Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XIX

QUOTE(kroshkyte @ 2016 04 28, 23:57)
Sveikos  4u.gif

Atbėgau su klausimu  blush2.gif  Kokie pagrindiniai bruožai išskiria bėgimo batelius nuo šiaip sportinės avalynės (na tarkim įprastų kedų)? Nematuotų pirkti pakolkas nenoriu, brangių taip pat nes tik pati pražia bus, bet nuo betkokios avalynės pradėti irgi nesinori, su konversais įtariu bėgti nelabai tinka??  ax.gif

Būna parašyta "running shoes" biggrin.gif
Arba - užsirašau modelį ir googlinu.

O išskiria tai gal padas? g.gif Bet kaip pačiam įvertinti iš akies tai net nežinau.

Aš pirmus kelis bėgimus su paprastais nubėgau.
Atsakyti
QUOTE(rastafarinas @ 2016 04 29, 06:48)
Būna parašyta "running shoes"  biggrin.gif
Arba - užsirašau modelį ir googlinu.

O išskiria tai gal padas? g.gif Bet kaip pačiam įvertinti iš akies tai net nežinau.

Aš pirmus kelis bėgimus su paprastais nubėgau.

Ačiū 4u.gif bandysiu žvalgyt etiketes gal ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kroshkyte @ 2016 04 28, 22:57)
Sveikos  4u.gif

Atbėgau su klausimu  blush2.gif  Kokie pagrindiniai bruožai išskiria bėgimo batelius nuo šiaip sportinės avalynės (na tarkim įprastų kedų)? Nematuotų pirkti pakolkas nenoriu, brangių taip pat nes tik pati pražia bus, bet nuo betkokios avalynės pradėti irgi nesinori, su konversais įtariu bėgti nelabai tinka??  ax.gif

Konversus palik šašlykus kepti gamtoje, gali pirkti bet kokius pradžiai kad būtu ne lygus padas
Atsakyti
QUOTE(saulesvaikas10 @ 2016 04 28, 21:19)
As maratonu nebegioju bet anais metais begau begimus po 5-10km. Dbr trakuose uzsiregistravau, nike. Tokiu begu begu einu pilna tuose 5km begimuose. Skuodzia kaip akis isdege, tada eina, tada vel skuodzia. biggrin.gif

tai gal ten visai visai pradedantieji? lėtai pabėga pora min, ar kiek gali, tada paeina atsigavimui? nu negi rimtai skuodžia ant greičio o poto eina? nemačius aš tokių stebuklų biggrin.gif
QUOTE(kroshkyte @ 2016 04 28, 22:57)
Sveikos  4u.gif

dar žiūrėk kad būtų lankstus padas. Nelankstus, sunkus ir kietas (būtent toks kaip conversuose) man rodos didesnis blogumas nei lygus.
ir savaime suprantama, turi būt patogu pasimatavus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2016 04 29, 07:37)
tai gal ten visai visai pradedantieji? lėtai pabėga  pora min, ar kiek gali, tada paeina atsigavimui? nu negi rimtai skuodžia ant greičio o poto eina? nemačius aš tokių stebuklų  biggrin.gif

dar žiūrėk kad būtų lankstus padas. Nelankstus, sunkus ir kietas (būtent toks kaip conversuose) man rodos didesnis blogumas nei lygus.
ir savaime suprantama, turi būt patogu pasimatavus biggrin.gif

Lygus padad traumuoja sanarius ir nugara, tada tiesiog saukiesi antkaulių uždegimo, achilo problemų , keliukų uždegimo ir skausmo , bei nugaros. Kietas padas antra blogybė, galimos pasėkmės kaip ir su conversu ir inkariuku padu, bet švelnina atotranka geriau smile.gif
Atsakyti
[quote=bamba,2016 04 29, 09:37]
tai gal ten visai visai pradedantieji? lėtai pabėga pora min, ar kiek gali, tada paeina atsigavimui? nu negi rimtai skuodžia ant greičio o poto eina? nemačius aš tokių stebuklų biggrin.gif

Ten tikrai ne pradedantieji lotuliukas.gif Tai vadinama intervaliniu bėgimu - puikus būdas riebalams deginti 4u.gif
Atsakyti
[quote=m'estima,2016 04 29, 10:00]
[quote=bamba,2016 04 29, 09:37]

