Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės

QUOTE(Mergelė @ 2016 05 20, 17:24)
Ką ketvirtokės ar buvusios ketvirtokės darot su mokiniais per paskutinę pamoką?

Mums geriausiai pasiteisino "Šauniausio ketvirtoko" viktorina.
Turim dvi klases ir darom ketvirtokų renginį.
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2016 05 20, 18:24)
Mums jau atspausdino ir kiekvienas vaikas gavo savo įvertinimus. Gavau antradienį ar trečiadienį, nepamenu.
Ką ketvirtokės ar buvusios ketvirtokės darot su mokiniais per paskutinę pamoką?

Sveikutės 4u.gif
O mums niekas neskuba atsakymų dalinti...
Paskutinę pamoką darysiu pižamų vakarėlyje. Nakvosime mokykloje. Užduočių vaikai patys prigalvojo, dar tėveliai orientacinį žygį sumąstė. Pralėksime senamiesčiu atviru autobusu ir paleisiu į naują startą.
Atsakyti
QUOTE(Vaivorytė @ 2016 05 20, 16:48)
Ilga ilga kelionė per kopas doh.gif . Kiekvieną dieną smulkus įvykių aprašymas su visais needukuotais keiksmažodžiais ir siuntimas į Tamo: tėvams, direktorei, pavaduotojai, socialinei, psichologei. g.gif Net nepamenu  kiek gerovės komisijų ir susirinkimų su tėvais, psichologine tarnyba, visais administracijos darbuotojais.Policijos atstovų dalyvavimas.Mano  pamokų stebėjimas( psichologinės tarnybos) su nuline nauda, nes vaikas prie svetimų tylus ir ramus. Košmariška aplinka kiekvieną dieną klasėje nuo pykčio priepuolių, suolų ir daiktų daužymo, visų vaikų mušimo....žodžiais neaprašysi, nes atvejis išskirtinis. Įsivaizduokit kokį matytą filmą apie velnio išvarymą..kažkas panašaus su visom putom iš burnos.Vienu žodžiu, verkdavau namuose nuo streso. Tėvai rizikos grupėj,namuose smurtas, bet visos  instancijos juos gina ir giria, nes namuose švaru ir yra valgyt, o motina pasidažiusi ir kaip užsukta kartoja, kad vaikas namuose geras.
Pasiektas rezultatas tik tas, kad privertėm nuvežti vaiką pas psichiatrą, šiuo metu geria vaistus ir yra valdomas. Tuomet ir likusius, kurių sutrikimai paprastesni, galiu suvaldyti,galiu vesti pamokas. Bet vos tik nutraukia vaistus, iš karto viskas grįžta į pirminę padėtį. Kai man reikia į kursus, mano vaikų mokytojos tiesiog bijo...ir aš jas suprantu blink.gif
Lankiau šiemet tuos privalomus spec. pedagogikos ir psichologijos kursus. Tai, kiek tik atvejų sutrikimų minėjo, tiek man viskas tiko.Vienu žodžiu, patarti galiu tik viena:netylėt, nebijot, kalbėt, nes čia kova už būvį-arba tu juos-arba jie tave smile.gif Tiesa, labai daug pagalbos sulaukiau iš savo direktorės, kuri nebijo jokių komisijų ir nieko nelinkusi slapstyti.Jeigu ne, pačios suprantat...

