Įkraunama...
Įkraunama...

Dvasinės ligų priežastys -15

QUOTE(Riviera Maya @ 2016 11 04, 14:01)
ax.gif  Labai keistas saugumo ir malonumo palyginimas . Sakote alkoholis suteikia saugumo jausma  hmm.gif
Man kazkaip is jusu  isvardintu saugumo variantu tik mama asocijuojasi su saugumu  biggrin.gif Ir tai tik ziurint is vaikiskos puses, o ne suaugusiojo. Kai uzaugame , mes tampame tevams saugumo jausmu  4u.gif

Neneigsiu, neneigsiu. Mėgstu išgert smile.gif Išgėręs, jautiesi saugesnis, ramesnis. Gali kalnus nuversti. Tai melas sau, iliuzija. Nes taip nėra. Tu tik atsiriboji nuo savo bėdų - valandai. Tikrai taip, lyginu visa tai. Mano išvardinti dalykai suteikia saugumą, ramybę. Tikrai pritariu, kad gali būti susiję su tėvais, jų trūkumu. Neišmylavimu, mamos nuvertinimu.
Vėliau įsijungia kitas mechanizmas - įpratimas prie to, kas malonu. Plius cheminis poveikis smegenims. Ritualinio malonumo grandinės. Vienas malonumas kompensuojamos kitu - negauta meilė, įvertinimas, vyno buteliu. Malonumo šaknys vienoje vietoje. Visko pradžia - taip, mama. Pirmasis malonumo šaltinis. Kai jo nebuvo arba buvo nepakankamai, yra nuolatinis malonumo ieškojimas vėlesniam gyvenime. Maiste, vyne, sekse, azartiniuse žaidimuose, darbe. Ir kituose dalykuose, kurie padeda atsiriboti. Malonumai skirtingi, bet šaknys ir esmė panašios. Į klausimą, ką daryti - o gal vieną malonumą (alkoholį) bandyti keisti kitu? Sakykim, kelionėmis, maistu, megstamu darbu...
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 11 04, 11:57)
Nesutikčiau. 30-40 metų vyras pats saugumą turėtų kurti savo šeimai: žmonai, vaikams pagal poreikį, jei jų turi ir nori turėti. Sutinku, kad mama lieka svarbi, kitaip ir būti negali, bet dar netgi jis pats turėtų imti kurti saugumą senstančiai mamai, padėti, palaikyti, patarti, nes mama jau gali imti atsilikinėti technologijose ar pan.
Nedarykime iš vyrų kažkokių cypliukų, nes po to ir neturėsime tikrų vyrų. Dar su tėvu, kad suaugęs vyras daugiau pasitartų, tai suprantu, bet jei iš paskos mamos lakstys, žmoną turėdamas, tai ką žinau unsure.gif

Turėjau galvoje ne visus 30-40m. vyrus, o geriančius to amžiaus vyrus... Jie tikrai nekurs saugumo savo žmonai, vaikams, mamai...Akys, užpiltos alkoholiu, mato tik savąjį skausmą...
Šiandien varčiau Ron Hubbardo knygas. Jis rašo apie tai, kad žmoguje pirmosios traumos (jis vartoja kitokius terminus, mėginsiu rašyti ūkiškai) gali atsirasti dar prieš jo prasidėjimą. Kai kurios atsiranda nėštumo metu, o gimdymo metu patirtą skausmą savyje nešiojasi dauguma. Daugybę traumų- fizinių ir dvasinių- vaikas patiria maždaug iki 2m. ir užaugęs to neprisimena. Traumuojanti situacija gali aktyvuotis bet kuriame žmogaus amžiuje.
Skaitydama galvojau apie savo vaikus. Gali būti, kad mano pirmagimio nenormali prieraiša prie manęs (jis norėtų visada mane matyti namuose) susijusi su brolio gimimu, kai jam nebuvo dar ir 2m. Aišku, tada dariau ką galėjau, bet, matyt, jam to buvo per mažai...

Papildyta:
QUOTE(^Vakarė^ @ 2016 11 04, 15:12)
Kodel taip manote? Nes pas jus abu sunus? Manau, kad nuo zmogaus priklauso.

Dukrai keturiolikti ax.gif
Papildyta:
QUOTE(^Vakarė^ @ 2016 11 04, 15:12)

O jei gerti pradeda nuo kokių 40-50 metų? Tai kaip tada su tuo saugumu? Iki 40-50 jautėsi saugus, o paskui suprato kad nebesaugus?

