Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos

Sveikos hortenziju myletojos 4u.gif
Nusipirkau ermitaze dvi hortenzijas melyna ir ruzava "Decorum Plants'', is pardaveju nesupratau g.gif viena sako nenusals ziema... tikrai perziemos, kita gali nusalti doh.gif zodziu doh.gif ...gal kuri auginate tokia rusi bigsmile.gif ir ar perkate hortenzijoms specialia zeme cool.gif
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2016 06 10, 14:07)
Sveikos hortenziju myletojos 4u.gif
Nusipirkau ermitaze dvi hortenzijas melyna ir ruzava "Decorum Plants'', is pardaveju nesupratau  g.gif viena sako nenusals ziema... tikrai perziemos, kita gali nusalti doh.gif zodziu doh.gif ...gal kuri auginate tokia rusi bigsmile.gif  ir ar perkate hortenzijoms specialia zeme cool.gif

Decorum plants yra prekės ženklas, ne rūšis. Ieškokite ant pakuotės ar vazonėlio lotyniško pavadinimo, pvz hydrangea macrophylla yra didžialapė hortenzija, tada su žiemojimu sudėtinga.
Atsakyti
Didžialapes hortenzijas sodinu į rododendrams skirtą substratą arba natūralias durpes, laipiojančias taip pat, šluotelinėms maišau, kad būtų lengvai rūgšti žemė.
Atsakyti
AJIRA, nušals ir tikrai nušals.Jos atvežtos iš Olandijos(beveik viskas iš ten), todėl LT joms per šalta. Pas mus lauke gali žiemoti tik paprasta rožinė, pavadinimo nežinau.Ir tai jei gyvenate netoli jūros, ir gerai dengsite.Aš gyvenu Utenoje, jas nešioju į rūsį. Turiu gal 5 metus. Perku rūgščią žemę, maišau kompostinės žemukės ir perpuvusio mėšlo dedu.
Atsakyti
QUOTE(Emila @ 2016 06 10, 14:49)
Decorum plants yra prekės ženklas, ne rūšis. Ieškokite ant pakuotės ar vazonėlio lotyniško pavadinimo, pvz hydrangea macrophylla yra didžialapė hortenzija, tada su žiemojimu sudėtinga.

tikrai doh.gif radau ant vazonelio - hydrandea macr Mix
Papildyta:
QUOTE(Daisoja @ 2016 06 10, 17:13)
Didžialapes hortenzijas sodinu į rododendrams skirtą substratą arba natūralias durpes, laipiojančias taip pat, šluotelinėms maišau, kad būtų lengvai rūgšti žemė.

dekui 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Lisitėja2 @ 2016 06 10, 18:03)
AJIRA, nušals ir tikrai nušals.Jos atvežtos iš Olandijos(beveik viskas iš ten), todėl LT joms per šalta. Pas mus lauke gali žiemoti tik paprasta rožinė, pavadinimo nežinau.Ir tai jei gyvenate netoli jūros, ir gerai dengsite.Aš gyvenu Utenoje, jas nešioju į rūsį. Turiu gal 5 metus. Perku rūgščią žemę, maišau kompostinės žemukės ir perpuvusio mėšlo dedu.

nu nuliudinot, as Vilniuj tai oras kaip pas jus, reiskia sansu nera joms perziemoti, kaip gaila cool.gif
kazkada pati buvau atsivezus is Olandijos, vazonuose auginau ir nesiojau i rusi perziemoti, bet atsibodo... bet viena pardaveja taip uztikrino kad ziemos Lietuvoje... oi kaip gaila.
Aciu visoms 4u.gif
Atsakyti
Kuo puikiausiai peržiemos, jei dengsite. Jei norite žiedų, tai apšiltinti reikia per visą šakų ilgį.
Geriems pardavėjams visi augalai žiemoja, geriems augintojams - mažai.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2016 06 11, 11:03)
Kuo puikiausiai peržiemos, jei dengsite. Jei norite žiedų, tai apšiltinti reikia per visą šakų ilgį.
Geriems pardavėjams visi augalai žiemoja, geriems augintojams - mažai.

Vargas man su dengimu... Oi kaip nemegstu smile.gif bet nusipirkau jau tai reikes, dabar galvoju kurion cia siltesnen vieton pasodinti... o kaip dengiate hortenzijas?
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2016 06 11, 22:52)
Vargas man su dengimu... Oi kaip nemegstu  smile.gif  bet nusipirkau jau tai reikes, dabar galvoju kurion cia siltesnen vieton pasodinti... o kaip dengiate hortenzijas?

Šiltai smile.gif Kadangi jų nelabai prilenksi, tai surišu visas šakas ir vynioju storą agrodangą, daug jos ir ant viršaus dar storą polietileną uždedu (tinka didžiausi stori šiukšlių maišai). Pernai patikėjau šilta žiema ir polietileno patingėjau uždėti- nušalo doh.gif Dabar atauginėja po truputį iš apačios, bet žiedų šiemet nebus schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2016 06 12, 11:20)
Šiltai  smile.gif Kadangi jų nelabai prilenksi, tai surišu visas šakas ir vynioju storą agrodangą, daug jos ir ant viršaus dar storą polietileną uždedu (tinka didžiausi stori šiukšlių maišai). Pernai patikėjau šilta žiema ir polietileno patingėjau uždėti- nušalo doh.gif  Dabar atauginėja po truputį iš apačios, bet žiedų šiemet nebus  schmoll.gif

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vita rudaake @ 2016 06 06, 15:09)
Kaip suprantu pas jus didžialape hortenzija kaip ir rašete žydi ant antramečių šakelių tai greičiausiai nušąla pumpurai ir nežydi.

Taip,pas mane didžialapė hortenzija.Kiek paskaitinėjau,supratau,kad greičiausiai nušąla.Aš žiemai jų neuždengiu,neuždengiu nei rododendrų, nei rožių,bet jie kuo puikiausiai žydi... g.gif Teks rudenį jas "apkamšyti" biggrin.gif Ačiū už atsakymą biggrin.gif
Atsakyti
Šluotelinių žydėjimas smile.gif

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Atsakyti
labai grazu wub.gif ,o kokios cia veisles?
Atsakyti