Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XIX

ilgiausią bėgimą geriausia daryt 2 savaitės iki pusmaratonio, vėliau jau kiek apmažinti nubėgamus atstumus.

valgyt prieš tai, tai svarbu neeksperimentuot. Valgyt tai, kas žinai kad tau tinka, nieko naujo nereik.

aš kai pirmus kartus bėgau pusmaratonį, vėliau maratoną, tai turėjau šventą taisyklę, jokiu būdu prieš tai 2-3 dienas nebėgt. O savaitę iki to, jokių sunkių treniruočių. Dabar jau pasitaiko visaip, bet paprastai, jei esu pavargus, tai ir bėgt sunkiau per varžybas smile.gif maloniausias startas- šviežiom kojom.

Vėliau atrandi asmeniškai, kas geriau ar blogiau, gal tavo patirtys bus kitokios, bet pirmą kart, tai rekomenduočiau plius minus laikytis tų bendrų patarimų.

dėl plano pasiruošimo, jei anglų k tinka, tai įvesk google 'half marathon training plan' ir atsirink kurie tau gražiausi, patogiausi ir t.t. manau visų esmė jų panaši, o variantų daug.
Papildyta:
QUOTE(Indira* @ 2016 04 26, 08:58)
sveikos bėgikės,
galima jungtis prie jūsų? blush2.gif
bėgioju pusmetį, nesustojant pavyksta išbėgti 6km , po pertraukėlės galiu bėgti dar tiek smile.gif

kaip idomiai, o kokio ilgio pertraukėlė? aš maniau, kad jei nesustojant gali 6km, tai jau ir toliau turėtum galėt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 26 balandžio 2016 - 16:44
QUOTE(bamba @ 2016 04 26, 16:46)

Ačiū 4u.gif
Jau ir prisigooglinau biggrin.gif
Ačiū. Patiko, kad supratau, kad jau jau bent minimali nuojauta teisinga ir buvo, kaip čia elgtis. Dar tu parašei, forumų priskaičiau. Žiūrėsiu kaip čia kas bus smile.gif
Ai, dar - o tu užvalgydavai bėgdama tiek km? Įdomu, ar dabėgtų kas nevalgęs? biggrin.gif Čia tik teorinis klausimas, šiaip įdomu. Nusilptų ir nugriūtų? g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rastafarinas @ 2016 04 26, 19:36)
Ačiū  4u.gif
Jau ir prisigooglinau  biggrin.gif
Ačiū. Patiko, kad supratau, kad jau jau bent  minimali nuojauta teisinga ir buvo, kaip čia elgtis. Dar tu parašei, forumų priskaičiau. Žiūrėsiu kaip čia kas bus smile.gif
Ai, dar - o tu užvalgydavai bėgdama tiek km? Įdomu, ar dabėgtų kas nevalgęs?  biggrin.gif  Čia tik teorinis klausimas, šiaip įdomu. Nusilptų ir nugriūtų?  g.gif  biggrin.gif

ryte jei bėgu varžybose, tai mažai valgau, bananą kokį ar net ir jo pusę, aš rytais sunkiai moku valgyt, prieš nevaržybinius rytinius bėgimus išvis nevalgau. Jei vėlesniu paros metu, tai tada jau būnu spėjus normaliai pavalgyt ir energijos daug smile.gif
Nevalgius prieš varžybas esu vieną kart, per Rumšiškėse pusmaratonį, kažkaip tiesiog... pamiršau. bėgimas buvo apie 12h tai taip nuo atsikėlimo tempiau, na nenuvirtau ant šono biggrin.gif bet prieš startą neramu buvo, nes alkis baisus užėjo, arbatą ten dalino su cukrum tai išgėriau puodelį

o tu jei ryte eini pabėgiot pavalgai prieš tai?

beja, koks jausmas buvo pusmaratonį bandyt? nesunku?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 27 balandžio 2016 - 06:50
QUOTE(bamba @ 2016 04 27, 06:49)
ryte jei bėgu varžybose, tai mažai valgau, bananą kokį ar net ir jo pusę, aš rytais sunkiai  moku valgyt, prieš nevaržybinius rytinius bėgimus išvis nevalgau. Jei vėlesniu paros metu, tai tada jau būnu spėjus normaliai pavalgyt ir energijos daug smile.gif 
Nevalgius prieš varžybas esu vieną kart, per Rumšiškėse pusmaratonį, kažkaip tiesiog... pamiršau. bėgimas buvo apie 12h tai taip nuo atsikėlimo tempiau, na nenuvirtau ant šono biggrin.gif bet prieš startą neramu buvo, nes alkis baisus užėjo, arbatą ten dalino su cukrum tai išgėriau puodelį

o tu jei ryte eini pabėgiot pavalgai prieš tai?