Ten tikrai ne pradedantieji lotuliukas.gif Tai vadinama intervaliniu bėgimu - puikus būdas riebalams deginti 4u.gif
[/quote]
Manau per bėgimus bėgantys taip, tikrai netaiko intervalinio bėgimo biggrin.gif paprasčiausiai savo jėgų neapskaičiuoja. Kas nusimano treniruotėse moka pritaikyti, tai padeda tobulėti smile.gif

O aš esu mačiusi visokių stebuklų ir kai po 2km žmonės nepaskaičiavę savo jėgų ir jau eina ir veme ir veido spalva mėlynai raudona, į masinius bėgimus žmonės kai kurie ateina dėl mados, nepasiruošę ir pervertine savo jėgas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ataka26 @ 2016 04 29, 09:50)
Lygus padad traumuoja sanarius ir nugara, tada tiesiog saukiesi antkaulių uždegimo, achilo problemų , keliukų uždegimo ir skausmo , bei nugaros. Kietas padas antra blogybė, galimos pasėkmės kaip ir su conversu ir inkariuku padu, bet švelnina atotranka geriau smile.gif

nu nereik taip kategoriškai, aš achilą ir klubą išigydžiau lygiu padu. Netiko man aukštakulniai, išbandžiau visokiausių, varė mane į skausmus. Dabar tik lygiu padu, net 2mm skirtumas tarp kulno ir pirštų man visiškai netinka. Daugumai tinka tie aukštakulniai, bet nedrisčiau sakyt, kad visiems.

QUOTE(m'estima @ 2016 04 29, 10:00)

intervalinis bėgimas per varžybas? blink.gif šiaip gal mintis ir idomi, niekad negirdėjau, kad kas taip bėgtų. Bet šiaip ir nesugalvoju, kodėl būtinai tai yra blogai, gal kažkam visai veikia lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(ataka26 @ 2016 04 29, 10:22)
O aš esu mačiusi visokių stebuklų ir kai po 2km žmonės nepaskaičiavę savo jėgų ir jau eina ir veme ir veido spalva mėlynai raudona, į masinius bėgimus žmonės kai kurie ateina dėl mados, nepasiruošę ir pervertine savo jėgas smile.gif

o kaip jie sugalvoja į varžybas ateit? taip gyveni gyveni, nebėgioji, ir bac į bėgimo varžybas vieną dieną? nu sunku man patikėt...
čia kaip aš atsikelčiau kurį rytą ir į kokį open water triatloną užsiregistruočiau, kad ant dviračio 2 metus nesėdėjau, o plaukt tik varlyte plaukioju biggrin.gif nu nelabai gal realu tokią nesamonę daryt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 29 balandžio 2016 - 13:05
Bamba aš kalbu apie bėgimo batus, o ne kasdienį apavą. Tad nėra ko lyginti aukštakulnus su bėgimo apavu.
Turbut iš 100% dalyvaujančių MASINUOSE bėgimuose žmonių 20% užsirašo net nebėgančių visai 20% sporto salėsvar kitų sporto šakų atstovai, visi likę mėgėjai bėgikai ir profesionalai smile.gif Tiesa jų gerokai mažiau yra bėgimo taurėse, nes juose dalyvauja dažniausiai ta pati liaudis, kurie kryptingai bando sudalyvauti visuose etapuose smile.gif O visi Vilniaus, Kauno maratonai (masiniai bėgimai) pritraukia įvairios publikos. Ale puikus pavyzdys buvo Ąžuolyno bėgime politikė sudalyvavusi. Mada yra mada smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ataka26 @ 2016 04 29, 12:23)
Bamba aš kalbu apie bėgimo batus, o ne kasdienį apavą. Tad nėra ko lyginti aukštakulnus su bėgimo apavu.
Turbut iš 100% dalyvaujančių MASINUOSE bėgimuose žmonių 20% užsirašo net nebėgančių visai 20% sporto salėsvar kitų sporto šakų atstovai, visi likę mėgėjai bėgikai ir profesionalai smile.gif Tiesa jų gerokai mažiau yra bėgimo taurėse, nes juose dalyvauja dažniausiai ta pati liaudis, kurie kryptingai bando sudalyvauti visuose etapuose smile.gif O visi Vilniaus, Kauno maratonai (masiniai bėgimai) pritraukia įvairios publikos. Ale puikus pavyzdys buvo Ąžuolyno bėgime politikė sudalyvavusi. Mada yra mada smile.gif

tai ir aš apie bėgimo. Tik aš būtent visus tuos kur nelygiu padu vadinu aukštakulniais, nes ten kulnas aukščiau negu pirštai smile.gif mano bėgimo batai yra visiškai lygiu padu.

