O man vat įdomu, turiu kelis klausimus:
Kokios įmonės šiais laikasi prisiima kad ir jauną žmogų, bet jam būna mokymai įmonėje, patys kažkiek jį išsiugdo? Galbūt labiau tarptautinės? Negi nėra įmonių, kuriose atėjus dirbti būna bent kažkokie normalesni apmokymai?
Dar aš svarstau, ar galima įmonėse, nesimokant aukštojoj atlikti kokią praktiką, kad gauti žinių, o vėliau galbūt įsidarbinti?
Aš jau nebežinau, eičiau kad ir į kokias asistentės pareigas dirbti, kažkur kad ir už mažesnę algą, bet kad galėčiau mokytis, o vėliau ir daugiau ko pasiekti.
Tik aišku man ir pesimistiškumas kužda - kiek gi tokių įmonėlių, kur gali kilti karjeros laiptais, būti pastebėtas. Aš ir buvusioje darbovietėje po pusmečio gavau papildomas pareigas, vėliau dariau visai ne savo srities darbus, nei aš kilau, nei man algą kėlė, jokių perspektyvų. Niekada neatsisakau mokytis, daryt kažką papidomai, bet jei niekur tai neveda, tai ir nustoji stengtis ir nematai prasmės daryt viską ką tik liepia.
Man nebaisu kilti nuo 0, taip ir turėtų būti. Bet mūsų išnaudotojų darbdavių laikais tenka atskirti, kur gali visą save atiduoti, kad tik tave pastebėtų, kad tik pasiketum aukštumų, o kur tiesiog ir liksi visų galų meistras toj pačioj vietoj už varganus grašius.
Trūksta, nes slaugytojų atlyginimai labai maži ir daug jų išvažiavo dirbti į užsienį.
Reikės lankyti kursus, kad vėl turėčiau galiojančią licenciją.
O man vat įdomu, turiu kelis klausimus:
Kokios įmonės šiais laikasi prisiima kad ir jauną žmogų, bet jam būna mokymai įmonėje, patys kažkiek jį išsiugdo? Galbūt labiau tarptautinės? Negi nėra įmonių, kuriose atėjus dirbti būna bent kažkokie normalesni apmokymai?
Dar aš svarstau, ar galima įmonėse, nesimokant aukštojoj atlikti kokią praktiką, kad gauti žinių, o vėliau galbūt įsidarbinti?
Aš jau nebežinau, eičiau kad ir į kokias asistentės pareigas dirbti, kažkur kad ir už mažesnę algą, bet kad galėčiau mokytis, o vėliau ir daugiau ko pasiekti.
Tik aišku man ir pesimistiškumas kužda - kiek gi tokių įmonėlių, kur gali kilti karjeros laiptais, būti pastebėtas. Aš ir buvusioje darbovietėje po pusmečio gavau papildomas pareigas, vėliau dariau visai ne savo srities darbus, nei aš kilau, nei man algą kėlė, jokių perspektyvų. Niekada neatsisakau mokytis, daryt kažką papidomai, bet jei niekur tai neveda, tai ir nustoji stengtis ir nematai prasmės daryt viską ką tik liepia.
Man nebaisu kilti nuo 0, taip ir turėtų būti. Bet mūsų išnaudotojų darbdavių laikais tenka atskirti, kur gali visą save atiduoti, kad tik tave pastebėtų, kad tik pasiketum aukštumų, o kur tiesiog ir liksi visų galų meistras toj pačioj vietoj už varganus grašius.
Pagal LR įstatymus nemokamai praktikai galima priimti iki 29m. amžiaus žmones. Tarptautinėse manau tikrai daugiau galimybių, bet reikia anglų k. mokėti. Už visas nepasakysiu įmones, bet net ir tarptautinėse galioja principas, kad pagrindinis mokymasis yra darbo vietoje, stebint ir mokantis iš kitų, o ne auditorinis/perkami mokymai. Jeigu kažką specifiškesnio mokytis, nesusirenka grupė, neapsimoka mokinti - tai brangu ir didelėm įmonėm. Aišku, dažniau būna mentoriai ir žmonės atviresni mokyti.