beja, koks jausmas buvo pusmaratonį bandyt? nesunku?

lotuliukas.gif Normaliai smile.gif

Aš tai pavalgau ryte. Dabar tai išvis stengiuosi būtinai pavalgyt. Bet aš ir noriu jų. Pabudus išgeriu kavos, po valandos jau noriu:). Tai kai bėgu, stengiuos 1 -1,5 val po valgymo.

Tas jausmas, žinok, nu be galo gero geras thumbup.gif Aš nežinau, kas ten organizme įvyskta tiksliai, bet man jau ėmė toli toli horizonte ir visas maratonas šviest biggrin.gif Ta prasme, jau kokia 20 proc. tikiu, kad tai yra realu smile.gif Ir kai pagalvoju, tai koks ten tada jausmas?
Nes man tai wow - čia ta psichologine prasme.
O jei fiziškai tai raumenis kiek jaučiu šlaunų, gal kiek sąnarius kelių norisi taupyti, bet čia tik ryte keliantis iš lovos buvo tas jausmas, ir lipant laiptais žemyn jaučiasi. O dabar tai taip visai gerai. Turbūt kokias dvi dienas praleisu jeu bėgt galėčiau. Gal tris. biggrin.gif

O aš tavęs paklauysiu, koks jausmas ultra maratoną nubėgus? Aš čia tik įsijungiau tada į temą, menu, lyg kalbėjai apie tai. Kas kiek km ir ką valgei? Kiek paskui reikėjo kūnui atsigauti? Koks jausmas psichologiškai?
Atsakyti
QUOTE(rastafarinas @ 2016 04 27, 10:48)
Nes man tai wow - čia ta psichologine prasme.
O jei fiziškai tai raumenis kiek jaučiu šlaunų, gal kiek sąnarius kelių norisi taupyti, bet čia tik ryte keliantis iš lovos buvo tas jausmas, ir lipant laiptais žemyn jaučiasi. O dabar tai taip visai gerai. Turbūt kokias dvi dienas praleisu jeu bėgt galėčiau. Gal tris.  biggrin.gif

O aš tavęs paklauysiu, koks jausmas ultra maratoną nubėgus? Aš čia tik įsijungiau tada į temą, menu, lyg kalbėjai apie tai. Kas kiek km ir ką valgei? Kiek paskui reikėjo kūnui atsigauti? Koks jausmas psichologiškai?

tikrai wow, tikiu, ir man taip būna smile.gif po pusmaratonio pirmo skaudėjo ilgai kojas, laipt lipt nemokėjau biggrin.gif gal tris dienas kokias, bet fainai, skausmas priminė apie pasiekimus smile.gif

maratonas tau tikrai šviečiasi 4u.gif tik nebėk taip iš lempos namie, registruokis į varžybas, taip pusę kaifo prarasi.

jausmas tai visada nerealus. Tas mano ultra, nesuper didelis ultra, vos ilgesnis už maratoną, bet atbėgus yra wow, ir po maratono wow. Valgyt aš pradedu po pusmaratonio, pirmus 20 tai tik geriu vandenį ir vandenį ir dar vandenį su primaišytais milteliais, kuriuose yra ten visokių mikroelementų, cukraus, na naudingą vandenį, vėliau valgau paprastą maistą, bananą, šokoladą, čipsus ar kažką kito atsirenku ką duoda maitinėlėse (dažnai randu sūrių lazdelių, man jų noris bėgant). Kiti bėgikai priešingai, valgo tik geliukus, tabletytes ir jokio tikro maisto. Bet čia reik atsirinkt, į ką tavo skrandis geriau reaguoja, nuo ko jautiesi geriau. Svarbiausia, nebandyt nieko naujo, viską ką valgysi bėgdama savo pirmąjį maratoną, būk išbandžiusi iš anksto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 27 balandžio 2016 - 13:42
QUOTE(bamba @ 2016 04 27, 13:42)
tikrai wow, tikiu, ir man taip būna smile.gif po pusmaratonio pirmo skaudėjo ilgai kojas, laipt lipt nemokėjau biggrin.gif gal tris dienas kokias, bet fainai, skausmas priminė apie pasiekimus smile.gif

maratonas tau tikrai šviečiasi 4u.gif tik nebėk taip iš lempos namie, registruokis į varžybas, taip pusę kaifo prarasi.

