Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XIX

Dėl to kad kojom pavargus pagreitėji ir atrodo lengviau, tai esmė ta , kad pagreitinus šiek tiek kojos aukščiau kelesi, to pasekojesuintensyvėje kraujotaka, koju raumenukus prajudina, deguonies į juos daugiau paduoda(čia ūkiškas toks paaiškinimas)
trumpai dėl mitybos prieš varžybas, asmeniškai taikau tokia metodika. Likus 2sav iki varžybų (kai subėgama ilgasis paskutinis bėgimas) mažinu angliavandenių kiekį , valgau baltiminį maistą (iškrovinėju glikogeną) ir likus 7-6d iki varžybų pradedu užkrovima angliavandeniais, 3d iki varžybų prie įprastų angliavandenių vartojimo įtraukiu makaronus ir avižinę košę su medumi. Kartais 2d iki varžybų suvalgau su arbata 2d šaukštus medaus (likus dienai iki varžybų jo valgyti negalima) ,iki 20km vartoju tik vandenį nieko nevalgau, po to ka geliukai ir magnio gerimukai.
po varžybų valgau viską iš eilės, bėgu arba sekančia diena 5km arba einu prasivaikščioti, kad pieno rūgštis išjudėtu, pora sav darau lengvus bėgimus.
Atsakyti
QUOTE(ataka26 @ 2016 04 28, 07:58)
Dėl to kad kojom pavargus pagreitėji ir atrodo lengviau, tai esmė ta , kad pagreitinus šiek tiek kojos aukščiau kelesi, to pasekojesuintensyvėje kraujotaka, koju raumenukus prajudina, deguonies į juos daugiau paduoda(čia ūkiškas toks paaiškinimas)
trumpai dėl mitybos prieš varžybas, asmeniškai taikau tokia metodika. Likus 2sav iki varžybų (kai subėgama ilgasis paskutinis bėgimas) mažinu angliavandenių kiekį , valgau baltiminį maistą (iškrovinėju glikogeną) ir likus 7-6d iki varžybų pradedu užkrovima angliavandeniais, 3d iki varžybų prie įprastų angliavandenių vartojimo įtraukiu makaronus ir avižinę košę su medumi. Kartais 2d iki varžybų suvalgau su arbata 2d šaukštus medaus (likus dienai iki varžybų jo valgyti negalima) ,iki 20km vartoju tik vandenį nieko nevalgau, po to ka geliukai ir magnio gerimukai.
po varžybų valgau viską iš eilės, bėgu arba sekančia diena 5km arba einu prasivaikščioti, kad pieno rūgštis išjudėtu, pora sav darau lengvus bėgimus.

Ačiū, labai naudingi patarimai. "Sėdu" ant baltymų biggrin.gif
Beje, o ką tas duoda? Tas baltymų "išgryninimas"? Nes aš ir taip dabar anglių minimaliai vartoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rastafarinas: 28 balandžio 2016 - 08:50
QUOTE(rastafarinas @ 2016 04 28, 06:18)
Geras  biggrin.gif Faina kaip. Tai jau tikrai esi beveik profesionalė sporto srity, nes kiek čia susidariau įspūdį, tai tavo žinios tikrai jau ne kaip mėgėjos. Tik gal, kiek pastebėjau, visad atsargumo toks krislelis tavo patarimuos / pasidalijime patirtimi ir info, tai galima gal ir nujausti šiek tiek smile.gif

Mano irgi darbas daug prie PC nemažai, ir apskritai - protinis. "Nupūšta" galvelė. tai bėgimas pats tas. 
Fainai bėgimas. Tikrai  drinks_cheers.gif  thumbup.gif

atsargumas gal dėlto, kad aš nežinau visiems tinkamų atsakymų. Dalinuos savo patirtim, bei labiau paplitusiom kitų bėgikų patirtim. O šiaip visiems linkiu kuo daugiau išbandyt ir atrast kas tinka. Neužsiciklint ar visokių dalykų, kaip kad valgau tik žalias tebletytes, o bėgu tik su asicsais, nes kitaip sanariams šakės. Yra kas bėga basom, yra kas geria tik kokakolą bėgant ir visi puikiai jaučias.

