http://deborahsilver...ght-hydrangeas/
Gražu pasižiūrėti, nemažai rašo apie sodinimą, kokio efekto siekiama; tokia Limelight mylėtoja:).
Turiu laiko iki pavasario nuspręsti, kokias hortenzijas sodinti pietinėje pusėje (tiesa pavėsiuoja kaimynų medžiai dalinai). 3,5 - 4 m juosta tarp namo ir tvoros: namas - takelis- hortenzijos, gal dar tujos ir tvora. Viso noriu sodinti keturis krūmus.
Man labai graži didžialapių krūmo forma, lapija, bet noris ir žiedų... Bobutinė rožinė kasmet žydi pas mane - keturi ar šeši žiedynai, tai tiek, kiek po durpėm išsisaugo, manau. Šluotelines auginu šiaurinėje pusėje, noris ko nors kitokio Apvalesnių žiedynų, krūmo... Šviesioji turi trūkumą, kad jos negražusis rudeninis laikotarpis būna tuo metu, kai dar daug būnam lauke - šiuo metu ji man vėl graži .
ma
Gražu pasižiūrėti, nemažai rašo apie sodinimą, kokio efekto siekiama; tokia Limelight mylėtoja:).
Turiu laiko iki pavasario nuspręsti, kokias hortenzijas sodinti pietinėje pusėje (tiesa pavėsiuoja kaimynų medžiai dalinai). 3,5 - 4 m juosta tarp namo ir tvoros: namas - takelis- hortenzijos, gal dar tujos ir tvora. Viso noriu sodinti keturis krūmus.
Man labai graži didžialapių krūmo forma, lapija, bet noris ir žiedų... Bobutinė rožinė kasmet žydi pas mane - keturi ar šeši žiedynai, tai tiek, kiek po durpėm išsisaugo, manau. Šluotelines auginu šiaurinėje pusėje, noris ko nors kitokio Apvalesnių žiedynų, krūmo... Šviesioji turi trūkumą, kad jos negražusis rudeninis laikotarpis būna tuo metu, kai dar daug būnam lauke - šiuo metu ji man vėl graži .
ma
Nu jau grožių grožiai... aš irgi vis svajoju apie jas...
Pas mane sklypo šiaurinėje pusėje turėtų jos augti kaip gyvatvorė bet tvora joms būtų iš šiaurinės pusės, t.y. visą dieną būtų saulė.. nžn kaip joms patiktų... bet ten aš daugiau nieko neįsivazduoju tik jas...
Nukerpu žiedynus žiemą, kai vėjas pradeda nešioti...
Tik prie tujų nesodinkit, nes hortenzijos bus apvogtos, kai tujos didelės. Aš kaip tik iškeldinėju nuo tujų visas hortenzijas, dalį perkėliau į vazonus, nes nėra kur sodinti.
Gal kuri turite pasidauginusios ir parduotumete šluoteline hortenzija vanille fraise?
O galima Limelight sodinti Šiaures-Rytų pusėje?
Nežinau kaip Limelight, bet didžialapės pas mane auga ir be saulės šviesioje vietoje, už tvoros. Tiksliau pasakius žydi, o ne tik auga
Pas mane tamsiame rūsyje kiek per šilta buvo 10-15 laipsnių, tai jau trys didžialapės su lapais ir žiedais stovi. Teko į pirtį jas iškraustyti, nes ten nors šviesu. Praeitą pavasarį per anksti jas į lauką išnešiau ir viską nušalo, todėl šiemet per šalnas tikrai nelaikysiu lauke.
<div>
<p>O galima Limelight sodinti Šiaures-Rytų pusėje?</p>
</div>
</blockquote>
<p>Nežinau kaip Limelight, bet didžialapės pas mane auga ir be saulės šviesioje vietoje, už tvoros. Tiksliau pasakius žydi, o ne tik auga </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>Pas mane tamsiame rūsyje kiek per šilta buvo 10-15 laipsnių, tai jau trys didžialapės su lapais ir žiedais stovi. Teko į pirtį jas iškraustyti, nes ten nors šviesu. Praeitą pavasarį per anksti jas į lauką išnešiau ir viską nušalo, todėl šiemet per šalnas tikrai nelaikysiu lauke.</p>
Aš noriu pasodinti ilga eile ir nekasineti jų...
Aš noriu pasodinti ilga eile ir nekasineti jų...
Šluotelinės nenušala žiedų, todėl kasinėti nereikės