Pastaruoju metu esu susižavėjusi šia idėja. Gal kas turite įsirengę? Iš kokių medžiagų padarėte sieneles, ką klojote į dugną? Kokį gruntą naudojote? Ką auginate? Ar laistote?
Kaip įrengti stilingą iškeltą lysvę?
Asmeniškai man norisi kelių braškių ir žalumynų, bet kaimo miesto sklype juk nedarysi... Visokių lentų likučiai atrodo baisiai
mane irgi domina dar tik ruošiuos įrengimams
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2016 04 18, 10:01)
Pastaruoju metu esu susižavėjusi šia idėja. Gal kas turite įsirengę? Iš kokių medžiagų padarėte sieneles, ką klojote į dugną? Kokį gruntą naudojote? Ką auginate? Ar laistote?
Asmeniškai man norisi kelių braškių ir žalumynų, bet kaimo miesto sklype juk nedarysi... Visokių lentų likučiai atrodo baisiai
Aš turiu įsirengusi Vyras lentpjūvėj nupirko dvigubo pjovimo lentų, sukalė tokią a la smėlio dėžę 2x1 metro. Pinotexu gražiai nudažėm Kadangi tokią lysvę dėjau ant senos vejos, kurios nenorėjau perkasti tai kad žolė neaugtų išklojau vidų kartono likučiais. Žinau, kad kartonas sėkmingai su laiku suyra, bet viduj esančia žolę "nužudo". Ant kartono pyliau savo žemės iš komposto dėžės. Bet čia jau buvo klaida. Šiais metais tokios klaidos nedarysiu, nusipirkau neutralizuotų durpių, ir jas pilsiu. Nors kompostinė žemė turtinga mineralinėm medžiagom, ale ir žolių sėklų bei visokių gyvių ji turtinga
Daržas dėžėje man labai patiko, nes atrodė estetiškai, bet minusą jis riebų tikrai turėjo: pernai kai sausra buvo, jam reikėjo laistymo sistemos, nes mano pakrapnojimas su laistymo žarna buvo panašiai kaip nabašnykui šventas vanduo
Bet tai durpė dar labiau išdžiūsta
O ką į tarplysvius/tarpdėžius pylėt? Kažkokios drožėls? Akmenukai? Paprasta veja?
O ką į tarplysvius/tarpdėžius pylėt? Kažkokios drožėls? Akmenukai? Paprasta veja?
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2016 04 21, 08:00)
Bet tai durpė dar labiau išdžiūsta
Durpė irgi džiūsta
Į tarpvagius klojau juodą agroplėvelę, norėjau mulčą dėti, bet paskui taip ir liko
Mes padarem pries savaite.
Darem is lentu 2 lysves. Viena 4m*1m*15cm su 5 lankais ((22mm) zemuogem+salotos) ir viena 2m*2m*30cm agurkams jau su 27mm lankais , kad aukstis apie 1.5m butu.
Vaziavom i miska prisikasem juodzemio. Sluoksnis arklio meslo, juodzemis ir neutralios durpes. Bet zemes reikia labai daug, nesitikejau...
ilgajai reikejo 225l durpiu+120l juodzemio.
Tai net bijau pagalvoti kiek reikes siltnamiui.
Darem is lentu 2 lysves. Viena 4m*1m*15cm su 5 lankais ((22mm) zemuogem+salotos) ir viena 2m*2m*30cm agurkams jau su 27mm lankais , kad aukstis apie 1.5m butu.
Vaziavom i miska prisikasem juodzemio. Sluoksnis arklio meslo, juodzemis ir neutralios durpes. Bet zemes reikia labai daug, nesitikejau...
ilgajai reikejo 225l durpiu+120l juodzemio.
Tai net bijau pagalvoti kiek reikes siltnamiui.
O matėt kas nors šitas lentas gyvai?
http://www.emolus.lt...m_x_4cm_x_22_cm
Labai nenoriu "kaimo" savo kieme, kur viskas sukalta iš visokių atliekėlių
Prie vieno namo esu mačiusi padarytą gėlyną iš surūdijusio metalo lakštų. Aišku, ten toks stilius modernus ir vientisas, bet žiūrėjosi labai gražiai Tik kur tokių lakštų gaut? Jaučiu, ir kaina pomidorų tada auksinė
Prie vieno namo esu mačiusi padarytą gėlyną iš surūdijusio metalo lakštų. Aišku, ten toks stilius modernus ir vientisas, bet žiūrėjosi labai gražiai Tik kur tokių lakštų gaut? Jaučiu, ir kaina pomidorų tada auksinė
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2016 04 21, 08:58)
O matėt kas nors šitas lentas gyvai?
kaina kosmosas.
Pas mane jokiu atlekeliu, is vientysu lentu padaryta, graziai nudazyta. Takeliu kol kas nedarem, bus siemet dar zole.
Atrodo pati lysve taip:
Galite nusupirkti ermitaze, senuokose tokiu aptvareliu:
Sias plastikines as maciau, buvau susizavejusi, kol nepamaciau kainos. Kosmosas
Vyras padare pakeltas lysves taip: susuko gipso profulius, padare tvirta rema. Sonai uzdengti cemento pjuvenu plokstemis, o sios nudazytos dazais. Medzio nesirinkau, nes greit susidevi.
Tarpulysviuose pas mane zolyte, svarstau, gal ateityje trinkeles sudeti.
Vyras padare pakeltas lysves taip: susuko gipso profulius, padare tvirta rema. Sonai uzdengti cemento pjuvenu plokstemis, o sios nudazytos dazais. Medzio nesirinkau, nes greit susidevi.
Tarpulysviuose pas mane zolyte, svarstau, gal ateityje trinkeles sudeti.
Visokių tų lysvių variantų yra, gali atrodyti net labai šiuolaikiškai
Tik va ta tamsi spalva jaučiu ne į naudą, nes saulė labai įkaitins ir žemė greit išdžius
Va, kaip galima pačiam pasidaryti:
O čia metalinės, jei neklystu
Tik va ta tamsi spalva jaučiu ne į naudą, nes saulė labai įkaitins ir žemė greit išdžius
Va, kaip galima pačiam pasidaryti:
O čia metalinės, jei neklystu
Kaip tik ir aš dėliojuosi savo daržiuką/pakeltas lysves. Aišku, šiemet jau nebesodinsiu, bus kitiems metams..
Iš paskutinio posto juodos pakeltos lysvės atrodo be galo moderniai ir tvarkingai
Kiek skaičiau, su tom pakeltom lysvėm pagrindinės problemos - dirva greičiau perdžiūna, per žiemą palikti daugiamečiai augalai turi daugiau šansų peršalti. Kaip ir daugiau vargo palyginus su įprastu daržu
Iš paskutinio posto juodos pakeltos lysvės atrodo be galo moderniai ir tvarkingai
Kiek skaičiau, su tom pakeltom lysvėm pagrindinės problemos - dirva greičiau perdžiūna, per žiemą palikti daugiamečiai augalai turi daugiau šansų peršalti. Kaip ir daugiau vargo palyginus su įprastu daržu