Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XIX

Laba ax.gif

Penktadieni begau sporto klube. Si karta be muzikos ir vistiek buvo zymiai lengviau nei lauke. O ir begimo laikas ilgesnis unsure.gif

QUOTE(rastafarinas @ 2016 06 24, 05:05)
Tai gal jūs lb greit lauke bėgt imat, kad galvojat, "nukrisit"? A
Aš pradžioje nusistatydavau: begsiu 35 min", pvz. Ir bėgu.?

As taip daug maz galiu begti sporto klube. Lauke daug sudetingiau, bet reikes pabandyti. Aciu 4u.gif

QUOTE(mylimuke! @ 2016 06 24, 05:09)
Me boho, tikrai, kokiu greiciu begat? Pradzioj turbut uztektu  7-8min/km. O kad sunku tai normalu, neturi but lengva.ypac pradzioj. Kruvi labai po biski didinkit

As panasiu greiciu ir begu(jei toki letuma galima pavadinti begimu blush2.gif ) Dabar naudojuosi c25k programele, tad kruvis kas savaite dideja.

QUOTE(vyty @ 2016 06 26, 19:41)
Ne, nesame gimę bėgti. Esame gimę mąstyt ir prisitaikyt. Man bėgimas nėra natūralus dalykas - man lėčiau ir sunkiau nei daugumai gaunasi. O vistiek bėgu smile.gif Dėl treniruočių - yra dar plaukimas, dviratis, slidės be bėgimo. Pabandykit, gal kažkas patiks.

O kaip senai begate? 4u.gif

As kitomis treniruotemis ir uzsiimu. Jau gana daugeli metu. O dviratis yra mano susisiekimo priemone mirksiukas.gif

Taciau dabar noriu susidraugauti su begimu. Esu bandziusi jau keleta kartu. Bet si karta tuo uzsiimu gan rimtai. Ir pasiduoti kol kas tikrai nenoriu rolleyes.gif

Geros savaites 4u.gif
Atsakyti
Me-Boho, o lauke su muzika bėgi? pabandyk gal muzikos kokios labai mėgiamos, kartais padeda.
O gal į kalną ten gaunas bėgt? tikrai idomu, kodėl taip sunku unsure.gif ypač jei sporto klube gaunas, vadinas fizinis pasiruošimas kažkoks yra, beto lėtai bėgi, nu kas ten per 2min gali nutikt nesuprastu g.gif

o ką jauti, kai sunku? ar raumenis kažkur, ar kojos pavargsta ar kvėpuot sunku? gal kvėpavimą kažkaip sulaikai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 27 birželio 2016 - 11:36
Ne visada muzika yra gerai - tai nesaugu, nes nesigirdi kai atrieda mašina, dviratininkas, be to galima per didelį tempą paimti pagal taktą.
Atsakyti
Sveiki ax.gif

QUOTE(bamba @ 2016 06 27, 10:34)
Me-Boho, o lauke su muzika bėgi? pabandyk gal muzikos kokios labai mėgiamos, kartais padeda.
O gal į kalną ten gaunas bėgt? tikrai idomu, kodėl taip sunku unsure.gif ypač jei sporto klube gaunas, vadinas fizinis pasiruošimas kažkoks yra, beto lėtai bėgi, nu kas ten per 2min gali nutikt nesuprastu g.gif

o ką jauti, kai sunku? ar raumenis kažkur, ar kojos pavargsta ar kvėpuot sunku? gal kvėpavimą kažkaip sulaikai?

As visada tik su muzika. Man net vaiksciojimas be muzikos yra 'kancia' doh.gif

Ryt begimo lauke diena. Bandysiu stebeti savo pojucius ir parasysiu, nes taip net nezinau, kas ten man darosi unsure.gif

QUOTE(atsuktuvas @ 2016 06 27, 20:13)
Ne visada muzika yra gerai - tai nesaugu, nes nesigirdi kai atrieda mašina, dviratininkas, be to galima per didelį tempą paimti pagal taktą.

