Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XIX

QUOTE(bamba @ 2016 04 29, 13:40)
o mama mija, nenorėčiau į tokį renginį, menkas malonumas taip stumdytis, apibėginėt stovinčius žmones doh.gif

jo bėgimo technika turbūt svarbiausia čia. Kaip Gedinimas Grinius pasakė, bėga žmoga.

Na as manau begsiu ir simet. Labai jau geras startinis paketas. Grazios maikes. Visa sezona sporto klubuose pratampiau, nereikia nieko pirkti o kaina palyginus su tuo kiek visko gauni-maza.
Del technikos pritariu. Dbr pagaunu save begant nuo kulno ir iskart pataisau. doh.gif ir skausmu maziau.
Atsakyti
Man ne vieną kart yra tekę dalyvauti kur bėgimuose dalyvaujama nuo pora tūkstančiu smile.gif yra tekę bėgti 5km 13 tūkstančių žmonių minioje biggrin.gif 10km apie 10 tūkstančiu biggrin.gif patikėkit baisiau už visus moterų bėgimus biggrin.gif atmosfera super, bet kiek žioplių atsiprašant trąsoje....tai ojai...nors esu bėgusi kur buvo bėgimas tik puse maratono, kitų distancijų nebuvo , dalyvavo 3 tūkstančiai.....atsirado ir ten ką su greitają vešti ar kas po 5km jau ejo žibutes skindami smile.gif

Apie batus didelė diskusija smile.gif vieningų nuomonių nėra...bet tik pripazinkim inkariukai yra traumuojantis apavas BĖGIME
Aš bėgioju su Asics ir Adidais smile.gif turiu 5 poras, visos su skirtingais padais ir amortizacijom, visos poros pritaikytos skirtingom trasom ir skirtingo ilgio distancijom smile.gif treniruociu ir varzybiniai
Atsakyti
Va kiek info gavau biggrin.gif Dėkui mergikės 4u.gif Būna kituose forumuose ko nors paklausi tai taip ir lieki ignoruotas doh.gif
Kazkur skaičiau kad pado kietuma reikia rinktis pagal kelio dangos kietumą ant kurio bėgsi. Tipo jei žvirkelis galima kietesni pada imti, jei asfaltu, tai minkštesnio reiktu.. Kaži o jūtūbėj būtų info apie tai kaip taisyklingai koją statyti bėgimo metu (t.y. nuo kurios pado dalies žingsnį pradėti ir panašiai), nes aš tokia labiau vizualizuota.. geriau syki pamatau nei 10x perskaitau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(saulesvaikas10 @ 2016 04 29, 12:53)
Na as manau begsiu ir simet. Labai jau geras startinis paketas. Grazios maikes. Visa sezona sporto klubuose pratampiau, nereikia nieko pirkti o kaina palyginus su tuo kiek visko gauni-maza.
Del technikos pritariu. Dbr pagaunu save begant nuo kulno ir iskart pataisau. doh.gif ir skausmu maziau.

aha, aš prieš kelis metus bėgau, tai gavau maikę. Man labai patiko, kad ji buvo balta. Kai paprastai vilniaus pusmaratonyje pvz gaunu vis juodas. Man su baltom vasarą labiau patinka smile.gif
QUOTE(ataka26 @ 2016 04 29, 12:56)
Apie batus didelė diskusija smile.gif vieningų nuomonių nėra...bet tik pripazinkim inkariukai yra traumuojantis apavas BĖGIME

bent vienoj vietoj sutariam, kad su inkariukais nelabai. Aš, jei atvirai, bandžiau kartą su inkariukais bėgt, nelabai patogu galiu patvirtint biggrin.gif geriau tada basom jau

