Sveikos. Užpernai pirkau hortenzijas, veislėmis nepasidomėjau, todėl per žiemą vis nušaldavo ir nežydėdavo. Šiemet išroviau ir įsodinau į vazonus, nešiu į garažą žiemai. Bet tikriausiai toks išrovinėjimas joms nepatinka? Reikia su visu vazonu augint?
Beto auginu ir šluotelines, bet ir anos nežydi. Šluotelinės lyg tai turėtų žydėti ant pirmamečių ūglių. O kodėl nežydi?
Beto auginu ir šluotelines, bet ir anos nežydi. Šluotelinės lyg tai turėtų žydėti ant pirmamečių ūglių. O kodėl nežydi?
Sveikos merginos, labai reikia jusu pagalbos ir patarimo turiu hortenziju kurios ziemoja nedengtos ir su jomis jokio vargo, bet nusipirkau ENDLESS SUMMER ,, Bailmer ,, ir nezinau kaip ja paruosti ziemai.Zinau kad cia forume kazkur apie tai kalbeta, bet kadangi ziema neuzkalnu tai nespesiu tiek temu perskaityti kad suzinoti kaip jas paruosti ziemai. Padekit
Papildyta:
Klausiu nes pirkau pries metus ir taip laukiau siais metais ziedu o ju nebuvo. Parasyta kad labai istverminga ziema, bet man nezydejo
Papildyta:
Klausiu nes pirkau pries metus ir taip laukiau siais metais ziedu o ju nebuvo. Parasyta kad labai istverminga ziema, bet man nezydejo
QUOTE(jola1 @ 2016 10 19, 21:35)
Sveikos merginos, labai reikia jusu pagalbos ir patarimo turiu hortenziju kurios ziemoja nedengtos ir su jomis jokio vargo, bet nusipirkau ENDLESS SUMMER ,, Bailmer ,, ir nezinau kaip ja paruosti ziemai.Zinau kad cia forume kazkur apie tai kalbeta, bet kadangi ziema neuzkalnu tai nespesiu tiek temu perskaityti kad suzinoti kaip jas paruosti ziemai. Padekit
Papildyta:
Papildyta:
Endless summer hortenzijų serija yra didzialapės hortenzijos, jos neatsparios lietuviškoms ziemoms. Kadangi zydi ant antramečių stiebų, jei šie pašala, ziedų tais metais nematysite. Tai arba turite auginti vazone, kurį per ziemą laikote rūsy/garaze, arba dengiate/šiltinate (mulčiuojate) rimtai kaip pvz. neatsparesnes šalčiui rozes.
QUOTE(Emila @ 2016 10 21, 19:16)
Endless summer hortenzijų serija yra didzialapės hortenzijos, jos neatsparios lietuviškoms ziemoms. Kadangi zydi ant antramečių stiebų, jei šie pašala, ziedų tais metais nematysite. Tai arba turite auginti vazone, kurį per ziemą laikote rūsy/garaze, arba dengiate/šiltinate (mulčiuojate) rimtai kaip pvz. neatsparesnes šalčiui rozes.
Hm.....tai kad deklaruojama kitaip:
1- jos zydi ant pirmameciu ir antrameciu stiebu
2- atsparumo salciui zona - 4
QUOTE(profas @ 2016 10 21, 20:59)
Hm.....tai kad deklaruojama kitaip:
Taip, tačiau paskaičius augintojų, gyvenančių šaltesniuose regionuose, atsiliepimus internete, vaizdas nuo deklaracijos, panašu, labai skiriasi.
O kur dar pačiame Endless Summer puslpyje duodami patarimai augalą ziemai mulčiuoti ne mazesniu nei 30 cm kaupu, kad nenušaltų pumpurai ant turinčių zydėt antramečių šakų... Aš ne visai taip suprantu atsparumą šalčiui - jei jau atsparus 4 zonai, tai turėtų būti tiek atsparus, kad zydėtų, o ne tik gyvas liktų
Turiu porą didžialapių hortenzijų vazonuose. Kaip jas laikyti žiemą? Kokioje temperatūroje jas laikyti? Ar laistyti? Ačiū.
QUOTE(swarcas @ 2016 10 23, 12:14)
Turiu porą didžialapių hortenzijų vazonuose. Kaip jas laikyti žiemą? Kokioje temperatūroje jas laikyti? Ar laistyti? Ačiū.
Priklauso kokias salygas turite. Vesiai, retkarciais palaistykite.
As jas auginu lauke, pridengiu ir viskas.
QUOTE(Para @ 2016 10 23, 14:07)
Priklauso kokias salygas turite. Vesiai, retkarciais palaistykite.
Galiu laikyti sausam rūsyje apie +8 žiemą? Ar geriau laukiniam įrankių namelyje, apšiltinus vazoną?Taip norėčiau išsaugoti jas...
Sveikutės, turiu šluotelines hortenzijas Sundae fraiche ir Lime light, pirmąją iškasiau ir su vazonu į rūsį išnešiau, o kitą palikau. Abi pirmus metus pas mane gyveno žemėje,žydėjo. tai dabar galvoju, ar išgyvens Lime žiemą ar ne? kas turit patirties su jomis?
QUOTE(airise @ 2016 11 06, 14:35)
Sveikutės, turiu šluotelines hortenzijas Sundae fraiche ir Lime light, pirmąją iškasiau ir su vazonu į rūsį išnešiau, o kitą palikau. Abi pirmus metus pas mane gyveno žemėje,žydėjo. tai dabar galvoju, ar išgyvens Lime žiemą ar ne? kas turit patirties su jomis?
Turiu Lime lite,dar tik 1 žiemą žiemojo,bet net nedengiau.Peržiemojo puikiai.Tikiuosi ir šiemet peržiemos.Kaip suprantu-šluotelinės visos atsparios šalčiui,negi ne