Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XIX

QUOTE(rastafarinas @ 2016 05 01, 19:59)
O kiek km bėgai? Kaip įspūdžiai? Pirmą syk ta trasa bėgai?
Puiku.
O ką reiškia "wakinti"?

20km., praeitais metais irgi dalyvavau, bet pati trasa truputį pasikeitus, minimaliai smile.gif

sugalvojau naują treniruočių tipą išbandyt, apie kurį daug girdėjau, bet nebandžiau. back to back treniruotes, kai skaldai du didelius bėgimus per dvi dienas. Tai šian ryte dar 20km nubėgau. Pirmi 4km buvo labai keisti ir ne itin malonūs, poto pusė velnio. Bet aišku tempas visai mizernas gaunas, pavargęs kūnas.

ir bėgdama masčiau taves paklaust, o kodėl tu ratais bėgioji? patinka taip? biggrin.gif man patinka bėgt kur akys mato, geriausia kaskart naujom vietom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 02 gegužės 2016 - 11:08
QUOTE(bamba @ 2016 05 02, 11:08)
20km., praeitais metais irgi dalyvavau, bet pati trasa truputį pasikeitus, minimaliai  smile.gif

sugalvojau naują treniruočių tipą išbandyt, apie kurį daug girdėjau, bet nebandžiau. back to back treniruotes, kai skaldai du didelius bėgimus per dvi dienas. Tai šian ryte dar 20km nubėgau. Pirmi 4km buvo labai keisti ir ne itin malonūs, poto pusė velnio. Bet aišku tempas visai mizernas gaunas, pavargęs kūnas.

ir bėgdama masčiau taves paklaust, o kodėl tu ratais bėgioji? patinka taip? biggrin.gif man patinka bėgt kur akys mato, geriausia kaskart naujom vietom.

O, kaip įdomiai tas back to back. O ką duoda toks bėgiojimas? Čia maratonui?

Aš bėgioju nes dideli ratai man patinka labiau nei maži biggrin.gif
Čia parkas arti namų - sutaupau laiko, nereik kur važiuot. Labiau patinka miškai, kad būt koks ratas bent 3 km. Kuo daugiau to smagiau.
Bet patinka ir jaustą tą kiekį, "ratus". smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rastafarinas @ 2016 05 02, 13:11)
O, kaip įdomiai tas back to back. O ką duoda toks bėgiojimas? Čia maratonui?

Aš bėgioju nes dideli ratai man patinka labiau nei maži  biggrin.gif
Čia parkas arti namų - sutaupau laiko, nereik kur važiuot. Labiau patinka miškai, kad būt koks ratas bent 3 km. Kuo daugiau to smagiau.
Bet patinka ir jaustą tą kiekį, "ratus".  smile.gif

gal labiau virš maratono naudinga. Duoda tai, kad išmoksti bėgti pavargusiom kojom. Ir nereik vienu kartu milžiniškos distancijos įveikt. Grižti, pavalgai, pamiegi, kitą dieną pakartoji.
Na smalsu man buvo pabandyt, šiaip kaip ir viskas gerai, raumenų neskauda, bet kaklą išsinarinau biggrin.gif grižus jau namie, kažkaip netaip pasisukau ir dabar laaabai skauda, vos galvą sukioju. Pipiec atsiprašant doh.gif

Tai dideli tai aišku geriau, bet ar ne idomiau būtų pvz bėgt 6km į vieną pusę ir 6km atgal, arba kokį 10km ratą,kurio pradžia tavo namai? Aš tiesiog išeinu pro duris ir bėgu, na kaskart į kitą pusę, ar kitu keliu, na vis kaitalioju, linksmiau taip man smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2016 05 02, 14:50)
gal labiau virš maratono naudinga. Duoda tai, kad išmoksti bėgti pavargusiom kojom. Ir nereik vienu kartu milžiniškos distancijos įveikt. Grižti, pavalgai, pamiegi, kitą dieną pakartoji.
Na smalsu man buvo pabandyt, šiaip kaip ir viskas gerai, raumenų neskauda, bet kaklą išsinarinau biggrin.gif grižus jau namie, kažkaip netaip pasisukau ir dabar laaabai skauda, vos galvą sukioju. Pipiec atsiprašant doh.gif