Su muzika saugu. Begioju parkuose, tad automobiliu nera. O dviratininkai i parkus taip pat ne visur ileidziami pas mus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(atsuktuvas @ 2016 06 27, 21:13)

drinks_cheers.gif Man bėgimas būten ir patinka, kad bėgus su savim. Ir girdžiu visus garsus - aplinkos, savo vidaus.
Papildyta:
QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2016 06 27, 22:22)
Sveiki  ax.gif
As visada tik su muzika. Man net vaiksciojimas be muzikos yra 'kancia'  doh.gif

Ryt begimo lauke diena. Bandysiu stebeti savo pojucius ir parasysiu, nes taip net nezinau, kas ten man darosi  unsure.gif
(...)

Bet gi tikrai smile.gif. Bėgimo 'enigma':).
Atsakyti
QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2016 06 27, 01:43)
Penktadieni begau sporto klube. Si karta be muzikos ir vistiek buvo zymiai lengviau nei lauke. O ir begimo laikas ilgesnis  unsure.gif

Gal tiesiog orai dabar tvankūs, užtai lauke sunku.
Atsakyti
QUOTE(rastafarinas @ 2016 06 28, 02:47)
drinks_cheers.gif Man bėgimas būten ir patinka, kad bėgus su savim. Ir girdžiu visus garsus - aplinkos, savo vidaus.

aha, aš irgi su muzika visai nebemoku bėgt, į paskutines varžybas pasiemiau, galvojau per 42km nuobodu bus, įsijungsiu, bet nė kart neprireikė. Nors traile nelabai gerai su ausinuku, kartais siauri takai, nepastebėsi, kad kažkas nori lenkti, ar šauks iš nugaros, jei neten nubėgsi biggrin.gif
Bet kažkada kai pradėjau bėgiot, patikdavo su ausinuku, bet tada varžybose nedalyvavau, parkuose bėgiojau pagrinde, tai kartais atsijungdavau nuo aplinkos visiškai.

Me-Boho, va liuse gal protingą mintį parašė, tikrai pastaruoju metu karšta. Na bet kokiu atveju sėkmės sekančiam bandyme 4u.gif
Atsakyti
man taip nėra įkvėpimo bėgioti..nu kažkoks siaubas....
Aš treniruotes dažnai darau su ausinuku, jungiuosi tik į vieną ausį, kad girdėčiau aplinką. Varžybų metu yra draudžiama ausinukai (čia kalbu apie profesionalių bėgikų ) o masiniuose ir niekada nesidedu, nes man patinka girdėti savo kvėpavimą, taip lengviau kontroliuoti bėgimą.

Me-Boho ♥ na nepyk , bet nežinau ką reikia daryti bėgant kad po 2min nebepabėgtum. Tikrai turi fizinį pasiruošimą? neturi antsvorio? tikrai kvėpuoji bėgant? nes turintis žmogus fizini (minimalų ) pasiruošimą, lėtu tempu gali išbėgti 3km be problemų .
Atsakyti
QUOTE(ataka26 @ 2016 06 28, 09:54)
man taip nėra įkvėpimo bėgioti..nu kažkoks siaubas....
Aš treniruotes dažnai darau su ausinuku, jungiuosi tik į vieną ausį, kad girdėčiau aplinką. Varžybų metu yra draudžiama ausinukai (čia kalbu apie profesionalių bėgikų ) o masiniuose ir niekada nesidedu, nes man patinka girdėti savo kvėpavimą, taip lengviau kontroliuoti bėgimą.

Me-Boho ♥ na nepyk , bet nežinau ką reikia daryti bėgant kad po 2min nebepabėgtum. Tikrai turi fizinį pasiruošimą? neturi antsvorio? tikrai kvėpuoji bėgant? nes turintis žmogus fizini (minimalų ) pasiruošimą, lėtu tempu gali išbėgti 3km be problemų .

