Labas rytas
O aš nesureikšminu tų testų. Juk jie neturi jokios reikšmės vaikų tolimesniam ugdymui. Vis vien jie ateis į trečias, penktas klases, mokysis, gaus pažymius. Lai ten valdininkai viršūnėse reitinguoja ką nori, kiek nori. Aš dirbu dėl vaikų. Pažįstu juos puikiai. Vertinimus rašau pagal tai, kaip jie mokėsi visus metus, o ne pagal tai, kaip sureitinguoja nedirbę mokyklose valdininkai. Ir mano, ir vaikų nervai ramesni.
Atsipalaiduokit ir eikit švęst. Jūs šiandien ne mokytojos, o dauguma iš čia esančių MAMOS.
Aurute, nesureikšminti testų negali, nes po visų testų būna sukviestos viso rajono pradinukės mokytojos ir viešai švietimo skyriaus darbuotojai pristatinėja skaidres kiekvienos mokyklos ir akcentuoja ypatingai pabrėždamos, kad va tokioje ir tokioje mokykloje rezultatai tokie. Toliau: ką daro mokytojai, kokias priemones ir metodus taiko, kad pasiektų gersnių rezultatų. Liepiama kurti vizijas ir misijas kaip gerinsime pradinukų skaitymo, rašymo įgūdžius, ką konkrečiai mokytoja padarė, kad rezultatai būtų geresni. Tokia padėtis. Jei būtų kaip kitur, kad pačios mokytojos išsitaiso ir tik su vaikais aptaria, tai būtų visiškai vienodai testai, bet šiuo atveju pakliūsi į juodą sąrašą.
QUOTE(ninkute @ 2016 05 01, 14:12)
Aurute, nesureikšminti testų negali, nes po visų testų būna sukviestos viso rajono pradinukės mokytojos ir viešai švietimo skyriaus darbuotojai pristatinėja
Tai tame ir reikalas,kad st vaikams jokios įtakos netruri,bet užtat yra proga patarkuoti mokytojas ir mokyklas. Tokiu atveju vertėtų kažkokiu tai būdu patikrinti ir kokią ''medžiagą'' gauni pirmoje klasėje....
Sveikinu visas Mamytes, o mes esame dvigubos mamytės - mokykloje ir namuose
Klausimėlis toms, kurios veda etikos pamokėles pradinukams. Norėčiau pirmokėliams pravesti paskutinę etikos pamokėlę kažkaip kitaip, gal apibendrinančią žaidimo forma arba iliustruojant, kad galėtume visiems pasirodyti ką išmokome. Gal kuri nors esate kažką dariusios ar girdėjusios, pasidalinkite. Ačiū
Klausimėlis toms, kurios veda etikos pamokėles pradinukams. Norėčiau pirmokėliams pravesti paskutinę etikos pamokėlę kažkaip kitaip, gal apibendrinančią žaidimo forma arba iliustruojant, kad galėtume visiems pasirodyti ką išmokome. Gal kuri nors esate kažką dariusios ar girdėjusios, pasidalinkite. Ačiū
QUOTE(ninkute @ 2016 05 01, 13:12)
Aurute, nesureikšminti testų negali, nes po visų testų būna sukviestos viso rajono pradinukės mokytojos ir viešai švietimo skyriaus darbuotojai pristatinėja skaidres kiekvienos mokyklos ir akcentuoja ypatingai pabrėždamos, kad va tokioje ir tokioje mokykloje rezultatai tokie. Toliau: ką daro mokytojai, kokias priemones ir metodus taiko, kad pasiektų gersnių rezultatų. Liepiama kurti vizijas ir misijas kaip gerinsime pradinukų skaitymo, rašymo įgūdžius, ką konkrečiai mokytoja padarė, kad rezultatai būtų geresni. Tokia padėtis. Jei būtų kaip kitur, kad pačios mokytojos išsitaiso ir tik su vaikais aptaria, tai būtų visiškai vienodai testai, bet šiuo atveju pakliūsi į juodą sąrašą.