Atrodo, kad rašai apie mano klasę, mano mokinius. Situacija lygiai tokia pati - vaikas nevaldomas, klasėje elgiasi kaip nori, grasina, mušasi, mėto daiktus, trukdo vesti pamokas ir t.t. šeima priklauso rizikos grupei ir mamai viskas visai vienodai. po ilgų laiškų, prašymų ir maldavimų, vaikui priskirti vaistai, kurie slopina tą jo aktyvumą, bet bėda ta, kad mama ne visada tuos vaistus suduoda... ryte jam jų neduoda, mokykloje jis būna nevaldomas, o grįžus namo, MAMA jam duoda dvigubą dozę, kad jis ramiai miegotų ir mamai netrukdytų... ir pas mane klasėje tokie 4 - vieni valdomi daugiau, kiti mažiau... išbandžiau visus metodus, bet tėvai... jie tiesiog nepriima mano informacijos ir sako, kad aš esu "užsisėdusi" ant to ir to vaiko...
Atsakyti
sveikos merginos, gal kas po ranka turite kokį teksto suvokimo testą pirmai klasei nusiskenavusios? labai reikėtų.
Atsakyti
QUOTE(Bebras2014 @ 2016 05 21, 17:13)
Atrodo, kad rašai apie mano klasę, mano mokinius. Situacija lygiai tokia pati - vaikas nevaldomas, klasėje elgiasi kaip nori, grasina, mušasi, mėto daiktus, trukdo vesti pamokas ir t.t. šeima priklauso rizikos grupei ir mamai viskas visai vienodai. po ilgų laiškų, prašymų ir maldavimų, vaikui priskirti vaistai, kurie slopina tą jo aktyvumą, bet bėda ta, kad mama ne visada tuos vaistus suduoda... ryte jam jų neduoda, mokykloje jis būna nevaldomas, o grįžus namo, MAMA jam duoda dvigubą dozę, kad jis ramiai miegotų ir mamai netrukdytų... ir pas mane klasėje tokie 4 - vieni valdomi daugiau, kiti mažiau... išbandžiau visus metodus, bet tėvai... jie tiesiog nepriima mano informacijos ir sako, kad aš esu "užsisėdusi" ant to ir to vaiko...

Ar buvot mokyklos Vaiko gerovės komisijoj? Kokia mokyklos administracijos pozicija?Ar esi palikta viena su savo problema, ar tai visos mokyklos reikalas?
Atsakyti
QUOTE(Vaivorytė @ 2016 05 21, 23:34)
Ar buvot mokyklos Vaiko gerovės komisijoj? Kokia mokyklos administracijos pozicija?Ar esi palikta viena su savo problema, ar tai visos mokyklos reikalas?

Nesu palikta viena. Nuolat bendradarbiauju su visais, bet va mama nepriima jokios pagalbos ir niekas negali pasirūpinti tuo, kad tam vaikui vaistai būtų suduodami tikslingai. Vos mamai užsiminėm apie namų mokymą, pradėjo rėkti, kad pasikars... dirbu ir visada esu įtampoj, nes nežinau kas jam gali užeiti...
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2016 05 21, 17:23)
sveikos merginos, gal kas po ranka turite kokį teksto suvokimo testą pirmai klasei nusiskenavusios? labai reikėtų.

Turiu Kalesnikienės. Tiks? Siunčiu į antrą paštą vieną testą. O visą knygutę nusiųsiu į kalbų paštą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepsnele2: 22 gegužės 2016 - 12:26
QUOTE(liepsnele2 @ 2016 05 22, 12:23)
Turiu Kalesnikienės. Tiks? Siunčiu į antrą paštą vieną testą. O visą knygutę nusiųsiu į kalbų paštą.

Ačiū, bėgu žiūrėt.
Atsakyti
Sveikutės,
Labai reikia trečios klasės pasaulio paž. baigiamojo testo. Gal turite kokį nors po ranka ir galite pagelbėti. Būčiau labai labai dėkinga.
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2016 05 22, 20:49)
Sveikutės,
Labai reikia trečios klasės pasaulio paž. baigiamojo testo. Gal turite kokį nors po ranka ir galite pagelbėti. Būčiau labai labai dėkinga.

Turiu testų, klausimų. Tai nėra visai baigiamieji, žiūrint ką nori tikrinti, gali susidėti... Siųsiu į antrą paštą. Jie rengti pagal Jonynienės vadovėlį.
Atsakyti
QUOTE(liepsnele2 @ 2016 05 22, 21:00)
Turiu testų, klausimų. Tai nėra visai baigiamieji, žiūrint ką nori tikrinti, gali susidėti... Siųsiu į antrą paštą. Jie rengti pagal Jonynienės vadovėlį.

Ačiū bėgu žiūrėti.
Atsakyti
QUOTE(Bebras2014 @ 2016 05 22, 13:45)
Nesu palikta viena. Nuolat bendradarbiauju su visais, bet va mama nepriima jokios pagalbos ir niekas negali pasirūpinti tuo, kad tam vaikui vaistai būtų suduodami tikslingai. Vos mamai užsiminėm apie namų mokymą, pradėjo rėkti, kad pasikars... dirbu ir visada esu įtampoj, nes nežinau kas jam gali užeiti...

tevai -visagaliai, mokytojai- bejegiai. Nepavydetina situacija ir ko gali sulaukt kitose klasese?
Atsakyti