Aš esu girdėjęs iš kažkokio (nepamenu) bėgimo trenerio kad profesionalai (maratoninikai) net ne muzikos klauso, o kokias nors stiprias motyvacines kalbas. Bet kiek čia tiesos nžn.
Lauke dar be muzikos išbėgčiau, bet visitek kažkaip nuobodoka. Tačiau ant bėgimo takelio be šansų, nuobodulys nugali greičiau nei nuovargis.

O kas dėl Me-Boho ♥ tai gal tikrai tiesiog per greitai bėgi - pradedantiesiems iš pradžių sunku kontroliuoti tempą. Tokiu atveju siūlyčiau pradėti nuo vaikščiojimo. O bėgti bandyti, kai be problemų sparčiu žingsniu nueisi 4-5 km.

O kad jau pradėjau rašyti, prisiminiau ko šiandien užsukau į forumą smile.gif

Susidariau vasaros treniruočių planą, matau čia yra pilna daug labiau už mane patyrusių bėgikų/ių. Tai gal žvilgtelėje patarsit kaip jūsų nuomone atrodo? smile.gif

Tikslas 10k pagerint nuo 54 min iki 50 min.

I Diena – bėgimas į kalną.
3-4 km bėgimas į 6-7% įkalnę ant bėgimo takelio 5:00-5:30 min/km greičiu.

II Diena – greičio intervalai.
800m x 4:00-4:30 min/km, 800m x 6:30-7:00 min/km. Kartoti 4-6 kartus.

III Diena – bėgimas tiksliniu greičiu.
5-6 km x 5:00 min/km

IV Diena – ilgas lėtas bėgimas.
Kol kas pradesiu nuo 10-12 km x 6:00-6:30 min/km

Taip pat neapleisiu ir treniruočių su svarmenimis, į sporto salę eisiu du kartus per savaitę ir kad sutaupyti laiko I ir II dienų bėgimus atliksiu ant bėgimo takelio po treniruotės gym'e.
Atsakyti
Laba ax.gif

Siandiena vel buvau lauke. Lyg ir sekesi geriau g.gif

Man atrodo as 'nemoku' kvepuoti unsure.gif

O gal tiesiog neturiu pakankamai valios. Nes kai pasidaro sunku, man tik ta mintis galvoje sukasi. Ir neiseina apie nieka kita galvoti doh.gif Kai begu pagal programa c25k ir zinau, kad tarkim po3 minuciu begimo galesiu eiti, tai kazkaip sugebu isbegti, bet velgi galvoje tik ir sukasi mintis, kada gi cia tos 3 minutes baigsis, nes jau nebegaliu doh.gif

QUOTE(rastafarinas @ 2016 06 28, 02:47)
Papildyta:

Bet gi tikrai smile.gif. Bėgimo 'enigma':).

Reikes gal ir mana kada pabandyti be muzikos g.gif

QUOTE(liusė @ 2016 06 28, 07:15)
Gal tiesiog orai dabar tvankūs, užtai lauke sunku.

As ne Lietuvoje, tad pas mus deja karscio truksta mirksiukas.gif 4u.gif

QUOTE(ataka26 @ 2016 06 28, 07:54)
Me-Boho ♥* na nepyk , bet nežinau ką reikia daryti bėgant kad po 2min nebepabėgtum. **Tikrai turi fizinį pasiruošimą? ***neturi antsvorio? ****tikrai kvėpuoji bėgant? *****nes turintis žmogus fizini (minimalų ) pasiruošimą, lėtu tempu gali išbėgti 3km be problemų .

*O kodel tureciau pykti unsure.gif Nebent ant saves, kad nemoku begioti ir neturiu istvermes.