Pritariu. Va tas ir svarbiausia. Ne dėl vaikų, o dėl "tarkavimo" baisu
QUOTE(ninkute @ 2016 05 01, 13:12)
Būtent! Ir taip nutarkuoja, kad visas vasaros atostogas sugadina. O reikėtų pradėti nuo to, kokie vaikai ateina pirmoje klasėje ir kokioje aplinkoje dirba mokytojai. El. dienynas yra, o net kompiuterių neturim. Tempi sąsiuvinius namo, kad dienyną užpildytum. Multimedijos tik dvi, o mokytojų 30. Vadovėliai 12m senumo. Už kiekvieną kopiją reikia dėti parašą. Tai kaip gali kūrybingai dirbti? be pratybų, kai net kopijuoti neleidžia... kaip kolegės sakė, grįšim į senus laikus, kuomet mokytojos viską rašydavo lentoje, o vaikai viską nurašinėdavo...
Vadinas, aš gyvenu kaip pas Dievulį užantyje. Mūsų nei tarkuoja, nei aptarinėja. Atiduodam pavaduotojai ataskaitas ir viskas.
QUOTE(Aurute @ 2016 05 01, 23:08)
Vadinas, aš gyvenu kaip pas Dievulį užantyje. Mūsų nei tarkuoja, nei aptarinėja. Atiduodam pavaduotojai ataskaitas ir viskas.
Pas mus taip pat. Aptariam visos rezultatus ir tuo baigiasi.
QUOTE(Aurute @ 2016 05 01, 21:08)
Man irgi jau tas pats. Tarkuos, netarkuos. Atsibodo. Tėvai tarkuoja, valdžia tarkuoja, kas nori tas tarkuoja. Tai čia darbas?! Gana, man visko gana. Noriu ramybės.
Papildyta:
QUOTE(linastri @ 2016 04 28, 18:35)
Maniškiai irgi ne visi spėjo. Skaudžiausia- tie,kurie galėjo realiai pretenduoti į gerus rezultatus
QUOTE(22peliukas22 @ 2016 04 28, 19:39)
Turiu darbe kopiją. Galiu ryt pabandyti nuskenuoti ir įkelti, jei dar reikia.
Šios dienos užduotys taip sunkios, net aptardami su vaikais užduotis nesutarėm, kuris atsakymas gali būti teisingas. Čia, kur reikėjo rasti tekste vietą, kur parašyta, kad buvo labai šalta.
Lauksim pirmadienio pasaulio pažinimo. Liūdesys ima, nieko gero nesitikiu.
Šios dienos užduotys taip sunkios, net aptardami su vaikais užduotis nesutarėm, kuris atsakymas gali būti teisingas. Čia, kur reikėjo rasti tekste vietą, kur parašyta, kad buvo labai šalta.
Lauksim pirmadienio pasaulio pažinimo. Liūdesys ima, nieko gero nesitikiu.
Noris panaudoti dainos žodžius:
"Ta šalis Liūdnuma vadinas".
Maniškiai irgi sukliuvo. Dažnai aiškino savais žodžiais, o ne naudodamiesi tekstu. Mokomi to nuo 2-os klasės. LIŪDNUMA. Pavarys mane smulkiąja tarkute.
Peržiūrėjau šiandien pasaulio paž, testą, na tikrai sudėtingas.... Ar tik man taip atrodo?
QUOTE(NOKIA @ 2016 05 02, 14:46)
Peržiūrėjau šiandien pasaulio paž, testą, na tikrai sudėtingas.... Ar tik man taip atrodo?
Mačiau šiek tiek užduotis-tikrai sunkesnės nei pernai.
QUOTE(NOKIA @ 2016 05 02, 13:46)
Vaikai sakė, kad buvo labai sunku. Reikėjo žinių apie prezidentus, daug loginio mąstymo uždavinių su visokiais eksperimentais.