QUOTE(kackac @ 2016 04 11, 23:58)
Medikas turėtų remtis ne tik motinos stebėjimais, bet ir realia situacija, patvirtinančia tuos "stebėjmus" - įvertinti bėrimus ar kitas alergines reakcijas, kraujo bei kitais tyrimais patvirtinti padidinto jautrumo organizmo reakcijas ir dar daug dalykų, apie kuriuos čia sąmoningai nesiplėsiu.
Man tai niekas "neatrodo", mano vaikai tikrai alergiski, beje mazosios alergijos isryskejo tik dabar link 2 metuku, kai pradejo pilnai valgyti bendra maista.
Deja medikas galetu remtis tik mamos stebejimu, nes kadangi turiu didele kovos su atopiniu dermatitu ir alergijomis patirti (5 metai non stop), jau n gydytoju aplankyta, n vaistu ir dietu isbandyta, as del berimu mazojo vaiko pas gydytoja net nebevedu, zinau ka duoti, ko neduoti, kuo tepti ir ka daryti, taigi nematau prasmes rodytis gydytojai, nebent tik tam, kad gydytoja leisdama neskiepyti vaiko turetu kuo remtis, kad pati mate, mama kreipesi. Tevai del kiekvieno paberimo, vaikui pvz netycia gavus uzvalgyti kiausinio, sokolado ar dar ko nors sukeliancio alergija, tikrai nelaksto pas medikus, nebent tai sunkus atvejis.
Pasitikejima medikais siuo atzvilgiu praradau, kai viena "alergologe" mano tikrai labai alergiska vaika (turejusi komplikacija po skiepo), pasiule vis tik paskiepyti ligonineje - jeigu ka gaivinsim, na jau ne - aciu nereikia man tokiu "jeigu ka".