Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XIX

QUOTE(rastafarinas @ 2016 04 24, 15:05)
Buvom. Su lietučiu, bet smagu. Patiko.

Brangoka į We Run, taip. Ir dar prierašas, kad 21km tai čia jau profesionalams  - net susimąsčiau.  biggrin.gif

Tave suprantu. Aišku, geriau jau ramybė.

Dar radau vakar Trakų pusmaratonis 05 08 bus.

fainai thumbup.gif aš daug nuotraukų mačiau feisbuke iš ąžuolyno, atrodo geras renginys smile.gif

dėl prierašo tai lotuliukas.gif nu ką aš žinau, bile ką gi galima parašyt. Kas tas profesionalas dar klausimas. Aš turiu knygą apie fitnesą, beja gan gerą, ten ir mityba ir anaerobiniai ir aerobiniai sportai aprašyti ir viskas ne iš lempos laužta, o tikrai kaip gera enciklopedija, tai joje visi kas bėga virš 10km įvardijami kaip lengvai kenkiantys sau žmonės, užsiemantys sportine veikla, kuri mažai naudos turi biggrin.gif
visokių nuomonių yra, o realiai gi viskas individualu, kas ką norim tas tą darom, ne visiems viskas vienodai tinka
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2016 04 24, 16:35)
fainai thumbup.gif aš daug nuotraukų mačiau feisbuke iš ąžuolyno, atrodo geras renginys smile.gif

dėl prierašo tai lotuliukas.gif nu ką aš žinau, bile ką gi galima parašyt. Kas tas profesionalas dar klausimas. Aš turiu knygą apie fitnesą, beja gan gerą, ten ir mityba ir anaerobiniai ir aerobiniai sportai aprašyti ir viskas ne iš lempos laužta, o tikrai kaip gera enciklopedija, tai joje visi kas bėga virš 10km įvardijami kaip lengvai kenkiantys sau žmonės, užsiemantys sportine veikla, kuri mažai naudos turi biggrin.gif
visokių nuomonių yra, o realiai gi viskas individualu, kas ką norim tas tą darom, ne visiems viskas vienodai tinka

O, reiks pažiūrėt FB, ką rodo biggrin.gif

Suprantu. Čia ta diskusija tokia gan pasitaikanti - kas yra "profesionalas", kas ne. Kai kurie, būna, net aršiai ginčijasi biggrin.gif [čia matyt, netolygu profesija].

Gerą knygą turi. drinks_cheers.gif Nes aš tai domėjaus domėjaus, ir taip ir likau nesupratus, kas yra cardio, ir kokiu sportu užsiimant lašinukai dega rimčiausiai. Daug nuomonių: tie raštu, tiek žodžiu man išsakė jau smile.gif . Labiausiai nustabau išgirdusi nuomonę, kad lėtai bėgant gerai dega riebalai. Nes aš tai kažkodėl priešingai galvojau g.gif
Atsakyti
QUOTE(rastafarinas @ 2016 04 24, 16:12)
O, reiks pažiūrėt FB, ką rodo  biggrin.gif

Suprantu. Čia ta diskusija tokia gan pasitaikanti - kas yra "profesionalas", kas ne. Kai kurie, būna, net aršiai ginčijasi  biggrin.gif [čia matyt, netolygu profesija].

Gerą knygą turi.  drinks_cheers.gif Nes aš tai domėjaus domėjaus, ir taip ir likau nesupratus, kas yra cardio, ir kokiu sportu užsiimant lašinukai dega rimčiausiai. Daug nuomonių: tie raštu, tiek žodžiu man išsakė jau  smile.gif . Labiausiai nustabau išgirdusi nuomonę, kad lėtai bėgant gerai dega riebalai. Nes aš tai kažkodėl priešingai galvojau  g.gif

na ginčytis dėl profesionalo galima ilgai, bet mano galva su nubėgtu atstumu tai nieko bendro neturi. Nu jei žmogus maratoną bėga per 7h, tai koks čia profesionalumas, o kitas jei tokią trumpą distanciją kaip 5 km, bet per 15 min, tai kaip? biggrin.gif

knygų apie sportą (ypač apie bėgimą) aš turiu labai didelę kolekciją. Užimą visą nemažą lentyną. Bet kuo daugiau skaitau, tuo labiau suprantu, kad viskas indivudualu. Aš ne kartą girdėjau, kad lėtai reik bėgt, kad riebalai degtų, bet realiai ten viskas sudėtingiau nei vien tai. Mano nuomone išvis briedas tai, kuo didesniu intensyvumu sportuoji, tuo daugiau kalorijų sudegini, kas (jeigu nesuėdi trijų tortų poto) lengviau padaro neigiamą kalorijų balasą, ko pasekoje deginsi tuos riebalus vienaip ar kitaip.
žodžiu bendrai paėmus, tu galvoji teisingai drinks_cheers.gif
Papildyta:
Dabar pagalvojau, kad gal netaip supratau tą pasakymą apie riebalų deginimą. Iš esmės yra teisybės, nes bėgant su žemu širdies ritmu, energija yra imama iš riebalų, jei bėgi greitai, organizmui reik greičiau gaunamos energijos, tai ji imama iš turimo cukraus.
Bet šitas dalykas nereiškia, kad bėgant lėtai labiau plonėsi. Jei per tą patį laiką sportuosi intensyviau, tai automatiškai sunaudosi daugiau kalorijų ir plonėsi labiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 24 balandžio 2016 - 17:52
Bamba - sutinku ir panašiai manau. Ir dėl profesionalumo, ir riebalų, ir lieknėjimų. Reikia rast savo kelią.