Tai dideli tai aišku geriau, bet ar ne idomiau būtų pvz bėgt 6km į vieną pusę ir 6km atgal, arba kokį 10km ratą,kurio pradžia tavo namai? Aš tiesiog išeinu pro duris ir bėgu, na kaskart į kitą pusę, ar kitu keliu, na vis kaitalioju, linksmiau taip man smile.gif

A, tai jau varysi vėl ultrą? smile.gif g.gif

Su perpūtimais tai suprantu (nors tu sakai, "išsinarinau", bet aš gal tai perpūtimas?). Aš jau supratau, kad rizikingiausias yra tas laikas kai atvėsti / po nusiprausimo ir pan. Bent man.

Fainai tas į priekį / atgal, bet pagaviais man bėgt, per gaves gaunasi, mašinos važiuoja, per perėjas / šviesoforus man nepatinka. Tai pakaitalioju parkus. Vasarą gal iki kaimų pavyks, ar kai atšils nepatingėsiu iki miško [netoli]. Vasarą tai geriau - kad ir toliau pabėgioji, bet greit išdžiūsti, tai dar budavo apie 2-3 km namo einu.
Atsakyti
QUOTE(rastafarinas @ 2016 05 02, 15:45)
A, tai jau varysi vėl ultrą? smile.gif  g.gif

Su perpūtimais tai suprantu (nors tu sakai, "išsinarinau", bet aš gal tai perpūtimas?). Aš jau supratau, kad rizikingiausias yra tas laikas kai atvėsti / po nusiprausimo ir pan. Bent man.

Fainai tas į priekį / atgal, bet pagaviais man bėgt, per gaves gaunasi, mašinos važiuoja, per perėjas / šviesoforus man nepatinka. Tai pakaitalioju parkus. Vasarą gal iki kaimų pavyks, ar kai atšils nepatingėsiu iki miško [netoli]. Vasarą tai geriau - kad ir toliau pabėgioji, bet greit išdžiūsti, tai dar budavo apie 2-3 km namo einu.

Kernavę tai ne turbūt, bet gal asveją, arba tiesiog maratoną vilniaus, aš taip be didelio tikslo, dėl saves labiau prasibėgu čia. Pajuntu ilgesnėse distancijose kaip organizmas jaučias, galvą išsivalau. Nebūtina gi rimtų tikslų turėt smile.gif

nu blin galvoju, gal ir perpūtimas. Bet užėjo taip staiga, grižau, pasilenkiau ir vienu momentu lyg užsikirto kažkuri vieta ir jau skauda nuo tada be perstojo nenustojant unsure.gif net nežinau kas geriau, išsisukt ar perpūst. Na dzin, gal praeis, išsimiegosiu, ryte mastysiu smile.gif
tau irgi kažkada buvo, ar painioju? ilgai skaudėjo?

manes irgi nežavi gatvės, bet dažniausiai tenka prasibėgt. Būna kad iki kito parko/miško bėgu gatvėm, nors rezultate gaunas daugiau nei pusė atstumo palei mašinas, kol atbėgi, tai parke tik dėl vaizdo pasisukioju smile.gif Bet vistiek paįvairinimui patinka man. Kartais į senamiestį bėgu, kartais į miškus, patinka bėgt kur akys mato, o poto kažkuriam taške aiškintis pagal žemėlapį kur aš ir kaip grižt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2016 05 02, 17:20)
Kernavę tai ne turbūt, bet gal asveją, arba tiesiog maratoną vilniaus, aš taip be didelio tikslo, dėl saves labiau prasibėgu čia. Pajuntu ilgesnėse distancijose kaip organizmas jaučias, galvą išsivalau. Nebūtina gi rimtų tikslų turėt smile.gif

nu blin galvoju, gal ir perpūtimas. Bet užėjo taip staiga, grižau, pasilenkiau ir vienu momentu lyg užsikirto kažkuri vieta ir jau skauda nuo tada be perstojo nenustojant unsure.gif net nežinau kas geriau, išsisukt ar perpūst. Na dzin, gal praeis, išsimiegosiu, ryte mastysiu smile.gif
tau irgi kažkada buvo, ar painioju? ilgai skaudėjo?

