Įkraunama...
Įkraunama...

Iškeltos lysvės

QUOTE(ointriga @ 2016 09 16, 19:49)
Pakeltos lysves man panasios i kapines  blink.gif .ar man vienai taip? g.gif
Jos patogu nes zole i jas neina ir ravejimo maziau .bet jauciu kad likciau kaimynu nesuprasta  g.gif  .

Skonio reikalas. Man tokios lysves daug tvarkingiau atrodo, o ir mano nugarai tai labai patinka tongue.gif
Atsakyti
Labas rytas,
man taip pat,svara,patogumas,nes mano sodo sklype auksti gruntiniai vandenys.Mes UK ir cia,kolektyviniam sode visi taip daro,vieni pila i tarplysvius medzio drozles,kiti augina ir skuta pievele,kiti grindzia plytom,bet tokiu nedaug.Medzio drozles sugeria dregme ir neleidzia zolem augt.Jei kur prie namu,labai grazu ir svaru.
http://pin.it/j6gGi-V Mano sodo busima vizija,darbai jau ipusejo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 17 rugsėjo 2016 - 09:58
QUOTE(Luety @ 2016 09 17, 08:44)
Labas rytas,
man taip pat,svara,patogumas,nes mano sodo sklype auksti gruntiniai vandenys.Mes UK ir cia,kolektyviniam sode visi taip daro,vieni pila i tarplysvius medzio drozles,kiti augina ir skuta pievele,kiti grindzia plytom,bet tokiu nedaug.Medzio drozles sugeria dregme ir neleidzia zolem augt.Jei kur prie namu,labai grazu ir svaru.
http://pin.it/j6gGi-V  Mano sodo busima vizija,darbai jau ipusejo.

Labai tvarkingai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
Ivairove iskeltu lysviu http://hative.com/ra...rden-bed-ideas/
Atsakyti
QUOTE(ointriga @ 2016 09 16, 21:49)
Pakeltos lysves man panasios i kapines  blink.gif .ar man vienai taip? g.gif
Jos patogu nes zole i jas neina ir ravejimo maziau .bet jauciu kad likciau kaimynu nesuprasta  g.gif  .

Man su betoniniais bortukais asocijuojasi su antkapiais rolleyes.gif , bet pati pakeltų lysvių idėja patinka (konkrečios ravėjimo ribos). Faktas su tarpueiliais reikia kažką daryti, nes laukinė veja braunasi pro lentų apačią į lysvę hmm.gif
Atsakyti
QUOTE(Buja @ 2016 10 20, 06:29)
Man su betoniniais bortukais asocijuojasi su antkapiais  rolleyes.gif , bet pati pakeltų lysvių idėja patinka (konkrečios ravėjimo ribos). Faktas su tarpueiliais reikia kažką daryti, nes laukinė veja braunasi pro lentų apačią į lysvę hmm.gif

Jei tai nedarko aplinkos,ant laukines vejos klojasi zoles nepraleidzianti medziaga ir ant virsaus beriasi smulkinto medzio drozles.Jis taip pat apsaugo lysves nuo sliuzu,jiems astrus medis neleidzia sliauzt,bet sliuzu galima uzsivezt su zeme,bet,neateinant naujiems,lengviau isnaikint senus.
Atsakyti
tiems vadinamiems šliužams nėra baisu nei aštrus akmenukų mulčas, nei medžio žievės. Iš daugiametės praktikos ;)
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2016 10 20, 11:47)

4u.gif dėkui už patarimus, naujas lysves darant pasinaudosim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2016 10 20, 10:01)
tiems vadinamiems šliužams nėra baisu nei aštrus akmenukų mulčas, nei medžio žievės. Iš daugiametės praktikos ;)

Musu sode ryskiai sumazejo,kai tarp pakeltu lysviu pripylem medzio drozliu stambiu,ne pjuvenu.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2016 10 22, 10:38)
Musu sode ryskiai sumazejo,kai tarp pakeltu lysviu pripylem medzio drozliu stambiu,ne pjuvenu.

tik darau prielaidą - pjuvenos gal kaip tik geriau būtų, smulkiomis dalelėmis apliptų ir visai šliužams nebūtų smagu.

Na, o jei nuramint ir netikėt pasakomis, pas mus kieme tokių sraigių, tai ir ant pušaičių galima rast. Apie pušų žievės mulčą net nekalbu, konkorėžiai jokios įtakos nedaro.

Be to, jie gi naktiniai gyvūnai, dienos metu nelabai ir lenda į akis. Vat vakare, nuo tų stambių 'drožlių' ir atplaukia visu gražumu.

Jei apie daržą kalbėti, naudoju specialias granules ir jos būna subertos į namuką, ty laistant vandeniu, lyjant nesušlampa ir nenutirpsta į dirvožemį.
Atsakyti
https://www.facebook...pakeltoslysves/
Atsakyti

Is mano asmenines praktikos :4u: Mano darze tu sliuzu deja daug :( Ypac, kai kaimynai savo "pievas" nusipjauna tik 3-4kartus per sezona. Taciau auginimas dezese man pasiteisino. Dezes mano yra ant terasos ir visos dezes turi specialu krasta per kuri tie brudai neprasliauzia. Ten nebuvo nugrziauzta absoliuciai niekas! :4u:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tosk: 16 balandžio 2017 - 19:21