Profesionalu mane sunku pavadint. Nu kas mokėtų pinigus už tokius patarimus: išmeskit batus, valgykit bėgimo metu čipsus, bėkit maratoną ar ultra per daug nesiruošę, nes juk kiekvienas gali lotuliukas.gif na aš čia perdedu gal biški, bet tikrai tik biški, nes mano patarimai tikrai artimi tam, ir neretai iš pirmo žvilgnsio idiotiškai skamba. nu bet garbės žodis nemeluoju, kad yra kam tai puikiai veikia biggrin.gif tame tarpe man

pas mus temoj ataka labiau vadovėlinis asmuo, kur viską tvarkingai ir taisyklingai žino ir daro ir pataria (bent man taip pasirodė). Tai vat ir puiku, kad taikom skirtingas patartis ir galim tuo pasidalint ir kiekvienas kažką pabandęs sau pritaikyt arba atmest.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 28 balandžio 2016 - 08:55
QUOTE(rastafarinas @ 2016 04 28, 07:35)
Ačiū, labai naudingi patarimai. "Sėdu" ant baltymų  biggrin.gif
Beje, o ką tas duoda? Tas baltymų "išgryninimas"? Nes aš ir taip dabar anglių minimaliai vartoju.

Kai kūnas negauna angliavandenių tai naudoja atsargas (glikogena, jis kaupemas kepenyse ir raumenyse), tuo metu valgomi baltymai (tai amino rūgštis, neleidžia raumenukui nykti) . Paprasčiausiai kūnas įkraunamas šviežiomis atsargomis.

Bamba o taip kiekvienas turim atrasti savo, aišku tarp mėgėju yra įvaires is pasirinkimas, profesionalai trąsoje čipsų nevalgys biggrin.gif aš daug savo tarpe turiu triatlonininkų tai kai kuriųmityba varžybų metu normaliems žmonėms būtų siaubinga biggrin.gif pažystu žmonių kurie Airomen varžybose mėgsta dalyvauti ar su dviračiais pvz paros lenktynėse, visi jie mėgėjai, tai pasidariau išvada, kad trąsose cocacola, bananas, snikersas pirmas pagalbininkas greitai energijai, ai jai casara dar ledų damiksuoja biggrin.gif
o pvz Drazdauskaitės ir Kergytės (maratonininkės prof . ) mityboje tik griežtai atrinkti papildai ir jokių nukrypimų smile.gif
Tad daug niuansų trap mėgėjų ir prof.sportininkų
Atsakyti
QUOTE(ataka26 @ 2016 04 28, 08:12)
Bamba o taip kiekvienas turim atrasti savo, aišku tarp mėgėju yra įvaires is pasirinkimas, profesionalai trąsoje čipsų nevalgys biggrin.gif

man rodos vien dėl laiko sanaudų nenaudinga, imt po čipsą, kramtyt, neefektyvu biggrin.gif čia labiau gal distancijose virš maratono pasitaiko, kur normalu sustoti pavalgyti, paeiti. Profai maratonininkai tai visą distanciją skrenda, net normaliai atsigert nestabdo, kokie ten čipsai gali būt.

ne į temą, bet apie tuos skrendančius maratoninkus, aš mėgtu įvairių maratonų kur įmanoma online finišus žiūrėt, nu kaip man gražu, beveik apsižliumbiu kaskart, nors šiaip neesu aš iš tų jautriųjų. Bet vat bėgimuose emocijos užvaldo iškart.
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2016 04 28, 09:03)
man rodos vien dėl laiko sanaudų nenaudinga, imt po čipsą, kramtyt, neefektyvu biggrin.gif čia labiau gal distancijose virš maratono pasitaiko, kur normalu sustoti pavalgyti, paeiti.  Profai maratonininkai tai visą distanciją skrenda, net normaliai atsigert nestabdo, kokie ten čipsai gali būt.

ne į temą, bet apie tuos skrendančius maratoninkus, aš mėgtu įvairių maratonų kur įmanoma online finišus žiūrėt, nu kaip man gražu, beveik apsižliumbiu kaskart, nors šiaip neesu aš iš tų jautriųjų. Bet vat bėgimuose emocijos užvaldo iškart.

