Sena tema http://www.supermama...hp/t967533.html
QUOTE(vita rudaake @ 2016 04 19, 18:28)
Tikrai ten didžialapes stebiu jau ne vienus metus niekas ten jų nedengia žydi kiekvienais metais ružavais ir melsvais žiedais.
Ar jūs iš pajūrio?
QUOTE(Daisoja @ 2016 04 19, 22:46)
Ar jūs iš pajūrio?
Taip aš iš pajūrio, suprantu pas mus švelnesnis klimatas, bet ne visos didžialapes hortenzijos pas mus žydi turiu kelias prieš kelis metus pirkusi tokias kur parduotuvese ar medelynuose parduoda nežydi jos taip paprastai, o tos kurios žydi nedengtos ir jau dabar su lapeliais iš senų laiku pas žmones auga, ieškau aš tokiu nusipirkti jau pas bobutes esu pirkusi, bet dar mažos tai nežinau ar bus tokios.
Turiu senovinę hortenziją iš savo a. a. anytos, žiedai rožinės spalvos, ji augindavo ją tik namuose. Daug kartų bandžiau palikti žiemoti lauke (Vilniaus rajone), visuomet arba visai nušąla, arba nušąla visos šakos, o pavasarį leidžia naujus stiebus iš šaknų. Per šalta joms pas mus. Laikomos patalpose jau krauna žiedus.
Praktiškai visos hortenzijos jau turėjo parodyti gyvybę. Jei šakos rudos ir be gyvybės, tai tikrai šakoms jau amen. Bet hortenzija dar gali atželti. Turiu ir aš šiemet vieną visiškai nušalusią. O koks krūmas didelis jau buvo. Daug metų sugebėdavau ją uždengusi per žiemą lauke išsaugoti, bet šiemet per šalta matomai buvo .
QUOTE(Daisoja @ 2016 04 22, 11:49)
Didžialapės jau seniai atidengtos ir želia. Taip pat ir tos, kurios buvo įneštos su vazonais į vėsią neperšąlančią patalpą.
Tokiu atveju isvada viena, sakes! Nu dar lauksiu stebuklo!
QUOTE(vita rudaake @ 2016 04 20, 09:06)
Taip aš iš pajūrio, suprantu pas mus švelnesnis klimatas, bet ne visos didžialapes hortenzijos pas mus žydi turiu kelias prieš kelis metus pirkusi tokias kur parduotuvese ar medelynuose parduoda nežydi jos taip paprastai, o tos kurios žydi nedengtos ir jau dabar su lapeliais iš senų laiku pas žmones auga, ieškau aš tokiu nusipirkti jau pas bobutes esu pirkusi, bet dar mažos tai nežinau ar bus tokios.
Jeigu kalbam apie tas hortenzijas, zydinčias baltais burbulais ir ziemojančias, tai tikrai pas mus jos yra parduodamos, ir tikrai ziemoja, gal nepataikėt, išsirinkdama tas didzialapes neziemojančias?
Kadangi pati dabar renkuosi hortenzijas, tai dar pasidomėjau kai kurių istorija, gal ir jums bus įdomu, jei ieškote tų senovinių.
Pati seniausia veislė, prieinama kazkur net nuo 19 amziaus vidurio yra "Grandiflora". Manau, kad būtent ją vis dar galime surasti pas močiutes kaimuose. Kita, jau "tobulesnė" ziemojanti velslė yra "Annabelle", išvesta apie 1960. Prieš keletą dešimtmečių šita veislė buvo patobulinta - išvesta "Incrediball". Grandiflora buvo pastumta į šoną, kaip turinti trūkumų (nevardinsiu, susirasite internete), populiarumą perleidusi Annabelle. Nesu įsitikinusi, kad būtent abi jas, bet tikrai mačiau parduodant parduotuvėse (senukai ir pan) - nėra jos joks deficitas. Va, prašom, Annabelle vitafloroj - 4 eur. Tik Incrediball pas mus nesu pastebėjusi.
O kam tos senovinės močiučių veislės, kai yra išvesta ir kitų, puikiai pakenčiančių šaltį...