QUOTE(kroshkyte @ 2016 04 29, 13:10)
Kazkur skaičiau kad pado kietuma reikia rinktis pagal kelio dangos kietumą ant kurio bėgsi. Tipo jei žvirkelis galima kietesni pada imti, jei asfaltu, tai minkštesnio reiktu.. Kaži o jūtūbėj būtų info apie tai kaip taisyklingai koją statyti bėgimo metu (t.y. nuo kurios pado dalies žingsnį pradėti ir panašiai), nes aš tokia labiau vizualizuota.. geriau syki pamatau nei 10x perskaitau  blush2.gif

youtubėj ieškok, daug ko yra, bet nu man asmeniškai, kad ir matau kaip reikėtų, pačiai ant saves neišeina. Svajoju kada kokio rimtesnio bėgiko ar trenerio paprašyt, kad iš šalies pažiūrėtų kaip bėgu ir pakomentuotų kas netaip.
Man šitas patinko https://www.youtube....h?v=7DN-yHlUN58 o jei ir anglų kalba tinka, tai bandyt correct running form arba running techniques įvest, daug įrašų bus, netgi buvau radus pratimukų, kur turėtų padėt formai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 29 balandžio 2016 - 14:39
As tai pirkau skirtus asfaltui nes misko takeliais as nebegioju. blush2.gif
O del conversu, inkariuku tai man jie stilingiausi laisvalaikio batai bet ir patys nepatigiausi ir labiausiai trinantys, as su jais ne tik kad nepabegciau bet dar toli ir nenueinu biggrin.gif jau geriau tada su new balance begioti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2016 04 29, 15:36)
youtubėj ieškok, daug ko yra, bet nu man asmeniškai, kad ir matau kaip reikėtų, pačiai ant saves neišeina. Svajoju kada kokio rimtesnio bėgiko ar trenerio paprašyt, kad iš šalies pažiūrėtų kaip bėgu ir pakomentuotų kas netaip.
Man šitas patinko https://www.youtube....h?v=7DN-yHlUN58 o jei ir anglų kalba tinka, tai bandyt correct running form arba running techniques įvest, daug įrašų bus, netgi buvau radus pratimukų, kur turėtų padėt formai.

Pasižadėjau sau kad pradėsiu bėgioti kai numesiu trečdalį turimo antsvorio.. lemtinga akimirka aušta dienų bėgyje, tai truputį jaudinuosi ar turėsiu valios prie visos veiklos pridėjusi bėgimą jo nemesti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(saulesvaikas10 @ 2016 04 29, 13:55)
As tai pirkau skirtus asfaltui nes misko takeliais as nebegioju. blush2.gif
O del conversu, inkariuku tai man jie stilingiausi laisvalaikio batai bet ir patys nepatigiausi ir labiausiai trinantys, as su jais ne tik kad nepabegciau bet dar toli ir nenueinu  biggrin.gif jau geriau tada su new balance begioti  lotuliukas.gif

man inkariukai vaikščiojimui patogūs. Turiu dvi poras, nešioju ištisai. Nežinau kaip dėl stiliaus, nes patrinti jie biški biggrin.gif bet patogu. Tiesa, aš daug nevaikštau, o kokius 2km nueit, man su jais patogu.

QUOTE(kroshkyte @ 2016 04 29, 14:24)
Pasižadėjau sau kad pradėsiu bėgioti kai numesiu trečdalį turimo antsvorio.. lemtinga akimirka aušta dienų bėgyje, tai truputį jaudinuosi ar turėsiu valios prie visos veiklos pridėjusi bėgimą jo nemesti  blush2.gif

tai tau gal pradžioj geriau pabandyt bėgt/eit strategiją? jei nuo 0 pradedi, tai girdėjau, kad taip lengviau pradėt ir pamėgt bėgimą. Visokių lentelių būna, pvz https://scontent-waw...amp;oe=57A55E72
jei pradžia per lengva, tai galima nuo kitos savaitės pradėt ar pan.
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2016 04 29, 16:49)
tai tau gal pradžioj geriau pabandyt bėgt/eit strategiją? jei nuo 0 pradedi, tai girdėjau, kad taip lengviau pradėt ir pamėgt bėgimą. Visokių lentelių būna, pvz https://scontent-waw...amp;oe=57A55E72
jei pradžia per lengva, tai galima nuo kitos savaitės pradėt ar pan.