Sunku velniškai su darbo paieškomis ir man aš pvz baigiau visuomenės sviekatą, vasarą sveikatos priežiūros vadybos magistratūrą ir viskas, stop. Atrodo susitvarkiau tą CV ir pan. Bet jei skambina man, tai siūlo dirbti draudimo konsultante arba kokios kosmetikos platintoja. Arba jei ir mano specialybės pasitaiko vienas kitas pasiūlymas, tai už 380 į r., vėl nusvyra rankos, ką daryti tokiu atveju?
Baigus studijas, galima pradėti už Jūsų įvardintą sumą, nes kaip suprantu neturite darbo patirties. Pakentėti bent metelius ir tuomet ieškant jau kito darbo, Jūsų CV (papildytas realia darbo patirtimi) atrodys solidesnis. Galbūt ir toje pačioje darbovietėje yra perspektyvos.
Šiuo metu darbo rinkoje vyrauja tokios tendencijos, kad baigtos studijos nėra joks privalumas
sveiki, gal kas logistikoje iesko darbo ? kokiuose imonese verta ieskoti darbo ? gal kas galetu kazka patarti ?
turiu šiek tiek patirties, taigi įsiterpsiu. Logistikos įmonių prisikūrę labai daug. Darbas labai sunkus, praktiškai be apibrėžtų darbo valandų, nes gali skambinti ir reikalus tekti tvarkyti net naktimis. Blogiausia dirbti mažose, negirdėtose įmonėlėse, nes pagrindinis darbas bus įkyriai ieškoti klientų, siūlyti savo paslaugas ir nieko gero nepasiūlyti, nes neturit nei savo mašinų, nei krovinių. Geriausia dirbti tarptautinėse, savo mašinas turinčiose įmonėse, kurios nuolat bendradarbiauja su įvairiomis įmonėmis, todėl turi pastovius klientus ir krovinių srautą. Atlyginimas gali būti labai geras, bet darbas sunkus tiek fiziškai, tiek psichologiškai, nes dėl visko kaltas bus vežėjas
Jeigu patinka būti su vaikais, tai rengčiau kokias vasaros sveikos gyvensenos stovyklas vaikams, paaugliams ar savaitgalio mokyklėlę įkurčiau. Vasarą jiems labai trūksta užimtumo. Nežinau apie ką tas Jūsų mokslas konkrečiai, bet tokia mintis pirma atėjo Esmė- užsiimti savarankiška veikla. Arba tapti savarankiška lektore visuomenės sveikatos klausimas. Pvz. pasiruošti kokią paskaitą įmonėms "Darbuotojų sveikata ir mityba įmonėse" ir važiuot per jas. Ai, nu nežinau, bele ką rašau
Valstybes tarnyboj nemazai pasiulymu visuomenes sveikata baigusiems buna. Alga, aisku, neblizga, bet apie 600 gaunasi.
Nors cia labai apmirusi tema, matyt neliko ieskanciu darbo.
Kokia cv formas naudojat siuntimui?
Kai esi prisiregistraves kokiam darbo pasiulos/paieskos tinklapyje, tai ten gali supildyti forma ir viskas aisku.
O jei siaip randi koki darbo skelbima, kur tik cv siuntimui emailas nurodytas. Kaip tada?
Googl'as ismeta pvz. tokia paprasta forma. Ar naudojate europass forma?
Beje, ar rasote motyvacini laiska tokiu atveju?
Sveika,
Kas šiaisi laikais siuntinėja tokius CV, kuriuos pateikei savo nuorodose iš Google Vaizdai? Manau, kad europass jau visiems iki gyvo kaulo nusobodes. O tavo taip vadinama paprasta forma, primena ne ką kitą, o nespalvoto laikraščio puslapį.
Įveskite į Google Vaizdai cv sablonai ir pamatysite, kad egzistuoja ir kitokiu CV formų. Tokių, kuriuos darbdavys tikrai norės bent i rankas paimti. Ir tokie CV tikrai išskirs jus iš kitų, tokių kurie siunčia laikraštinius CV.
cv šablonai iš Google Vaizdai