jausmas tai visada nerealus. Tas mano ultra, nesuper didelis ultra, vos ilgesnis už maratoną, bet atbėgus yra wow, ir po maratono wow. Valgyt aš pradedu po pusmaratonio, pirmus 20 tai tik geriu vandenį ir vandenį ir dar vandenį  su primaišytais milteliais, kuriuose yra ten visokių mikroelementų, cukraus, na naudingą vandenį, vėliau valgau paprastą maistą, bananą, šokoladą, čipsus ar kažką kito atsirenku ką duoda maitinėlėse (dažnai randu sūrių lazdelių, man jų noris bėgant).  Kiti bėgikai priešingai, valgo tik geliukus, tabletytes ir jokio tikro maisto. Bet čia reik atsirinkt, į ką tavo skrandis geriau reaguoja, nuo ko jautiesi geriau. Svarbiausia, nebandyt nieko naujo, viską ką valgysi bėgdama savo pirmąjį maratoną, būk išbandžiusi iš anksto.

Geras. smile.gif
Tą "gerąjį" vandenį tai turi omenyje su elektrolitais?
Ir aišku, maratoną tai kaip jau įsivaizduoju, tai jau tik per varžybas / renginį ir reikia bėgti? g.gif Nes tai jo, čia kažkaip taip "iš idėjos" tai nežinau... Nes paskui kokis tai yra "išeidnėjimas" iš maratono ir pan. - man regis, čia jau organizmuo yra rimtas išbandymas.

Beje, radau yra planuojamas tos Trakų pusmaratonis, 05 08 - ten llyg fainai visai, bus net kur vaikus palikti. čia linkas
Atsakyti
QUOTE(rastafarinas @ 2016 04 27, 13:13)
Geras. smile.gif
Tą "gerąjį" vandenį tai turi omenyje su elektrolitais?
Ir aišku, maratoną tai kaip jau įsivaizduoju, tai jau tik per varžybas / renginį ir reikia bėgti?  g.gif Nes tai jo, čia kažkaip taip "iš idėjos" tai nežinau... Nes paskui kokis tai yra "išeidnėjimas" iš maratono ir pan. - man regis, čia jau organizmuo yra rimtas išbandymas.

Beje, radau yra planuojamas tos Trakų pusmaratonis, 05 08 - ten llyg fainai visai, bus net kur vaikus palikti. čia linkas

taip, ir dar su kažkuo. na aš būtent tokį turiu http://www.bonum.lt/...aus-skonio.html esu bandžius viso 3 skirtingus, tai kiti bandyti per saldūs buvo, nesinorėjo jų visai bėgant. Šitas prilipo man, gerai veikia

Matai, varžybose yra keli privalumai, pirmas tai maitinėlės, kad nereik tystis su savim poros litro skysčio (nėr nei patogu nei malonu). Kitas, tai visas palaikymas, plojimai, paskatinimai, pabaigoj matomas artėjantis finišas, kai visi skatina, ir atrodo nuovargis dingsta, ir leki kiek kojos neša, skrendi ir nesupranti iš kur jėgos. Na žodžiu, maratono wow tikrai daug didesnis per renginį.

Atsigavimas tai man asmeniškai dzin biggrin.gif nes jau gi po visko, nu kartais raumenis paskauda, kartais ir ne. Svarbu gerai pavalgyt, pamiegot ir ilsėtis.

