QUOTE(Alexandra.R. @ 2017 10 22, 18:31)
tai, kad CV ir pateikiama tik faktine informacija. Kiek placiau ir daugiau filosofijos link jau motyvaciniam reikia ziureti.
Nors man aisku atrodo keista ir kvaila, kai zmones renkasi darbuotojus tik pagal motyvacini. O gal zmogus geras darbuotojas, tik nemoka rasineliu graziu rasyti? Na, taip, kokiam prekiu siulytojui reikia geros iskalbos, bet, kad tu motyvaciniu praktiskai i visas pozicijas reikalauja Arba kas busimam darbuotojui uz pinigus motyvacini parasys ir vuala - priimtas i darba. O realiai net be klaidu rasyt nemoka, tik viskas kazkieno kito ranka buvo parasyta.
Nors man aisku atrodo keista ir kvaila, kai zmones renkasi darbuotojus tik pagal motyvacini. O gal zmogus geras darbuotojas, tik nemoka rasineliu graziu rasyti? Na, taip, kokiam prekiu siulytojui reikia geros iskalbos, bet, kad tu motyvaciniu praktiskai i visas pozicijas reikalauja Arba kas busimam darbuotojui uz pinigus motyvacini parasys ir vuala - priimtas i darba. O realiai net be klaidu rasyt nemoka, tik viskas kazkieno kito ranka buvo parasyta.
Tiesą sakant, motyvacinis laiškas mano darbe daugiausiai atvejų būdavo bevertis. Nes tik keli procentai jų tikrai asmeniški ir apgalvoti. Daugiausiai pateikiamas formalus šablonas: jūsų skelbimą radau ten ir ten. Siunčiu į tokią ir tokią poziciją. Dirbau tą ir tą, tiek ir tiek laiko (identiška CV info). Esu pozityvus, linksmas, komunikabilus, atsakingas ir t.t. Neretai pasikvietus į pokalbį kartojama ta pati "daina" apie komunikabilumą, o vos vos pralemenama. Jei CV ir ML būtų ruošiami ateisakingai, apgalvojant ką nori pasakyti, kaip paveikti adresatą, tada būtų kita daina.
Taip pat, kalbu apie vidutines pareigybes, ne aukščiausio lygio, ne nekvalifikuoto darbo ar labai specifinių sričių, kur jau sava specifika.
Ir taip, kai yra daug aplikuojančių, tikrai išlieka rizika, kad bus nepakviestas tas kandidatas, kuris gal ir būtų pasiteisinęs, bet nesugebėjo tinkamai savęs pristatyti. Tinkamas savęs pristatymas - ne iškalba. O savęs analizė, savo stipriųjų ir silpnųjų pusių suvokimas bei norimos pozicijos apgalvojimas, suradimas sąlyčio taškų tarp to ko ieško, ir ką galiu suteikti. Tokiu atveju, aš tik skatinčiau konsultuotis su tuo, kas padeda parašyti CV ir ML, nes toks rašymas - tai konsultacija, pagalba žmogui suprasti save, pristatyti save ne tik dokumente, bet ir puikiai pasirodyti per pokalbį. Geras CV - tai ne pagyros ir ne gražus šablonas. Geras CV - apgalvotas, sėkmingas ir teisingas (info negražinama) būtent to žmogaus profesinis prisistatymas. Pati ne kartą esu tuo užsiėmusi ir po tokio CV rašymo proceso, žmogus jaučiasi pats tvirtesnis paieškose, paskui pokalbiuose, kas veda prie sėkmės.
Papildyta:
QUOTE(Alexandra.R. @ 2017 10 22, 18:31)
Arba kas busimam darbuotojui uz pinigus motyvacini parasys ir vuala - priimtas i darba. O realiai net be klaidu rasyt nemoka, tik viskas kazkieno kito ranka buvo parasyta.
O apie šią situaciją Patikėkit, kai kažkas parašo CV be paties žmogaus indėlio, tam žmogui būna baisiai sunku per pokalbį Nežinau kaip kitur, bet iš mano patirties, ne tik kad jis nebūna įdarbintas, bet dar ir pasijaučia "kaip ant keptuvės", kai pačiam tenka pripažinti, kad nežino kas ten parašyta, ar nepakalba kokia užsienio kalba ir pan. Man labai gaila tokio žmogaus, nes ne tik patiria diskomfortą, bet dar sumokėjęs už puikų CV patiria fiasko