dėl publikos tai man čia naujiena. Aišku dauguma žmonių mėgėjai, nu aš mėgėja, nu bet aš bent žmogus bėgantis. Taip iš lempos užsirašyt tai geras biggrin.gif gal tikrai, kad dabar madinga, nes aš ilgus metus bėgiojau sau viena ir net nežinojau, kad tokių varžybų būna. Na kur bet kas gali ateit. Man čia buvo didelis atradimas ir naujiena, galvojau tik profai varžybose. Tai dabar dar viena naujiena, kad varžybose netik mėgėjai ir profesionalai, bet ir šiaip nebėgantys žmonės

Atsakyti
Tikrai ne intervalinis. biggrin.gif Cia kaune ypac daug anais metais tokiu buvo. Vienas vyrukas mane aplenke kokius 4 kartus ir as ji 4, einanti biggrin.gif manau tikrai daugumai begimas yra tarsi pramoga, man irgi. Bet as pasirenku savo greiti ir risnoju. Nesvarbu 5-10km. O kas daresi we own night moteru begime. Begau zigzagais nes irgi islindo kruva mergaiciu kurios pasileido tekinos, sulindo i prieko o tada bega bega ir pyst stoja ten kur bego. Turi ziuret kad tokiu nesutryptum, neuzkliutum biggrin.gif
Savo pirmus begimis as irgi nubegau su aerobikos bateliais bet man skaudedavo ciurnas. Dabar turiu nike flexus. Bet budavo ir su jais skauda tai as jau manau esu cia minejusi kad as begau nuo kulno (ypac kai pavargusi) o kai lankiau insanity ir apsilimui begdavom, pirmus kartus ant manes rekdavo-begam nuo pirstu galu doh.gif tai skausmas manau ne su batais buvo susijes o su begimo technika.
Atsakyti
QUOTE(saulesvaikas10 @ 2016 04 29, 12:36)
Tikrai ne intervalinis.  biggrin.gif Cia kaune ypac daug anais metais tokiu buvo. Vienas vyrukas mane aplenke kokius 4 kartus ir as ji 4, einanti  biggrin.gif manau tikrai daugumai begimas yra tarsi pramoga, man irgi. Bet as pasirenku savo greiti ir risnoju. Nesvarbu 5-10km. O kas daresi we own night moteru begime. Begau zigzagais nes irgi islindo kruva mergaiciu kurios pasileido tekinos, sulindo i prieko o tada bega bega ir pyst stoja ten kur bego. Turi ziuret kad tokiu nesutryptum, neuzkliutum biggrin.gif
Savo pirmus begimis as irgi nubegau su aerobikos bateliais bet man skaudedavo ciurnas. Dabar turiu nike flexus. Bet budavo ir su jais skauda tai as jau manau esu cia minejusi kad as begau nuo kulno (ypac kai pavargusi) o kai lankiau insanity ir apsilimui begdavom, pirmus kartus ant manes rekdavo-begam nuo pirstu galu  doh.gif tai skausmas manau ne su batais buvo susijes o su begimo technika.

o mama mija, nenorėčiau į tokį renginį, menkas malonumas taip stumdytis, apibėginėt stovinčius žmones doh.gif

jo bėgimo technika turbūt svarbiausia čia. Kaip Gedinimas Grinius pasakė, bėga žmogus, ne batai.

Aš aišku galiu klysti, bet man susidarė toks įspūdis, kad batai su dideliu cushioningu ir storu nelygiu padu (ale asics kayano, nimbus) yra skirti žmonėms, mokantiems taisyklingai bėgti arba bėgantiems nelabai didelius atstumus. Mane jie skatino bėgti gan idiotiškai, nes amortizuodavo smūgius, aš nejausdavau, kad kažką netaip darau, tačiau smūgis matyt niekur nedingdavo, atsirasdavo skausmai. Pakeitus batus, nebegalėjau taip idiotiškai bėgt (tiesiog trenkdavausi nemaloniai į žemę, leidžiantis), pradėjau bėgt atsargiau ir minkščiau. Jie leido pajust, per kurią vietą reik pasisaugot, ir panašu, kad sėkmingai saugaus smile.gif
O jeigu moki taisyklingai bėgt, tai matyt tos bėdos nėr, tada tie tikrieji bėgimo batai, tik padeda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 29 balandžio 2016 - 13:40