Nepatikėsi, bet nuo šios lentelės ir žadu pradėti biggrin.gif žinau, kad jei perspausiu nuo pradžių, tai tikrai mesiu. Logikos dėsniai kalba.. Gi reikia pamažu išmokti ir kvėpuoti, ir taisyklingai bėgti. Stengiuosi į situaciją žiūrėti blaiviai, organizmui vis tiek gaunasi truputį stresas iš pradžių
Atsakyti
Klausykit, gal žinot, kas yra "spurtai"? biggrin.gif
Čia kažkas taip treniruojasi bėgimam. Bet googlas nežino, įsivaizduojat?!!! biggrin.gif

Ataka26, sakyk prašau, o kai baltymų laikosi dietos žmogus, ar galima vartot saldiklį(stevia, eritrolis, nu ir tie aspartamai baisieji biggrin.gif )? Kažkaip susimąsčiau šnd. Na, kalorijų tai 0, bet turiu pažįstamą tai ji ten tą teoriją apie insulino kiekį kraujyje vis porina, kad esą negerai. Spirtuojant čia turi įtakos?

Papildyta:
QUOTE(kroshkyte @ 2016 04 29, 16:09)
Nepatikėsi, bet nuo šios lentelės ir žadu pradėti  biggrin.gif žinau, kad jei perspausiu nuo pradžių, tai tikrai mesiu. Logikos dėsniai kalba.. Gi reikia pamažu išmokti ir kvėpuoti, ir taisyklingai bėgti. Stengiuosi į situaciją žiūrėti blaiviai, organizmui vis tiek gaunasi truputį stresas iš pradžių

Aš tai kaip dabar prisimenu, tai bėgdavau ir viskas biggrin.gif Grįždavao po 35-40 min raudonais žandais, ir tiek.

Tai ir neperspauskit - kaip man sakė viena puiki bėgikė Inga - reikia bėgt taip, kad būt gera ir malonu. smile.gif
Man miške smagiausia. Vadarą pavėsio daugiau biggrin.gif
Atsakyti
As irgi pradejau ir pradejau. Ne pagal programas. Bet tai buvo kokiais 2007 metais biggrin.gif dbr turiu savo komfortabilu greiti ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(kroshkyte @ 2016 04 29, 15:09)
Nepatikėsi, bet nuo šios lentelės ir žadu pradėti  biggrin.gif žinau, kad jei perspausiu nuo pradžių, tai tikrai mesiu. Logikos dėsniai kalba.. Gi reikia pamažu išmokti ir kvėpuoti, ir taisyklingai bėgti. Stengiuosi į situaciją žiūrėti blaiviai, organizmui vis tiek gaunasi truputį stresas iš pradžių

Bėgimą miksuok su ėjimu pz 1km bėgi 1km eini smile.gif bus lengviau įsimylėti bėgimą smile.gif

Rastafarinas spurtas=pagreitėjimas, dėl visokių dirbtinių saldiklių aš esu neigiamos nuomonės, medus pas mane jai reikia saldumo, esu skaičiusi mokslini straipsnį kad jie sveikam žmogui daugiau kenkia nei naudos duoda, kitas reikalas jį gartojant diabetikams, bet šiuo klausimu jesigilinau plačiau.

O kas liečia bėgimo technika, tai ją visi turi skirtinga, nes nemažai įtakos turi anatominė sandara ir įpatumai smile.gif ir ja kartais taisyti neverta jai ji netraumuoja ir nėra įdinga smile.gif aišku pagrindus bėgimo technikos reikia žinoti smile.gif
Atsakyti
Tai apie naudą jau net nesvajoju...
Bet vis mažiau tų angliavandenių. Žodžiu, čia toks paralelinis dalykas gal.

4u.gif
Atsakyti