Įkraunama...
Įkraunama...

Dvasinės ligų priežastys -15

QUOTE(inga. @ 2016 10 23, 18:49)
Įdomu... Kai paskaitai daug kas tinka, iš tiesų, turiu ir nuoskaudų ir labai greitai įsižeidžiu, bet tai būdinga visiems žmonėms, visi įsižeidžia ir pyksta ir jaučia nuoskaudą, bet ne visi serga angina.

Priklauso nuo to kiek užlaikote savyje. Stebėkite save. Būna žmonės, kurie po 10 metų atsimins kur ką pasakė jiems kas, o kiti gi apsisuka ir pamiršta, vėl su tais įžeidusiais draugauja. Net forume yra tokių narių, kurie įsikanda vieną postą ir atsimena jį n metų, prikaišo kitam forumiečiui biggrin.gif Tai galite įsvaizduoti kokie jie realiame gyvenime? Ten tikriausiai nuoskaudų skrynios pas juos tiesiog. Kaip tokie gali būti sveiki?
Atsakyti
QUOTE(inga. @ 2016 10 23, 19:49)
...visi įsižeidžia ir pyksta ir jaučia nuoskaudą...

Ne visi. mirksiukas.gif Mintis galima sustabdyti pradžioje, kol neįsibėgėjo, jei žinai pasekmes. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(inga. @ 2016 10 23, 17:49)
Įdomu... Kai paskaitai daug kas tinka, iš tiesų, turiu ir nuoskaudų ir labai greitai įsižeidžiu, bet tai būdinga visiems žmonėms, visi įsižeidžia ir pyksta ir jaučia nuoskaudą, bet ne visi serga angina.

4u.gif butent mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gytarė @ 2016 10 23, 18:55)
Ne visi. mirksiukas.gif  Mintis galima sustabdyti pradžioje, kol neįsibėgėjo, jei žinai pasekmes. ax.gif

Taip. Žinau iš savos patirties. Man užtekdavo šalto vandens atsigerti, ir susirgdavau angina. Kai pradėjau save stebėti, analizuoti, kodėl įsižeidžiu, liga dingo...Jau kiek metų nesirgau.
Atsakyti
Perskaičiau Forumą, labai įdomių minčių radau, kai kas jau žinoma...
Turiu prašymą. Padėt suprast alkoholizmą. Tai dvasinė liga, tad manau pataikiau į dešimtuką.
Kodėl žmogus geria? eina kalba apie vyrą. Linijinis-nuo tėvo. Tikriausiai jau viskas, reikia susitaikyti ir tiek, nes pats žmogaus požiūris: o kas čia tokio? man reikia atsipalaiduot. Geriau ir gersiu. Nemato absoliučiai tame nieko blogo, nes JAM taip gerai. Egoizmas nežmoniškas?
Esu skaičiusi bestselerį knygą "Lengvas būdas mesti gerti" ar pan. tai statistiškai 99proc. pasaulio žmonių vartoja alkoholį. Tada klausimas KAIP vartoja? pati nė lašo, todėl man labai sunku, aš kamuojuos. Gal kita mano vietoj iš viso problemos nematytų. Vaikas net klausia, mamyte, ko tu rėki?jis gi nieko nedaro!
Pati dirbu su savim : juk viskas nuo požiūrio. Situacija labai nervuojanti, bet pakenčiama: nei muša, nei siautėja, nei ką daro... tik geria. "Atsipalaiduoja". Bet ar įmanoma pakeisti kitą žmogų????
Gal turite kokią patirtį?viena sena kaimynė, šiaip tarp kitko, yra pasakojusi, iš kalbos išėjus, lenkė ji, kad jos draugelka pas kažkokią užkalbėtoją buvo, taip savo vyrą sutvarkė. Gėręs 50 metų, po to kaip ranka nuėmė - į tą pusę nežiūri. Ar gali būti tokių stebuklų?
Atsakyti
QUOTE(balta-lelija @ 2016 10 26, 08:21)
Turiu prašymą. Padėt suprast alkoholizmą. Tai dvasinė liga, tad manau pataikiau į dešimtuką.
Kodėl žmogus geria? eina kalba apie vyrą. Linijinis-nuo tėvo. Tikriausiai jau viskas, reikia susitaikyti ir tiek, nes pats žmogaus požiūris: o kas čia tokio? man reikia atsipalaiduot. Geriau ir gersiu. Nemato absoliučiai tame nieko blogo, nes JAM taip gerai. Egoizmas nežmoniškas?
Esu skaičiusi bestselerį knygą "Lengvas būdas mesti gerti" ar pan. tai statistiškai 99proc. pasaulio žmonių vartoja alkoholį. Tada klausimas KAIP vartoja? pati nė lašo, todėl man labai sunku, aš kamuojuos. Gal kita mano vietoj iš viso problemos nematytų. Vaikas net klausia, mamyte, ko tu rėki?jis gi nieko nedaro!
Pati dirbu su savim : juk viskas nuo požiūrio. Situacija labai nervuojanti, bet pakenčiama: nei muša, nei siautėja, nei ką daro... tik geria. "Atsipalaiduoja". Bet ar įmanoma pakeisti kitą žmogų????
Gal turite kokią patirtį?viena sena kaimynė, šiaip tarp kitko, yra pasakojusi, iš kalbos išėjus, lenkė ji, kad jos draugelka pas kažkokią užkalbėtoją buvo, taip savo vyrą sutvarkė. Gėręs 50 metų, po to kaip ranka nuėmė - į tą pusę nežiūri. Ar gali būti tokių stebuklų?

