Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XIX

QUOTE(kroshkyte @ 2016 04 29, 15:09)
Nepatikėsi, bet nuo šios lentelės ir žadu pradėti  biggrin.gif žinau, kad jei perspausiu nuo pradžių, tai tikrai mesiu. Logikos dėsniai kalba.. Gi reikia pamažu išmokti ir kvėpuoti, ir taisyklingai bėgti. Stengiuosi į situaciją žiūrėti blaiviai, organizmui vis tiek gaunasi truputį stresas iš pradžių

geras biggrin.gif yra FB grupė bėgimo klubas, aš ten esu prisijungus, bet nedalyvauju jų veikloj, šiaip Lietuvos bėgimo publiką iš šono stebiu biggrin.gif bet masiškai žmonės pradeda nuo šitos lentelės ir sėkmingai bėgioja. Tai matyt nesuklysi ir tu smile.gif

QUOTE(ataka26 @ 2016 04 29, 15:43)

O kas liečia bėgimo technika, tai ją visi turi skirtinga, nes nemažai įtakos turi anatominė sandara ir įpatumai smile.gif ir ja kartais taisyti neverta jai ji netraumuoja ir nėra įdinga smile.gif aišku pagrindus bėgimo technikos reikia žinoti smile.gif

kažkur skaičiau, kad pvz būna žmogus kreivai kažkaip bėga, asimetriškai, keistai, atrodytų visai neergonomiškai (na dėl anatomijos matyt) ir jis pradeda taisyt tą savo techniką. Rezultate turi naujų traumų visokių, ko anksčiau nebuvo. Tipo jau raumenys taip susiformavę, pagal tą individualų kreivumą, kur reik kompensuoja, o pataisius, visas mechanizmas griuva. Žiūriu tu panašią mintį parašei, gal yra teisybės čia yra.
Aš tai norėčiau gražiai ir lengvai bėgt, nes kai pamatau save bėgimo įrašuose arba nuotraukose atrodau kaip dramblys sunkiai ir neaiškiai bėgantis. Bet jaučiuos tai puikiai, tai gal viskas gerai.
Atsakyti
QUOTE(ataka26 @ 2016 04 29, 17:43)
Bėgimą miksuok su ėjimu pz 1km bėgi 1km eini smile.gif bus lengviau įsimylėti bėgimą smile.gif

iš pradžių bandysiu laikytis to grafiko kur bamba rodė smile.gif manau bus gerai ax.gif jeigu ištempsiu iki grafiko galo tai manau vėliau jau bėdų su bet kokia bėgimo mada ar tempu neturėtų būti smile.gif tikiuosi kad taip.. Persistengti negaliu irgi smarkiai, nes vis dar dietos rėžimu gyvenu, bijau nesustresint kūno.. paskui galvos visai kad į konslagerį papuoliau - ir maisto mažai, ir bėgt reikia lotuliukas.gif o jau neduok die dėl kokių nors netikėtų aplinkybių reiktų nustot sportavus jau kai duos atgal man svorį fejerverkais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2016 04 29, 16:08)
geras biggrin.gif yra FB grupė bėgimo klubas, aš ten esu prisijungus, bet nedalyvauju jų veikloj, šiaip Lietuvos bėgimo publiką iš šono stebiu biggrin.gif  bet masiškai žmonės pradeda nuo šitos lentelės ir sėkmingai bėgioja. Tai matyt nesuklysi ir tu smile.gif
kažkur skaičiau, kad pvz būna žmogus kreivai kažkaip bėga, asimetriškai, keistai, atrodytų visai neergonomiškai (na dėl anatomijos matyt) ir jis pradeda taisyt tą savo techniką. Rezultate turi naujų traumų visokių, ko anksčiau nebuvo. Tipo jau raumenys taip susiformavę, pagal tą individualų kreivumą, kur reik kompensuoja, o pataisius, visas mechanizmas griuva. Žiūriu tu panašią mintį parašei, gal yra teisybės čia yra.
Aš tai norėčiau gražiai ir lengvai bėgt, nes kai pamatau save bėgimo įrašuose arba nuotraukose atrodau kaip dramblys sunkiai  ir neaiškiai bėgantis. Bet jaučiuos tai puikiai, tai gal viskas gerai.