Tai jau taip visi ultra maratonai kitas reikalas, vat Silkinas ir kiaušinienę ir lašinius kapodavo kai dalyvausavo paros bėgimuose, tai ten jau viska gali kišti kas tik prašviesina akis smile.gif nors esu Taline bėgusi puse maratono, tai ten žmonės lauke staliukus pagal trasa išsineše, lašiniais vaišino biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ataka26 @ 2016 04 28, 09:18)
Tai jau taip visi ultra maratonai kitas reikalas, vat Silkinas ir kiaušinienę ir lašinius kapodavo kai dalyvausavo paros bėgimuose, tai ten jau viska gali kišti kas tik prašviesina akis smile.gif nors esu Taline bėgusi puse maratono, tai ten žmonės lauke staliukus pagal trasa išsineše, lašiniais vaišino biggrin.gif

Silkinas ir su skirtingo dydžio batais patvory rastais bėga. Ir su medvilninėm maikutėm paprasčiausiom. Kai visas pasaulis kliedi apie nano technologijų audinius ir asicsus kur reik keist kas 500km biggrin.gif
pusmaratonio su lašiniais dar neteko matyt. Tikrai nenorėčiau pasivaišint, kažkaip manes alkis taip greit neužklumpa lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 28 balandžio 2016 - 10:24
QUOTE(bamba @ 2016 04 28, 10:23)
Silkinas ir su skirtingo dydžio batais patvory rastais bėga. Ir su medvilninėm maikutėm paprasčiausiom. Kai visas pasaulis kliedi apie nano technologijų audinius ir asicsus kur reik keist kas 500km biggrin.gif
pusmaratonio su lašiniais dar neteko matyt. Tikrai nenorėčiau pasivaišint, kažkaip manes alkis taip greit neužklumpa lotuliukas.gif

Vat mane irgi žavi paprastumas - ir rūbuose, ir požiūryje. Nors tas mano atrastas L-Carnitine iš Prsimos lotuliukas.gif su žalios arbatos ekstraktu mano skrandžiui priimtiniau buvo nei kava (kelis pabandžiau) [brrr, tikiuosi kavos išvis atsisakysiu]. Perėjau prie green tea beveik jau.
Apie lašinius tyliu, nes štai, po tų ilgesnių nesinori daug valgyt, o jau YPAČ RIEBAUS, sunkaus.
Apskritai, toks net pykinimas būna po ilgesnių bėgimų - geriu angliuko. Nežinau nuo ko net, gal nuo išmetamų dujų, kvapų tų mieste.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rastafarinas: 28 balandžio 2016 - 10:38
QUOTE(bamba @ 2016 04 28, 09:23)

Silkinas aplamai fenomenas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rastafarinas @ 2016 04 28, 09:36)
Apie lašinius tyliu, nes štai, po tų ilgesnių  nesinori daug valgyt, o jau YPAČ RIEBAUS, sunkaus.
Apskritai, toks net pykinimas būna po ilgesnių bėgimų - geriu angliuko. Nežinau nuo ko net, gal nuo išmetamų dujų, kvapų tų mieste.

man noris valgyt. Praeina kokia valanda po bėgimo, na kol grižtu namo, nusiprausiu ir galiu visą karvę praryt. Paprastai tiek kalorijų suėdu, kiek gyvenime neišbėgčiau. Turbūt balansą pasiekiu tik po pilno maratono, nes nesugebu tiek vienu kartu praryt biggrin.gif jei trumpesnė distancija tai ką ten jau, viena pica, šokoladas, pora bandelių, dar kokie užkandukai ir vsio, kalorijų suėsta daugiau nei išbėgta
Atsakyti
As maratonu nebegioju bet anais metais begau begimus po 5-10km. Dbr trakuose uzsiregistravau, nike. Tokiu begu begu einu pilna tuose 5km begimuose. Skuodzia kaip akis isdege, tada eina, tada vel skuodzia. biggrin.gif
Kas liecia valgyma tai as pries visada pavalgau, jei ryte begimas tai koses o likus valandai koki banana. Po mes megstam net i kavines kokias nueit pavalgyt, pasidalinti ispudziais. Smagu smile.gif bet as tai alkana begt negaliu, aplamai esu linkusi pavalgyti tai net tu gerimuku saldziu pageriu jei jauciu energijos stoka biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Atbėgau su klausimu blush2.gif Kokie pagrindiniai bruožai išskiria bėgimo batelius nuo šiaip sportinės avalynės (na tarkim įprastų kedų)? Nematuotų pirkti pakolkas nenoriu, brangių taip pat nes tik pati pražia bus, bet nuo betkokios avalynės pradėti irgi nesinori, su konversais įtariu bėgti nelabai tinka?? ax.gif
Atsakyti