Kazkaip alkoholizmo negaliu priskirti dvasinei ligai vien del kaimo situacijos, kur daugiausiai gerianciu zmoniu, jaunimo.. Kaip jie patys aiskina nera ka veikti, nera darbu.
Jei jusiskiui irgi daugiau nera ka veikti grizus namo.... pripranta atsipalaiduoti ....

Panasu, kad savo vyrui priskiriate jau ir tevo problema , bet labai daug gerianciu tevu vaiku negeria , butent tokio blogo pavyzdzio atsiziureje. Jei nuo vaikystes girdi, kad alkoholizmas paveldimas hmm.gif Gali pradeti tuo tiketi. Prie alkoholio priprantama, o ne paveldima 4u.gif

Kas del uzkalbejimu, pats zmogus tikrai turi noreti eiti tuo keliu, be jo noro, joks uzkalbejimas tikrai neveiks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Riviera Maya: 26 spalio 2016 - 14:39
QUOTE(balta-lelija @ 2016 10 26, 09:21)

Kodėl žmogus geria? eina kalba apie vyrą. Linijinis-nuo tėvo. Tikriausiai jau viskas, reikia susitaikyti ir tiek. Vaikas net klausia, mamyte, ko tu rėki?jis gi nieko nedaro!

Su tokia filosofija praktiškai jau dabar galit susitaikyti, kad ir vaikas gers. Nu nes linijinis. Nuo tėvo alc.gif Gal ir patogu ta prasme, kad nereikia jaustis kaltai, kad vaiką tokia aplinka gali neigiamai paveikt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(balta-lelija @ 2016 10 26, 10:21)
1. Kodėl žmogus geria? eina kalba apie vyrą. Linijinis-nuo tėvo. Tikriausiai jau viskas, reikia susitaikyti ir tiek, nes pats žmogaus požiūris: o kas čia tokio? man reikia atsipalaiduot.

2. Gal turite kokią patirtį?viena sena kaimynė, šiaip tarp kitko, yra pasakojusi, iš kalbos išėjus, lenkė ji, kad jos draugelka pas kažkokią užkalbėtoją buvo, taip savo vyrą sutvarkė. Gėręs 50 metų, po to kaip ranka nuėmė - į tą pusę nežiūri. Ar gali būti tokių stebuklų?

1. Tai yra programa. ax.gif Programą galima pakeisti kita programa; galima rasti kitą atsipalaidavimo būdą. ax.gif

2. Žmogus pats turi norėti, turi rasti motyvą. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(balta-lelija @ 2016 10 26, 09:21)