Raumenynas, sausgyslės ir skeletas smile.gif mano ir labai savotiškas bėgimas, šiek tiek ištaisyti kai kurieniunsai sustiprinus ramenis ir sausgysles smile.gif bet kai bandėm ištaisyti esminius dalykus, jetau jetau , bėgimas toks diskonfortiškas ir neekonomiškas pasidarė, kankinausi smile.gif vienu žodžiu bėgu kaip bėgusi , savo konforto zonoje smile.gif
Atsakyti
nu va, pasirodo visi mes kreivoki, bet gal tai nėra bėda, jei sakai pataisius dar blogiau smile.gif
o tu 'cadensą' (žinsnelių dažnumą) savo stebi? teoriškai lyg ir 90 per pusę minutės geriausia, bet man tiek gaunasi tik basom bėgant, su batais daug mažiau. Ką tie rimtieji bėgikai, ne ultra hipsteriai apie tai mano? taiso tokius dalykus ar nelabai?
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2016 04 29, 16:29)
nu va, pasirodo visi mes kreivoki, bet gal tai nėra bėda, jei sakai pataisius dar blogiau smile.gif
o tu 'cadensą' (žinsnelių dažnumą) savo stebi? teoriškai lyg ir 90 per pusę minutės geriausia, bet man tiek gaunasi tik basom bėgant, su batais daug mažiau. Ką tie rimtieji bėgikai, ne ultra hipsteriai apie tai mano? taiso tokius dalykus ar nelabai?

Asmeniškai nestebiu, man labiau galvą kvaršina žingsnio ilgis, nes trumpą turiu. Žingsnio dažnis priklauso nuo viršutinės kūno dalies darbo smile.gif stajerų žingsnis ilgesnis ir retesnis sprinterių dažnesnis ir trumpesnis smile.gif nėra labai akcentuojamas reikalas.
Atsakyti
QUOTE(ataka26 @ 2016 04 29, 16:36)
Asmeniškai nestebiu, man labiau galvą kvaršina žingsnio ilgis, nes trumpą turiu. Žingsnio dažnis priklauso nuo viršutinės kūno dalies darbo smile.gif stajerų žingsnis ilgesnis ir retesnis sprinterių dažnesnis ir trumpesnis smile.gif nėra labai akcentuojamas reikalas.

ta prasme, kuo daugiau mojuoji rankom tuo daugiau žinsnių? man kažkaip žingsnio trumpumas visada atrodė geras dalykas, nes galvojau, jei trumpas žingsnis, tai jų daugiau ir didėja cadensas, ar klystu? gal čia skirtingos strategijos skirtingoms distancijoms, trumpose gal gerai ilgas žigsnis o ilgose blogiau? nors rašai atvirkščiai, spirnteriai trumpą turi... kažkaip mažai apie tai info randu unsure.gif
'born to run' gal skaitei? ten labai akcentavo mažus žingsniukus, atsimenu rašė, jei svarstai ar tam tikroj vietoj padaryt 2 ar 1, tai daryk 3. Bet matyt čia vėl taikoma mėgėjams, čipsus valgantiems ultra bėgikams/ ėjikams?
o kitoj knygoj ('advanced marathoning) berods atvirkščiai aiškina kaip žingsnį didint unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 29 balandžio 2016 - 17:49
QUOTE(bamba @ 2016 04 29, 16:42)
ta prasme, kuo daugiau mojuoji rankom tuo daugiau žinsnių? man kažkaip žingsnio trumpumas visada atrodė geras dalykas, nes galvojau, jei trumpas žingsnis, tai jų daugiau ir didėja cadensas, ar klystu? gal čia skirtingos strategijos skirtingoms distancijoms, trumpose gal gerai ilgas žigsnis o ilgose blogiau? nors rašai atvirkščiai, spirnteriai trumpą turi... kažkaip mažai apie tai info randu unsure.gif
'born to run' gal skaitei? ten labai akcentavo mažus žingsniukus, atsimenu rašė, jei svarstai ar tam tikroj vietoj padaryt 2 ar 1, tai daryk 3. Bet matyt čia vėl taikoma mėgėjams, čipsus valgantiems ultra bėgikams/ ėjikams?
o kitoj knygoj ('advanced marathoning) berods atvirkščiai aiškina kaip žingsnį didint unsure.gif

