Įkraunama...
Įkraunama...

Dvasinės ligų priežastys -15

QUOTE(Riviera Maya @ 2016 11 03, 14:54)
Ar valdyti, ar zlugdyti ?  ax.gif

A kakoj skirtum?
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2016 11 03, 10:12)
Paskirtis elementari- žmones valdyti.

Aha. Kaip ir religijos. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gytarė @ 2016 11 03, 19:03)
Aha. Kaip ir religijos. ax.gif

Na taip, kaip ir religijų. Jų daug, pagal kiekvieno skonį, poreikius, nupušimo ir pan laipsnį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2016 11 03, 19:02)
Na taip, kaip ir religijų. Jų daug, pagal kiekvieno skonį, poreikius, nupušimo ir pan laipsnį smile.gif

Manau, kad tiesiog taip gavosi 4u.gif Žmonės labai lengvai pasiduoda malonumams. Nemanau, kad alkoholio pirminė paskirtis yra tokia. Kai kažkas sutvėrė pirmąjį vyną, patyrė malonumą. Prie jo priprato. Kai nori jaustis saugus, maloniai, kaip pas mamą wub.gif - tokia ir sąsaja tai būtų su mama, tėvais.
Atsakyti
QUOTE(Rožės vardas @ 2016 11 04, 11:02)
Manau, kad tiesiog taip gavosi  4u.gif Žmonės labai lengvai pasiduoda malonumams. Nemanau, kad alkoholio pirminė paskirtis yra tokia. Kai kažkas sutvėrė pirmąjį vyną, patyrė malonumą. Prie jo priprato. Kai nori jaustis saugus, maloniai, kaip pas mamą  wub.gif - tokia ir sąsaja tai būtų su mama, tėvais.

Bet kai glaudiesi prie mamos, galva juk nesvaigsta? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2016 11 04, 10:15)
Bet kai glaudiesi prie mamos, galva juk nesvaigsta?  mirksiukas.gif

Kai glaudiesi prie mamoms, jautiesi saugus. Alkoholis tam tikra prasme laikinai irgi suteikia saugumo jausmą galvoje - jautiesi bebaimis, viską galintis, apsaugotas, drąsus. Šalia mamos vaikas irgi jaučiasi drąsus. Malonumai, daugeliu aspektų yra susiję - mama, alkoholis, narkotikai, seksas, geras maistas. Viskas vistiek susiveda į saugumą, artumą. Šaknys ten pat, manau.
Atsakyti
QUOTE(Rožės vardas @ 2016 11 04, 11:20)
Kai glaudiesi prie mamoms, jautiesi saugus. Alkoholis tam tikra prasme laikinai irgi suteikia saugumo jausmą galvoje - jautiesi bebaimis, viską galintis, apsaugotas, drąsus. Šalia mamos vaikas irgi jaučiasi drąsus. Malonumai, daugeliu aspektų yra susiję - mama, alkoholis, narkotikai, seksas, geras maistas. Viskas vistiek susiveda į saugumą, artumą.  Šaknys ten pat, manau.

Bet tada galima daryti išvadą, kad viena iš alkoholizmo priežasčių- saugumo jausmo trūkumas... O tai patvirtina vieną iš mano pateiktų pvz, kad viena iš alkohoizmo priežasčių yra gyvybiškas mamos trūkumas vaikystėje... Būtent mama vaikui suteikia saugumo jausmą, kai jį žindo, glaudžia prie savęs, nešioja...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2016 11 04, 10:26)
Bet tada galima daryti išvadą, kad viena iš alkoholizmo priežasčių- saugumo jausmo trūkumas... O tai patvirtina vieną iš mano pateiktų pvz, kad viena iš alkohoizmo priežasčių yra gyvybiškas mamos trūkumas vaikystėje... Būtent mama vaikui suteikia saugumo jausmą, kai jį žindo, glaudžia prie savęs, nešioja...

