Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XIX

QUOTE(ataka26 @ 2016 06 28, 08:54)
man taip nėra įkvėpimo bėgioti..nu kažkoks siaubas....
Aš treniruotes dažnai darau su ausinuku, jungiuosi tik į vieną ausį, kad girdėčiau aplinką. Varžybų metu yra draudžiama ausinukai (čia kalbu apie profesionalių bėgikų ) o masiniuose ir niekada nesidedu, nes man patinka girdėti savo kvėpavimą, taip lengviau kontroliuoti bėgimą.

Per karšta? smile.gif
Su ausinuku ir per kitus bėgimus formaliai neledžia, bet tik formaliai.
Aš tai viską girdėt mėgstu. Be to, man muzika tiek nuostabus menas - aš jos klausau specialiai, įsigilinu. KLAUSAU. smile.gif
O tie vusi "dži dži" kur paleidžia per kolektyvines treniruotes garsiakalbiu, tai išvis. smile.gif Ai rai Kauno maratone buvo turbūt jas 5 ar 7 km ale didžėjai su tais ritmais - taip nežinau net; mano klausa per jautri.

Tiksliai įvardinai: "kontroliuot".

QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2016 06 28, 17:43)
ne dabar  ax.gif

Jau keleta metu kirba mintis pamegti begima. Vis bandydavau, bet pasiduodavau  unsure.gif

Kodel to noriu? Geras klausimas. Kazkoks vidinis poreikis gal  g.gif

Beja, kas keisciausia, begioti vis dar nemegstu. Bet laukiu tos dienos, kada eisiu i lauka ir vel bandysiu  rolleyes.gif O po begimo, jau einant namo, vis galvoju, kad gal nepakankamai siandiena begau, gal dar visai noreciau  cool.gif  lotuliukas.gif

Maždaug aišku smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rastafarinas: 28 birželio 2016 - 18:44
Me boho

Ar daug antsvorio turi?

Gali but kad blogai kvepuoji. Kvepavimo techniku yra ivairiu, bet svarbiausia yra tolygiai kvepuot. Ir iskvepto daugiau nei ikvepei, kitaio durs sona.

O sporto klube kiek laiko nubegi?
Atsakyti
QUOTE(KibirasZalias @ 2016 06 28, 12:39)
Susidariau vasaros treniruočių planą, matau čia yra pilna daug labiau už mane patyrusių bėgikų/ių. Tai gal žvilgtelėje patarsit kaip jūsų nuomone atrodo? smile.gif

Tikslas 10k pagerint nuo 54 min iki 50 min.
    I Diena – bėgimas į kalną.
        3-4 km bėgimas į 6-7% įkalnę ant bėgimo takelio 5:00-5:30 min/km greičiu.

II Diena – greičio intervalai.
        800m x 4:00-4:30 min/km, 800m x 6:30-7:00 min/km. Kartoti 4-6 kartus.

III Diena – bėgimas tiksliniu greičiu.
        5-6 km x 5:00 min/km

IV Diena – ilgas lėtas bėgimas.
        Kol kas pradesiu nuo 10-12 km x 6:00-6:30 min/km

Taip pat neapleisiu ir treniruočių su svarmenimis, į sporto salę eisiu du kartus per savaitę ir kad sutaupyti laiko I ir II dienų bėgimus atliksiu ant bėgimo takelio po treniruotės gym'e.

Manau, per daug sunkių treniruočių - perdegsi arba susitraumuosi. Ilgas bėgimas - OK, o iš I, II ir III reik palikt max 2 ir aišku nedaryt jų vieną dieną po kitos. Įdomu, kaip treniravaisi prieš nubėgdamas per 54 min.? Jei nebuvo greitų treniruočių išvis, tai tikrai užtenka 1 greitesnės treniruotės per savaitę (pvz. vieną savaitę ilgi intervalai, kitą savaitę - tempinis), ir keli kartai per savaitę - lengvas pabėgiojimas. Ilgas bėgimas į kalną skamba neįprastai ir rizikingai.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2016 06 28, 18:35)
Me boho

*Ar daug antsvorio turi?

**Gali but kad blogai kvepuoji. Kvepavimo techniku yra ivairiu, bet svarbiausia yra tolygiai kvepuot. Ir iskvepto daugiau nei ikvepei, kitaio durs sona.

***O sporto klube kiek laiko nubegi?

*
nemazai

**Reikes save stebeti. Tik itariu, kad apie tai pradejus galvoti bus dar blogiau g.gif Aciu 4u.gif Siaip sono nera dure nuo paauglystes, tai turbut bent kazka darau teisingai unsure.gif

Paieskosiu kvepavimo techniku internete ax.gif

*** sporto klube esu nubegusi berods pusvalandi daugiausiai cool.gif
Atsakyti
QUOTE(liusė @ 2016 06 28, 21:08)
Manau, per daug sunkių treniruočių - perdegsi arba susitraumuosi. Ilgas bėgimas - OK, o iš I, II ir III reik palikt max 2 ir aišku nedaryt jų vieną dieną po kitos. Įdomu, kaip treniravaisi prieš nubėgdamas per 54 min.? Jei nebuvo greitų treniruočių išvis, tai tikrai užtenka 1 greitesnės treniruotės per savaitę (pvz. vieną savaitę ilgi intervalai, kitą savaitę - tempinis), ir keli kartai per savaitę - lengvas pabėgiojimas. Ilgas bėgimas į kalną skamba neįprastai ir rizikingai.