Trakų fainas pusmaratonis, aš bėgau du kart, bet nepatiko, kad 4 ratai, po 5km, nusibosta tie ratukai. Bet neskaitant to, tai tikrai patiko, gražu, pro pilį prabėgi, nu super thumbup.gif važiuok,jei galimybė yra. Aš tai tingiu biggrin.gif aš į miško trasa šį sekmadienį registravaus, tai užteks kol kas.

o sunku pusmaratonis tau buvo? buvo jausmas, kad nebegali, nebenori? kurie km sunkiausi?
nu netikiu, kad taip ekstazėj ir praskridai visus 21 biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 27 balandžio 2016 - 14:22
QUOTE(bamba @ 2016 04 27, 14:21)
taip, ir dar su kažkuo. na aš būtent tokį turiu http://www.bonum.lt/...aus-skonio.html esu bandžius viso 3 skirtingus, tai kiti bandyti per saldūs buvo, nesinorėjo jų visai bėgant. Šitas prilipo man, gerai veikia

Matai, varžybose yra keli privalumai, pirmas tai maitinėlės, kad nereik tystis su savim poros litro skysčio (nėr nei patogu nei malonu). Kitas, tai visas palaikymas, plojimai, paskatinimai, pabaigoj matomas artėjantis finišas, kai visi skatina, ir atrodo nuovargis dingsta, ir leki kiek kojos neša, skrendi ir nesupranti iš kur jėgos. Na žodžiu, maratono wow tikrai daug didesnis per renginį.

Atsigavimas tai man asmeniškai dzin biggrin.gif nes jau gi po visko, nu kartais raumenis paskauda, kartais ir ne. Svarbu gerai pavalgyt, pamiegot ir ilsėtis.

Trakų fainas pusmaratonis, aš bėgau du kart, bet nepatiko, kad 4 ratai, po 5km, nusibosta tie ratukai. Bet neskaitant to, tai tikrai patiko, gražu, pro pilį prabėgi, nu super thumbup.gif važiuok,jei galimybė yra. Aš tai tingiu biggrin.gif aš į miško trasa šį sekmadienį registravaus, tai užteks kol kas.

o sunku pusmaratonis tau buvo? buvo jausmas, kad nebegali, nebenori? kurie km sunkiausi?
nu netikiu, kad taip ekstazėj ir praskridai visus 21 biggrin.gif

Dėkui už info. Pasižiūrėsiu. Dar kokį tai pakelį turiu gavus dovanų, tabletė tokia smile.gif .

Tas palaikymas tai jo - man čia mistika ir stebukas - kiek tas duoda ! Išvis, aš per tuos bėgimus jaučiuosi bepažįstanti sporto kultūrą, vis vyrui pasipasakoju tas impresijas smile.gif. Man labai patinka. Dar kai tu parašei... Aš jau imu norėti to maratono biggrin.gif Jei ne tokios kainos, turbūt ant Vilniaus gundyčiausi bet, Jezus Jezus, baisu net pačiai kas čia daros smile.gif .

Tai tu į miško trasą ten faina smile.gif. AŠ žiūrėjau, bet ten dar už Vilniaus... Žodžiu, "toli" lotuliukas.gif

Man tai kaip - žinok, aš tai 12 ratukų bėgau biggrin.gif Pradžioj neplanavau. Galvoju, "na, žiūrėsiu". O paskui žiūriu žiūriu [ lotuliukas.gif ] - ir galvoju "tai ką čia laukt" [nes planavau savaitgalį] - reikia dabar [na ypač jau turėjau omeny tą Trakų pusmaratonį]. Na baisiai knietėjo išbandyt, ar pavyktų čia man. Ir ką - tik pavalgius menkai buvau, tai suskambijau vyras gematogeno gabaliuką atnešė biggrin.gif [Jezus koks skanus buvo biggrin.gif ]. O paskui turbūt sunkiausia psichologiškai, nes atrodo "Ojėj, jau 19 km, kas čia bus kas čia bus" lotuliukas.gif Ir ką - dar ratuką - ir vsio. Tik jau labai po 15-16 km taupiau kelienių sąnariukus, kažkaip kitaip lyg bėgti norėjosi. Bet aš kitaip ir bėgau - po 3 km kas ratą [apie 1600m] po 2x darydavau pagreitinimus. Tai po tų 15kos kažkaip stengiausi daryt didesnį žingsnį bėgdama, kuo lengviau nusileist [bėgu žole, šalia asfalto], jau pagreitinimų nelabai dariau biggrin.gif , bet kai nusibosdavo bent 100 m tais didesniai pabėgdavau. Tai tiek 5 km gal ir buvo jau sudėtingiausi, nes priešaky tokia "nežinia" buvo.Taigi supratau, kiek visgi daug lemia psichologinis nusiteikimas; apskritai, požiūris į tuos kilometrus, save, sveikatą, kt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rastafarinas: 27 balandžio 2016 - 20:31
QUOTE(rastafarinas @ 2016 04 27, 19:30)
Tas palaikymas tai jo - man čia mistika ir stebukas - kiek tas duoda ! Išvis, aš per tuos bėgimus  jaučiuosi bepažįstanti  sporto kultūrą, vis vyrui pasipasakoju tas impresijas smile.gif. Man labai patinka. Dar kai tu parašei... Aš jau imu norėti to maratono  biggrin.gif Jei ne tokios kainos, turbūt ant Vilniaus gundyčiausi bet, Jezus Jezus, baisu net pačiai  kas čia daros smile.gif .