Ilgas žingsnis ekonomiškesnis bėgant ilgą distanciją greitai wink.gif bėgant ilgą distanciją lėčiau (savo malonumui) žinoma ekonomiškiau gaunasi trumpesni dėti, nes lėtas ilgas žingsnis labiau vargina. Bėja maratonininkai visada bėgant į įkalnę sutrumpina žingsnį,nes lengvesnis įveikimas būna.
Čia ir daug niuansu
Atsakyti
Su Mamų diena, bėgikės 4u.gif
user posted image
Atsakyti
ačiū, ir tave taip pat 4u.gif

atšvenčiau miško trasoj smile.gif

kažkur 13am km paveja mane vyras ir klausia, ar galima pasišnekėt, gal bus lengviau. Nu sakau ok, šnekam. Jis klausia, ar daug bėgioju, sakau, nelabai daug, jis pasigiria, "aš tai labai daug, kartą savaitėj visada" biggrin.gif pagyriau, kad neblogai, bet viduj kažkaip linksma paliko biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 01 gegužės 2016 - 14:47
Pareina mano New Balance begimo rubai is amerikes thumbup.gif
Ir siaip as jau Traku ir Nike begimuose uzsiregistravau (5km). Dar kaip tik busiu ta savaitgali Klp kai bus vilties begimas bet dvejoju del savo galimybiu nes ta savaitgali mokysiuos wakinti. Ir kaune anais metais begau, visai smagu buvo. Zodziu bus smagi vasara thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulesvaikas10: 01 gegužės 2016 - 16:23
QUOTE(bamba @ 2016 05 01, 14:44)
ačiū, ir tave taip pat 4u.gif

atšvenčiau miško trasoj smile.gif

kažkur 13am km paveja mane vyras ir klausia, ar galima pasišnekėt, gal bus lengviau. Nu sakau ok, šnekam. Jis klausia, ar daug bėgioju, sakau, nelabai daug, jis pasigiria, "aš tai labai daug, kartą savaitėj visada" biggrin.gif pagyriau, kad neblogai, bet viduj kažkaip linksma paliko biggrin.gif

Fainai. Aš taip miške šnd pasivaikščiojau miške ramiai. Tik paukščiai labai garsiai "bušavojo" biggrin.gif
-
Che, tą jausmą suprantu smile.gif
-
O kiek km bėgai? Kaip įspūdžiai? Pirmą syk ta trasa bėgai?

QUOTE(saulesvaikas10 @ 2016 05 01, 16:20)
Pareina mano New Balance begimo rubai is amerikes  thumbup.gif
Ir siaip as jau Traku ir Nike begimuose uzsiregistravau (5km). Dar kaip tik busiu ta savaitgali Klp kai bus vilties begimas bet dvejoju del savo galimybiu nes ta savaitgali mokysiuos wakinti. Ir kaune anais metais begau, visai smagu buvo. Zodziu bus smagi vasara  thumbup.gif

Puiku.
O ką reiškia "wakinti"?
Atsakyti
QUOTE(rastafarinas @ 2016 05 01, 20:59)
Fainai. Aš taip miške šnd pasivaikščiojau miške ramiai. Tik paukščiai labai garsiai "bušavojo"  biggrin.gif
-
Che, tą jausmą suprantu smile.gif
-
O kiek km bėgai? Kaip įspūdžiai? Pirmą syk ta trasa bėgai?
Puiku.
O ką reiškia "wakinti"?

Aj cia toks uzsiemimas ant vandens smile.gif
Atsakyti