Beabejo, aš ir nesiginčyju:
Kai nori jaustis saugus, maloniai, kaip pas mamą  wub.gif - tokia ir sąsaja tai būtų su mama, tėvais.
Atsakyti
Jei priežastis- saugumo trūkumas, tarkim, 30-40 m. vyrui nėra paprasta sau pasakyti, kad va, aš jau užaugęs, mamos man nebereikia, saugumą pats turiu kažkaip rasti, susikurti... Mano sūnums dabar 21 ir 19 m., ir kaip jiems vis dar reikia manęs... Mergaitėms mamos reikai mažiau nei berniukams, kažkodėl taip yra...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2016 11 04, 10:33)
Jei priežastis- saugumo trūkumas, tarkim, 30-40 m. vyrui nėra paprasta sau pasakyti, kad va, aš jau užaugęs, mamos man nebereikia, saugumą pats turiu kažkaip rasti, susikurti... Mano sūnums dabar 21 ir 19 m., ir kaip jiems vis dar reikia manęs... Mergaitėms mamos reikai mažiau nei berniukams, kažkodėl taip yra...

Nesutikčiau. 30-40 metų vyras pats saugumą turėtų kurti savo šeimai: žmonai, vaikams pagal poreikį, jei jų turi ir nori turėti. Sutinku, kad mama lieka svarbi, kitaip ir būti negali, bet dar netgi jis pats turėtų imti kurti saugumą senstančiai mamai, padėti, palaikyti, patarti, nes mama jau gali imti atsilikinėti technologijose ar pan.
Nedarykime iš vyrų kažkokių cypliukų, nes po to ir neturėsime tikrų vyrų. Dar su tėvu, kad suaugęs vyras daugiau pasitartų, tai suprantu, bet jei iš paskos mamos lakstys, žmoną turėdamas, tai ką žinau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Rožės vardas @ 2016 11 04, 10:02)
Manau, kad tiesiog taip gavosi  4u.gif Žmonės labai lengvai pasiduoda malonumams. Nemanau, kad alkoholio pirminė paskirtis yra tokia. Kai kažkas sutvėrė pirmąjį vyną, patyrė malonumą. Prie jo priprato. Kai nori jaustis saugus, maloniai, kaip pas mamą  wub.gif - tokia ir sąsaja tai būtų su mama, tėvais.

? ax.gif Labai keistas saugumo ir malonumo palyginimas . Sakote alkoholis suteikia saugumo jausma hmm.gif

QUOTE(Rožės vardas @ 2016 11 04, 10:20)
Kai glaudiesi prie mamoms, jautiesi saugus. Alkoholis tam tikra prasme laikinai irgi suteikia saugumo jausmą galvoje - jautiesi bebaimis, viską galintis, apsaugotas, drąsus. Šalia mamos vaikas irgi jaučiasi drąsus. Malonumai, daugeliu aspektų yra susiję - mama, alkoholis, narkotikai, seksas, geras maistas. Viskas vistiek susiveda į saugumą, artumą.  Šaknys ten pat, manau.

Man kazkaip is jusu isvardintu saugumo variantu tik mama asocijuojasi su saugumu biggrin.gif Ir tai tik ziurint is vaikiskos puses, o ne suaugusiojo. Kai uzaugame , mes tampame tevams saugumo jausmu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2016 11 04, 11:33)

Kodel taip manote? Nes pas jus abu sunus? Manau, kad nuo zmogaus priklauso.

O jei gerti pradeda nuo kokių 40-50 metų? Tai kaip tada su tuo saugumu? Iki 40-50 jautėsi saugus, o paskui suprato kad nebesaugus?
O dar dažnai būna tie mamyčių išpopinti išlepinti vienturčiai nusigeria nuo pat paauglystės, nors tikrai turėjo jaustis pasaulio bambom, ar tas perlepinimas ir egoizmas į tą ir neatveda, kada "dėjau ant visų mane mylinčių" ir lipu per galvas unsure.gif

Beje, parasysiu ir cia - uzstrigo per jogos kursus pasakyti mokytojos zodziai "tos pamokos kuriu neismokote su vyru, sugris per vaikus"
Kiekvienas zmogus eina savo gyvenimo keliu, mokosi tik jam skirtas pamokas. Ir daznai kyla klausimas - tai jis tegul ir eina savo tuo keliu, kodel as turiu del to kenteti - bet atsitiktinumu gyvenime nebuna, jei tas zmogus ir jo keliama kancia atsirado tavo gyvenime, vadinasi ir tu turi su tuo susijusias pamokas ismokti. Kai pamoka ismokstame ji atsitraukia. O kam priesinames, tas auga.
Atsakyti