Vyrams labai svarbus jų sexualumas. Jie save tiesiog tapatina su tuo. O 40-50 m. yra būtent tas amžius, kai vyrai pradeda jaustis nepilnaverčiais- gi mato, kad jų nefritinė lazdelė linksta žemyn... Dalis jų dėl to pradeda gerti... Aplink mane dabar daug būtent tokio amžiaus vyrų, ir puikiai matau, kas su jais darosi, kai ištinka 40 m...Lyg kas pauodegį būtų padegęs...O prieš jubiliejų aptingsta...
Atsakyti
QUOTE(^Vakarė^ @ 2016 11 04, 14:12)
Kodel taip manote? Nes pas jus abu sunus? Manau, kad nuo zmogaus priklauso.

O jei gerti pradeda nuo kokių 40-50 metų? Tai kaip tada su tuo saugumu? Iki 40-50 jautėsi saugus, o paskui suprato kad nebesaugus?
O dar dažnai būna tie mamyčių išpopinti išlepinti vienturčiai nusigeria nuo pat paauglystės, nors tikrai turėjo jaustis pasaulio bambom, ar tas perlepinimas ir egoizmas į tą ir neatveda, kada "dėjau ant visų mane mylinčių" ir lipu per galvas  unsure.gif

Beje, parasysiu ir cia - uzstrigo per jogos kursus pasakyti mokytojos zodziai "tos pamokos kuriu neismokote su vyru, sugris per vaikus"
Kiekvienas zmogus eina savo gyvenimo keliu, mokosi tik jam skirtas pamokas. Ir daznai kyla klausimas - tai jis tegul ir eina savo tuo keliu, kodel as turiu del to kenteti - bet atsitiktinumu gyvenime nebuna, jei tas zmogus ir jo keliama kancia atsirado tavo gyvenime, vadinasi ir tu turi su tuo susijusias pamokas ismokti. Kai pamoka ismokstame ji atsitraukia. O kam priesinames, tas auga.

Vakare jei paskutiniai sakiniai skirti temai apie alkoholi, tai priesintis reikia, ar tai auga ? ar tai pereina vaikams? Pritemti tevu kurie negere vaikams imanoma, bet tik pritempti, nes taip tikrai nera mirksiukas.gif

Jei pasakymas buvo taikytas i kita tema, nealkoholio, tai gal kitaip ir skambejo toje situacijoje.
Papildyta:
QUOTE(Rožės vardas @ 2016 11 04, 15:12)
Neneigsiu, neneigsiu. Mėgstu išgert smile.gif Išgėręs, jautiesi saugesnis, ramesnis. Gali kalnus nuversti. Tai melas sau, iliuzija. Nes taip nėra. Tu tik atsiriboji nuo savo bėdų - valandai. Tikrai taip, lyginu visa tai. Mano išvardinti dalykai suteikia saugumą, ramybę. Tikrai pritariu, kad gali būti susiję su tėvais, jų trūkumu. Neišmylavimu, mamos nuvertinimu.
Vėliau įsijungia kitas mechanizmas - įpratimas prie to, kas malonu. Plius cheminis poveikis smegenims. Ritualinio malonumo grandinės. Vienas malonumas kompensuojamos kitu - negauta meilė, įvertinimas, vyno buteliu. Malonumo šaknys vienoje vietoje. Visko pradžia - taip, mama. Pirmasis malonumo šaltinis. Kai jo nebuvo arba buvo nepakankamai, yra nuolatinis malonumo ieškojimas vėlesniam gyvenime. Maiste, vyne, sekse, azartiniuse žaidimuose, darbe. Ir kituose dalykuose, kurie padeda atsiriboti. Malonumai skirtingi, bet šaknys ir esmė panašios. Į klausimą,  ką daryti - o gal vieną malonumą (alkoholį) bandyti keisti kitu? Sakykim, kelionėmis, maistu, megstamu darbu...

Mama dirbo per 2-3 darbus, nebuvau vienturte, bet meiles visada pakako wub.gif Zinau, kad ir pati labai daug meiles ir supratimo, vaikiskos pagalbos skyriau mamai kasdien. Ta abipuse meile tikrai labai daug reiskia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2016 11 04, 11:33)
Mergaitėms mamos reikai mažiau nei berniukams, kažkodėl taip yra...

Pas mane atvirkščiai... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gytarė @ 2016 11 04, 22:26)
Pas mane atvirkščiai... ax.gif

Kai nėra tėvo, gali būti ir atvirkščiai smile.gif
Atsakyti
Grazi diskusija, idomi pradzia. Toj vietoj kur prasidejo santykiu aiskinimasis blink.gif persokau i paskutinius puslapius, tad vidurio neskaiciau. Paminejau tam atvejui, jei butent viduryje buvo kazkas, ka labai svarbu apie Jus visus cia zinoti. mirksiukas.gif
Prisijungsiu. 4u.gif

Rozes Vardas,
pirmiausia - ACIU, kad pasidalinote patirtimi. Labai taikliai apibudinote - "alkoholis suteikia saugumo jausma". Mane tai sudomino, nes teko skaityti-girdeti, jog zmones, turintys ypatingai stipru Intuicijos potenciala, daznai, patys to nesuprasdami (!) slopina Dievo dovana butent alkoholiu. Be abejo, kiekvienam tai netinka, bet... tyrinejantys alkoholiku likimus irgi daznai mini, jog prasigeria dazniausiai zmones talentingi ir "geros dusios", t.y., nera iprasta girdeti, kad "buvo sykstus, piktas, visu nekente ir prasigere".

