Reikia konsultacijos. gal pagelbėsite? Turiu šiaurinė tvoros pusę ilgą... noriu sodinti eilę robinijų ant stiebo ir tarp jų svajoju tarpuose susodinti šluotelines hortenzijas... vanine fraise, pinky winky, limelight.
Neaiškumai:
1. Ar tiktų šių dviejų augalų draugija?
2.Ar tiktų hortenzijoms šiaurinė sklypo pusė? ( ten saulė būna nuo pačio ryto iki maždaug 5 vakaro), visą dieną gauna saulę...
3. Kurią veislę geriau pasirinkti, norisi didelių gražių krūmų ir aišku nelepių, nenušąlančių...
Iš anksto dėkoju kas gali pakonsultuoti
QUOTE(Daisoja @ 2016 04 29, 13:56)
Nors šluotelinės pakančiausios saulei iš hortenzijų (dar ir šviesiosios), bet geriau rinkitės kitus krūmus. Pernai per karščius net ir jos apsvilo, neformavo taisyklingų žiedynų.
Ačiū už atsakymą... na turiu vieną krūmą pavėsingoj vietoj tai pernai irgi nusvilo lapai, bet kažkaip kaltinau vasarą tokią... kai jau vandens trūko viskam... bet ji ten pavėsyje visada sukrauna tik 4-5 žiedus... tikėjausi kad bent čia galėsiu džiaugtis tokiais kaip iš nuotraukų krūmais...
O ką dar galėčiau sodinti tokioje vietoje kad džiugintų žiedais ir būtų krūmas...
QUOTE(Laima.g @ 2016 04 29, 13:38)
Reikia konsultacijos. gal pagelbėsite? Turiu šiaurinė tvoros pusę ilgą... noriu sodinti eilę robinijų ant stiebo ir tarp jų svajoju tarpuose susodinti šluotelines hortenzijas... vanine fraise, pinky winky, limelight.
Neaiškumai:
2.Ar tiktų hortenzijoms šiaurinė sklypo pusė? ( ten saulė būna nuo pačio ryto iki maždaug 5 vakaro), visą dieną gauna saulę...
3. Kurią veislę geriau pasirinkti, norisi didelių gražių krūmų ir aišku nelepių, nenušąlančių...
Neaiškumai:
iš šių trijų tik Limelight Pas mane saulėkaitoj auga, pernai tik vos vos trumpesni žiedynai buvo. Drėgmės poreikį puikiai suvaldo mulčiavimas. Tikrai niekas pernai nenudegė.
Pirmas dvi atmečiau vien todėl, kad internetinių spalvų natūroj nebūna, be to labai trumpas periodas, vėliau tampa negražios, murzinos spalvos. Todėl drąsiai imkit trečiąją. O jei dar vienos rūšies bus gyvatvorė, atrodys tikrai gražiai
Aš šiaurinėje pusėje po truputį sodinu gyvatvorę iš Limelight, jau net trys augaliukai auga . Po truputį, nes reikia vyrą pripratint kad plataus praėjimo neliks . Beje, pas mane ten namo pavėsis, saulė tik ryte ir vakare, na ir labai trumpai per pietus. Labai man graži ši hortenzija, jau kaip pasiilgau žydėjimo .
Sveikos, susidomejau jusu giriama sluoteline hortenzija Limelight, kur jas perkat, ar lengvai gauti Tiksliau Kaune
QUOTE(luju @ 2016 04 29, 20:17)
Sveikos, susidomejau jusu giriama sluoteline hortenzija Limelight, kur jas perkat, ar lengvai gauti Tiksliau Kaune
Sodo skrynioj, link Karmėlavos važiuojant radau. Bet tai turėtų turėt ir koks Garliavos medelynas. Reikia pagūglint[I] .
QUOTE(luju @ 2016 04 29, 21:17)
Juragių medelyne paskutines pirkau. Manau galima ir pasidauginti paauginus, jei norisi turėti daugiau,
QUOTE(sat @ 2016 04 29, 20:54)
Juragių medelyne paskutines pirkau. Manau galima ir pasidauginti paauginus, jei norisi turėti daugiau,
ta pati Sodo skryna Dar aikštelę turi Raudondvario plente, netoli Ermitažo.
QUOTE(Gaudvilė @ 2016 04 29, 15:28)
iš šių trijų tik Limelight Pas mane saulėkaitoj auga, pernai tik vos vos trumpesni žiedynai buvo. Drėgmės poreikį puikiai suvaldo mulčiavimas. Tikrai niekas pernai nenudegė.
Pirmas dvi atmečiau vien todėl, kad internetinių spalvų natūroj nebūna, be to labai trumpas periodas, vėliau tampa negražios, murzinos spalvos. Todėl drąsiai imkit trečiąją. O jei dar vienos rūšies bus gyvatvorė, atrodys tikrai gražiai
Ačiū. Va būtent ir norėjau iš patirties nuomonės, nes nuotraukose tai jau tikrai visos jos atrodo dieviškai.... O jei dar nenurašoma mano nurodyta vieta joms.... aš net sapnuoju būtent tokią savo tvoros dalį šakia kelio....
Dar klausimėlis- kokiu atstumu geriau susodinti1 robinija ant stiebo ir viena šluotelinė hortenzija? Pagal tvorą buvau paskaičiavus kad vienam augalui gali būti skirta 2,5 metro į plotį, bet gal tankiau reikėtų sodinti???
QUOTE(Gaudvilė @ 2016 04 29, 19:40)
Sodo skrynioj, link Karmėlavos važiuojant radau. Bet tai turėtų turėt ir koks Garliavos medelynas. Reikia pagūglint[I] .
QUOTE(sat @ 2016 04 29, 19:54)
QUOTE(Gaudvilė @ 2016 04 29, 19:57)
ta pati Sodo skryna Dar aikštelę turi Raudondvario plente, netoli Ermitažo.
reikes pasiskambint ,kad be reikalo nevaziuot. Aciu visom
Klausykit, o tas maximines hortenzijas (na tas, nedideles, gražiais žydrais/violetiniai žiedais), po peržydėjimo išmest? Turiu tokią susną mažutę, peržydėjusią. Ar čia verta ją dirvon sodint, ar mest ir nesukt galvos?