P.S. Jau viešojoj erdvėj rašo, kad visokių "čiūdų" buvo per Ąžuolyno bėgimą. Bet ne off'topinsiu. Pilnas Feisbukas biggrin.gif
Atsakyti
sveiki,

gal bus einančiu 100 km pajūriu geguzes 14? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2016 04 24, 18:57)
Papildyta:
Dabar pagalvojau, kad gal netaip supratau tą pasakymą apie riebalų deginimą. Iš esmės yra teisybės, nes bėgant su žemu širdies ritmu, energija yra imama iš riebalų, jei bėgi greitai, organizmui reik greičiau gaunamos energijos, tai ji imama iš turimo cukraus.
Bet šitas dalykas nereiškia, kad bėgant lėtai labiau plonėsi. Jei per tą patį laiką sportuosi intensyviau, tai automatiškai sunaudosi daugiau kalorijų ir plonėsi labiau.

Taip visiška teisybė, kad tai kokie procesai dedasi kūne ir iš kur imama energija priklauso ne nuo intensyvumo, bet nuo to koks tuo metu yra širdies ritmas. Nes patyręs bėgikas gali bėgti ir labai greitai ir jo širdies ritmas bus pakankamai žemas, o pradedančiam gali užtekti ir paprasto ėjimo kad pasiekti maksimalią ribą.

Todėl bėgant reikia stebėti kokioje širdies ritmo zonoje esat ir stengtis sumažinti arba padidinti jį priklausomai nuo to kokių rezultatų siekiate.

Daugiau apie širdies zonas ir kaip jas apsiskaičiuoti galite rasti šiame straipsnyje:
Širdies ritmo zonos
Atsakyti
QUOTE(KibirasZalias @ 2016 04 25, 13:25)
Taip visiška teisybė, kad tai kokie procesai dedasi kūne ir iš kur imama energija priklauso ne nuo intensyvumo, bet nuo to koks tuo metu yra širdies ritmas. Nes patyręs bėgikas gali bėgti ir labai greitai ir jo širdies ritmas bus pakankamai žemas, o pradedančiam gali užtekti ir paprasto ėjimo kad pasiekti maksimalią ribą.

Todėl bėgant reikia stebėti kokioje širdies ritmo zonoje esat ir stengtis sumažinti arba padidinti jį priklausomai nuo to kokių rezultatų siekiate.

Daugiau apie širdies zonas ir kaip jas apsiskaičiuoti galite rasti šiame straipsnyje:
Širdies ritmo zonos

visiškai pritariu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirasZalias @ 2016 04 25, 14:25)

Širdies ritmo zonos

Del sito labiausiai pritariu. Beje labai faina skaiciuokle, as taip ir palaikau kaip ten surasyta, matyt del to sekasi ploneti blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulesvaikas10: 25 balandžio 2016 - 18:30
sveikos bėgikės,
galima jungtis prie jūsų? blush2.gif
bėgioju pusmetį, nesustojant pavyksta išbėgti 6km , po pertraukėlės galiu bėgti dar tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Indira* @ 2016 04 26, 09:58)
sveikos bėgikės,
galima jungtis prie jūsų? blush2.gif
bėgioju pusmetį, nesustojant pavyksta išbėgti 6km , po pertraukėlės galiu bėgti dar tiek smile.gif

Junkis junkis ! Šaunuolė drinks_cheers.gif

beje mačiau kiti taip bėga: varo varo, paskui eina pėstute, paskui vėl matau, pralenkia, bėga greitai biggrin.gif Tokiam bėgimemačiau taip, bet ten toks jaunas paauglys buvo, tai gal ten jau kokia metodika jo kita, nežinau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rastafarinas: 26 balandžio 2016 - 10:22
QUOTE(rastafarinas @ 2016 04 26, 09:21)
Junkis junkis ! Šaunuolė  drinks_cheers.gif

beje mačiau kiti taip bėga: varo varo, paskui eina pėstute, paskui vėl matau, pralenkia, bėga greitai  biggrin.gif Tokiam bėgimemačiau taip, bet ten toks jaunas paauglys buvo, tai gal ten jau kokia metodika jo kita, nežinau  biggrin.gif

manau nemokėjimas tolygiai paskirstyti savo jėgų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ataka26 @ 2016 04 26, 10:27)
manau nemokėjimas tolygiai paskirstyti savo jėgų smile.gif

Gali būt. Jaunatviškas maksimalizmas biggrin.gif

Beje, gal patartumėt - kad ir kokių link'ų - kaip ruoštis 21 km nubėgt? Tarkim, kiek laiko iki to bėgimo jau planuojamo visai nebėgt? Ką vagyt iš vakaro? [jau su tuo valgymu man dabar... doh.gif lotuliukas.gif ] Man kokios 3 dienos pertraukos būna gerai, tada išsiilgus būnu ir daug galiu nubėgt gana lengvai.
Bet tarkim, likus kokiom 2 savaitėm iki to planuojamo bėgimo, kokiu dažnumu? g.gif Ar dieną prieš tai verta bent kokius 5 km nubėgt? [man kartą lyg ir geriau buvo]
Ai, ir po tų 21 km - kiek ilsėtis reiktų? g.gif biggrin.gif Pora dienų gana? Ar po kokių 3-jų tarkim nubėgti 7 km ?
Gal dar kitaip formuluočiau: kaip ir ką reikia pajusti, kad jau kūnas atsigavo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rastafarinas: 26 balandžio 2016 - 14:59