O kaip Jus jauciates jei neisgeriate butent tuo metu kai apima noras nugaleti nerima? Jus kada nors bandeti eksperimentuoti - butent tuomet isiklausyti i savo busena (sakau BUSENA, o ne mintis...viliuosi Jus zinote skirtuma). Galiausiai, kaip su Nuojautom ir Intuicija? Yra pozymiu?

Atsakyti
QUOTE(Aurrora @ 2016 11 18, 03:47)
Grazi diskusija, idomi pradzia. Toj vietoj kur prasidejo santykiu aiskinimasis  blink.gif  persokau i paskutinius puslapius, tad vidurio neskaiciau. Paminejau tam atvejui, jei butent viduryje buvo kazkas, ka labai svarbu apie Jus visus cia zinoti.  mirksiukas.gif
Prisijungsiu.  4u.gif

Rozes Vardas,
pirmiausia - ACIU, kad pasidalinote patirtimi. Labai taikliai apibudinote - "alkoholis suteikia saugumo jausma". Mane tai sudomino, nes teko skaityti-girdeti, jog zmones, turintys ypatingai stipru Intuicijos potenciala, daznai, patys to nesuprasdami (!) slopina Dievo dovana butent alkoholiu. Be abejo, kiekvienam tai netinka, bet... tyrinejantys alkoholiku likimus irgi daznai mini, jog prasigeria dazniausiai zmones talentingi ir "geros dusios", t.y., nera iprasta girdeti, kad "buvo sykstus, piktas, visu nekente ir prasigere".

O kaip Jus jauciates jei neisgeriate butent tuo metu kai apima noras nugaleti nerima? Jus kada nors bandeti eksperimentuoti - butent tuomet isiklausyti i savo busena (sakau BUSENA, o ne mintis...viliuosi Jus zinote skirtuma).  Galiausiai, kaip su Nuojautom ir Intuicija? Yra pozymiu?

Aš neužsiimu alkoholizmu (bet ir turiu pažymėti, kuris alkoholikas sakys, kad jis geria biggrin.gif ) Negeriu stiprių gėrimų, nebent per šventes. Išgeriu kokią 1 taurę vyno retkarčiais vakarais ir to pakanka. Tad nekankina abstinencija, noras žūt būt griebt. Ji tikrai kažkiek nuima įtampą, pagerina apetitą. Geriau aišku negerti visai visai.

Nerimui nugalėti, sąmoningai geriu valerijoną ar magnį kokį. Bet aš suprantu, kaip gali jaustis smarkiai geriantis, nes jausmas yra tas pats. Ir išgėrus taurę, ir išgėrus daugiau. Man tik daug mažiau reikia. Nesu įpratus, gali būti, gali nebūti. Bet, jei kamuotų labai stiprus nerimas, kelis kartus gyvenime esu griebusis taurės. Tada tiesiog užslopini tą jausmą, užmuši. Pasijauti ramiau, tam kartui. Tarsi praleidi baisiausias siaubo filmo vietas. Tam kartui palengvėja. Jeigu, imčiau daryti pastoviai, tai priprantama net ne dėl pačio alko poveikio (ne tik), bet ir dėl ritualo, priėmimo alkoholio kaip lengvesnio kelio, vietoj vaistų. Išgeri stebuklingą piliulę ir viskas. Deja, su alkoholiu taip nėra.

Jūs teisingai pastebėjote, gabūs, talentingi žmonės. Jie dvasinį skausmą jaučia gal ir truputį giliau, nei kiti. Aišku, jaučia visi vienodai, bet jiems svarbūs ir dalykai, kurie visai būtų nesvarbūs kitiems. Galbūt taip slopina trečiąją savo akį, kai nemoka jos suvaldyti? Bet nebūtinai tai taisyklė.

