Įkraunama...
Įkraunama...

Pabėgėliai

QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 19, 10:44)
Kas butent. Tai diskiminuojanti tradicija, jei norite. Jei mano tradicija pvz su juodaodziais nekalbet, jus tai diskriminacija nevadinsite, ne?
biggrin.gif
Pabandykit darbe NO va tokias tradicijas pritaikyt. Skristumet lauk man atrodo.

O Jūs nematote skirtumo:
1. paduoti ranką vyrams ir moterims IŠSKYRUS juodaodžiams.
2. neliesti vyrų- moteriai ir neliesti moterų- vyrui.

Kokias "tokias"?
Prieš liečiant kitą, čia priimta atsiklausti. Jei ne tiesiai paklausti, tai bent stebėti kiek žmogui jauku artumas ar pasičiupinėjimai. Man tai patinka, kai niekas ant galvos nelipa ar nekvėpuoja į apykaklę.
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2016 04 19, 10:59)
O Jūs nematote skirtumo:
1. paduoti ranką vyrams ir moterims IŠSKYRUS juodaodžiams.
2. neliesti vyrų- moteriai ir neliesti moterų- vyrui.

Kokias "tokias"?
Prieš liečiant kitą, čia priimta atsiklausti. Jei ne tiesiai paklausti, tai bent stebėti kiek žmogui jauku artumas ar pasičiupinėjimai. Man tai patinka, kai niekas ant galvos nelipa ar nekvėpuoja į apykaklę.

1. Diskriminacija rases pagrindu
2. Diskriminacija lyties pagrindu

Darbe pries paduodant ranka atsiklausia, ar gali jus liesti?
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2016 04 19, 11:39)
Europa pati save pristato taip kaip pristato. jei būtų toks įstatymas Europoje kaip Kinijoje, kur aiškiai pasakyta, jog neįsileidžia musulmonų, tai gal ir nesiveržtų.

"The 2000 census counts imply that there may be up to 20 million Muslims in China". Kinijos mastais tai, aišku nedaug. Plačiau apie Kinijos musulmonus: https://en.wikipedia.../Islam_in_China
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2016 04 19, 11:45)
"The 2000 census counts imply that there may be up to 20 million Muslims in China". Kinijos mastais tai, aišku nedaug. Plačiau apie Kinijos musulmonus: https://en.wikipedia.../Islam_in_China

Radau panašų straipsnį ir lietuviškai:

"Kinijos politinė ideologija neleidžia priimti migrantų, kurie neturi kiniškų šaknų. Šalies užsienio politikos pagrindas – nesikišimas į kitų valstybių vidaus reikalus."
"Pradėti reikia nuo to, kad Kinija neturi institucijų, kurios galėtų prižiūrėti plataus masto imigraciją. "
"Kitas aspektas – Kinijos visuomenės požiūris.
....gyventojus būtų labai sunku įtikinti, kad vyriausybė staiga leistų užsienio pabėgėliams įsilieti į šalies visuomenę"
"Pabėgėlių priėmimas būtų priešiškai sutinkamas ir dėl ekonominių priežasčių....Gyventojai tikisi, kad šalies finansiniai ištekliai bus panaudoti ekonomikos sutvarkymui, o ne pagalbai užsieniečiams. ''
"Islamas leidžiamas praktikuoti Kinijoje, tačiau su daug apribojimų ir taisyklių."

Kaip šalis save pristato, tai taip ir turi
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 19, 11:04)

Darbe pries paduodant ranka atsiklausia, ar gali jus liesti?

Su pirmu sutinku, o antras atvejis man viso labo tik toks žmogaus pasirinkimas.
Tiesiog turime skirtingą požiūrį, bet juk tuo pasaulis ir žavus, spalvotas, o ne vienodai nuobodus.

Taip. Atėjus naujam žmogui į kolektyvą pasiteiraujama, iš kur...kaip tau įprasta....ar patogu...kiek patogu.
Indas pas mus neliečia moterų, musulmonė neliečia vyrų, kinietis sveikinasi linkčiodamas, o turim ir tokį dėdę musulmoną, kuris pasisveikina suspausdamas glėbyje, aišku, prieš tai išsiaiškinęs ar tai tau priimtina. Nepastebėjau, kad tai keltų problemų, gal atvirškčiai, atida kitų žmonių atžvilgiu kuria draugišką atmosferą.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 19, 08:29)

Nu kur lietuviai protestavo, kad mokykloje duotu cepelinus pietums? Faktais kalbekite, o ne issigalvokite.
Domiuosi as ta arabu kultura, gyvenimo budu ir paprociais. Nesuzave

Tai tik apie pilvus galit kalbėt, toliau niekaip? O reikalaujamos patalpos visokiem kultūros centrams, reikalavimai vienokių ar kitokių palengvintų dalykų. reikalavimai duoti patalpas, ir leisti steigti bažnyčias- nesiskaito?
Jūs net nejuokaukit taip, kad domitės, nes jūs net nežinot kas arabas kas ne. Jau nebeskaitant to, kad filipinus įrašėt į musulmoniškas šalis.
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2016 04 19, 08:55)
Ten įteisinta, ten ir tuokiasi, kame problema? Čia nesituoks, čia bus baudžiami.