**Ka reiskia fizinis pasiruosimas? As reguliariai sportuoju, vazineju dviraciu.

*** turiu blush2.gif bet negi tai reiskia, kad netureciau bandyti susidraugauti su begimu g.gif

****kvepuoju, tik kaip- neaisku doh.gif Kaip tai daryti taisyklingai?

*****bandote patvirtinti mano minti, kad as negimusi begioti lotuliukas.gif (nepiktai as cia, jei ka mirksiukas.gif )

Beja, begioti as nemegstu nuo mazumes. Atsimenant vaikyste, buvo populiarus zaidimas kvadratas berods mokykloje. Visi tik ir laukdavo, kada zaisim per fizinio pamoka. Bet as turbut vienintele negalejau jo pakesti, nes jame reikia kazkiek begioti doh.gif lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2016 06 28, 12:49)
Laba  ax.gif

Siandiena vel buvau lauke. Lyg ir sekesi geriau  g.gif

Man atrodo as 'nemoku' kvepuoti  unsure.gif

O gal tiesiog neturiu pakankamai valios. Nes kai pasidaro sunku, man tik ta mintis galvoje sukasi. Ir neiseina apie nieka kita galvoti  doh.gif Kai begu pagal programa c25k ir zinau, kad tarkim po3 minuciu begimo galesiu eiti, tai kazkaip sugebu isbegti, bet velgi galvoje tik ir sukasi mintis, kada gi cia tos 3 minutes baigsis, nes jau nebegaliu  doh.gif
Reikes gal ir mana kada pabandyti be muzikos  g.gif
As ne Lietuvoje, tad pas mus deja karscio truksta  mirksiukas.gif  4u.gif
*O kodel tureciau pykti  unsure.gif Nebent ant saves, kad nemoku begioti ir neturiu istvermes.

**Ka reiskia fizinis pasiruosimas? As reguliariai sportuoju, vazineju dviraciu.

*** turiu  blush2.gif bet negi tai reiskia, kad netureciau bandyti susidraugauti su begimu  g.gif

****kvepuoju, tik kaip- neaisku  doh.gif Kaip tai daryti taisyklingai?

*****bandote patvirtinti mano minti, kad as negimusi begioti  lotuliukas.gif (nepiktai as cia, jei ka  mirksiukas.gif )
Beja, begioti as nemegstu nuo mazumes. Atsimenant vaikyste, buvo populiarus zaidimas kvadratas berods mokykloje. Visi tik ir laukdavo, kada zaisim per fizinio pamoka. Bet as turbut vienintele negalejau jo pakesti, nes jame reikia kazkiek begioti  doh.gif  lotuliukas.gif

O tai kodėl dabar, ir būtent bėgt norit, prievartaujat save? smile.gif Kam? Iššūkis sau?
Man pvz bėgimas toks gan natūralus dalykas: dar mokykloj būdavo eini eini - nusibosta - ir imi bėgt biggrin.gif Ir dabar panašiai, gal tik rečiau.

Atsakyti
QUOTE(rastafarinas @ 2016 06 28, 16:02)
O tai kodėl dabar, ir būtent bėgt norit, prievartaujat save? smile.gif Kam? Iššūkis sau?
Man pvz bėgimas toks gan natūralus dalykas: dar mokykloj būdavo eini eini - nusibosta - ir imi bėgt  biggrin.gif Ir dabar panašiai, gal tik rečiau.

ne dabar ax.gif

Jau keleta metu kirba mintis pamegti begima. Vis bandydavau, bet pasiduodavau unsure.gif

Kodel to noriu? Geras klausimas. Kazkoks vidinis poreikis gal g.gif

Beja, kas keisciausia, begioti vis dar nemegstu. Bet laukiu tos dienos, kada eisiu i lauka ir vel bandysiu rolleyes.gif O po begimo, jau einant namo, vis galvoju, kad gal nepakankamai siandiena begau, gal dar visai noreciau cool.gif lotuliukas.gif
Atsakyti