Alkoholizmo priežasčių yra labai daug. Vieną esu radus neseniai. Kai kurie vyrai geria todėl, kad vaikystėje jiems gyvybiškai trūko mamos. Tai sukėlė tokią tuštumą, kurios niekas negali užpildyti. Kada trūksta mamos? Kai mama nežindo savo sūnaus arba žindo trumpai, kai anksti išeina į darbą ir mažai mato savo sūnų (o ir matydama vaiką galvoja apie kitus dalykus), kai sūnui trūksta fizinio kontakto su mama (jis kartu nemiega, nėra nešiojamas, glaudžiamas, glostomas, myluojamas), kai anksti išleidžiamas visai dienai į darželį (pvz., dvimetinukas darželyje būna 7- 18 val. ).
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2016 10 26, 20:37)
Alkoholizmo priežasčių yra labai daug. Vieną esu radus neseniai. Kai kurie vyrai geria todėl, kad vaikystėje jiems gyvybiškai trūko mamos. Tai sukėlė tokią tuštumą, kurios niekas negali užpildyti. Kada trūksta mamos? Kai mama nežindo savo sūnaus arba žindo trumpai, kai anksti išeina į darbą ir mažai mato savo sūnų (o ir matydama vaiką galvoja apie kitus dalykus), kai sūnui trūksta fizinio kontakto su mama (jis kartu nemiega, nėra nešiojamas, glaudžiamas, glostomas, myluojamas), kai anksti išleidžiamas visai dienai į darželį (pvz., dvimetinukas darželyje būna 7- 18 val. ).

O kodel negeria pvz. visi keturi alkoholiku vaikai, kurie nuo gimimo buvo nepriziurimi, darzinej miegodavo ir pas kaimynus pavalgyti eidavo, dabar turi savo seimas, ir graziai gyvena?
Tokiu atveju beleka galima priskirti prie situ priezasciu, nes gerianciu zmoniu daug.
Atsakyti
QUOTE(^Vakarė^ @ 2016 10 27, 07:58)
O kodel negeria pvz. visi keturi alkoholiku vaikai, kurie nuo gimimo buvo nepriziurimi, darzinej miegodavo ir pas kaimynus pavalgyti eidavo, dabar turi savo seimas, ir graziai gyvena?
Tokiu atveju beleka galima priskirti prie situ priezasciu, nes gerianciu zmoniu daug.

Nes jie keturi... Tai ir yra atsakymas smile.gif Apie vaikus, užaugusius alkoholikų šeimose, apskritai kita šneka... Juk dvimečius (ir mažesnius) vaikus į darželius paprastai ne alkohoikai priduoda, o darboholikai...
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2016 10 26, 16:02)
Su tokia filosofija praktiškai jau dabar galit susitaikyti, kad ir vaikas gers. Nu nes linijinis. Nuo tėvo alc.gif Gal ir patogu ta prasme, kad nereikia jaustis kaltai, kad vaiką tokia aplinka gali neigiamai paveikt smile.gif

tą Linijinį parašiau tarp kitko, taipogi kažkur išskaičiau ir pritaikiau...
Gal per žiauriai viską nupiešiau rolleyes.gif Turi jis savo verslą, - kada nori tada dirba, kada nori miega, kada nori "atsipalaiduoja". Pasidergimas toks gaunasi. Gyvename mes mieste, čia tikrai ne tas kaimo geriančių variantas... Normaliausia šeima, aplinkinių laikoma idealia, nes viską slepiu.
Patiko Gytarės mintis, kad čia jo gyvenimas. Ir tkrai, pagauna save, kad per daug gilinuosi ir nuo jo priklausau. Jis sau "atsipalauduoja", juk manęs tai neliečia (nei lenda, nei muša juo labiau, nieko, vaikai irgi nesigilna, nes jie turi savo užsiėmimus). Tiesiog tomis jo mėnesinių dienoms aš kaip paklaikus gyvenu. Tarsi pakerta kas iš pamatų. Gal dėl to, kad išeinu iš savo komforto zonos? Gal tokie išbandymai reikalingi, nes daugiau problemų išvis pas mus jokių nėra (tfu tfu tfu). Sutariam gerai, meilė ir visa kita.
Kažkaip viskas sudėtinga ir tuo pačiu paprasta. Praeina tas zapojus, praeina kaip rūkas ir vėl viskas kažkaip susitvarko.... jau 10 metų taip.

Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2016 10 26, 20:37)

mano atvėju akivaizdžiai tinka, jis našlaitis. Bet labai stiprus ir protingas žmogus. Nesuprantu kaip jis suvokia tą užgėrimą, bet niekada nėra verlkęs ar prašęs pagalbos. Niekada. Atsakymai būna: o kodėl vyras negali išgert? Sakau, kartais atrodo, kad problema manyje ne jame biggrin.gif
Atsakyti