Prasigeria labai įvairūs žmonės, jei yra pratinami draugų ratų, kompanijų, valios neturi - imti gali ir prasigerti. Tiesiog nes nėra ką veikti. O nieko neveikimas sukelia visokių liūdnų, neigiamų minčių galvoje, kurias gali norėtis užslopinti. Kad ir vaikų yra dabar. Su tokiais dalykais kaip vaikų alkoholinė psichozė mūsų psichiatrai ėmė susidurti dar visai neseniai. Spalvoti gėrimai, sidrai visokie yra sukurti vaikams! Žalios, raudonos, ryškios spalvos jiems vilioti. O ar matėte reklamas - išgeri ir viskas pasidaro čiki. Esmė ir yra to pripratimo - išgeri ir pasidaro čiki. Valandai praleidi gyvenimo siaubo filmą ir pasijauti saugiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rožės vardas: 18 lapkričio 2016 - 07:51
prasigeria dazniausiai zmones talentingi ir "geros dusios", t.y., nera iprasta girdeti, kad "buvo sykstus, piktas, visu nekente ir prasigere".

nesąmonė. Vien jau aš viena pakračius atmintį tikrai kelis tokius pažinočiau. Gal žmonės konkrečiai taip nesako, bet tai nereiškia, kad taip nėra. Žmonės gal dažniau sako tiesiog apie tokių esamą būkl: tas bjaurus latras pijokas ar pan.
Atsakyti
Mane tai sudomino, nes teko skaityti-girdeti, jog zmones, turintys ypatingai stipru Intuicijos potenciala, daznai, patys to nesuprasdami (!) slopina Dievo dovana butent alkoholiu. Be abejo, kiekvienam tai netinka, bet... tyrinejantys alkoholiku likimus irgi daznai mini, jog prasigeria dazniausiai zmones talentingi ir "geros dusios", t.y., nera iprasta girdeti, kad "buvo sykstus, piktas, visu nekente ir prasigere".

Kai kurie " talentingieji" slopina alkoholiu, o stiprina narkotikais umn.gif Abu sie svaigikliai turi svaiginamuju ingridientu.....
Manau Dievo dovanai tokie variantai netinka ax.gif

Rozes Vardas, del reklamu jums tikrai pilnai pritariu 4u.gif Kokia tai bebutu vaikisku gerimu, vaistu reklama...vaikus tai veikia kitaip nei suaugusius. Jie tuo tiki ax.gif
Atsakyti
Atleiskit, jei kazka uzgavau. Mane domino butent pati NERIMO busena ir priezastis - kodel norisi ja nuslopinti, o ne priimti-pergyventi ir suvokti "is kur tai ateina, kodel" ir pan. Jokiais budais tai nebuvo uzuomina i alkoholizma. mirksiukas.gif Juk akivaizdu, kad abstinencija yra kategoriskumo apraiska, o bet koks kategoriskumas nustato zmogaus ribotuma - ribota sio pasaulio priemima ir suvokima. Man asmeniskai labai idomi patirtis zmoniu, kurie yra dvasingi ir laisvi, neribojantys savo patirties.
Kategoriskumas. Stai ir sugriztame prie pokalbio temos, puiku.
Dvasines ligu priezastys.
Esu skaicius ir pastebejau, kad labai kategoriski, linke kitus kritikuoti-pasiepti zmones, daznai turi labai negrazia veido oda. T.y. tas negebejimas ziureti i pasauli ir kitus su MEILE tiesiogiai atsispindi veiduose. Gal zinote kokias dar ligas nulemia butent kategoriskumas ir kitu kritikavimas?

P.S. Ar beuzeina Gluosnis ir Lylia? As pradzioje maciau ju komentarus. Butu idomu pasikalbeti ir su jais.

Atsakyti
QUOTE(Aurrora @ 2016 11 18, 18:02)

Esu skaicius ir pastebejau, kad labai kategoriski, linke kitus kritikuoti-pasiepti zmones, daznai turi labai negrazia veido oda. T.y. tas negebejimas ziureti i pasauli ir kitus su MEILE tiesiogiai atsispindi veiduose.  Gal zinote kokias dar ligas nulemia butent kategoriskumas ir kitu kritikavimas?

Migreną, iš dalies parkinsono ligą ir epilepsiją, pūsles ant lūpos ir burnoje (herpes virusas), alergijas, gerklės vėžį...............
Atsakyti
QUOTE(Aurrora @ 2016 11 18, 18:02)
Mane domino butent pati NERIMO busena ir priezastis - kodel norisi ja nuslopinti, o ne priimti-pergyventi ir suvokti "is kur tai ateina, kodel" ir pan.

Nerimas rodo, jog galvojate apie dalyką, kuris jums labai svarbus, bet nesitikite jo gauti. ax.gif Reikėtų po truputį keisti mintis ir įtikinti save, jog pavyks. mirksiukas.gif
Jei nesigauna, tada išvis apie tai negalvoti; t.y., galvoti apie neutralius dalykus, kurie nekelia nerimo. ax.gif
Atsakyti