Tai tu į miško trasą ten faina smile.gif. AŠ žiūrėjau, bet ten dar už Vilniaus... Žodžiu, "toli"  lotuliukas.gif

Man tai kaip - žinok, aš tai 12 ratukų bėgau  biggrin.gif Pradžioj neplanavau. Galvoju, "na, žiūrėsiu". O paskui žiūriu žiūriu [ lotuliukas.gif ] - ir galvoju "tai ką čia laukt" [nes planavau savaitgalį] - reikia dabar  [na ypač jau turėjau omeny tą Trakų pusmaratonį]. Na baisiai knietėjo išbandyt, ar pavyktų čia man. Ir ką - tik pavalgius menkai buvau, tai suskambijau vyras gematogeno gabaliuką atnešė  biggrin.gif [Jezus koks skanus buvo  biggrin.gif ]. O paskui turbūt sunkiausia psichologiškai, nes atrodo "Ojėj, jau 19 km, kas čia bus kas čia bus"  lotuliukas.gif Ir ką - dar ratuką - ir vsio. Tik jau labai po 15-16 km taupiau kelienių sąnariukus, kažkaip kitaip lyg bėgti norėjosi. Bet aš kitaip ir bėgau - po 3 km kas ratą [apie 1600m] po 2x darydavau pagreitinimus. Tai po tų 15kos kažkaip stengiausi daryt didesnį žingsnį bėgdama, kuo lengviau nusileist [bėgu žole, šalia asfalto], jau pagreitinimų nelabai dariau  biggrin.gif , bet kai nusibosdavo bent 100 m tais didesniai pabėgdavau. Tai tiek 5 km gal ir buvo jau sudėtingiausi, nes priešaky tokia "nežinia" buvo.Taigi supratau, kiek visgi daug lemia psichologinis nusiteikimas; apskritai, požiūris į tuos kilometrus, save, sveikatą, kt.

man atrodo šiemet į vilniaus maratoną jau tavo atveju perspaudimas būtų. Per daug ir per greitai, net jei dabar gerai jauties, bet čia atviras kelias traumom. Aišku tikiu, kad nubėgtum, greičiausiai ir sveika gyva būtum, bet nu aš tavo vietoj kitamet bandyčiau. Gali šį rudenį užsiregistruot, iškart po renginio paleidžia tikrai labai pigias registracijas ateinantiems metams. Aš taip dariau. Nubėgau pirmąjį pusmaratonį, ir kita dieną užsiregistravau į pirmąjį maratoną. Nepamenu, bet gal 25 lt mokęjau tais laikas biggrin.gif

Dėl pagreitėjimų, tai aš kažkur skaičiau, kad yra tokia technika. Tipo jei bėgi vienodai, monotoniškai, tai momentais pavargsti labai, nebėr jėgų bėgt, raumenis pradeda skaudėt, ir tada gali padėt pagreitėjimas (kad ir kaip priešingai skamba), tai gal tu inuityviai šią techniką ir atradai? biggrin.gif
Dėl didesnio žingsnio, aš atvirkščiai visad stengiuos kuo mažesniai bėgt, bet kai pavargstu, man gaunas didesniais irgi. Bet man rodos greičiau pavargsti nuo didelių unsure.gif

