvenimo isbandyma, ir pan. Visa tai butu idomu pabandyti daryti grupeje.

Prisieksperimentavus esu sočiai... Negalima žmonių gydyti, negalima.
Atsakyti
O kaip del NUTUKIMO?

Nesaugumas - užsisuagina 'gelbėjimosi ratą'
Papildyta:
"ilga laika maniau, kad mano protas - pats nuostabiausias organas mano kune. O siandien supratau, kas man tai sako." ... Idomu butu pabendrauti su zmonemis, kurie stengiasi ismokti valdyti savo prota ir suvokia, kad mes nesame tik kunas, kuris turi siela. Juk yra atvirksciai. Tai mes - sielos, turincios kunus. Todel naturalu - gebejimas valdyti ir pilnai kontroliuoti savo prota.
Gluosnio komentaru pabaigoj maciau "parasa" - "tai, ko mano protas nesupranta, jis bando sunaikinti". Del to ir isimine. Gali buti, kad Gluosnis ta posaki supranta kitaip nei as... As matau prota kaip siekianti pilnai uzvaldyti ir kontroliuoti zmogu. Todel sielos gebejimas nugaleti sioje kovoje ir perimti valdzia i savo rankas - svarbiausia, jei jau nusprendeme eiti dvasinio vystymosi keliu.  mirksiukas.gif Yra daugybe techniku, kad to ismokti.
Juk faina kai galvoj tylu ir taika.  4u.gif  ax.gif

Aš natūraliai gyvenime stengdavausi vadovautis vidiniais pojūčiais, ta siela, trečiąja akim, kaip norite taip vadinkite. Ir buvo atėjęs momentas, kai ėmiau perdaug viską analizuoti, perdaug protauti. Ir pasekmės man nepatiko. Vėl ėmiau gilintis tik į sielą. Nors žodis gilintis netinka tiesiog, nes reikia tieisog savęs klausyti ir viską daryti kaip norisi, nors iš pirmo žvilgsnio neprotinga tai atrodo, betpamatai kaip į gera išeina, jei nepasiduodi protui
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2016 11 19, 08:59)
Prisieksperimentavus esu sočiai... Negalima žmonių gydyti, negalima.

Gal ne taip gydote? Aš išgydau ax.gif Bet gydau ne savo energija. Mano energija ir yra man. Aš gydau su papildais. Gimines ant kojų pastačiau.Dar liko vienas žmogus. Vienus vaistus jau nuėmėm, miega jau be vaisto pagalbos, dar liko užkalkėjimas, aritmija, tuojau to imsimės ax.gif
Atsakyti