Begimas i kalna ant takelio buvo visada itrauktas i treniruotes, manau padeda stiprinti koju raumenis. 54 min. ruosiausi taip:

1 diena 2-3 km i kalna ~6 min/km
x2 dienos 5-6 km ~5:30 min/km

Taip mazdaug 3 menesius. Negaliu sakyt kad nuo nulio, nes pries tai esu begiojes, bet nebuvau isbeges normaliai gal kokius puse geru metu. Tai va dabar noriu padidinti vidutini tempa iki 5min/km, todel pridejau viena diena su greitais intervalais, o viena begima prailginau istvermei.

Bet taip 4 kartai galima ir perdegti, todel ziuresiu kaip reaguoja kunas ir kojos. Siek tiek antkaulis jau pradejo mausti, jei nepripras prie kruvio teks mazinti nori nenori. O ideja kaitalioti intervalus su tempu labai gera - aciu. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Taip gavosi, kad siandiena vel begau ax.gif . Si karta sporto klube.

Atradau savo didziausia begimo priesa. Savo mintis doh.gif

Man begant reikia nukreipti demesi kur nors nuo pacio begimo. Nes tik pradejus apie tai galvoti prasideda sunkumai unsure.gif

O kaip ta demesi nukreipti nelabai isivaizduoju unsure.gif

Atsakyti
mane butents sporto klube tos mintys apimdavo. kai lauke, tai begi vis kitais marsrutais, idomu pasidairyt, mintys savaime nuklysta, todel daug lengviau begt.
kitavertus, labai jau nuklydus mintimis yra tikimybe be reikalo padidinti tempa ir gauti "pompa" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2016 06 30, 05:39)
mane butents sporto klube tos mintys apimdavo. kai lauke, tai begi vis kitais marsrutais, idomu pasidairyt, mintys savaime nuklysta, todel daug lengviau begt.
kitavertus, labai jau nuklydus mintimis yra tikimybe be reikalo padidinti tempa ir gauti "pompa" biggrin.gif

drinks_cheers.gif Kur ten ta "pompa" - aš manau, kūnas gi pajunt,kai jau "šnopuoji" - ir stabdai. Greičiau jau per lėtai rizika bėgt, kai užsigalvoji. Na, aišku, žiūrint ką apgalvoji - jei kokia įtampa, tai galima ir kosminiu greičiu pradėt bėgt smile.gif. Ašai tai darbus, reikalus apmąstau, o paskui jau tas poilsis, kai nuvargsti - nes tada jau niekas neisgalvoja: bėgi, žali lapai su ruda žeme liejasi biggrin.gif - kažkas tokio, ir tik teigiama prasme. smile.gif
Atsakyti
man tai psichologinės 'pompos' būna. Jeigu stengiuos laikyt kažkokį tempą ir apie tai galvoju, stengiuos nesulėtint, stebiu pulsą, tai "pompa" ištinka, pasidaro baisiai sunku. O jeigu užsigalvojus įsigazuoju, visiškai ramiai be pastangų galiu bėgt tokiu pat tempu. Tada būna tik po poros km pastebiu, kaip greit bėgau, o kvėpavimas ramus, jausmas lengvas.

Šiandien bandžiau 5km tempo bėgimą pasidaryt. Nu sunku, labai sunku, vos sugebėjau apie 5:15 tempą palaikyt. O negalvodama tikrai ne kartą esu 5min/km kelis kilometrus nubėgus, tiesiog užsimiršus.

Aš gal kokia lengvai psichinė asmenybė, bet man bėgime visos problemos galvoj, o ne kūne. Kaip ir tas dalykas, kad varžybų antroj pusėj būna momentų, kai atrodo nebegaliu daugiau. Ir tai nepriklauso nuo km skaičiaus, ir 10km ir 21 ir 42 turiu tą lūžio tašką.

Gal Me-Boho irgi taip, su galva negerai, one su bėgimu biggrin.gif

PS:
dabar svajoju apie šitą http://laukinistrail.weebly.com/
tiesiog iki pablūdimo svajoju, nes niekad tose apylinkėse nebuvus, bet nuo vaikystės norėjau. O čia dar bėgimas wub.gif bet toli nuo vilniaus, neesu tikra ar pavyks.
Ir dar plius bėgimas iš taško A į tašką B, vėl be ratų. Ventės ragas-svencele marštutas, nu nerealiai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 30 birželio 2016 - 10:37
Bamba - taip, 99 proc.galvoj.
Ten nerealu. Ir as noriu. doh.gif smile.gif
Atsakyti
bamba superinis bėgimas, akims fantastiškas vaizdas thumbup.gif tik kiek kainuoja neradau?
Tiesa begiodama po miškus jau ir erkę išsitraukt spėjau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ataka26: 30 birželio 2016 - 20:06
QUOTE(ataka26 @ 2016 06 30, 20:04)
Tiesa begiodama po miškus jau ir erkę išsitraukt spėjau

Join the club. O tu pasiskiepijus?
Atsakyti