As praeitais metais isbandziau auginti keliose pakeltose lysvese. Patiko. Tad siemet isirengiau rimciau. Manasis darzelis yrengtas ant terasos (tiesiog kai pirkom nama, jau buvo nedidele terasa labai sauletoj vietoj, bet kvailoj vietoj, kad ja naudotis pasisedejimui). Pacios lysviu konstrukcijos kainavo veik... nieko. Is parduotuves nugvelbiau (na buvau sutarusi, kad galesiu pasiimti ) 6 europadeklus ir ant ju uzdedamus paaukstintus krastus. Viska nudaziau (laukine puse), sieneles prisaudziau spec.plevele, kad mediena ilgiau atlaikytu, dugna isklojau vandeni pralaidzia danga. Zemes sumaisiau su kompostu. Dabar tik laukiu padoresnio oro, kad gelciau kazka ten veikti
QUOTE(Tosk @ 2016 04 26, 18:57)
As praeitais metais isbandziau auginti keliose pakeltose lysvese.
Ar šitaip, Tosk?
QUOTE(Gsmart @ 2016 04 28, 11:08)
Ar šitaip, Tosk?
Nea... Pasiskolinu nuotrauka is internernetinio puslapio
Tik pas mane viskas stovi ant medines terasos, tad atrodo super tvarkingai Ir tas dezes nudaziau terasos spalva, tad atrodo tikrai harmoningai.
Mano pirmasis bandymas daržo zonoje Kadangi šiemet dar ši zona nebus rimtai tvarkoma, tai supyliau pakeltą lysvę patvory, kad netrukdytų ir kad nebutu gaila isardyt, jei ka
kaip rekomenduojama pridejau mazdaug 4 sluoksnius kartono ir sulaisciau
o cia jau paseta
reikes dar minimum viena pasidaryt, nes kazkaip nedaug tilpo. Tik sodinau taip 'senoviskai" vagelem ta pati rusis po 2-3 vageles. Nors kaip pasiziuriu, tai is tu lysviu galima visaip primakaluot ir darzoviu, ir prieskoniu ir geliu bet pirmam bandymui tai uztekws ir paprastai
kaip rekomenduojama pridejau mazdaug 4 sluoksnius kartono ir sulaisciau
o cia jau paseta
reikes dar minimum viena pasidaryt, nes kazkaip nedaug tilpo. Tik sodinau taip 'senoviskai" vagelem ta pati rusis po 2-3 vageles. Nors kaip pasiziuriu, tai is tu lysviu galima visaip primakaluot ir darzoviu, ir prieskoniu ir geliu bet pirmam bandymui tai uztekws ir paprastai
Mano darzas dezese
QUOTE(Daisoja @ 2016 06 17, 15:58)
Ar avietės neperšąla? Ir kaip sukasinėjate? Įsilipti nelabai patogu.
Pas mane svelnios ziemos O kam sukasineti? Jei zemes pakeisti, tai tos dezes nera tokios jau ir dideles, susitvarkau pati be vyriskos pagalbos
QUOTE(lolanta @ 2016 08 15, 07:11)
Kas turit tokias lysves pasidalinkite patirtimi koks aukštis iškėlimo yra geriausiai?
Kiek skaiciau ir domejausi,tai priklauso nup jusu dirvozemio dregmes ir derlingumo,o tada nuo to,ka jose sesite,sodinsite.Giliai saknis leidziantiems augalams rekomenduoja 21,5cm auksti,jei gruntiniai vandenys nera aukstai,o normaliomis salygomis,darzovem,kuriu saknys pavirsines,uztenka 7-10 cm aukscio.Cia reikia ivertimt savo sklypo dirvozemio buvi.
Gal kas žino kur šiaudų gauti aplink Klaipėdą?
Pakeltos lysves man panasios i kapines .ar man vienai taip?
Jos patogu nes zole i jas neina ir ravejimo maziau .bet jauciu kad likciau kaimynu nesuprasta .
Jos patogu nes zole i jas neina ir ravejimo maziau .bet jauciu kad likciau kaimynu nesuprasta .
QUOTE(ointriga @ 2016 09 16, 19:49)
Pakeltos lysves man panasios i kapines .ar man vienai taip?
Kodel turit kreipt demesi i tai,ka kaimynai pasakys?Jusu darzas gi.As turiu savo sode isirengus pakeltas lysves.Privalumus jau isvardinot,tarplysvius uzpylem medzio drozlem,sausa,svaru,zoles nezelia.
Netinka tokios lysves,jei dirvozemis smelis,labai greit isdziusta,reikia dazniau laistyt,nes jos pakeltos,bet,jei irengus laistymo sistema,manau pasiteisintu.Siltnamyje,tai padarot bortelius,kad zeme neslinktu i taka?