manes irgi nežavi gatvės, bet dažniausiai tenka prasibėgt. Būna kad iki kito parko/miško bėgu gatvėm, nors rezultate gaunas daugiau nei pusė atstumo palei mašinas, kol atbėgi, tai parke tik dėl vaizdo pasisukioju smile.gif Bet vistiek paįvairinimui patinka man. Kartais į senamiestį bėgu, kartais į miškus, patinka bėgt kur akys mato, o poto kažkuriam taške aiškintis pagal žemėlapį kur aš ir kaip grižt biggrin.gif

Aha. Galva išsivalo. Tik štai, pastebiu, su laiku tam išsivalymui reikalingas fizinis krūvis vis ima didėt biggrin.gif doh.gif
Aš tai matai nežinau, kas tas išsinarinimas. Man regis čia kai, na, bėgi ir koją "niksteli" - tada išinarinimas. O jei tas užsikirtimas tai išvis nežinau, net ką ir sakyt, bet man su ta nugara tas būna (ir būten jei per daug ir per staigiai atvėsta kūnas). - O va kaklą kai perpučia (ypač auto, kai langą prasidarau) - tada tai bjauriai visą laik maudžia. Tada žinau, kad čia supūtė. Praeina su laiku tiesiog.

O aš matai be žemėlapio lakstau - žinok, nemoku aš jais naudotis. Net ir miestuose - jei žiūriu į tą lapą - nueinu į priešingą pusę [rimtai čia]. - Na, išties, pastaruoju metu jau jau jau įkirtau, bet man daug pastangų reikia biggrin.gif . Mat man yra daug lengviau tiesiog eiti pagal nuojautą - tai kiek galiu, tuo ir naudojuosi biggrin.gif . Per miškus tas pats - įsimenu kelią, medžius, pan.
-
Che, ką tik kalkuliavausi body fat . - "Acceptible" lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rastafarinas: 02 gegužės 2016 - 18:17
QUOTE(rastafarinas @ 2016 05 02, 17:13)
O aš matai be žemėlapio lakstau - žinok, nemoku aš jais naudotis. Net ir miestuose - jei žiūriu į tą lapą - nueinu į priešingą pusę [rimtai čia]. - Na, išties, pastaruoju metu jau jau jau įkirtau, bet man daug pastangų reikia  biggrin.gif . Mat man yra daug lengviau tiesiog eiti pagal nuojautą - tai kiek galiu, tuo ir naudojuosi  biggrin.gif . Per miškus tas pats - įsimenu kelią, medžius, pan.
-
Che, ką tik kalkuliavausi body fat . - "Acceptible"  lotuliukas.gif

aš irgi nesuper orientuojuos, bet su bėgimo programom gi kitaip, rodo kelią kurį nubėgai, tai žinai bent į kurią pusę yra tavo startas ir kur grižt. Tiek tai sugebu, suprast kad į priešingą pusę bėgu lotuliukas.gif

kokia keista skaičiuoklė bigsmile.gif tingiu metro dabar ieškot, reiks vėliau ir man išbandyt biggrin.gif
aš pas kažką namie buvau užlipus ant svarstyklių, kur rodo riebalų indeksą, tai gal riebiai man parodė lotuliukas.gif
Atsakyti
As dariausi rudeni sporto klube tai ten rode 27 o cia 22 g.gif
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2016 05 02, 10:08)
20km., praeitais metais irgi dalyvavau, bet pati trasa truputį pasikeitus, minimaliai  smile.gif

Paaiškink plačiau apie ta bėgima ? Tai tavo savitės didziausias bėgimas buna 40km ? Ir ji padalini po 20km viena ir kita diena ? Tai kiek tada kitomis dienomis bėgi ?
Atsakyti
QUOTE(ataka26 @ 2016 05 02, 17:51)
Paaiškink plačiau apie ta bėgima ?  Tai tavo savitės didziausias bėgimas buna 40km ? Ir ji padalini po 20km viena ir kita diena ? Tai kiek tada kitomis dienomis bėgi ?

mano asmeniškai ne, aš nebėgioju ilgųjų bėgimų, stengiuos bent kartą per mėnesį sudalyvaut varžybose 20-30km, tai ir sudaro mano ilguosius. Namie bėgu max 12-13km.

