QUOTE(Aurrora @ 2016 11 18, 03:47)
Grazi diskusija, idomi pradzia. Toj vietoj kur prasidejo santykiu aiskinimasis
persokau i paskutinius puslapius, tad vidurio neskaiciau. Paminejau tam atvejui, jei butent viduryje buvo kazkas, ka labai svarbu apie Jus visus cia zinoti.
Prisijungsiu.
Rozes Vardas,
pirmiausia - ACIU, kad pasidalinote patirtimi. Labai taikliai apibudinote - "alkoholis suteikia saugumo jausma". Mane tai sudomino, nes teko skaityti-girdeti, jog zmones, turintys ypatingai stipru Intuicijos potenciala, daznai, patys to nesuprasdami (!) slopina Dievo dovana butent alkoholiu. Be abejo, kiekvienam tai netinka, bet... tyrinejantys alkoholiku likimus irgi daznai mini, jog prasigeria dazniausiai zmones talentingi ir "geros dusios", t.y., nera iprasta girdeti, kad "buvo sykstus, piktas, visu nekente ir prasigere".
O kaip Jus jauciates jei neisgeriate butent tuo metu kai apima noras nugaleti nerima? Jus kada nors bandeti eksperimentuoti - butent tuomet isiklausyti i savo busena (sakau BUSENA, o ne mintis...viliuosi Jus zinote skirtuma). Galiausiai, kaip su Nuojautom ir Intuicija? Yra pozymiu?
Aš neužsiimu alkoholizmu (bet ir turiu pažymėti, kuris alkoholikas sakys, kad jis geria
) Negeriu stiprių gėrimų, nebent per šventes. Išgeriu kokią 1 taurę vyno retkarčiais vakarais ir to pakanka. Tad nekankina abstinencija, noras žūt būt griebt. Ji tikrai kažkiek nuima įtampą, pagerina apetitą. Geriau aišku negerti visai visai.
Nerimui nugalėti, sąmoningai geriu valerijoną ar magnį kokį. Bet aš suprantu, kaip gali jaustis smarkiai geriantis, nes jausmas yra tas pats. Ir išgėrus taurę, ir išgėrus daugiau. Man tik daug mažiau reikia. Nesu įpratus, gali būti, gali nebūti. Bet, jei kamuotų labai stiprus nerimas, kelis kartus gyvenime esu griebusis taurės. Tada tiesiog užslopini tą jausmą, užmuši. Pasijauti ramiau, tam kartui. Tarsi praleidi baisiausias siaubo filmo vietas. Tam kartui palengvėja. Jeigu, imčiau daryti pastoviai, tai priprantama net ne dėl pačio alko poveikio (ne tik), bet ir dėl ritualo, priėmimo alkoholio kaip lengvesnio kelio, vietoj vaistų. Išgeri stebuklingą piliulę ir viskas. Deja, su alkoholiu taip nėra.
Jūs teisingai pastebėjote, gabūs, talentingi žmonės. Jie dvasinį skausmą jaučia gal ir truputį giliau, nei kiti. Aišku, jaučia visi vienodai, bet jiems svarbūs ir dalykai, kurie visai būtų nesvarbūs kitiems. Galbūt taip slopina trečiąją savo akį, kai nemoka jos suvaldyti? Bet nebūtinai tai taisyklė.
Prasigeria labai įvairūs žmonės, jei yra pratinami draugų ratų, kompanijų, valios neturi - imti gali ir prasigerti. Tiesiog nes nėra ką veikti. O nieko neveikimas sukelia visokių liūdnų, neigiamų minčių galvoje, kurias gali norėtis užslopinti. Kad ir vaikų yra dabar. Su tokiais dalykais kaip vaikų alkoholinė psichozė mūsų psichiatrai ėmė susidurti dar visai neseniai. Spalvoti gėrimai, sidrai visokie yra sukurti vaikams! Žalios, raudonos, ryškios spalvos jiems vilioti. O ar matėte reklamas - išgeri ir viskas pasidaro čiki. Esmė ir yra to pripratimo - išgeri ir pasidaro čiki. Valandai praleidi gyvenimo siaubo filmą ir pasijauti saugiau.