Koks skirtumas ar dėl cepelinų protestuoja ar dėl kažko kito, pvz. draudimo smurtauti prieš vaikus ax.gif . Vat kai kurie lietuviai niekaip nesupranta, kad vaikus galima auginti be smurto...
Kažin, kai mūsiškiai bėgo į kitas šalis kol dar nebuvom ES, ar taip kreivai į juos vietiniai irgi žiūrėjo g.gif .
Papildyta:
Lapkritine aušra, apie kokias jūs čia įteisintas pedofilų partijas šnekat?

na į rinkimų sąrašus dar netraukiamas, bet legaliai egzistuojančias. Taigi pas olandus. Ir Ispanai tai perima. Ir ką dabar? Lietuvoj , labai tikiuosi, kad taip neatsitiks.
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 19, 09:41)
As tai nesuprantu kam reikia verztis i kultura, kuri ne prie sirdies.

Ir beje, del to rankos spaudimo, diskutavau su kolega, is siaures afrikos. Atvaziaves i FR pries 3 metus. Sake, is vienos puses tie vaikinai kaip ir gali laikytis savo identiteto - nespausti rankos moteriai, is kitos puses jie gyvena Europoje ir turi taikytis prie vietiniu normu. Jei nenori taikytis - gali vaziuoti ten, kur kultura priimtinesne.

Man tik po sito pokalbio labai juokinga skaityti besidraskancias SM nares, kurios gincysis iki negalejimo, kad cia ju tokia teise rankos nespausti ir aplinkiniai turi priimti.  biggrin.gif

žodžiu nori spaudžia, nori ne. Kas ir be išaiškinimo visoms likusioms buvo aišku.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 19, 12:04)

Su pirmu sutinku, su antru nelabai:)

Pries kelis metus, tuometiniam Kauno medicinos universitete mokesi mergina is Pakistano. Kazkelintam kurse reikejo atlikti praktika - ligoniu apziura. Ji atsisake apziureti vyra, nes jam reikejo pilva paspaudinet berods, o jai tai draudzia religines paziuros. Ji aiskino, kad jos salyje vyrai gydo vyrus, moterys - moteris. Ne del diskriminaciniu dalyku, del religiniu.
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2016 04 19, 12:38)
Tiesiog turime skirtingą požiūrį, bet juk tuo pasaulis ir žavus, spalvotas, o ne vienodai nuobodus.

Taip. Atėjus naujam žmogui į kolektyvą pasiteiraujama, iš kur...kaip tau įprasta....ar patogu...kiek patogu.
Indas pas mus neliečia moterų, musulmonė neliečia vyrų, kinietis sveikinasi linkčiodamas, o turim ir tokį dėdę musulmoną, kuris pasisveikina suspausdamas glėbyje, aišku, prieš tai išsiaiškinęs ar tai tau priimtina. Nepastebėjau, kad tai keltų problemų, gal atvirškčiai, atida kitų žmonių atžvilgiu kuria draugišką atmosferą.

būtent. Mano asmeniškai žinomais atvejais lygiai taip pat yra ne tik Europoje, bet ir Azijos arabų šalyse.
Atsakyti
QUOTE(Lapkričio aušra @ 2016 04 19, 13:08)
Tai tik apie pilvus galit kalbėt, toliau niekaip? O reikalaujamos patalpos visokiem kultūros centrams, reikalavimai vienokių ar kitokių palengvintų dalykų. reikalavimai duoti patalpas, ir leisti steigti bažnyčias- nesiskaito?
Jūs net nejuokaukit taip, kad domitės, nes jūs net nežinot kas arabas kas ne. Jau nebeskaitant to, kad filipinus įrašėt į musulmoniškas šalis.

Nu kur as filipinus irasiau prie musulmonisku saliu. biggrin.gif Vel issigalvojate? Gi tik pasakiau, kad nieko nezinau apie filipinu musulmonus. Ju ten yra. Niekur neteigiau, kad didzioji dalis yra musulmonai mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(Lapkričio aušra @ 2016 04 19, 14:08)
na į rinkimų sąrašus dar netraukiamas, bet legaliai egzistuojančias. Taigi pas olandus. Ir Ispanai tai perima. Ir ką dabar? Lietuvoj , labai tikiuosi, kad taip neatsitiks.

Nors ne į temą, bet įdomu, gal galima kokią rimtą nuorodą (ne LL lygio ax.gif ). Tai norit pasakyt, kad pedofilija nėra baudžiama tose šalyse, jei jau legaliai partijos egzistuoja g.gif .
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 19, 13:25)
Nu kur as filipinus irasiau prie musulmonisku saliu.  biggrin.gif Vel issigalvojate? Gi tik pasakiau, kad nieko nezinau apie filipinu musulmonus. Ju ten yra. Niekur neteigiau, kad didzioji dalis yra musulmonai  mirksiukas.gif .

diskusijoj įrašėt. Skaitykit atidžiau ką rašot.
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2016 04 19, 12:38)

Na pas mane darbe yra indu, brazilu, ukrainieciu, lietuviu, prancuzu, kinieciu, marokieciu, iranieciu, amerikieciu, nepalieciu...dar testi?
Darbe nesiglebesciuojam, bet niekas ir neklausia ar gali man ranka paspausti. Be to, viena yra kasdienis bendravimas darbe, juk tikrai ne visiems rankas spaudziam. Oficialus susitikimas yra visai kitas dalykas ir jei koks nors vyras mane praskipintu vien del to, kad as moteris, tikrai tai neliktu nepastebeta.
Papildyta:
QUOTE(Lapkričio aušra @ 2016 04 19, 13:27)
diskusijoj įrašėt. Skaitykit atidžiau ką rašot.

Stai ka rasiau:
"Taip ir galvojau, kad ateisit. Man atrodo, cia mes nesnekame apie viso pasaulio musulmonus. As nieko nezinau apie kokius filipiniecius pvz. apie pietu afrikiecius irgi nieko."

Kurioje vietoje parasyta, kad filipinai yra musulmoniska salis? smile.gif
Skaitykit atidziau, ka rasau.
Atsakyti