o šiaip faini įspūdžiai. Panašu, kad nebuvo tau labai sunku. Matyt vis dėlto bėgimas tavo sporto šaka, neilgai dar bėgioji, ir ramiai sau pusmaratonį pašoliuoji ne iš šio nei iš to. Oj man toli dar iki to buvo pradėjus pirmus metus bėgiot, toooooli toli biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 27 balandžio 2016 - 20:59
QUOTE(bamba @ 2016 04 27, 20:58)
man atrodo šiemet į vilniaus maratoną jau tavo atveju perspaudimas būtų. Per daug ir per greitai, net jei dabar gerai jauties, bet čia atviras kelias traumom. Aišku tikiu, kad nubėgtum, greičiausiai ir sveika gyva būtum, bet nu aš tavo vietoj kitamet bandyčiau. Gali šį rudenį užsiregistruot, iškart po renginio paleidžia tikrai labai pigias registracijas ateinantiems metams. Aš taip dariau. Nubėgau pirmąjį pusmaratonį, ir kita dieną užsiregistravau į  pirmąjį maratoną. Nepamenu, bet gal 25 lt mokęjau tais laikas biggrin.gif

Dėl pagreitėjimų, tai aš kažkur skaičiau, kad yra tokia technika. Tipo jei bėgi vienodai, monotoniškai, tai momentais pavargsti labai, nebėr jėgų bėgt, raumenis pradeda skaudėt, ir tada gali padėt pagreitėjimas (kad ir kaip priešingai skamba), tai gal tu inuityviai šią techniką ir atradai?  biggrin.gif
Dėl didesnio žingsnio, aš atvirkščiai visad stengiuos kuo mažesniai bėgt, bet kai pavargstu, man gaunas didesniais irgi. Bet man rodos greičiau pavargsti nuo didelių unsure.gif

o šiaip faini įspūdžiai. Panašu, kad nebuvo tau labai sunku. Matyt vis dėlto bėgimas tavo sporto šaka, neilgai dar bėgioji, ir ramiai sau pusmaratonį pašoliuoji ne iš šio nei iš to. Oj man toli dar iki to buvo pradėjus pirmus metus bėgiot, toooooli toli biggrin.gif

Ne tai šį rudenį gal ne. Bet turėsiu drąsos registruotis biggrin.gif Ir taip, jau pasimokiau, kada reikia registruotis biggrin.gif Pasitaupysiu [jėgas, kojelas]. Vienok, ir metų nebe 20mt. smile.gif
Dėl pagreitėjimų: turbūt taip ir bus. Nors pagreitinimus dariau tikėdama, kad taip riebalus sudeginsiu, bet išties - vyras vėl liudininkas bus biggrin.gif - jam jau porinau, kaip čia vat yra: kai sunku, bėgi, "slenki" - nu ir rodos griūsi jau - tai tada reikia pagreitinti kokį tai tarpą, ir paskui jau vis tiek greitesniu tempu bėgi. O ir smagiau pasidaro, nes greičiau nubėgi, sutrumpėja distancija smile.gif. O čia matau, prašau - metodika. Ir veikia drinks_cheers.gif

Na, ačiū tau už palaikančius žodžius. Paglostai tu čia širdį man smile.gif . Gal. Nors tikrai būna dienų, kai turiu prisiverst. Dažniausiai sunkiausia prisiruošt išeit iš namų. Bet imu ir darau. Pačioje pradžioje iššūkis buvo vien 40 min išbėgt [tik laikui bėgdavau, jau ten km nematuotdavau].

Bet tu, jei aš teisingai suprantu, kitos sporto šakos "atstovė", ar kaip čia pasakyti tiksliau? Bei trenerė taip pat?
Nes tai kiek gi ir laiko, ir jėgų reikia, kad viską suspėti!

O su tuo “toli“ tai čia tpfu tpfu tpfu [dėl savęs čia]. Pagriuvus jaučiausi, kai pradėjau bėgiot. Jau buvau pas daktarus pavaikščiojau nemažai. Ir ten tos diagnozės moderniškos - vaistų nėra biggrin.gif Tai duok Dieve, kad kuo ilgiau tik sportuočiau, ką reikia ir kaip reikia, ir kad tik į sveikatą. Nes išties man tai daugiau iššūkis sau, ar tom diagnozėm, kur vaistus turi pats susikurt smile.gif.