Bet mintį supratai teisingai, vienu kartu bėgt 40, tiesiog kaip treniruotę reikalauja daug laiko sanaudų ir organizmui didesnis krūvis. Suskaldžius į dvi dienas iš eilės po 20km, tas pasidaro truputį paprasčiau, bet antrąją dieną bėgi sunkiom kojom ilgą distanciją, išmoksi su tuo nuovargiu ir išsekimu susidorot.
Aš negirdėjau, kad greitieji, rimtieji sportininkai tai taikytų. Tokias treniruotes skaičiau kaip rekomendacijas ruošiantis ultra bėgimams, taip pat neseniai Grinius apie užsiminė litexpo parodoj (aš nebuvau, per per kompą idomu buvo paklausyt https://www.youtube....h?v=XyUxwyedJ08 )
Tiesiog išbandžiau, pasižiūrėt koks jausmas. Dėl kitų savaitės bėgimų tai jaučiu bėgsiu kelis kart po 5-6km kokius, ale recoverius, daugiau ilsėsiuos ir stebėsiu, kas čia gavos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2016 05 02, 19:11)
mano asmeniškai ne, aš nebėgioju ilgųjų bėgimų, stengiuos bent kartą per mėnesį sudalyvaut varžybose 20-30km, tai ir sudaro mano ilguosius. Namie bėgu max 12-13km.

Bet mintį supratai teisingai, vienu kartu bėgt 40, tiesiog kaip treniruotę reikalauja daug laiko sanaudų ir organizmui didesnis krūvis. Suskaldžius į dvi dienas iš eilės po 20km, tas pasidaro truputį paprasčiau, bet antrąją dieną bėgi sunkiom kojom ilgą distanciją, išmoksi su tuo nuovargiu ir išsekimu susidorot.
Aš negirdėjau, kad greitieji, rimtieji sportininkai tai taikytų. Tokias treniruotes skaičiau kaip rekomendacijas ruošiantis ultra bėgimams, taip pat neseniai Grinius apie užsiminė litexpo parodoj (aš nebuvau, per per kompą idomu buvo paklausyt https://www.youtube....h?v=XyUxwyedJ08 )
Tiesiog išbandžiau, pasižiūrėt koks jausmas. Dėl kitų savaitės bėgimų tai jaučiu bėgsiu kelis kart po 5-6km kokius, ale recoverius, daugiau ilsėsiuos ir stebėsiu, kas čia gavos smile.gif

Aš vakar bėgau 21km šian 10km kojos nelabai džiaugėsi smile.gif bet tikslas buvo išlaikyti 10km tam tikru tempu smile.gif pas rimtus bėgikus dažniausiai būna 1 ilgesnio nei įprastai nuotolio treniruotė per sav , dažniausiai savaitgalį, o kitą dieną daro 1 treniruotę o ne 2. Nes pas juos būna 2 treniruotės per diena smile.gif bet šiaip įdomi teorija, manau mėgėjams labai nebloga, kad save perlaužti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ataka26 @ 2016 05 02, 19:17)
Aš vakar bėgau 21km šian 10km kojos nelabai džiaugėsi smile.gif bet tikslas buvo išlaikyti 10km tam tikru tempu smile.gif  pas rimtus bėgikus dažniausiai būna 1 ilgesnio nei įprastai nuotolio treniruotė per sav , dažniausiai savaitgalį, o kitą dieną daro 1 treniruotę o ne 2. Nes pas juos būna 2 treniruotės per diena smile.gif bet šiaip įdomi teorija, manau mėgėjams labai nebloga, kad save perlaužti smile.gif

tai tikslai skirtingi. Mano tikslas nėra nubėgt greičiau. Mano tikslas kuo geriau jaustis bėgant kuo ilgesnes distancijas, noriu kuo daugiau malonumo smile.gif
ir dar plius, distancijos skirias, tie rimtieji paprastai ruošias maratonui, tam užtenka iki 32km prasibėgt. Ruošiantis 100-200km bėgimui, tai gal vienintelis įmanomas būdas tinkamai pasiruošt, skaidyt ilgas distancijas.

2 treniruotes per dieną daro visom dienom išskyrus vieną? čia daug labai. Bet tai ar efektyvu? nespėji atsigaut niekad, juk irgi nesveika unsure.gif ar pas juos jau organizmas kitoks gal.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 02 gegužės 2016 - 20:40