Jau kad prirašiau tai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rastafarinas: 27 balandžio 2016 - 21:53
QUOTE(rastafarinas @ 2016 04 27, 20:48)
Na, ačiū tau už palaikančius žodžius. Paglostai tu čia širdį man  smile.gif . Gal. Nors tikrai būna dienų, kai turiu prisiverst. Dažniausiai sunkiausia prisiruošt išeit iš namų. Bet imu ir darau. Pačioje pradžioje iššūkis buvo vien 40 min išbėgt [tik laikui bėgdavau, jau ten km nematuotdavau].

Bet tu, jei aš teisingai suprantu, kitos sporto šakos "atstovė", ar kaip čia pasakyti tiksliau? Bei trenerė taip pat?
Nes tai kiek gi ir laiko, ir jėgų reikia, kad viską suspėti!

O su tuo “toli“ tai čia tpfu tpfu tpfu [dėl savęs čia]. Pagriuvus jaučiausi, kai pradėjau bėgiot. Jau buvau pas daktarus pavaikščiojau nemažai. Ir ten tos diagnozės moderniškos - vaistų nėra  biggrin.gif Tai duok Dieve, kad kuo ilgiau tik sportuočiau, ką reikia ir kaip reikia, ir kad tik į sveikatą. Nes išties man tai daugiau iššūkis sau, ar tom diagnozėm, kur vaistus turi pats susikurt smile.gif.

Jau kad prirašiau tai  biggrin.gif

aš pradžioj kokius 4 metus po 5-6km bėgiojau ir vargo nemačiau. Tiesiog nebuvo noro nieko keist, dėl geros savijautos užteko tiek km. Tai jaučiu kartais ir tų 40min nebėgdavau, nors aš nei laiko nei atstumo tais laikais nematavau.

aš nieko bendro su sportu neturiu, tuo labiau jokia ne trenerė, mano darbas IT srities, kur prie kompo 'sportuoji'. Aš tiesiog labai mėgstu bėgimą, labai noriu bėgt ir kuo daugiau ir skaitau daug apie bėgimą, nes labai idomu ir metodikos ir kitų didesnių bėgikų patirtys, istorijos. Užsikabliavus tiesiog smile.gif

Tai gal bėgimas tai vietoj vaistų bus smile.gif Dauguma ligų nuo streso, o bėgimas mažina jį. O ir požiūris į save bus kitoks, optimistiškesnis, nustosi gal vis tuos metus pabrėžt biggrin.gif , labiau matysi kiek daug gali. Man irgi ne 20, bet nuo to aš nei sena nei dar kažkokia nesijaučiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 28 balandžio 2016 - 06:28
QUOTE(bamba @ 2016 04 28, 06:27)
aš pradžioj kokius 4 metus po 5-6km bėgiojau ir vargo nemačiau. Tiesiog nebuvo noro nieko keist, dėl geros savijautos užteko tiek km. Tai jaučiu kartais ir tų 40min nebėgdavau, nors aš nei laiko nei atstumo tais laikais nematavau.

aš nieko bendro su sportu neturiu, tuo labiau jokia ne trenerė, mano darbas  IT srities, kur prie kompo 'sportuoji'. Aš tiesiog labai mėgstu bėgimą, labai noriu bėgt ir kuo daugiau ir skaitau daug apie bėgimą, nes labai idomu ir metodikos ir kitų didesnių bėgikų patirtys, istorijos. Užsikabliavus tiesiog smile.gif

Tai gal bėgimas tai vietoj vaistų bus smile.gif Dauguma ligų nuo streso, o bėgimas mažina jį. O ir požiūris į save bus kitoks, optimistiškesnis, nustosi gal vis tuos metus pabrėžt biggrin.gif , labiau matysi kiek daug gali. Man irgi ne 20, bet nuo to aš nei sena nei dar kažkokia nesijaučiu.

Geras biggrin.gif Faina kaip. Tai jau tikrai esi beveik profesionalė sporto srity, nes kiek čia susidariau įspūdį, tai tavo žinios tikrai jau ne kaip mėgėjos. Tik gal, kiek pastebėjau, visad atsargumo toks krislelis tavo patarimuos / pasidalijime patirtimi ir info, tai galima gal ir nujausti šiek tiek smile.gif

Mano irgi darbas daug prie PC nemažai, ir apskritai - protinis. "Nupūšta" galvelė. tai bėgimas pats tas.

Fainai bėgimas. Tikrai drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rastafarinas: 28 balandžio 2016 - 07:19